Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Work work work

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 16. heinäkuuta 2007

Work work work

Rakkaat lukijani, blogini on jäänyt vähän sivuun viime aikoina ja olen pahoillani siitä. Tiedoksenne siis, etten ole kyllästynyt tai lopettamassa blogiani. Olen yksinkertaisesti vain ollut niin kiireinen, ettei aikaa blogille ole tuntunut löytyvän. Paluu Suomeen ja arkeen on ollut raskaampaa kuin odotin. Töitä on paljon ja olen usein työpäivän jälkeen niin väsynyt, että mielessä häämöttävät vain sänky ja uni. Pyydän teiltä kuitenkin kärsivällisyyttä, sillä päivitystahtini vilkastunee kesän lopulla, jolloin siirryn päätoimisesta työnteosta opiskeluun. Siihen asti aion päivitellä hiljakseen silloin kun energiaa riittää.

Työnteosta pääsenkin sujuvasti ikuisuusaiheeseen "työasut". Miksi, oi miksi niiden pitää olla niin rumia?! Onko täysi mahdottomuus suunnitella työasu, joka olisi yhtäaikaisesti sekä käytännöllinen että hyvännäköinen? Tähänastiset kokemukseni työasuista tiivistyvät näihin sanoihin: telttamainen, ruudullinen, muodoton.

Minun työpaikkani on tässä asiassa sentään ollut jo sen verran edistyksellinen, että saimme viime kesänä ihan siedettävät uudet työasut. Vanhat olivatkin sen verran kammottavat, että totta puhuen minun ei tehny mieli liikuskella palvelutiskin (olen ruokakaupassa töissä) takaa ihmisten ilmoille muusta kuin todella pakottavasta syystä. Uusia työasuja tilatessa saimme omat työvaatteet, mikä takasi sen, ettei esimerkiksi tällaisen pienen tytön tarvinnut enää pukeutua kokoa 44 oleviin säkkeihin (siitä syystä, että ne sattuivat olemaan ainoita vapaina olevia kappaleita). Saimme jopa valita kahdesta eri paitamallista, joista toinen oli "hieman tyköistuvampi" eli toisin sanoen ei-ihan-säkki. Korkea vyötärö on toki muodissa, mutta minua ainakin ahdistaa, että työhousujeni vyötärö on lähes kainaloissa.

Ymmärrän tietysti, että työvaatteiden tärkein funktio ei ole näyttää hyvältä. Työvaatteiden kuuluu olla käytännöllisiä, tunnistettavia (, jotta asiakas tunnistaa henkilökunnan), kestäviä sekä monenlaisille vartalotyypeille soveltuvia. Siinä on jo melko monta kohtaa täytettävänä, mutta en silti usko, että niiden täyttymisen ainoa mahdollinen tulos on ruudullinen teltta.

Tunnisteet:

10 kommenttia:

Blogger Kiki kirjoitti...

Entäs sitten, kun työskentelee kaupassa tms. jossa joutuu seisoskelemaan koko työpäivän, niin niitä jalalle mukavia ETTÄ hyvännäköisiä kenkiä on liki mahdotonta löytää. Kaikki terveyskengät ovat aivan hirvittäviä mummomalleja :D!

Säälipisteitä kuitenkin sinulle niistä tylsistä työasuista. Muista, että niiden ansiosta saat rahaa vähän paremman näköisten vaatteiden ostoon. ;)

17. heinäkuuta 2007 klo 0.09  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kiki: Kivoja työkenkiä on toden totta myös vaikea löytää. Itse olen tyytynyt tylsiin perussandaaleihin, jotka sopivat hyvin tylsään perustyöasuuni. :D

Ja tuossa sinulla on erinomainen pointti, että tylsien työasujen käyttöaikana kilisee koko ajan rahaa tilille. ;)

17. heinäkuuta 2007 klo 0.13  
Blogger Vendeta kirjoitti...

Saman olen todennut useasti, vaikka en olekaan varsinaista työasua joutunut päälleni koskaan pukemaan. Toisin kuin kesän lopulla luultavasti tulee käymään, kun esiinnyn "muotinäytöksessä" ylläni miesten työasuja. Metsuriasut- ja nokipoikahaalarit, halleluja!

Tosin viime kesän USA:n vierailullani osuin pikkukauppaan, jossa työasut olivat kaikessa liiallisuudessaan oikein söpöt. Myyjättärillä oli vaaleanpunaiset mekot, polvisukat ja hiukset kahdella letillä, joiden päitä somistivat rusetit! :D

17. heinäkuuta 2007 klo 1.46  
Blogger Jatta kirjoitti...

Terveyskengät.. Saa kauniitakin. Mutta TURVAKENGÄT. Nöööy..

17. heinäkuuta 2007 klo 1.55  
Anonymous ab kirjoitti...

No, jos duunissa tarvitsee turvakenkiä niin minun mielestäni niiden ei tarvitse ollakaan kovin kauniita (: mutta sitä olen kummastellut kuinka huonoa materiaalia työasut ovat kuumuuden kannalta! Itse olen Prismassa kesätöissä, ja ne pikeepaidat, voi herranisä. Ovathan ne siistin näköisiä, mutta jos kaupassa on kesällä himokuuma ja joudut vielä istumaan paikallasi (kassa) tai nostelemaan raskasta tavaraa ja purkamaan lavoja koko päivän, niin ei kyllä voi enää vähempää kiinnostaa pikeepaidan siisteys. Sama oli viimekesän siivoustöissä, kamalat punaiset huippupaksut housut ja puuvillapaita. Hengittäviä kuituja työasuihin kiitos!

17. heinäkuuta 2007 klo 2.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En kommentoi mitään varsinaiseen kirjoitukseen, mutta pakko on kiitellä hyvästä blogista! Muotiblogit tuntuvat olevan jonkinlainen trendi nykyään ja hyvää luettavaa ei yleensä meinaa löytää etsimälläkään... Poikkeuksena tämä! Ihanaa, että törmäsin tänne! Kiitos! :)

17. heinäkuuta 2007 klo 13.24  
Anonymous aura kirjoitti...

Työasuista ja töissä pidettävistä vaatteista: lieneekö mitään haastavampaa kuin juosta kaupoissa etsimässä vaatekertoja töitä varten... siis niitä hailanvärisiä, ketään ärsyttämättömiä, konservatiivisia, mutta kuitenkin sellaisia jotka jollakin tavalla ilmentävät sitä sisäistä, värikästä minää...

17. heinäkuuta 2007 klo 17.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä työasuista. Olen itsekin kaupassa töissä, suurimman osan aikaa tavaratalon infossa ja työasu on kutakuinkin kaamea. Kengät perussandaalit, mutta kesällä on pakko aina välillä repästä seisomatyöstä huolimatta Havainnakset jalkaan.:)
Kiva blogi!

17. heinäkuuta 2007 klo 21.32  
Anonymous Chic kirjoitti...

Ihana ettet ole lopettamassa blogiasi, sillä tämä on yksi lemppareistani :)

17. heinäkuuta 2007 klo 22.48  
Blogger Jenni kirjoitti...

Vendeta: Onnea muotinäytökseen! ;) Ja siellä Amerikassa ne nyt usein menevät vähän överiksi kaiken kanssa. Asut kuulostavat toki söpöiltä, mutta ainakin minulle tuo olisi hieman liikaa! :D

Jatta: Minun ei onneksi tarvitse turvakenkiin pukeutua. :D

AB: Minulla luojan kiitos on melko hengittävä työpaita, mutta tiedän mistä puhut. Olen tosin oppinut laittamaan kylmällä ilmalla työvaatteiden alle lämmikettä. Tuntuu, että materiaalit eivät välttämättä ole ihan kohdallaan, jos työvaate on kuumalla kuuma ja kylmällä kylmä.

Anonyymi 1: Kiitos todella ihanasta palautteesta! :) Tällaisia kommentteja on aina kiva saada ja niistä jää hyvä mieli pitkäksi aikaa. Tämäntyyppinen kannustus saa minut jatkamaan blogiani entistä hanakammin!

Aura: On kyllä totta, että valmiiden työasujen etu on niiden helppous. Jos työssä saa pitää omia vaatteitaan, voi olla toisinaan vaikeaakin löytää sopivan neutraaleja mutta silti persoonallisia asukokonaisuuksia.

Anonyymi 2: Minun työssäni ei valitettavasti oikein mitään lipsuttimia voisi käyttää, mutta toisaalta seisomatyössä tulisivat jalat kyllä kipeiksikin sellaisissa alta aikayksikön. :P Kiitos kivasta palautteesta. :)

Chic: Kiitos sinullekin positiivisesta palautteesta. Jälleen nousi hymy tämän tytön huulille! :)

19. heinäkuuta 2007 klo 9.51  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu