Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päivän asu 10 (ja pohdintaa korkeasta vyötäröstä)

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 31. heinäkuuta 2007

Päivän asu 10 (ja pohdintaa korkeasta vyötäröstä)

Ostin keväällä Brysselistä hieman korkeammalla (= napaan asti ulottuvalla) vyötäröllä varustetut Cheap Mondayn pillifarkut. Lahkeen pituuskin on farkuissani aika reilu, mutta mielestäni näyttää ihan söpöltä, kun lahkeet jäävät kurttuun nilkkoihin. No lahkeet saavat rullautua ihan rauhassa, mutta korkean vyötärön kanssa on ollut ongelmia. Korkea vyötärölinja voi toki jäädä piiloon paidan alle, kuten olen sen tähän mennessä jättänytkin. En oikein tiedä, missä on vika, mutta jostain syystä korkeavyötäröiset housut eivät vain näytä hyvältä minun päälläni (vai olenko liian itsekriittinen?).

Luulen, että ongelma on ensisijaisesti vartaloni mallissa eikä asenteessani. Vaikka olen hyvin hoikka, minulla on silti naisellisia muotoja (toisin sanoen lantio). Jostain syystä korkeavyötäröiset farkkuni saavat minut näyttämään lyhytselkäiseltä ja tasapaksulta pötköltä, jos sullon paidan housujen sisään. En tiedä, mikä on kyseisen illuusion perimmäinen syy, mutta näin kuitenkin tapahtuu. Aion demonstroida tätä ilmiötä muutamalla (huonosta valaistuksesta johtuen valitettavan suttuisella) kuvalla.

Jostain syystä ensimmäisessä, hieman yläviistoon otetussa kuvassa paita tungettuna housujen sisään näyttää ihan hyvältä. Peilin kanssa otettu kuva paljastaa kuitenkin totuuden. Ei, ei ja ei! Harmi sinänsä... Toinen peilin kautta otettu kuva osoittaa hyvin, miten kokonaisuus on huomattavasti tasapainoisemman näköinen, kun paita on housujen päällä. Mitä tästä opimme: vaatteilla todella voi vaikuttaa siihen, miltä oma vartalo näyttää.


Tässä kuitenkin yksinkertainen päivän asuni lopullisessa muodossaan. Lisäksi nappasin kainalooni tässä kuvassa näkyvän laukun, joka matchaa mukavasti kengännauhoihini.


  • pikee-paita - H&M
  • farkut - Cheap Monday (Prive Joke, Bryssel)
  • kengät - Vagabond (Nilsson)

Tunnisteet: ,

18 kommenttia:

Blogger Sylvia kirjoitti...

minusta tuo nyt ei näytä niin kamalalta, mutta vielä vyötärölinjaa nostamalla saisit sen optimaalisen "tiimalasi-vartalo efektin"...
nythän tuo farkkujen vyötärökohta ei ole sinun vyötärösi kapeimmassa kohdassa (ainakin näin näyttää kuvien perusteella) ja siksi se näyttää ehkä oudolle... " vähän kuin lippu olisi puolitangossa"
kannattaa myös kokeilla vyötä, koska se selvästi myös jakaisi vartaloa "kahteen osaan"

mutta minusta, siis ihan oikeasti, nuo ei näytä kamalilta. itse valitsisin vaan vaaleamman värisen paidan (tai vaihtoehtoisisesti vaikkapa mustan), niin oikeat asiat asukokonaisuudessa korostuisivat :)

31. heinäkuuta 2007 klo 11.59  
Blogger Jenni kirjoitti...

Olet muuten ihan oikeassa! :) En itse asiassa ajatellut tarkemmin vyötärön korkeutta farkkuja ostaessani. Kiinnitin huomiota enemmän istuvuuteen ja lahkeisiin, ja tosiasiassa huomasin vasta kotona, miten korkea vyötärö farkuissa olikaan. Mutta en tullut ajatelleeksi, että jos housujen vyötärö olisi vielä hieman korkeampi, kokonaisuus saattaisi näyttää ihan erilaiselta! Minulla on melko kapea vyötärö ja nyt tosiaan tuo näyttää vähän siltä kuin farkut katkaisisivat rumasti muuten kauniin linjan.

Kokeilin jo vyötäkin tähän kokonaisuuteen, mutta jätin sen lopulta pois. Mietin myös paidan vaihtamista eri väriseen, sillä nyt kokonaisuus on kovin yksivärinen. Tänään sai kuitenkin jäädä päälle tämä paita.

Mutta kiitos suorastaan avartavasta kommentista. :D

31. heinäkuuta 2007 klo 12.16  
Blogger Salla kirjoitti...

Näyttävät päälläsi oikein hyviltä, vaikka ei takaa päin pääsekään näkemään. Itse en voi juuri lantioni takia (+järjettömän takapuolen) ostaa korkeavyötäröisiä farkkuja. Muutaman kerran olen uskaltautunut kokeilemaan ja näky ei ollut kovin imartelevaa takaa päin katsottuna :S Sinulle kuitenkin farkut tuntuvat sopivan! :)

31. heinäkuuta 2007 klo 13.24  
Blogger Vendeta kirjoitti...

Sylvia on kyllä oikeassa, sehän tässä mättää. Muttei tuo minusta silti millään lailla pahalta näyttänyt! Ja tuo pillimalli lahkeissa on kuin tehty hoikille ja pitkille jaloillesi! :) Pakko vähän taas kadehtia täällä ruudun takana jalkojen lisäksi myös äärimmäisen suloisia kenkiäsi :D

31. heinäkuuta 2007 klo 13.25  
Blogger Jenni kirjoitti...

Salla: Ensinnäkin, sinun pyllysi ei ole mitenkään valtava. :D Mutta eihän kaikki voi sopia kaikille. Itselläni pylly-ongelmia ei onneksi ole. :D Ja kiitos!

Vendeta: Ei kai se mitenkään kammottavan kamalalta näytä, mutta itse olen ainakin kovin kriittinen. Ja kiitos koipia ja kenkiä koskevista kehuista! Pillifarkut ovat kieltämättä kuin luodut tällaisille rimppakintuille! :D Noita Vagabondin söpöläisiä en yksinkertaisesti pystynyt vastustamaan viime kesänä, eikä ole kyllä kaduttanut hetkeäkään, että sorruin. :)

31. heinäkuuta 2007 klo 13.37  
Blogger Amoena kirjoitti...

Olen Vendetan kanssa samaa mieltä: nuo kengät ovat äärimmäisen suloiset.

31. heinäkuuta 2007 klo 13.38  
Blogger Jenni kirjoitti...

Amoena: Kiitos! Ne ovat tuollaiset merihenkiset pikkutyttö-kengät. :D

31. heinäkuuta 2007 klo 13.40  
Blogger Salla kirjoitti...

Järkyttyisit, kun näkisit livenä :D

31. heinäkuuta 2007 klo 13.52  
Anonymous Stella kirjoitti...

Kuinka pitkä oikein olet, kun jalkasi näyttävät hurjan pitkiltä noissa kuvissa ? (:

31. heinäkuuta 2007 klo 14.01  
Blogger Jenni kirjoitti...

Salla: Äläpäs nyt liioittele! :D Naurattaa vieläkin se kerta, kun sanoit takapuoltasi lentokentän kokoiseksi. :D

Stella: Hassua, koska en edes ole erityisen pitkä. Olen tyypillinen keskimittainen eli 165cm. Raajani taitavat tosin olla melko pitkät ja olen rakenteeltani kovin siro, mikä ehkä korostaa käsien ja jalkojen pituutta. Useimmiten kuulen silti kasvokkaistilanteissa näyttäväni pienemmältä kuin todellisuudessa olen. Moni on luullut minua häthätää 150-senttiseksi ennen kuin olen tullut viereen seisomaan. :D

31. heinäkuuta 2007 klo 14.27  
Blogger maria kirjoitti...

mielestäni asu näyttää oikeastaan paremmalta, kun paita on housujen sisällä -ja korkeavyötäröiset farkut sopivat Sinulle!

kenties jonkun toisen paidan kanssa housut toimisivat vielä paremmin?

kiitos mielenkiintoisesta blogistasi, tätä on ilo lukea ja katsella! :)

31. heinäkuuta 2007 klo 18.10  
Blogger Jenni kirjoitti...

Maria: Kiitos erittäin mukavasta kommentista. :) Kenties uskaltaudunkin pitämään näitä farkkujani vielä siten, että paita saa jäädä housujen sisälle. Tosin olet oikeassa siinä, että kenties joku toinen paita sopii paremmin. :)

31. heinäkuuta 2007 klo 18.59  
Anonymous Sanna kirjoitti...

Ja Sanna komppaa. Mielestäni housut näyttävät ylläsi kauniilta. Optista harhaa vyötärön korkeudesta (tai selän lyhyydestä, miten vaan) saattaa tietenkin aiheuttaa vaakaraitainen paitis, joten kannattaa vielä kokeilla erilaisten paitojen kanssa, ennen kuin tyrmää lopputuloksen tyystin.

Ihastuksen huokauksia simpsakoista sääristä ja noista ah niin suloisista kengistä. :)

31. heinäkuuta 2007 klo 21.25  
Blogger Jenni kirjoitti...

Voi kiitos Sannasein kaikista noista ihanista sanoista. :) Vaakaraidatkin saattavat tosiaan pahentaa asiaa. Täytyy tosiaan kokeilla tunkea joku toinen paita noiden housujen sisään.

1. elokuuta 2007 klo 0.11  
Anonymous Lina kirjoitti...

Hei vaan. Kivalta blogilta vaikuttaa, uusi tuttavuus minulle... Yhtä asiaa toivoisin kuitenkin: voisitko kuvata tuon päivän asun suoraan edestä päin ja sopivalta etäisyydeltä vaikkapa kameran itselaukaisinta käyttäen, koska hassu kuvakulma ei kyllä tee oikeutta vaatteille. Vähintäänkin malli näyttää aina vääristyeelta... Tämmöinen korjaus olisi mukava. :)

6. elokuuta 2007 klo 0.52  
Blogger Jenni kirjoitti...

Lina: Olet oikeassa, että kuvakulma ei ole paras mahdollinen. Olen turvautunut aina helpoimpaan ja nopeimpaan ratkaisuun, kun luottokuvaajaa ei ole. :) Kenties pitäisi opetella käyttämään kameran itselaukaisijaa, mutta se tuo sitten taas monta ongelmaa tullessaan kuten sopivan korkeuden ja paikan löytäminen kameralle (minulla kun ei ole minkäänlaista telinettä sille). Peilin kauttakaan en halua kuvia ottaa kuin pakottavassa tilanteessa, koska niistä tulee kovin pimeitä ja muutenkin huonolaatuisia. Katsotaan, mitä voin asialle tehdä. Kiitos palautteestasi. :)

6. elokuuta 2007 klo 9.42  
Anonymous Joonas kirjoitti...

Älä huoli, hyvältä ne näyttää! ;)

11. elokuuta 2007 klo 19.44  
Blogger Jenni kirjoitti...

Hahaa, kiitos Joonas. :D

12. elokuuta 2007 klo 14.59  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu