Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Onko värillä väliä?

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Onko värillä väliä?


Jäin edellisen postaukseni myötä pohdiskelemaan värejä. Itse olen hyvin kaikkiruokainen värien suhteen ja minulla onkin paljon värikkäitä vaatteita. Suosin useimmiten yksi- tai kaksivärisiä vaatekappaleita, sillä en tunne oloani kotoisaksi kovin riemunkirjaviin kukerruksiin verhoutuneena.

Lempiväreistä puhuttaessa mainitsen tuskin koskaan mustaa, valkoista tai harmaata, vaikka pidän niistä kaikista ja suurin osa vaatteistanikin on todennäköisesti näissä väreissä. Jollain tapaa nuo kolme vain kuuluvat minun mielestäni sellaisiin perusväreihin, joihin melkein kaikki suhtautuvat melko neutraalisti tai joita lähes kaikki varmasti käyttävät. Tämä ajattelutapa kuvastaa vain omaa suhtautumistani väreihin, jotka minulle merkitsevät enemmänkin räiskyvyyttä, iloa ja keinoa ilmaista itseään.

Näiden "perusvärien" lisäksi useimmilla ihmisillä taitaa olla yksi tai useampi lempiväri. Minulla lempiväritkin jakautuvat vielä ns. kestosuosikkeihin ja kausiväreihin. Oma ehdoton kestosuosikkini on kirkkaanpunainen. Turkoosin voisi sanoa päässeen myös kestosuosikkeihini, sillä rakkaussuhteeni tähän väriin on jatkunut jo monta vuotta. Jossain vaiheessa äitini jopa sanoi minulle, että minun pitäisi alkaa ostaa muunkin värisiä vaatteita kuin vain turkooseja. Hän epäili, että kyllästyessäni turkoosiin minulla ei olisi enää mitään päällepantavaa. :D Tämänhetkisiä kausivärejä ovat keltainen ja vihreä (, joka sekin pian saanee kestosuosikin arvon).


Mielenkiintoista sinänsä on myös se, että harvemmin päädyn inhoamaan mitään väriä, josta olen joskus pitänyt. Vaikka vain muutama väri pääsee varsinaisen kestosuosikin asemaan, käytän yhä vanhojakin kausivärejä ja pidän niistä. Ainoa väri, jolle sanon ehdottoman ja ikuisen "EI!", on vaaleanlila. Siitä en varmasti opi ikinä pitämään. Muutkaan pastellit eivät kuulu suosikkeihini, mutta niiden suhteen en ole samalla tavoin ehdoton.Mikä on sinun lempivärisi? Vai inhoatko jotakin väriä yli kaiken?


Kuvat on napattu täältä ja täältä.

Tunnisteet:

10 kommenttia:

Blogger mueja kirjoitti...

-.-

6. kesäkuuta 2007 klo 13.56  
Blogger Vendeta kirjoitti...

Violetti sekä turkoosi. Turkoosista olen pitänyt useita vuosia, violetin löysin viime vuonna.

6. kesäkuuta 2007 klo 20.58  
Anonymous Luxurious M kirjoitti...

Valkoinen on yksi ja roosa. siis se _ihan_ vaalean punainen.:> Valkoinen näkyy kuitenkin vain pukeutumisessani noista väreistä.

7. kesäkuuta 2007 klo 16.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

inhoan yli kaiken vaalean liilaa. hyi kamala :F

12. kesäkuuta 2007 klo 17.52  
Blogger Jenni kirjoitti...

Hahaa, anonyymi on siis hengenheimolaiseni. :D

12. kesäkuuta 2007 klo 18.42  
Anonymous Jenni kirjoitti...

Vaaleanliila ei kylläkään tunnu sopivan kellekkään paitsi harvoille vanhoille mummoille.

12. kesäkuuta 2007 klo 23.59  
Blogger Jenni kirjoitti...

Jenni: Hei vain kaimani. :) Minä olen tuosta vaaleanlilasta myös vaahdonnut, että se ei sovi yhtään kenellekään yhtään missään tilanteessa. :D Mutta jotkut mummut kieltämättä näyttävät aika villiltä vaaleanlilassa tukassa! :D

13. kesäkuuta 2007 klo 12.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lempivärejä vaatetuksessani ovat varmaan nuo perus harmaa, valkoinen ja musta. Niihin sitten aina yhdistän jotain räikeätä. Turkoosi on tosiaan todella kiva väri! Ja kyllä... olen joskus pitänyt "sinapin keltaisesta", mutta nykyään kammoan sitä... alkoi pelottamaan kun luin tuota "syksy 2007" postaustasi, koska siellä luki kyseisen värin näkyvän melko paljon :D

16. kesäkuuta 2007 klo 19.32  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Hahaa, älä pelkää sinapinkeltaista. :) Siellä syksyn väreissä näytti olevan paljon muitakin vaihtoehtoja, joten sinulla ei ole mitään hätää! Keltaisen sijaan voit verhoutua vaikkapa tummansiniseen, violettiin, oranssiin, punaiseen tai pinkkiin. :)

17. kesäkuuta 2007 klo 3.11  
Anonymous Niina kirjoitti...

Itse pidän kovasti väreistä ja käytänkin niitä pukeutumisessani. Minullakin tökkii vaalealiila, en voi edes kuvitella itselleni sellaista missään muodossa! Pastellit ovat kovin epäilyttäviä, mutta yksityiskohdissa ja saman värin eri sävyyn yhdistettynä voi toimia todella hyvin.
Musta on ikisuosikki, punainen ja violetti myös. Äsh, alan nyt luettelemaan kaikkia mahdollisia, mutta en vain koskaan ole löytänyt ykkössuosikkiani. Pidän kovasti kaikista.
Vaaleanliilan lisäksi inhoan sellaista vaaleaa kirkasta vihreää, joka esiintyy usein halvoissa asioissa :< Se on iljettävä, ja usein sitä käytetään _liikaa_ yhdessä asiassa.
Keltaistakaan en osaa käyttää, mutta 70-luvusta muistuttava sävy, sekä hyvin vaalea keltainen keveässä materiaalissa näyttää kieltämättä hyvältä.

1. heinäkuuta 2007 klo 19.36  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu