Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Home sweet home, part 3

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 23. elokuuta 2007

Home sweet home, part 3

Tänään esittelen teille makuuhuoneeni, joka on värimaailmaltaan sininen. Vaikka en sisustuksessa välitä sinisestä väristä suuremmin, makuuhuoneen värinä se on poikkeustapaus, sillä assosioin sinisen yöhön ja unimaailmaan. Minulla sisustusvärit lähtevät usein liikkeelle pienistä asioista ja niin myös makuuhuoneessani. Äitini on tehnyt minulle kauniin sinisen maton, jonka jälkeen on vain ollut helppo jatkaa sinisellä linjalla muunkin sisustuksen kanssa.

Tähän asuntoon muuttaessani makuuhuoneen seinien väri oli valmiiksi sininen, tosin melkoisen kamala sininen. :D Seinät on maalattu niin, että seinän alaosa on räikeää suomenlipun sinistä (tai aavistuksen vaaleampaa) ja yläosa hentoa vaaleansinistä. Kokonaisuuden kruunaa värien vaihtumiskohdassa hieman mauton boordi, joka ei sävyltään edes oikein istu seinien muuhun väritykseen. En ollut makuuhuoneeni seinistä mitenkään haltioissani, mutta lasikuitutapetin ansiosta ne on onneksi helppo maalata halutessaan uudelleen. Räikeiden seinien kanssa olen oppinut elämään, koska huone on sisustukseltaankin sinisävyinen. Maalausprojekti onkin suunnitelmissa ja odottaa vain toteuttamista. Voi kyllä mennä tovi jos toinenkin ennen kuin saan aikaiseksi...Yksi huoneeni parhaista puolista on runsas säilytystila. Käytössäni on peräti viisi vaatekaappia yläkaappeineen, ja yhden hengen tarpeisiin se on varsin ruhtinaallisesti. Lisäksi yhtä seinää peittää Lundia-typpinen hyllystö, jonne olen huolellisesti arkistoinut muun muassa muotilehteni. ;) Romuja on hyvä piilotella myös suloisiin säilytysrasioihin. Minulla on kumma mieltymys pääkallokuvioon, jollainen koristaakin erästä säilytysboksiani (, johon olen piilottanut kaikki vain väliaikaiskäytössä tarvittavat piuhat ja laturit).
Mieluisinta minulle makuuhuoneessani ovat äitini tekemät verhot. Kangas on Finlaysonin ja minusta todella kaunis. Molemmissa verhoissa kulkee pystysuunnassa kolme aavistuksen erisävyistä raitaa (violetti, keskisininen ja turkoosiin vivahtava sininen).Pidän kovasti myös tähän uuteen asuntoon hankkimastani päiväpeitosta, jonka löysin Indiskasta. Turkoosi on toinen lempiväreistäni, joten olin mielissäni, kun onnistuin löytämään raikkaanvärisen päiväpeiton. Koristetyynyt ovat myös Indiskasta, mutta ne olen saanut lahjaksi äidiltäni.
Tämä pikkuinen kello on tuliainen itselleni Roomasta muutaman vuoden takaa. Löysin hauskan kaupan, joka oli täynnä käsintehtyjä, toinen toistaan kauniimpia kelloja. Valinta oli vaikea, mutta en ole hetkeäkään katunut, että päädyin tähän turkoosiin kelloon. Kuvassa näkyvä lamppu on 1,5 euron ostos huuto.netistä.Sinisen sävyt toistuvat myös muissa makuuhuoneeni sisustuselementeissä kuten tauluissa ja koriste-esineissä. Ikkunan äärellä olevat kynttilälyhdyt ja kilpikonna ovat lahjoja läheisiltä. Kaj Stenvallin ankkataulun olen saanut pikkuveljeltäni ja Majakkataulu oli ylioppilaslahja kummitädiltäni. Rannekorujeni säilytyspaikaksi olen keksinyt merensinisen Mariskoolin.Minulla on niin paljon sinisävyisiä esineitä, että tuntuu kuin makuuhuoneeni kohtalo olisi olla sininen. Olohuoneesta nimittäin olen tietoisesti tehnyt sen värisen kuin se on.


Tunnisteet:

16 kommenttia:

Anonymous Jabadaba kirjoitti...

Haa! Asuinpaikkasi paljastui! Tulen nyt kyllä heti kytsimään asuntosi eteen ;)

23. elokuuta 2007 klo 17.26  
Blogger Jenni kirjoitti...

Hahahahaha, mietinkin että tästä kuvasta kyllä jokainen paikkakuntalainen viimeistään tietää, missä ollaan. Tervetuloa vain kyttäilemään, minullahan on olohuoneessa ne läpinäkyvät verhotkin! :D Tai ehkä on parempi säästää itseäsi ja silmäparkojasi, sillä tällä naisella eivät oikein vaatteet pysy päällä kotioloissa. :D

23. elokuuta 2007 klo 17.32  
Blogger Jenni kirjoitti...

Jos omistaisin PhotoShopin, olisin sabotoinut tuon merkin tunnistamattomaksi, mutta enpä omista. :D Tervetuloa stalkkerit!

23. elokuuta 2007 klo 17.34  
Anonymous Jab kirjoitti...

Huomenna olen menossa kortsupohjaan eli jos joku ajaa talosi ohi kummallisen hitaasti ja kurkottelee kaula pitkällä, niin tiedät kuka se on :D

23. elokuuta 2007 klo 17.43  
Blogger Sharon kirjoitti...

Huippua, mulla on ihan samanlainen mieltymys, eli makuuhuoneen tulee olla sininen. Jotkut kysyy, että enkö kyllästy sinisiin tapetteihin, mutta ei tulisi mieleenkään vaihtaa niitä! Itsellänikin on ihan samanlainen Mariskooli paljon käytössä oleville koruille. ;)

Turkoosi-sininen on kiva yhdistelmä, itse olen yhdistänyt siniseen pinkkejä yksityiskohtia.

Niin, ja verhosi ovat aivan ihanat. <3

23. elokuuta 2007 klo 17.53  
Blogger Hämy kirjoitti...

Ihanan rauhoittava kyllä tuo sininen. Jostain syystä omakin huoneeni meinasi muuttua kokonaan sen väriseksi, mutta tosiaan kuten sharonkin sanoi (en kyllä ihan pinkista tiedä), niin eri punaisen sävyt tuo mukavasti lämpöä sinisyyteen.

23. elokuuta 2007 klo 18.33  
Blogger Jenni kirjoitti...

Jab: Pitääpä minun kyttäillä sitten ikkunasta ulos, jos sattuisin vaikka bongaamaan sinut. ;) Molemminpuolista stalkkausta! :D

Sharon: Minulla se on osittain sattumaa, että makuuhuoneesta on tullut sininen. Mutta tällä hetkellä en osaisi sitä juuri muun väriseksi kuvitellakaan. Hauskaa, että käytät Mariskooliasi samaan tarkoitukseen! :D

Hämy: Itse en lähtisi tähän punaista yhdistelemään, mutta kuulostaa kivalta väriyhdistelmältä. Luulen, että omassa makkarissani turkoosi riittää piristykseksi sinisen keskelle. :)

23. elokuuta 2007 klo 22.28  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Nyt minullakin on aavistus siitä, missä asut ;-). Kordarissa? Minäkin olen asunut siellä aikoinani!

Olen muuten tosi kade noista säilytystiloistasi. Yhyy, meillä on vaatekaappeja tosi vähän, eikä uutta mahdu minnekään.

24. elokuuta 2007 klo 10.02  
Blogger Jenni kirjoitti...

Bisquits: En asu siellä, mutta tästä kyllä kuljetaan ohi sinne mennessä. :)

Kieltämättä nuo säilytystilat ovat aikamoista luksusta, vielä kun saisin vaatteeni pidettyä siellä kaappien sisäpuolella. :D

24. elokuuta 2007 klo 10.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Eihän K-pohjassa ole K-marketia, jonka nimi loppuu sanaan vinkki.. Itse kyllä kaupan tunnistan ja sitä myötä nyt talonkin :). Onpas jännää, oot eka mun seuraama muotibloggaaja, joka asuu samassa kaupungissa!

24. elokuuta 2007 klo 10.44  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Onpa hassua, että tämä asuinpaikka-asia on nyt noussut näin kovasti tapetille. En tosin ole sitä sen kummemmin salaillutkaan, vaikka en ole halunnut kotikaupunkini nimeä erityisesti toitottaa. Tuon kuvan myötä tosiaan paikalliset varmaankin tunnistavat helposti, missä ollaan. :)

24. elokuuta 2007 klo 11.16  
Anonymous Salsa kirjoitti...

Minä en pidä sinisestä sisustuksesta juuri ollenkaan, mutta se on kyllä todella rauhoittava ja viilentävä väri ja toimii sen vuoksi mielestäni makuu- ja kylpyhuoneessa. Siksipä minulla on lähes kaikki vuodevaatteet ja pyyhkeet sinisävyisiä, vaikkei sinistä löydy muusta sisustuksesta melkein ollenkaan.

Minullakin on Mariskooleja tuollaisina säilytyskippoina, jopa vesassa :) Kyllä suomalainen design on sitten monikäyttöistä :P

24. elokuuta 2007 klo 19.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuolla kyllä kelpaisi asustella. ;>

24. elokuuta 2007 klo 20.28  
Blogger Jenni kirjoitti...

Salsa: Se unohtuikin tuossa postauksessa mainita, mutta minun kylppärini on myös sinisävyinen. Jotenkin se taas assosioituu veteen ja raikkauteen, niin sinertävät sävyt sopivat hyvin pyyhkeisiin ja muihin kylpyhuonetarvikkeisiin. :)

Anonyymi: Kiitos. :D

24. elokuuta 2007 klo 21.48  
Anonymous Normal Girl kirjoitti...

Näyttää todella ihanalta, varsinkin pidän tosta Kaj Stenvallin - taulusta.

25. elokuuta 2007 klo 12.07  
Blogger Jenni kirjoitti...

Normal girl: Kiitoksia kovasti. :) Taulu on minulle rakas, sillä se on lahja veljeltäni. Hän oli kovin otettu, kun täällä vieraillessaan huomasi, että se oli heti päässyt seinälle. :)

25. elokuuta 2007 klo 17.53  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu