Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Home sweet home, part 1

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

sunnuntai 12. elokuuta 2007

Home sweet home, part 1

Olen nähnyt muutamissa blogeissani kirjoittajien koteihin liittyviä postauksia viime aikoina ja innostuin nyt sitten itsekin esittelemään hieman omaa kotiani. Kerrottakoon nyt taustatietoina, että asun yksin miltei 50 neliömetrin kaksiossa, joten tilaa löytyy (ja maksan itseni kipeäksi tästä). :) Ainoa syy tähän luksukseen on se, että aikoinaan omaa asuntoa etsiskellessäni en yksinkertaisesti kyennyt kelpuuttamaan yhtäkään niistä murjua muistuttavista ja ylihinnoitelluista yksiöistä. Työssäkäynti opiskeluiden ohella mahdollisti hieman suuremmastakin vuokrasta selviytymisen, joten päädyin sitten tällaiseen ratkaisuun, enkä ole kyllä katunut.

Tällä kertaa esittelen olohuoneeni, joka on minulle kotini rakkain huone. Olohuoneessani vallitsevat punaisen ja valkoisen sävyt, joita on höystetty tummilla värisävyillä kuten tummalla puulla, ruskealla, tummanharmaalla ja mustalla. Pidän skandinaavisen yksinkertaisesta tyylistä, joten en halua täyttää suurta huonetta huonekaluilla. Välttämättömien huonekalujen lisäksi huoneessa ei ole kuin muutama taulu ja koriste-esine. "Keskilattialla" on siis metrejä tyhjää tilaa ja vitsailenkin usein, että siinä voisi pitää vaikka tanssit. Jotkut (etenkin ulkomaalaiset) ovat kummastelleet pelkistettyä ja varsin paljasta olohuonettani, mutta minä pidän tilan tunnusta, enkä halua asuntooni mitään turhaa (, vaikka taitaa kaikenlaista turhaa löytyä siitäkin huolimatta). Hamsteri-luonteeni ei oikein sovi yhteen intohimoni pohjoismaista karuutta edustavien sisustus-mieltymysteni kanssa. :D

Minusta on mukavaa rakentaa pesääni ajan kanssa pikkuhiljaa. Etsiskelen jatkuvasti asuntooni täydellisiä sisustuselementtejä. Valitettavasti hyvin rajallinen budjettini rajoittaa sisustussuunnitelmiani toistaiseksi aika lailla. Pidän erityisesti vanhoista huonekaluista, joissa näkyvät menneet aikakaudet ja ajan patina. Rakkaimmat aarteeni ovatkin kierrätyskeskuksesta löytynyt nojatuoli (, jonka äitini on päällystänyt uudelleen) sekä kirpputorilta ostamani punainen lamppu. Nyt vien teidät siis kuvien muodossa kurkistamaan olohuoneeseeni. :)


Allaolevassa kuvassa näkyy pilkahdus punaista sohvaani. Nojatuoleja on vain yksi, mutta olen nykyisin siirtänyt sen viereisessä kuvassa näkyvälle seinälle. Kuvassa näkyvän julisteen olen tuonut Belgiasta ja pidän sen ideasta kovasti. Lisäkuvasta näkee, miten naisen kasvot on muodostettu pienistä lehtileikkeistä kollaasin omaisesti.


Muistathan, että kaikki kuvat saa näkymään suurempana klikkaamalla niitä. :)

Tunnisteet: ,

22 kommenttia:

Blogger La Dolce Vita kirjoitti...

Kivan näköistä :) Tuo sun nojatuoli on aivan mahtava!

12. elokuuta 2007 klo 16.30  
Blogger c kirjoitti...

olin sanomassa samaa kuin edellinen, ja nojatuolin väri on ihana!

12. elokuuta 2007 klo 16.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oi (: saanko udella että missä päin asut?

12. elokuuta 2007 klo 19.58  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Hauska tuo juliste! Skandinaavisen minimalismin ylläpitäminen on kyllä vaikeaa - varsinkin, kun meillä päin ei oikein ole kunnon säilytystiloja asunnoissa.

12. elokuuta 2007 klo 20.14  
Anonymous Normal Girl kirjoitti...

Näyttääpäs mukavalta :) ja kiva idea tossa julisteessa

12. elokuuta 2007 klo 21.10  
Blogger Vendeta kirjoitti...

Näyttääpä kodikkaalta. Tuo juliste on kyllä upea! Pienessä kuvassa se näytti lyijykynätyöltä, mutta suurempana siitä paljastuikin aikamoinen aarre :)

12. elokuuta 2007 klo 21.17  
Blogger Jenni kirjoitti...

La Dolce Vita & C: Kiitoksia. :) Nojatuoli tosiaan kuuluu rakkaimpiin esineisiini. Tuo kangas ei itse asiassa edes ole varsinaista sisustuskangasta, vaan tummanharmaata farkkua, jossa on hieman vaaleampia raitoja joissakin kohdissa. Pidän itse väristä kovasti, mutta näin jälkikäteen ajateltuna huonekalukangas olisi varmasti ollut kestävämpi vaihtoehto pidemmällä tähtäimellä.

Anonyymi: Hihii. :) Asun täällä Keski-Suomessa eräässä melko suuressa kaupungissa. Säilytetään jonkinasteinen arvoituksellisuus. ;)

Bisquits: Minimalismin ylläpito todellakin on vaikeaa! Minulla tuppaa tuota tavaraa kertymään. Kiitän kyllä suomalaista käytännöllisyyttä säilytystilojen suhteen. Minullakaan ei Brysselissä ollut kuin kaksi avohyllyä, joille oli koko omaisuutensa alusvaatteista kirjoihin sullottava. Ja minulla on muuten villi arvaus siitä, missä mahdollisesti asustelet. ;)

Normal girl: Kiitos. :) Juliste ei ole mielestäni välttämättä erityisen kaunis, mutta pidän tuosta ideasta ja kuva sopii tyylinsä ja väriensä puolesta erinomaisesti olohuoneeseeni.

12. elokuuta 2007 klo 21.21  
Blogger Jenni kirjoitti...

Vendeta: Juu, julisteen hienous paljastuu vasta lähemmällä tarkastelulla. Kivaa tuossa on myös se, että tiedän julisteita olevan olemassa vain hyvin rajatun määrän. Ei siis kovin monessa kodissa maailmassa ole samanlaista. Tarkalla tutkailulla olen muuten löytänyt julisteesta myös suomenkielisiä tekstipätkiä. :)

12. elokuuta 2007 klo 21.23  
Blogger Lis kirjoitti...

Wau! Tosi kivan näköinen olohuone. Mun äitikin suosii yksinkertaista tyyliä, joten tutuilta kotikonnuilta näyttää. Omaan kämppää en vielä omaa tyyliä ole löytänyt, mutta ehkä pikku hiljaa (opiskelijabudjetilla) saan jotain aikaiseksi :) Odottelen jatkoa tähän juttuun :)

12. elokuuta 2007 klo 21.38  
Blogger Styledrop kirjoitti...

Ihana kämppä! Varsinkin tuo nojatuoli ja juliste! Oliko tuo juliste hintava?

12. elokuuta 2007 klo 22.54  
Blogger Jenni kirjoitti...

Lis: Kiva kuulla, että tykkäät. :) Minullakin tämä on jo neljäs "oma kämppä" ja vasta nyt olen vaivautunut ja pystynyt laittamaan siitä enemmän itseni näköisen. Aiemmissa kodeissa käytössäni on usein ollut vain yksi pieni huone, joka on rajoittanut sisustuksellisia ratkaisuja aika paljon. Nyt kun on tilaa ja asun asunnossani yksin, on paljon mukavampi panostaa sisustukseen hieman enemmän. Itse sanoin ennen, että aion laittaa kämppääni vasta sitten, kun tiedän olevani sellaisessa asunnossa, jossa aion pysyä hieman pidempään ja jossa ei ole kämppiksiä. Edelleen budjetti määrää sisustusta aika paljon, mutta nyt ainakin tunnen olevani Kotona. :)

Styledrop: Kiitos kovasti. :) Julisteen sain itse asiassa ilmaiseksi, sillä niitä oli tosiaan pieni erä, joka lahjoitettiin vikkelimmille. Bongasin kaverini blogista tällaisen jutun, että kun lähetti nopeasti oman katuosoitteensa erään firman sähköpostiosoitteeseen, niin he lähettivät X ensimmäiselle paluupostina tämän julisteen. Minä satuin olemaan yksi onnekkaista. :)

12. elokuuta 2007 klo 23.08  
Anonymous Jabadaba kirjoitti...

"Asun täällä Keski-Suomessa eräässä melko suuressa kaupungissa."

Onkohan kyseessä se "kaunis kaupunki", jonka tunnusmerkkinä ovat kuolleeksi myrkytetyt ja moottoriteillä rajatut järvet sekä ceauşescu-beach? Kovin montaa muuta melko suurta kaupunkia ei taida lähistöllä ainakaan olla. Ja onhan se muuten tosi upeeta ja hienoa, että sana melko voidaan pudottaa tuosta edestä pois jo vuonna 2009...

13. elokuuta 2007 klo 10.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ah, niin modernia. <3

13. elokuuta 2007 klo 11.24  
Blogger Jenni kirjoitti...

Jabadaba: Hmm... En ota kantaa tämänhetkisen kotikaupunkini kauneuteen tai kokoon tai mihinkään muuhunkaan. :D Asun täällä siksi, että opiskeluni ovat minut tänne tuoneet. Kaupunkina pidän tästä paikasta, vaikka tuskin tänne opiskeluideni jälkeen aion jäädä. Onko sinulla kenties joitakin angsteja tätä paikkaa kohtaan? :D

Anonyymi: Moderni on pop. :D

13. elokuuta 2007 klo 11.44  
Anonymous Jabbis kirjoitti...

Puhumme siis samasta paikasta?

Miksi et ota kantaa? Olisi ihan hauska kuulla muidenkin näkemyksiä. Omani ovat minulle jo liiankin tutut :) Jollet halua viedä asiaa ohi oman blogisi aihepiirin, tervetuloa luokseni kylään.

Oletko lukenut Jäppisen kirjaa "Oletko koskaan nähnyt kauniin kaupungin"? Jos et, niin vilkaisepa. Siitä näkee millaista täälläkin voisi olla, jos joku pölvästi ei olisi aikoinaan päässyt tuhoamaan kaikkea. Historioitsija ja luonnonsuojelija minussa ovat vihaisia.

Opiskelukaupunkina tämä on kyllä ihan jees.

13. elokuuta 2007 klo 12.25  
Blogger Jenni kirjoitti...

Jabbis: Hauskaa, että taidamme siis asustella samaisessa kaupungissa. Kuten sanoin, itse kyllä olen tykännyt täällä asua, mutta en ole sen syvällisemmin kaupunkini historiaan perehtynyt. Tuntemukseni perustuvat ihan fiilispohja-arvioon. :D Opiskelijakaupunkina tämä on erittäin mukava, mutta pitänee tutustua tuohon kirjaan. Erityisesti tässä kaupungissa pidän siitä, että täällä todella näkyy (niin katukuvassa kuin palveluissakin), että puolet kaupungin asukkaista on nuoria/opiskelijoita.

13. elokuuta 2007 klo 12.42  
Blogger satc kirjoitti...

Ompa todellakin upea juliste! Voisin itse toteuttaa samalla idealla omanlaiseni, pari kollaasia olen aikasemmin tehnytkin mutta en tuolla tavalla. Tosi kiva postaus, nätti olohuone =)

13. elokuuta 2007 klo 17.13  
Blogger satc kirjoitti...

Minäkin samassa kaupungissa kanssasi asustelen, tajusin sen yhdessa aikaisemmassa postauksessa kun kerroit ostaneesi melodican paidan Beyond -liikeestä =)

13. elokuuta 2007 klo 17.15  
Blogger Jenni kirjoitti...

Satc: Kiitoksia vain. :) Itsekin olen joskus joitakin kollaasitöitä tehnyt, mutta tuollaisen julisteen aikaansaaminen vaatii jo melkoista näpertelyä. Minulla ei taitaisi kärsivällisyys riittää. :D

Näköjään täällä on sitten enemmänkin "naapureita". ;)

13. elokuuta 2007 klo 21.35  
Anonymous Sanna kirjoitti...

Mulla on hieman samanhenkinen nojatuoli tuolla varastossa odottamassa tuunausta. Ostin kesällä kirjan nimeltä Näin kunnostat mummolan mööpelit ja se innoitti kovastikin opettelemaan huonekalujen entisöintiä ja kunnostamista. Jos tämä kahden kaupungin välillä suhaus antaa myöten, menen syksyllä kansalaisopiston entisöintikurssille. Odottelen innolla seuraavia sisustuspostauksiasi. :)

14. elokuuta 2007 klo 20.21  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sanna: Minun äitini on ihan ihme nainen. Hän opetteli huonekalujen kunnostuksen ihan itse, purki vain vanhat päälliset ja teki uudet tilalle. Mutta hän onkin selvästi lahjakas kädentaidoiltaan. Itse en uskaltaisi alkaa sohvapäällisiä leikellä. :D Sisustuspostauksia tulossa joskus lähiviikkojen aikana lisää. :)

14. elokuuta 2007 klo 21.02  
Blogger tommi kirjoitti...

que bueno casa :D

1. joulukuuta 2007 klo 23.18  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu