Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Paris, mon amour

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Paris, mon amour



Tänä viikonloppuna minua on laiskottanut, ja olenkin viettänyt aikaa lähinnä löhöillen ja yrittäen nukkua kammottavia univelkoja pois. Kummasti inspiroiduin kuitenkin tekemään toista Pariisi-postausta juuri nyt, kun pitäisi siivota. ;) Reissu ei alkanut kovin lupaavasti, kun saimme heti alkuun kököttää lentokoneessa Helsinki-Vantaalla 2,5 tuntia ennen kuin kone lähti minnekään. Onneksi olimme valinneet aamulennon, muuten olisi voinut ottaa ohraleipä. Seurueeseemme kuuluivat minun ja Nelliinan lisäksi H&M:n edustaja Maisa Korhonen, Ellen päätoimittaja Mirva Saukkola sekä Trendin muotitoimittaja Sakke Hytönen. Me muut olimme Finnairin lakon takia hoksanneet tunkea kaikki kamppeemme käsimatkatavaroihin, mutta Maisa-raukan laukku jäi jonnekin matkan varrelle. Onneksi sentään illan juhlamekko oli pelastettu käsimatkatavaroiden joukkoon.


Näkymä hotellihuoneeni ikkunasta, taustalla sumuinen Eiffel-torni.


Ihan ensimmäiseksi Pariisiin päästyämme veimme tavarat hotellille, joka oli muuten aikamoisen hulppea. Huoneesta en tullut ottaneeksi kuvia, mutta siihen sänkyyn olisi hyvin mahtunut nukkumaan rinnakkain varmaankin 3-4 ihmistä. :D Huomasin myös yöllä, että hotellihuoneeni ikkunasta oli näkymä Eiffel-tornille, mutta aamulla näpsäistyssä kuvassa sumu valitettavasti peittää tornin melkein kokonaan.

Hotellin sisäpihalla näkyi aivan ihania joulukoristeita. :D


Saimme melko nopeasti todeta, että sää oli kovin harmaa ja kolea - melkein kuin olisi yhä ollut Suomessa. Harmaanakin Pariisi oli silti käsittämättömän kaunis ja tunnelma jotakin, mitä en ole missään muualla kokenut. Tälle reissulle lähtiessä olin päättänyt jo etukäteen, että viettäisin ennemmin aikaa puistoissa ja pikkukaduilla vaellellen kuin sovituskopeissa hikoillen. Kiittelin onneani, että olin ottanut mukaan kunnon villakangastakin, enkä mitään ohutta trenssiä, kuten jossain vaiheessa suunnittelin.




Ensimmäisenä päivänä kiertelimme Louvren kulmilla, Tuileriesin puistossa sekä ihastelimme Champs Elyséen jouluista tunnelmaa. Minua viehätti kovasti se, että Pariisissa tuntuu olevan karuselleja ja muitakin vempaimia vähän joka kulmassa. Keskellä Tuileriesin puistoa pilkotti puiden takana ihanan vanhanaikainen karuselli ja vähän matkan pääässä juuri ennen Champs Elyséetä silmien eteen kohosi valtava maailmanpyörä.

Syksy oli saapunut myös Pariisiin.








Emme ehtineet Louvreen sisälle asti, mutta Mona-Lisan hymyn näin silti. :)


Yllätyin itse kovasti siitä, miten vetreässä kunnossa ranskankieleni lopulta olikaan. En pystyisi sujuvaa keskustelua käymään ranskaksi, mutta jos aihe oli tuttu, ymmärsin suht sujuvasti esimerkiksi taksin radiosta kuulemani jutut ja ohjeistin kuljettajaa matkalla määränpäähän. :D Oli kiva huomata, että osaankin enemmän kuin luulinkaan. Tosin ravintoloiden menuja tutkiessa, sain silti joka kerta turvautua Mirvan tulkkaukseen - en selvästikään ole ruokasanaston ekspertti. Matkan aikana tuli kyllä syötyä ja juotua todella hyvin, enkä ehtinyt tuntea nälkää ensimmäisen Pariisissa syödyn aterian jälkeen varmaan kertaakaan.

Ranskalaisten liikennevalojen vihreä tyyppi näytti rennolta kaverilta.


Nelliinan räiskyvä huulipuna oli ihana väriläiskä harmauden keskellä.


Toisena päivänä suuntasimme Nelliinan kanssa kiertelemään kaupunkia vähän omin nokkinemme, Mirvan neuvojen ohjastamina. Keskityimme todellakin vain kävelemään ympäriinsä ja aistimaan pariisilaista tunnelmaa kaupoissa säntäilyn sijaan. Kävimme vain pikaisilla piipahduksilla Sonia Rykielin liikkeessä ja Le Bon Marche -tavaratalossa. Hyvin lyhyen putiikkikierroksen jälkeen suuntana oli Seine-joen ranta. Kauniimmalla ja lämpimämmällä säällä maisemista olisi varmasti saanut enemmänkin irti, mutta nyt kostean hyytävä tuuli sai meidät palaamaan hotellille lämmittelemään aika pian. Kaikesta huolimatta Pariisi jätti lähtemättömän vaikutuksen ja rakkauden kipinän kytemään sisimpääni. Takaisin on päästävä, siitä ei ole epäilystäkään! :) Ja kiitos vielä Nelliinalle, Maisalle, Sakelle ja Mirvalle mielettömästä mahtavasta matkaseurasta!









PS. Bongasin muuten itseni toiseltakin videolta. :D Minua haastateltiin siis johonkin ranskankieliseen juttuun, mutta mitä ilmeisimmin ranskani on ollut julkaisukelvotonta, koska videolla näytetään pieni pätkä pelkkää kuvaa ilman ääntä (siinä 4:25 kohdalla). :D Hahah!


Tunnisteet:

16 kommenttia:

Blogger Satu kirjoitti...

Ihana toi virnuileva kissa. <3 Voisin ottaa saman omallekin seinälle.

6. joulukuuta 2009 klo 16.24  
Blogger rrebekkababy kirjoitti...

Aah Pariisi <3, nyt tuli hirvee hinku päästä sinne takas! Ite oon ollu siellä kolme kertaa, viimeksi heinäkuussa. ihana postaus! :)

6. joulukuuta 2009 klo 16.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heipsan! Ihania kuvia ja tunnelmointia! Itsekin käväisin pari viikkoa sitten pariisissa ihan ohikulkumatkalla, mutta päällimmäisenä pikavisiitiltä jäi mieleen mielenrauhaani järisytänyt bussimatka lentokentältä keskustan toiselle juna-asemalle, ensinnäkin ihmettelin kauhuissani miksi ihmeessä kaikki mopoilijat/pikku-autoilla ajavat yrittävät epätoivoisesti päästä hengestään sukkuloimalla päättömästi muutenkin päättömän liikenteen seassa!? ja toiseksi arvioituun about puolentunnin matkaan menikin sen päättömän liikenteen takia lopulta yli kaksi tuntia ja tietenkin myöhästyimme junastamme bordeauxiin.. Täytyykin seuraavalla kerralla pysytellä kiltisti pariisissa ja kaukana niistä suicidaalisista vespa-kuskeista:)
-jaana jaananen

6. joulukuuta 2009 klo 16.52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ainiin pitkikin kysyä jokos olet aukonut design-kalenterisi luukkuja ja mitähän sieltä paljastui??:)
-jaana jaananen

6. joulukuuta 2009 klo 16.54  
Blogger iita kirjoitti...

aaaa pariisi<3 ihania kuvia!

6. joulukuuta 2009 klo 17.06  
Blogger p kirjoitti...

Upeita kuvia :) !

6. joulukuuta 2009 klo 17.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei! sattuisitko muistaaman hotellinne nimeä tai niiden hyvien ravintoloiden, joissa kävitte? omaa reissua suunnitellessa olisi kiva saada vinkkejä nimim. liikaa traumaattisia kokemuksia summa mutikassa valittujen ravintoloiden suhteen...

6. joulukuuta 2009 klo 17.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hahah joo ranskalaiset on vähän nirsoja ääntämyksen suhteen, oon itse asunut Ranskassa ja uutisissa aina oli tekstitys aina, jos haastateltava ei puhunut ranskaa täysin ranskalaisella aksentilla (esim. entisten siirtomaiden kansalaiset, joiden ranska on kuitenkin kieliopillisesti ja sanastollisesti todella hyvää). Joten älä ota nokkiisi, c'est la France :D

Ja ihania kuvia! Pariisin-ikävä vaan kasvaa kasvamistaan.

6. joulukuuta 2009 klo 17.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kolmas kuva valtavan hieno, oih! Tuo eiffelkin tuolla takana. Ja suloiset vaatteet sulla, tosi hyvät nuo lasit.

6. joulukuuta 2009 klo 20.59  
Anonymous Elli kirjoitti...

rusettias vissii esittelit? :D

6. joulukuuta 2009 klo 21.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Paljonko olet ranskaa lukenut? Lukioranskan verranko? :)

6. joulukuuta 2009 klo 21.21  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä otsis, nörttilasit ja pipo :)

Ja ihania kuvia kaikinpuolin, Pariisi on kyllä upea!

6. joulukuuta 2009 klo 22.18  
Blogger Sirpa kirjoitti...

oih! Ei tuota turhaan sanota romanttiseksi mestaksi!

6. joulukuuta 2009 klo 22.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minkä nimisessä hotellissa yövyitte?

7. joulukuuta 2009 klo 0.10  
Blogger oma omena kirjoitti...

kävittekö maailmanpyörässä? pari vuotta sitten pariisin reissulla mies pakotti mut, äärimmäisen korkeanpaikankammoisen, kyytiin. sieltä olikin aivan mielettömät maisemat yli pariisin, sitten kun paniikiltani uskalsin katsella!

7. joulukuuta 2009 klo 17.15  
Blogger Jenni kirjoitti...

Mju: Niin on. :) Minusta on ihana aina kuvata kaikenlaisia tuollaisia pieniä yksityiskohtia.

BIG-R: Oih, minä olen käynyt vasta tämän yhden kerran. Mutta heti on hinku päästä uudelleen!

Anonyymi1/Jaana Jaananen: Haha, voin kuvitella. Me itse lähdimme Pariisin päässä lentokentälle kolme tuntia ennen lentoa, jotta varmasti ehtisimme. Ja kyllä siihen matkaan ainakin tunti menikin iltapäiväruuhkassa. Ja todellakin, liikenne näytti aika järjettömältä kaikin puolin. Varsinkin siellä Riemukaaren tuntumassa katsoin kauhuissani ja ihmettelin, ettei kukaan päässyt hengestään. :D Ja joulukalenterin luukkuja esittelen varmaankin jossain vaiheessa. :)

Iita: Kiitos. :) Pariisi oli kyllä <3

Piiapauliina: Kiitos. :) Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisi ehtinyt paneutua tuohon kuvaamiseen vähän paremmin. Nyt tuli vähän juostua nuo kohteet läpi.

Anonyymi2: Hotellimme oli nimeltään Weston ja sijaitsi siinä ihan lähellä Ritziä. Ravintoloista en muista muita kuin Le Rucin, mutta se olikin kyllä tosi hyvä. :)

Anonyymi3: Tässä tapauksessa kyllä vain vitsailin tuosta asiasta, koska kaikki muutkin siinä kohtaa näytetyistä haastatelluista pääsivät vain pikaisin vilauksin mukaan. :D Mutta juu, tiedän kyllä noiden ranskisten kieliasenteet ja oman rajoittuneisuuteni ranskankielen suhteen, joten ei hätää. :D Ja ikävä on jo täälläkin!

Hilla: Kiitos. :) Se kuva on muuten omakin suosikkini, tuon maailmanpyöräkuvan lisäksi. :)

Elli: Videolla siis? Kyllä vain. :D Haastattelija kyseli, olinko kenties ottanut vaikutteita Lady Gagalta. Hahaha. :D

Anonyymi3: Ihan hävettää sanoa, mutta olen itse asiassa lukenut ranskaa yläasteelta asti ja jatkanut vielä yliopistossakin sekä ollut vaihdossa Brysselissä ranskankielisessä yliopistossa. :D Kyllä tällä oppimäärällä pitäisi jo osata, mutta kun ei niin ei. :D

Rva Herttainen: Voi kiitos! :) Pariisi on upea, ehdottomasti!

Sirpa: No sanopa muuta! <3

Anonyymi4: Hotellimme oli nimeltään Weston.

Johanna: Emme käyneet, enkä olisi kyllä varmaan uskaltanutkaan. :D Minullakin on korkeanpaikankammo!

8. joulukuuta 2009 klo 9.38  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu