Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mayday, mayday - pelasta kuiva talvi-iho!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

perjantai 8. tammikuuta 2010

Mayday, mayday - pelasta kuiva talvi-iho!


Olen koko elämäni ajan kamppaillut erilaisten iho-ongelmien kanssa. Lapsena riesaa aiheutti sitkeä atooppinen ihottuma, joka onneksi katosi kouluikään päästessäni vuosiksi. Teini-iässä iho-ongelmat palasivat korkojen kanssa, kun atooppisen ihottuman palattua kärsin lisäksi vielä aknestakin. Oli varsin haastavaa yrittää hoitaa kahdesta liki päinvastaista hoitoa kaipaavasta pulmasta ärtynyttä ihoa. Nykyään vaivana on onneksi enää lievä atooppinen ihottuma, joka äityy pahemmaksi lähinnä vain talvisin. Ihottumaa saan useimmiten vain ihon taivekohtiin, erityisesti kyynärtaipeisiin, mutta muuten atopia näkyy talvella ainoastaan ärhäkkänä pintakuivuutena. Tästä syystä tarvitsenkin kuivimmilla pakkaskeleillä yleensä tavallista kosteusvoidetta järeämpiä aseita ihonhoitoon.


Sain jo kuukausia sitten syksyllä MN Brandsilta testattavakseni REN-merkin kosmetiikkatuotteita. Koska tykkään yleensä käyttää vanhat putelit ensin loppuun, jäivät nämä purnukat odottamaan tulevia aikoja. Kuivan pakkaskelin ja huoneilman näännyttämä ihoni näytti viime viikolla huonommalta kuin aikoihin ja tarvitsin jotakin akuuttia tehokeinoa elvyttämään ihoni ahdinkoa - ja muistin yhtäkkiä syksyllä saamani Mayday Mayday Rescue Balmin. Tuote on tarkoitettu nimenomaan parantamaan, rauhoittamaan ja kosteuttamaan erityisen kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Kokeilin sitä normaalisti käyttämäni yövoiteen sijaan ja ero oli selvästi huomattavissa jo seuraavana aamuna. Jo levittäessäni voidetta kasvoilleni, arvelin sen olevan jotakin aivan erityistä, sillä sen koostumus tuntui hyvin erikoiselta. Hunajaa muistuttava, aavistuksen vahamainen voide levittyi kasvoille jähmeästi, mutta jätti silti ihon mattapintaiseksi ja sileän tuntuiseksi. Jo pelkkä tuntu ja tuoksu saivat minut vakuuttuneeksi tuotteen tehosta. Olen nyt käyttänyt voidetta 3-4 päivän ajan ja ero entiseen on huomattava. Niistämisestä kuivat nenänpielet ovat historiaa ja iho ei enää punoita ärtyneenä, hilseile tai kutise. Loistotuote, en voi muuta sanoa!

Muita REN:in tuotteita en vielä ole ehtinyt testailemaan, mutta ensikosketuksen jälkeen fiilis on todella positiivinen. Plussaa sarja saa siitä, että tuotteet ovat 100% luonnollisesti aktiivisista aineista valmistettuja eivätkä sisällä lainkaan kemiallisia lisäaineita. Ja vielä muutama lisäpointsi kertyy siitä, että REN kannattaa ympäristöystävällisiä arvoja ja lahjoittaa voitostaan vähintään 2,5 prosenttia ympäristöä suojeleville järjestöille. Mikäli muut tuotteet osoittautuvat yhtä fantastisiksi kuin Mayday Mayday, lupaan ehdottomasti raportoida - kunhan ehdin niitä testailemaan. :)

Tunnisteet:

18 kommenttia:

Blogger joh4nn4 kirjoitti...

hahah, aika hauska sattuma, olin nimittäin just ajatellut jättää kommenttia että oletko jossain vaiheessa tekemässä ihonhoito postausta kun joskus sitä sulta kysyin ja sanoit että hoituu!:D mutta joo, kuullostaa NIIN tutulta. kärsin myös atooppisesta ihosta. samaan aikaan ihoni on joistain kohti vähän rasvainen ja epäpuhtauksia pukkaa, onneksi paljon vähemmän kuin ennen. nyt talvella olo on kyllä aika sietämätön, varsinkin hiuspohja on todella arka ja kuiva ja kyynertaipeissa havaittavissa ihottumaa... viime talvena selvisin sillä, että lähdin lämpimään talvea karkuun - aurinko ja lämpö kun kummasti parantavat ihoni täysin :) toisaalta kuitenkin "ihana" lukea, etten ole ainoa joka kärsii atooppisuudesta, välillä kun meinaa ainaisten rasvausten takia mennä hermo!

p.s. mistä noita kehumiasi mömmöjä saa? siis yövoide yms=)

8. tammikuuta 2010 klo 8.37  
Blogger anskusiili kirjoitti...

Ihoni kuulostaa täsmälleen samanlaiselta kuin sinunkin, joten taidanpa piipahtaa Stockmannilla huomisella Helsingin-reissullani ja hakea itsellenikin parannusta talvikuivaan ihoon. : ) Kiitos tästä!

8. tammikuuta 2010 klo 8.38  
Blogger Anna-Maria kirjoitti...

Olen tykästynyt myös REN:n tuotteisiin, äiti osti mulle niitä laivalta (Mayday ja yhden toisen voiteen). :)

Paras apu on kuitenkin ollut apteekin perusrasvat ja reseptillä saatava Elidel-geeli, ne kun auttaa parhaiten tälläistä atooppista ihoa. Myös oliiviöljystä ja manteliöljystä tehdyt rasvat ovat mainioita apuja atooppiseen ihoon.

Nimimerkillä, samasta asiasta talvisin kärsivä ;)

8. tammikuuta 2010 klo 10.00  
Blogger Ee kirjoitti...

Juuri äsken kauhistelin kasvojeni pintakuivaa ihoa, joka on talvisin pahimmillaan. Minulla ei ole kasvoihin täsmätuotetta, joten nappasin laukusta käsivoiteeni: Santen oliivi-inkiväärivoiteen, jossa on mm. sheavoita, palmu- ja oliiviöljyä ja inkivääriä. Sitä naamaan naps ja kas, talttuihan se! Luultavasti just sheavoin ja oliiviöljyn ansiosta. Siinä ei paljon apteekin decubalit sun muut auta, kun öljyt puuttuvat tai ovat vääränlaisia. Luulen ma.

8. tammikuuta 2010 klo 12.04  
Blogger Nelliina kirjoitti...

Mulla on naama NIIN kuiva tällä hetkellä että ihme kun se on vielä paikallaan... mikään mönjä ei tunnu auttavan näillä pakkasilla :( Onko tuo oikeasti kunnon tatinaa superkuivalle iholle?

8. tammikuuta 2010 klo 12.08  
Blogger Jenni kirjoitti...

Joh4nn4: Hahaa, sattuipas sopivasti. :) Olen kyllä ajatellut tehdä vielä kattavammankin ihonhoitopostauksen jossain vaiheessa, jossa sitten valotan muitakin ihonhoitorutiinejani ja suosikkituotteitani. :) Ihotyyppisi kuulostaa tosi samankaltaiselta kuin minun. Omat näppyongelmat katosivat e-pillereiden myötä, mutta kuivuuden kanssa kamppailen yhä varsinkin talvisin. Mutta suosittelen kokeilemaan tuota Maydayta! REN:n tuotteita myydään ainakin Stockmannilla, mutta jälleenmyyjälista löytynee parhaiten tuolta MN Brandsin sivuilta. :)

Anskusiili: Kokeile ihmeessä ja kerro, mitä itse olit tuotteesta mieltä! :)

Anna-Maria: Täytyykin pitää mielessä nuo öljyt ja tsekkailla niitä, kun seuraavan kerran ostaa talviaikaan kosteusvoidetta. Itse olen loppujen lopuksi käyttänyt aika vähän apteekkivoiteita. Vartalon kosteusvoiteena on tällä hetkellä Belgiasta aikanaan ostettu superhyvä kosteusvoide ja kasvoille päivävoiteena Ahavan kuivan ihon kosteusvoide. Öisin olen nyt sitten käyttänyt tätä Maydayta. :)

Ee: Minulla kasvojen iho on niin herkkä, että käytän aika varoen kasvojen iholle jalka- tai käsivoiteita, vaikka varmasti toimisikin. :) Tuo Mayday Mayday on tosiaan aika mystistä tököttiä, koostumus on enemmän jäykkää tahnaa kuin voidetta. Voin omalta osaltani lämpimästi suositella kokeilemaan. :)

Nelliina: No meikäläisen pintakuivan ihon tuo kesytti muutamassa päivässä ihmeen hyvään kuntoon. Voide on aika tuhtia, koostumukseltaankin enemmän sellainen tahnamainen. Vähän kuin öljyistä hunajaa, joka mystisesti kuitenkin jättää ihan täysin mattapintaiseksi ja sileäksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ainakin, koska minulla toimii. :)

8. tammikuuta 2010 klo 12.21  
Blogger Inaria kirjoitti...

Pidin tasta putelista myos. Ihoni huutaa hoosianna talvella ja uusien tuotteiden testaus on yhta tuskaa, silla ihoni reagoi aika tavalla.

8. tammikuuta 2010 klo 12.37  
Blogger Sirpa kirjoitti...

Kuulostaa niin tutulta tuo ihotaustasi! Ikävää :(

8. tammikuuta 2010 klo 13.16  
Blogger Anna-Maria kirjoitti...

Ainoa haitta REN:in tuotteissa on hinta.. se kun on aika suolainen. Purkit ovat myös aika pieniä ja kuluvat ainakin minun ihonlaadullani heti loppuun eli eivät ehkä käy päivittäiseksi rasvaksi atoopikolle (sitä rasvaa kun kuluu!). Olen siksi käyttänyt tuota Mayday-rasvaa lähinnä hätävarana käsilaukussa.

Bodyshopin vartalovoit ovat myös todella hyviä atoopikolle, oletko koskaan kokeillut niitä?:)

8. tammikuuta 2010 klo 13.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kokeilemisen arvoinen vinkki atooppiselle iholle on myös Jojoba-öljy. Itselläni iho kuivui ja hilseili herkästi talvisin, mutta tuon löyön jälkeen iho on pysynyt hyvänä. Sama juttu miehen kohdalla. Hän käytti aikaisemmin apteekin rasvoja mutta iho hilseili silti. Hauskaa oli, että ensin hän oli kovin vastahakoinen koko öljy touhulle, mutta kun on huomannut että toimii paremmin niin käyttää omatoimisesti :) Eli iltaisin suihkun jälkeen hierotaan kosteille kasvoille ja yön aikana öljy imeytyy ihoon.

8. tammikuuta 2010 klo 14.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihan vinkkinä vaan, että sun indiedaysin testipostaukset tulee näkyviin blogloviniin... ;)

8. tammikuuta 2010 klo 15.28  
Blogger Anna kirjoitti...

Voihan video! Nytkö se löytyi? Ruudun tällä puolen on myös etsitty pintakuivan talvi-ihon avuksi mitä tahansa ja toi kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta! Ehditkin jo vastaamaan, että mistä niitä löytyy! Jee mahtipostaus! :)

8. tammikuuta 2010 klo 16.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei mulla on ihan samat, atooppinen iho ja nyt on akne sitten vuorossa.. Miten sä hoidit akneihoa? Minä oon kokeillu kaiken näkösiä eikä tää kyllä oo helpottanu sitten yhtään, vaikka joitain apteekin tuotteitakin on ollut käytössä.. Toivottavasti osaat auttaa :)

8. tammikuuta 2010 klo 17.54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kicksistä saa!

8. tammikuuta 2010 klo 18.00  
Blogger suklaasydän / Suklaata ja Kahvia kirjoitti...

Mä oon käyttänyt Renin rasvoja jo pari vuotta ja oon ollut tosi tyytyväinen. Mun pintakuivalle iholle ollut aivan nappituotteita - kosteuttavat, mutteivät jätä rasvaisiksi.

Muuten Bodyshopin Jojoba-voiteet oli aika hyviä myös, eli ehkä kannattaa kokeilla niitäkin.

8. tammikuuta 2010 klo 21.06  
Blogger Jo kirjoitti...

Kannattaa tilata noita REN-tuotteita netistä, huomattavasti kukkaroystävällisempää. Tuotteet on kyllä aivan loistavia ja mikä parasta, puhtaita ylimääräisistä mömmöistä :)!

9. tammikuuta 2010 klo 15.44  
Blogger Lou kirjoitti...

Tuota voisin minäkin varmaan kokeilla seuraavaksi. Itselläni on naama tällä hetkellä niin kuiva, että oikein pahaa tekee. Jos pakkaset edes vähän hellittäisivät, niin ihokin alkaisi voida paremmin. Ei minulla kesällä ole tällaista kuivumisongelmaa.

9. tammikuuta 2010 klo 20.52  
Blogger oma omena kirjoitti...

Jaan oman vinkkini kuivaihoisille: helokkiöljykapselit sisäisesti nautittuna (saa luontaistuotekaupoista ja jostain marketistakin). sillon tällöin myös rikon kapselin ja levitän öljyn kasvoilleni tehohoitona suihkun/saunan jälkeen. On toiminut ainakin mulla nyt tänä talvena, ei oo tullu kuivia täpliä :)

Oon myös tsekkaillut tuota REN-sarjaa, voisi tosiaan testailla jos on noin tehokas!

10. tammikuuta 2010 klo 12.03  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu