Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Sadepäivän ilo

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 26. kesäkuuta 2007

Sadepäivän ilo

Hui, enää kolme yötä jäljellä elämää Brysselissä! Sen jälkeen tämä neiti pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa lentokoneeseen ja lennähtää takaisin Suomeen. Viisi kuukautta ovat menneet hurjan nopeasti! On toki ihana palata kotiin, mutta haikein mielin täältä lähdetään. Nyt on enää edessä pakkaaminen ja paniikinomainen aikataulutus, jotta ehtisin tavata kaikki mahdolliset ihmiset vielä ennen lähtöäni. Pakkaamisen osalta vaikuttaa lupaavalta, sillä kaikki tavarani näyttäisivät mahtuvan kassiini. Muistettakoon silti, että olen perhettäni hyväksikäyttäen toimittanut jo kaksi kassillista tavaraa Suomeen etukäteen. Omaisuutta siis piisaa.

En tiedä Suomen tämänhetkisistä keleistä, mutta Brysselissä on kolme viimeistä päivää satanut vettä. Tästä pääsenkin oivan aasinsillan kautta sadevaatteisiin. (Ovelaa, vai mitä! Hah.) Olen jo pitkään miettinyt, miksi niin monet turhaan kastelevat itsensä, vaikka jos jonkinnäköistä vaatetta sadekeleille on olemassa.

Aloitan sateenvarjosta, joka kuuluukin useimpien ihmisten sadesään perusvarustukseen. Minä henkilökohtaisesti pidän sateenvarjoista ja omistan niitä ainakin viisi (kaksi suurta ja kolme kokoontaitettavaa). Ystäväni ovatkin kiitelleet minua sateenvarjokokoelmastani, joka on pelastanut monen kastumiselta, jos sadekuuro on visiitin lopuksi päässyt yllättämään. On nimittäin varaa antaa vaikka parikin sateenvarjoa lainaksi, kun omistaa peräti viisi. Pidän eniten suurista, pitkävartisista ja värikkäistä sateenvarjoista, joita tosin on liian helppo unohdella ympäri kaupunkia, koska ne eivät mahdu kassiin. Kokoontaitettavat ovat näppäriä, mutta kovemman viiman yllättäessä valitettavan usein entisiä. Unelmieni sateenvarjo on puuvartinen, suuri ja punainen.

Seuraavaksi käsittelyyn pääsevät kumisaappaat, jotka nekin löytyvät aika monen suomalaisen kaapista. Minä olen aina ajatellut, että jokaisella ihmisellä kuuluu olla tietyt perusasiat vaatekaapissaan ja kumisaappaat ovat mielestäni yksi näistä. En kerta kaikkiaan ymmärrä ihmisiä, jotka kipittävät pikkukengissä kaatosateella. Eivät kumisaappaat toki joka asuun sovi, mutta kyllä kauppareissulle tai koulumatkalle voi aivan hyvin laittaa kumpparit jalkaan. Nokian värikkäät Hai-saappaat ovatkin tehneet uutta nousua ja myös monilta muilta valmistajilta on alkanut ilmestyä mitä mielikuvituksellisimpia sadesään kenkiä. Itse kuljen ylpeänä punaisissa Nokian kumisaappaissani mieluummin kuin kastelen jalkani.

Viimeisenä sadevarusteena mukaan pääsee sadetakki, joka ei minun nähdäkseni ainakaan ole erityisen suosittu sadesään asu. Minusta sadetakkikin on vallan mainio keksintö ja pidän erityisesti vanhoista sadetakeista. Omani on vanha, vihreä ja hieman kovaa materiaalia. Sadetakit tuntuvat kuitenkin tällä hetkellä tekevän pikkuhiljaa uutta nousua, sillä näin viime keväänä jopa H&M:llä myytävän ihastuttavaa sateenvarjo-kuvioista sadetakkia. Minä toivotankin hauskat ja värikkäät sadetakit tervetulleiksi harmaita sadepäiviä piristämään.

Kaikille sadeasuille en kuitenkaan minäkään lämpene. Muistan elävästi ala-asteelta ne kammottavat sadeviitat, jotka ovat toki käytännöllisiä mutta eivät pue yhtään ketään. Lapsuusajan kurahousuista ja -hanskoista on myös jäänyt karvaita muistoja, mutta ne johtuvat pääosin siitä, että kyseisiä asusteita oli kamalan hankala pukea päälleen. Muistelen myös omistaneeni joskus ihan pienenä valtavan upean Barbapapa-sadehatun, mutta niin hieno kuin se olikin, en ehkä pukisi moista enää päähäni. :D

Kuvassa aivan ihastuttavaa sadepäivän eleganssia Tukholman kaduilta. Sateenvarjokuva täältä.

Tunnisteet: , ,

10 kommenttia:

Blogger noir sur blanc kirjoitti...

Tällä hetkellä Suomessa ihan ok säät, ei kauheasti ole satanut... Itsekin omistan punaiset Hai saappaat ja olisi todellakin vaikeata kuvitella olla joskus ilman niitä. Tiedän myös sen Hennesin sinisen sateenvarjosadetakin - se oli oikein hieno!

26. kesäkuuta 2007 klo 18.27  
Blogger Jenni kirjoitti...

Noir sur Blanc: Ihana kuulla, että Suomen säät ovat hieman paremmat kuin nämä paikalliset! Omat saappaani ovat itse asiassa lasten kumisaappaat, sillä jalkani on sen verran pieni, että lasten kootkin mahtuvat. :D Pidin lasten mallista enemmän, koska sen varsi on kapeampi ja matalampi kuin aikuisten (noin saman korkuinen kuin Hai-saappaissa). Ja lasten saappaat ovat pohjia myöten punaiset, kun taas aikuisten sappaaissa pohjat ovat mustat.

26. kesäkuuta 2007 klo 18.45  
Anonymous Chic kirjoitti...

Saanko udella minkä takia olet Brysselissä?

26. kesäkuuta 2007 klo 21.41  
Blogger Jenni kirjoitti...

Chic: Toki saat. :) Olen tainnut jossakin kommentissa jo kysymykseen vastatakin, mutta vastataan uudelleen. Olen siis ollut helmikuun alusta asti vaihto-opiskelijana täällä ja nyt tällä parin päivän päästä päättyy vaihtojaksoni. Siksi täällä siis. :)

27. kesäkuuta 2007 klo 0.56  
Anonymous Desthea kirjoitti...

Taidan omistaa yhden perussateenvarjon mutta en koskaan käytä sitä. Sateenvarjot ovat jotenkin hankalia ja silloin kun vielä niitä jaksoin käyttää, unohtelin niitä sinne sun tänne. Sadetakkia en myöskään omista, heh. Ilmeisesti siis mieluummin kastun kuin käytän suojavarusteita. ;)

Myöskään kumisaappaita en omista mutta se johtuu lähinnä siitä, että en voi käyttää kaupan kenkiä.

27. kesäkuuta 2007 klo 1.23  
Blogger Jenni kirjoitti...

Desthea: Aijai, uhmaat siis suomen äärimmäisiä olosuhteita. :D Mikäs siinä, jos pidät huolen, ettet vilustu. :)

Ja uskomatonta, mutta en ole ikinä onnistunut lopullisesti hukkaamaan yhtäkään sateenvarjoistani. Suosikkivarjoni olen saanut 7-vuotiaana isoäidiltäni synttärilahjaksi ja se on vuosien varrella unohtunut ties minne, mutta aina olen sen löytänyt. :D

27. kesäkuuta 2007 klo 1.27  
Anonymous Desthea kirjoitti...

No en itse asiassa vilustu koskaan, vaikka joutuisin liikuskelemaan jossain läpimärkänä. Oon vähän tällainen outo tapaus, en käytä talvellakaan housujen alla yleensä mitään lisälämmikkeitä kuten sukkahousuja tms. Oon kipeenä ehkä kerran kahdessa vuodessa. ;)

27. kesäkuuta 2007 klo 20.18  
Blogger Jenni kirjoitti...

Desthea: Oivoi, olisinpa kuin sinä! Minä taas palelen melkein aina. Kaverit naureskelevat minulle, kun laitan pitkät kalsarit housujen alle heti kun lämpötilat laskevat alle +10. :D Alle -10 lämpötilassa saatan pukea housujen alle jo kahdet kalsarit. Olen parhaimmillaan ahtautunut jopa 3xpitkät kalsarit+ housut -yhdistelmään ja voin kertoa, että siinä vaiheessa oli jo aika tukalaa. Tämä mieltymykseni tiukkaakin tiukempiin pillifarkkuihin ei auta asiaa kyllä yhtään! :D

Sisälläkin palelen tosi herkästi. Varpaat ja sormet ovat aina jäässä, mutta se johtuu varmaankin huonosta ääreisverenkierrostani. Täydellisen ratkaisun pimeiden ja kylmien iltojen pelastukseksi tarjoavat paksu neule, villasukat ja mikrossa lämmitettävä kaurapussi! :)

27. kesäkuuta 2007 klo 21.01  
Anonymous tinna kirjoitti...

Ihanaa, mulla on suunnitteilla sadetakki kirkkaanpunaisesta kankaasta! Toivottavasti saisin ommeltua sen, kotikoneet pitäis huoltaa vaan ensin... Ja sitten mulla on maailman ihanin punanen sateenvarjo jossa on pieniä valkosia pilkkuja :)

Ihanaa, mäkin haluisin lähteä Brysseliin ainakin puoleksi vuodeksi, se on NIIN IHANA kaupunki! Ei siitä voi saada tarpeekseen! Siellä oli yks aivan ihana vintagekauppa ja muistakin kaupoista löytyy niin ihania kenkiä, laukkuja ja hameita! Kiva että löysin sun blogin, ehkä vähän liian myöhään vaan :/ Mun on pakko päästä takasin sinne, viimeistään jouluksi, mutta olen jo suunnitellu lähteväni sinne syyslomalla ;)

30. kesäkuuta 2007 klo 15.27  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tinna: Ihanaa, kun jollain muullakin on noin positiivisia kokemuksia Brysselistä! :) Vintage-kauppoja sieltä todellakin löytyy, vaikka ovathan ne hinnatkin hieman korkeampia kuin kotimaassa. Minäkin olen mahdollisesti menossa syksyllä vielä käymään siellä. :)

30. kesäkuuta 2007 klo 18.26  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu