Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tylsää talvipukeutumista

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 7. tammikuuta 2010

Tylsää talvipukeutumista


Minusta tuntuu, että näinä kylminä talvipäivinä tulee pukeuduttua aivan kamalan tylsästi. Kun ensisijalla vaatevalinnoissa on lämpöisyys, olen huomannut kiskovani ylleni saman villapaidan ja farkut oikeastaan joka päivä. Ja eipä siitä kovin moneksi kerraksi esiteltävää riitä. :D Olen vannoutunut mekkotyttö, mutta pakkaskeleillä mietin kyllä aika pitkään, ennen kuin lähden ulos vain sukkahousut koipieni suojana - olkoonkin, että kaikenlaisia villasukkiksia on tarjolla. Kertokaahan omia vinkkejänne, miten tylsään talvityyliin saisi jotakin piristystä lämmittävyydestä tinkimättä?

Saadakseni edes jotain variaatiota perus-villapaita-farkku-lookiini, valitsin tänään jalkojeni peitoksi tummansiniset farkut ainaisten harmaiden tai mustien sijaan. Miten tässä onkin käynyt niin, etten käytä sinisiä farkkuja enää juuri laisinkaan - niitä boyfriend-farkkuja lukuunottamatta. Musta bleiseri taisi esiintyä viimeksikin päivän asussa, vaikka olenkin suurimman osan ajasta hillunut nimenomaan siinä villapaidassa. Jostain syystä jakku vain tuntuu asukuvissa näyttävän särmikkäämmältä kuin löysät neuleet. Aika peruslinjalla siis mentiin: siniset farkut, valkoinen toppi ja sen päällä valkoinen löysä paita, musta bleiseri sekä ruskeat nahkasaappaat. Yritin piristää asua hiukan Youth vs. Futuren sulkakorulla ja lahjaksi saaduista rannekoruista kootulla röykkiöllä sekä sipauksella huulipunaa, mutta aika ankeaksi silti jäi lopputulos. Piristäviä ideoita talvipukeutumiseen siis kaivataan!


  • valkoinen toppi - Gina Tricot
  • valkoinen löysä paita - Diesel
  • jakku - H&M Trend
  • farkut - Cheap Monday
  • nahkasaappaat - second hand
  • sulkakoru - Youth vs. Future

PS. Tiedoksi muuten sille, joka taannoin kyseli tästä valkoisesta löysästä taskupaidasta. Se löytyi viime kesänä Dieselin alennusmyynnistä. :)

Tunnisteet:

15 kommenttia:

Blogger Sara kirjoitti...

Mulla oli tänään jalassa kahdet 100den sukkahousut ja yhdet villasekoitesukkahousut, eikä tullut kuin ihan vähän kylmä (siis oikeasti, tällä kertaa en puhu sarkastisesti :D) kun joutui odotella junaa 20min asemalla :) Näin siis Espoossa, eiköhän siinä naapurissakin pitäisi niin pärjätä!

7. tammikuuta 2010 klo 21.00  
Blogger ia kirjoitti...

Mekkoihmiselle tuo järjetön pakkanen on todellakin melkoinen dilemma! Sulkakoru nostaa tuon asun kyllä tylsyydestä kauas, mulle kans :)

7. tammikuuta 2010 klo 21.42  
Blogger Saraseeeni kirjoitti...

Itse käytän useaa paitaa päällekkäin, joista alla on pidemmän mallinen, tähän päälle lyhyempi ja siihen vielä neuletakki. Eikä tunnut kuin olisi toppautunut rumiin vaatteisiin. Myös useampi kaulaliina auttaa tarkenemaan. : D Mutta hameet jätän suosiolla väliin.

7. tammikuuta 2010 klo 22.19  
Blogger Ninni kirjoitti...

Kolmet villasukkikset päällekkäin tosiaan lämmittää aika lailla yhtä paljon kuin kireät farkut. Mutta niiden monien sukkahousujen pukeminen ja riisuminen on ihan tuskaa.
Ja minä oon sellanen palelija, että tarvitsen näillä pakkasilla farkkujenkin alle villapöksyt. Mekot jäävät surkeana kaappiin. (Tosin kaikkein lyhimpiä olen joskus pitänyt farkkujen kanssa)

Sulkakoru piristää asua kummasti! En nyt keksi mitään koruja kummempia pelastuksia pakkaspukeutumisen tylsyyteen. Olisi kyllä kiva kuulla.

7. tammikuuta 2010 klo 22.26  
Blogger Laura kirjoitti...

Moikka!
Mitä liikkeitä Helsingin keskustasta suosittelisit erityisesti käymisen arvoiseksi, jos aikaa on vain parisen tuntia. Mielellään siis sellaisia liikkeitä joita ei muualta löydy (h&m:t ja ginatricot on jo nähty). Lauantaina olen tulossa koulun kanssa musikaalia katsomaan ja sitä ennen olisi pari tuntia shoppailuaikaa ;)

7. tammikuuta 2010 klo 22.37  
Blogger Saara kirjoitti...

mä tykkään kanssa tunika-farkut-saappaat yhdistelmästä... se on mun eniten käytetty yhdistelmä tänä talvena :)

7. tammikuuta 2010 klo 22.57  
Blogger Auri kirjoitti...

Mun täytyy sanoa, ettei toi asu ollut yhtään ankea mun silmiin. Tykkään sun värien yhdistelytavasta. Asu näyttää harmoniselta vaikka siinä on neljää eri väriä. Itse olen huono käyttämään esimerkiksi ruskeaa ja mustaa samassa asussa vaikke siinä näytä olevan mitään vikaa.

Mä olen löytänyt haaremihousut näin talvella ja niissä on tilaa pakata alle välihousuja ilman että alkaa kiristää. Mekkojen alle olen laittanut villasukkahousut ja paksut mattapintaiset leggingsit sekä pitkävartiset saappaat. Myös alushame kannattaa lisätä pakkasella tai pyöräilyshortsit. Ne ei näy, mutta tuo kaivattuja lisäkerroksia.

8. tammikuuta 2010 klo 10.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Otsis taitaa olla jo asettunut paremmin, näyttää todella upealta :)

8. tammikuuta 2010 klo 10.35  
Blogger Teresa kirjoitti...

Ihana tuo Youth vs. Futuren sulkakoru, pitäisiköhän itsekin hankkia. :)

8. tammikuuta 2010 klo 10.42  
Blogger Ulla R kirjoitti...

Itse puen legginsien alle sukkahousut, tarkanee mekoissakin pakkasella :) Yhdistelmä on mielestäni jopa lämpimämpi kuin farkut, eikä ollenkaan niin tönkkö kuin farkut ja välihousut tai kymmenet sukkikset päällekkäin.

8. tammikuuta 2010 klo 10.46  
Blogger Katri kirjoitti...

Samojen tylsyyspukeutumisesta johtuvien ongelmien kanssa painiskellaan myös tällä suunnalla. Kaikista lämpöisin asukokonaisuus kun syntyy yhdistämällä farkut ylipolvensaappaisiin ja vetäiseen niskaansa pari paitaa (tänään piristin tylsyysasua raitapaidalla), jonka päälle vielä heittää jakun. Tylsää, mutta toimivaa.

8. tammikuuta 2010 klo 10.52  
Anonymous pussijamssi kirjoitti...

Aaaaa nuo saappaat! Kyllä kelepais tännekin.
Itse ole ottanut avuksi kaikista rumimmat paksut puuvillaiset ele-sukkikset, jotka ovat tyyliin koko 42/44 vaikka normaalisti käytän 38:aa. Niiden alle sitten mahtuu hyvin villasekoite-yksilöt ja päälle vielä paksut legginsit, niin tarkenee mainiosti -20 asteessakin mekoissa ja tunikoissa.

8. tammikuuta 2010 klo 17.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Yks juttu:

miksi en ymmärrä sitä, että etelässä on pukeuduttava parinkympin pakkasessa toppiin, pitkähihaiseen paitaan, toiseen pitkähihaiseen paitaan ja neuletakkiin, kun täällä tarkenee kolmenkympin pakkasella ja vaikka tuulenkin kanssa topilla ja pitkähihaisella? Tai yhdellä topilla, neuletakilla ja sitten uloslähtiessä vain kiskaisee päälle hyvän fleecen?

Jännä homma.
(ja siitä tuulesta ei tarvii mainita, kyllä täälläkin tuulee, ja jos ei tuulekkan niin ei se tuuli laske pakkaslukemaa käytännössä kuin maksimissaan kymmenen astetta...)

Ja vielä:
"Itse puen legginsien alle sukkahousut, tarkanee mekoissakin pakkasella :) Yhdistelmä on mielestäni jopa lämpimämpi kuin farkut"
Juuri näin, mitä enemmän sulla on "lämpimiä sukkahousuja" päällekkäin, sitä kylmempi sulla on koska iho ei hengitä ollenkaan. Siis, investoikaa niiden ihanien mekkojen sijaan yhdesti yhteen kunnon väliasuun, jonka päälle voi sitten pukea niin nättejä vaatteita kuin huvittaa eikä palele. Siellä "järjettömässä pakkasessa". :)

Nimimerkillä eilen -30, tänään -25, joulun aikaan parhaimmillaan -35.

9. tammikuuta 2010 klo 11.48  
Anonymous Meiju kirjoitti...

Viimeisimmälle anonyymmille: Kyllä se on varmasti aika paljon tottumuskysymys. (Sitä varmaan haitkin tekstilläsi)

Toisaalta. Ei muakaan kyllä viluta niin paljon lapin sukulaisreissuilla kun täällä etelässä. Voi olla, että yli -20 pakkasiin suhtautuu kunnioittavammin ja osaa siksi pukeutua kunnolla ja asennoitua paremmin.

Ja vaikka kielsit mainitsemasta tuulta, niin onhan se merituuli nyt eri asia. Joskus täällä on sen ansiosta lämmin, joskus se taas pureutuu kosteudellaan luihin ja ytimiin.

Monet helsingin vanhat kerrostalot on hävyttömän kylmiä talvella. Kun ei saa välillä lämmetä kotona on uloslähtiessä jo valmiiksi jäässä.

terv. olkkarissa +16°c

(Olipa niin mielenkiintoinen pohdinta, että piti ihan vastata :) )

9. tammikuuta 2010 klo 13.38  
Blogger veera.a.kuusisto kirjoitti...

Noiden korujen lisäksi voi käyttää tuubi huivia ja ite oon pitäny punasta :) piristää oikeesti tosi paljon muita en sitte minäkään keksi..

28. helmikuuta 2013 klo 20.54  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu