Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Salaisuus pinnan alla...

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 14. kesäkuuta 2007

Salaisuus pinnan alla...


Olen hieman huono sijoittamaan alusvaatteisiin. Vaatimaton rintavarustus kun mahdollistaa sen, ettei rintaliiveihin tarvitse erityisesti panostaa, tai niitä ei ihan välttämättä tarvitse edes käyttää.

Viime kesänä jouduin ihan käytännön syistä ostamaan itselleni kunnon olkaimettomia rintaliivejä, sillä läpikuultavat ja olkaimettomat (tai muuten vain erikoisemmin leikatut) yläosat vaativat alleen sopivat alusvaatteet. Sijoitin tuolloin Unique Brahan (, joka muuten vasta nyt tarkemman tarkastelun jälkeen paljastui kotimaiseksi tuotteeksi!) ja Triumphin irroitettavilla olkaimilla varustettuihin liiveihin. Unique Bra on jäänyt suhteellisen vähälle käytölle mutta toimii kuten mainoksissa luvataan, eli pysyy hyvin ylhäällä ja on huomaamaton (noin kuppikoon verran rintoja suurentavaa illuusiota lukuun ottamatta). Sen ”asentaminen” vaatii hieman opettelua, mutta tunnetusti harjoitus tekee mestarin. Triumphin liivit sen sijaan ovat olleet niin kovassa käytössä, että olisinpa melkein voinut ostaa kahdet saman tien. En ole koskaan tuntenut oloani yhtä huolettomaksi olkaimettomien liivien kanssa. Plussaksi on myös mainittava se, että Triumphin liiveistä löytyy kokoja laidasta laitaan.

Täällä Belgiassa itsensä hemmotteluun houkuttelevia alusvaateliikkeitä tuntuu olevan joka kulmassa. Yksi ihanimmista on ehdottomasti ranskalaismerkki Princesse Tam Tamin liike, joka on täynnä ihania pitsiunelmia, jotka eivät kuitenkaan ainakaan minulle aiheuta hörhelöiden yliannostusta, vaikka muuten olenkin hieman ”allerginen” ylenmääräisille krumeluureille. Toinen kiva alusvaatekauppa täällä on Etam, jonka hintataso on Princesse Tam Tamia hieman edullisempi.

Se on muuten kumma, miten kauniit alusvaatteet saavat olon tuntumaan heti seksikkäämmältä ja naisellisemmalta, vaikka niitä ei näkisi kukaan muu kuin käyttäjä itse. Joskus oikein hävettää, kun alusvaatteiden yläosana on mustaa pitsiä ja alaosana jotkin vaaleanpunaiset, kulahtaneet Snoopy-pöksyt. Rajallinen budjetti pakottaa pihistelemään joissakin asioissa, joten on kai luonnollista säästää niissä vaatekappaleissa, jotka eivät ainakaan useimmiten näy päällepäin.


Miten on: säästätkö vai panostatko?


Kuvat: Princesse Tam Tam

Tunnisteet: ,

13 kommenttia:

Anonymous J kirjoitti...

Helposti tulee minunkin säästettyä alusvaatteiden kohdalla, ne kun tosiaan eivät näy muiden vaatteiden alta.

14. kesäkuuta 2007 klo 16.28  
Blogger melba kirjoitti...

Vähän sama kuin j:llä.
Mielummin säästän alusvaatteiden kohdalla ja satsaan päällyvaatteisiin.
Tosin alusvaatteiden täytyy olla mukavat päällä.

14. kesäkuuta 2007 klo 16.29  
Blogger satc kirjoitti...

Pakko sanoa, että minäkin pihistelen vähän tuossa suhteessa. Olen kyllä nyt päättänyt todellakin panostaa ja ostaa laadukkaita ja kauniita alusvaatteita. :>

14. kesäkuuta 2007 klo 17.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse en oikein pysty säästelemään rintaliivien kohdalla kun rintavarustus on sen verran iso että halpisketjujen liivit ovat liian pienet. Mutta alushousuissa yritän sitten säästää. Ei viitsi niihin satsata, kun hyvännäköisiä edullisia löytyy joka paikasta. Eipä alusvaatteilla paljon väliä ole kun niitä ei useimmiten kukaan muu näe :D

14. kesäkuuta 2007 klo 20.49  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Mietinkin, että suurempien rintojen omistajat eivät ehkä pysty samalla tavalla säästelemään alusvaatteita ostaessa. Laadukkaissa liiveissä on yleensä kokoja enemmän ja taitavat olla tukevampia kuin halpisliivit. Mutta ikävä puoli niissä on sitten se hinta. :/

14. kesäkuuta 2007 klo 20.59  
Anonymous Desthea kirjoitti...

Suomalaisethan taitavat tilastollisestikin panostaa erikoisen vähän alusvaatteisiin.

Olisihan niihin kiva joskus panostaa (esim. nyt vaikka niihin kunnollisiin olkaimettomiin) mutta taloudellinen tilanne pakottaa pihistelemään. Samoja vanhoja käytetään niin kauan ku ne vaan pysyy kasassa ja onpahan niitä rikkinäisiäkin jäänyt laatikon pohjalle odottelemaan periaatteella "nää voi ehkä vielä korjata". ;D

15. kesäkuuta 2007 klo 9.51  
Blogger Jenni kirjoitti...

Desthea: Juurikin näin! Minulla ainakin on sellaisia tyyliin liian pieniä ja rikkinäisiä tai muuten vain huonosti istuvia tai rumia jossain laatikoiden pohjalla. Jostain syystä ne vain jäävät pyörimään nurkkiin vieläkin helpommin kuin muut käyttämättömiksi jääneet vaatteet. Kenties se johtuu osittain siitäkin, että alusvaatteita harvemmin tulee kirpparille raahattua.

PS. Eikä niitä rikkinäisiä IKINÄ saa korjattua. Eivätkä huonosti istuvat ala istua paremmin. :D

15. kesäkuuta 2007 klo 12.02  
Anonymous Via kirjoitti...

En ole varma kehtaanko kertoakaan kuinka paljon panostan alusvaatteisiin... nimittäin rakastan laadukkaita, täydellisesti istuvia ja muotoilevia alusvaatteita melkein yhtä paljon kuin kenkiä! Eli aika paljon. Jonkin tilaston mukaan suomalaisnaiset ostavat vuodessa noin yhdet rintsikat siinä missä italialaiset hankkivat kahdeksat. Niitä kuitenkin käytetään joka päivä, siis yhdet per vuosi eivät kyllä siihen riitä. Itse ostelen aika usein uusia. Esimerkiksi Stokkan alusvaateosaston nuorten merkit (Global, Dim, jne) eivät maksa maltaita.

15. kesäkuuta 2007 klo 14.46  
Blogger Jenni kirjoitti...

Via: Eihän tuossa mitään häpeilemistä ole. :) Minusta tuntuu, että useimmat meistä saisivat ottaa oppia sinusta! Ilahduttavaa, että edes joku satsaa alusvaatteisiinkin. Olen itse tehnyt hyviä löytöjä ale-koreista, joten ehkä nyt osittaisesta shoppailulakostani huolimatta tsekkaan kesän alennusmyynnit ainakin alusvaatteiden osalta. :)

15. kesäkuuta 2007 klo 15.02  
Anonymous piste kirjoitti...

voi..olisipa vain rahaa niin varmasti ostaisin kauniimpia alusvaatteita. Välillä melkein hävettää, että millaisissa rievuissa sitä oikein tulee kuljettua.

Unique brat olen kyllä vakavasti harkinnut hankkivani, ne sopisivat niin hyvin kaikenlaisten vaatteiden kanssa joista muut rintsikat rumasti näkyisivät (esim tuubitopit, mekot, avoimet selät) Mutta onkohan ne kuitenkaan oikeasti hyvät? (kauniit ne eivät ainakaan ole!) miksi sulla ne on jääneet kuitenkin niin vähälle käytölle?

19. kesäkuuta 2007 klo 21.01  
Blogger Jenni kirjoitti...

Piste: Unique Bra on kyllä hintansa väärti, jos paljon käyttää vaatteita, jotka vaativat alleen huomaamattomat liivit. Kauniit ne eivät tosiaankaan ole, mutta eiväthän ne sieltä vaatteiden alta näy. :)

Minulla itselläni kyseiset liivit ovat jääneet vähemmälle käytölle, koska useimpien toppien tai mekkojen alle ovat sopineet ihan tavallisetkin tai olkaimettomat rintsikat. Unique Brahan kiinnittyy siis eräänlaisen liiman avulla (, joka ei jämähdä iholle), joten käyttökertoja on rajallinen määrä. Tuoteselosteessa luvataan 100 käyttökertaa, joten säästelen hieman niitä, jottei tarvitsisi ihan heti ostaa vielä uusia.

Ollessani ostamassa Unique Brata olin melko epäileväinen ja sainkin sovittaa sitä ennen ostopäätöstä. Myyjä tarjoutui ihan "kädestä pitäen" näyttämään liivien laittamisen, ja otin tarjouksen mielihyvin vastaan (, vaikka olihan se hassua kun ventovieras nainen kävi tisseihin kiinni! :D). Se osoittautui hyväksi päätökseksi, sillä kun näin käytännössä, miten liivit tulee laittaa paikoilleen, oli niitä helppo alkaa kotonakin käyttää.

Rohkeasti siis vain ostoksille, jos tarvetta tuollaisille liiveille on! :)

19. kesäkuuta 2007 klo 21.57  
Anonymous piste kirjoitti...

oi, kiitos paljon neuvoista ja pitkästä vastauksesta. Sen verran vielä kysyisin, että kuinka paljon itse maksoit niistä?

20. kesäkuuta 2007 klo 21.28  
Blogger Jenni kirjoitti...

Piste: Ei kestä. :) Hinta oli muistaakseni siinä 30 euron kieppeillä. Ostin itse Sokokselta. Jos s-etukortti löytyy, niin ainahan voi odotella esimerkiksi asiakasomistajapäiviä, jolloin hinnastaa kortilla vähän pois. Nuo liivit, kun tuskin koskaan tarjoukseen muuten pääsevät. :)

21. kesäkuuta 2007 klo 13.51  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu