Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kummallinen Uusi Fantasia

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 20. elokuuta 2007

Kummallinen Uusi Fantasia


Bändi, jonka aion tänään teille esitellä, on ehdottomasti rakkain lempilapseni kaikkien suosikkibändieni joukossa. Kuten yhtyeen nimi Uusi Fantasia jokseenkin antaa odottaa, kyseessä on todella erikoinen kokoonpano ja todella erikoista musiikkia.

Vaikka olen diggaillut Uutta Fantasiaa jo monta vuotta, en tiedä bändistä juuri mitään. Tämä ei johdu vähiten niistä syistä, että a) bändi on hyvin tuntematon, b) se tekee musiikkia pienelle marginaaliryhmälle, c) Uuden Fantasian musiikkia ei soiteta juuri missään (poikkeuksina satunnaisesti Groove FM sekä mahdollisesti Bassoradio, joka ei kuulu täälläpäin maailmaa) tai d) bändillä ei ole varsinaisia kotisivuja. Uskoisin myös, että Uuden Fantasian imago on osittain tarkoituksella hämärän salaperäinen. En ole tähän päivään mennessäkään onnistunut vielä selvittämään, ketkä ovat bändin varsinaiset jäsenet. :D Uudelta Fantasialta on ilmestynyt toistaiseksi yksi levy Top Ten, jonka takakannessa mainitaan kaiken kaikkiaan 25 ihmistä, jotka ovat olleet levynteossa mukana. Olen kuitenkin siinä luulossa, että bändin ydin ovat kaksi miestä, joiden tarkempi henkilöllisyys on ainakin minulle vielä kysymysmerkki. Jotain bändistä kertonee kuitenkin se, että sen taustatiimissä on mukana muun muassa ihmisiä, jotka ovat erittäin nimekkäitä ja arvostettuja esimerkiksi jazz-piireissä.

Kuten oheisista kuvista näkyy, myös levyn kannet ovat melko persoonalliset. Olen jo kauan yrittänyt miettiä, ovatko kannet vain rumat vaiko jo niin rumat, että ne olisivat jo hienot. :D Tavallaan kallistun jälkimmäisen vaihtoehdon puoleen, koska rumuudessaan kannet saavat jo jonkinlaisen kitsch-arvon. (Huomatkaa myös ihastuttava pussilakanani.)


Olen toisinaan vitsaillut, että minusta tulisi Uudelle Fantasialle mainio promoottori, sillä olen tehnyt tätä bändiä mainostuksellani tunnetuksi omassa ystäväpiirissäni jo vuosia - ilmeisen hyvällä menestyksellä. Hauskaa sinänsä on se, että tämä on kantautunut mystisiä teitä myös bändin poikien korviin ja olen heiltä saanut asiasta ihan henkilökohtaista kiitosta ja palautettakin. :D Tätä kautta olen myös kuullut, että uusi levy olisi parhaillaan tekeillä. Ja voisi sanoa jo olevan aika, sillä edellisen levyn julkaisusta on vierähtänyt jo nelisen vuotta.

Uuden Fantasian musiikin esittely olisi melko mahdotonta (ei kotisivuja, ei musiikkivideoita), ellei bändillä sattuisi olemaan MySpace-profiilia, josta löytyy muutama biisi. Top Ten -levyllä musiikkityylit vaihtelevat laidasta laitaan, mutta kappaleista löytyy ainakin elektro- sekä jazz-vaikutteita, muutamia tyylilajeja mainitakseni. Uuden Fantasian musiikki on pääosin instrumentaalista, mutta muutamassa kappaleessa on pieniä lauluosuuksia. Kaksi omista suosikkikappaleistani löytyy myös Myspacesta, Takaisin 2002 ja Fantasia. Käykäähän testaamassa ja kertokaa jälleen mielipiteenne. :)

Tunnisteet:

11 kommenttia:

Anonymous Joonas kirjoitti...

Uusi Fantasia oli kahden henkilön projekti(vierailijoista huolimatta:) ja uusia levyjä tuskin on enää tulossa.. Bändin vaikuttajajäsenet oli Dj PP ja Vilunki 3000, joista ensimmäiseltä on tullu kai viimeisimpänä tuottajalevy, jossa vierailee eri suomirap-artisteja ja jälkimminen taas vaikuttaa useissa eri projekteissa, tunnetuimpana ehkä Op:l bastards(jonka comeback oli flowssa ihan loistava!!)

20. elokuuta 2007 klo 17.05  
Blogger manna kirjoitti...

Ohoh, tämähän oli yllättävän hauskaa musiikkia :D Taas tällaista aika soljuvaa ja rentoa, joka sopii hyvin taustamusiikiksi jonkin muun puuhailun ohelle..pitänee tutustua paremmin! :)

20. elokuuta 2007 klo 19.50  
Blogger Jenni kirjoitti...

Joonas: Kiitos lisäinfosta. :) Pojat kyllä vakuuttelivat keväällä, että uusi levy olisi tekeillä, mutta olisikohan se sitten ollut tuo tuottajalevy...? No oli miten oli, sääli jos Uuden Fantasian ura jäi yhteen levyyn.

Manna: Kiva kuulla, että tykkäsit. :) Tutustu ihmeessä paremmin, levyltä löytyy vaikka millaisia kummallisuuksia ja helmiä. :D

20. elokuuta 2007 klo 21.46  
Blogger Ee kirjoitti...

DJPP:n tuottajalevy oli asia erikseen, ei sillä ollut tekemistä Uusi Fantasian kanssa. Vilungilla on ainakin niin monta rautaa tulessa koko ajan, että eiköhän jossain välissä uusi levy tällekin kokoonpanolle olisi mahdollinen...

21. elokuuta 2007 klo 10.35  
Blogger Jenni kirjoitti...

Ee: Kiitos sinullekin viisammalle. :D Toivon todellakin, että Uusi Fantasia saisi vielä jotakin aikaan.

21. elokuuta 2007 klo 18.49  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Enpä ole ko. bändistä ikinä kuullutkaan, mutta en oikein enää tunne suomalaista musiikkia. Pitääpä testata!

21. elokuuta 2007 klo 20.57  
Blogger Jenni kirjoitti...

Bisquits: No tuon bändin kohdalla sinun ei varsinaisesti tarvitse häpeillä, ettet ole kuullut siitä koskaan. Veikkaan nimittäin, että suurin osa Suomessa asuvistakaan suomalaisista ei ole. :) Mutta tutustu ihmeessä, hauskaa musiikkia!

21. elokuuta 2007 klo 23.05  
Anonymous sugar kane kirjoitti...

Hienoa, että olet löytänyt Uuden Fantasian. Suosittelen tutustumaan Vilingin tuotannosta vähintäänkin tuohon Op:l Bastardsiin, ekasta ja tähän mennessä ainoasta levystä The Job on taas saatavissa uusintapainos.

23. elokuuta 2007 klo 8.50  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sugar Kane: Uusi Fantasia on kyllä tuttu jo useamman vuoden takaa. :) Pitääpä tutustua poikien muihinkin projekteihin lähemmin, kiitos vinkistä! :)

23. elokuuta 2007 klo 9.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Möi!

Uusi Fanzu levy on tulossa kovaa vauhtia.
Elossa ollaan toistaiseksi.
Puolet levystä jo valmiina ja homma etenee!!

T. DJ Street-katu-man-Hobba.

p.s. Jenni on meiä fani-klubin virallinen johtaja!

8. huhtikuuta 2008 klo 23.53  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos tästä kunniasta. :D Odottelen uutta levyä innolla. ;)

3. heinäkuuta 2008 klo 13.13  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu