Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päänvaivaa...

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 11. joulukuuta 2007

Päänvaivaa...

Minulla on valtaisa tukkaongelma! Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että edellisestä kampaajakäynnistä on vierähtänyt melkein vuosi. No kuinka näin sitten on päässyt käymään? Kävin viime vuoden tammikuussa kampaajalla syntymäpäiväni kunniaksi ja leikkautin pitkästä aikaa polkan otsatukalla varustettuna. Tämän jälkeen muutin pian Belgiaan. Tukka kasvoi ja pitkäksi venähtänyt otsatukka alkoi haitata näkyvyyttä viimeistään maaliskuun tienoilla. Tässä vaiheessa harkitsin viimeistään kampaajakäyntiä. Hiuslaatuni on kuitenkin kovin erilainen kuin belgialaisilla, mistä syystä kampaajakäynti ulkomailla hirvitti. "Osaako ne ollenkaan tämmöistä hiusta edes leikata?" Hoksasin, että otsatukan sai vaivattomasti kammattua sivuun, mikä toimi hätäratkaisuna pulmaani. Tukka kasvoi edelleen, mutta kasvanut otsis pysyi nätisti poissa silmiltä sivujakauksen avulla, joten akuutein hiuskriisi oli ohi.

Kesällä Suomeen palattuani totesin, että olisi korkea aika käydä siistimässä kuontaloa kampaajan avustuksella. Kuinka ollakaan luottokampaajani ei ollutkaan enää töissä siinä kampaamossa, jossa olin tottunut käymään. Kampaajan uusi työpaikka olisi varmasti ollut helposti selvitettävissä tutusta kampaamosta, mutta en ole sitä saanut aikaiseksi vielä tänäkään päivänä. Olen tässä välillä ehtinyt harkita muitakin kampaajia, mutta uudelle ja oudolle kampaajalle meneminen pelottaa. Kesän lopulla kampaamoreissua jarrutti myös entinen poikaystäväni, joka tyrmäsi miltei kaikki ehdottamani hiustyylit tyyliin "Please don't make me run away". Thanks love. :P

Tähän kun lisätään vielä tämän syksyinen saamattomuuteni, päästään lopputulokseen, jossa en ole käynyt leikkauttamassa hiuksiani miltei vuoteen. Tukkani on tällä hetkellä ehkä pidempi kuin koskaan ennen, mikä on ihanaa. Vuoden tauko kampaamokäynneissä näkynee kuitenkin latvojen kuivuutena ja kaksihaaraisten vallankumouksena, ja veikkaankin hiusteni lyhenevän roimasti seuraavan leikkuun yhteydessä. Nyyh.

Vasemmanpuoleinen kuva tammikuun alkupuolelta ja oikeanpuoleinen marraskuun lopulta. (Toim. huom. Hauskana yksityiskohtana molemmissa kuvissa sama CTRL:n toppi.)
Kampaaja varmasti löytyy, mutta tällä hetkellä päällimmäinen ongelma on, etten tiedä yhtään mitä hiuksilleni tekisin. Aiemmin minun ei oikeastaan edes tarvinnut, sillä luottokampaajani hoiti sen asian puolestani. Ehtona kampaukselle on erilaisuus, sillä pidän vaihtelusta. Toinen ehto on helppous, sillä olen lähestulkoon vammainen hiustenlaiton suhteen (vaihtoehtoina lähinnä kiinni/auki). Hiuksiani en ole värjännyt koskaan, mutta olen jo monen vuoden ajan haaveillut kokeilevani tummempaa väriä. Kulmani ovat luonnostaan paljon hiuksiani tummemmat, joten tumma väri voisi sopiakin. Aika voisi pikkuhiljaa olla kypsä värikokeilullekin - jos nyt ei ihan vielä, niin jos vaikka keväällä sitten. Jonkinlaista ajatusta minulla on leikkauksen suhteen jo olemassa (nyt kun se exkään ei ole enää rajoittamassa valintojani typerillä mielipiteillään! :D ).

Tällä hetkellä olen kallistumassa ajatuksissani voimakkaasti kerrostetun, hieman rikotun leikkauksen puoleen. Valitsemieni esimerkkikuvien kampaukset ovat kaikki aika rock-henkisiä, enkä ehkä itse ihan noin villiä ajatellut leikata, mutta kuvat antavat hieman suuntaa, mihin päin ajattelin tästä lähteä. Lyhyt, epäsymmetrinen otsatukka on myös olennaisena osana visiotani. En kuitenkaan haluaisi hiusten olevan ihan noin lyhyet päältä kuin monessa kuvistani. Mielipiteitä ja ehdotuksia otetaan innolla vastaan. :)
Kuvat: 1, 2, 3, 4 ja 5

Tunnisteet: ,

13 kommenttia:

Anonymous winda kirjoitti...

Voi sinulla oli aivan ihana tukka tammikuussa, eikä tuo nykyinenkään pahalta näytä. Suunnitelmasi näyttää upealta, minullekin tuommoinen tukka :)

http://ariel.vuodatus.net/

12. joulukuuta 2007 klo 0.23  
Blogger Honey Junkie kirjoitti...

Oijoi, onpas herkulliset nuo postaamasi kampaukset. Ottaisin noista minkä tahansa jos luonnonkiharaiset (=itsepäiset) hiukseni taipuisivat tuollaisiin leikkauksiin. Postaathan sitten ennen ja jälkeen-kuvan?

12. joulukuuta 2007 klo 0.24  
Anonymous Jabadaba kirjoitti...

En tietysti tiedä millaisia määriä rahaa sinulla on mahdollisuus laittaa kampaajakäyntiin, mutta jos Jykylässä käyt kampaajalla, etkä halua tuhlata omaisuutta, niin suosittelisin PK Sarikoa ja Petraa. (Torikeskus, ylin kerros). Itse en myöskään ole koskaan värjännyt hiuksiani, mutta hiuksiaan värjäävät kaverit sanoavat, että Sarikossa värjäys+leikkaus tulee edukkaimmaksi (ainakin keskustan kampaamoista). Pelkkä leikkaus taitaa olla opiskelijalle 20 tai 21 e eli ei sekään paljoa.

12. joulukuuta 2007 klo 13.04  
Anonymous Chic kirjoitti...

Ensimmäisessä kuvassa sinulle on aivan ihanat hiukset ja olet muutenkin tosi nätti :)

12. joulukuuta 2007 klo 14.50  
Blogger pipsu kirjoitti...

Ei kannata värjätä, ainakaan kestovärillä! Tuo vaalea sopii niin hyvin. Nykyinen malli on tosi nätti, mutta villimpi leikkaus sopii sulle varmasti ihan huipusti. Miten ois:
1. http://www.ukhairdressers.com/style/index2.asp?R1=9367&month1=302&pg=1&styl1=TPL%20Hairdressing
2. http://www.ukhairdressers.com/style/index2.asp?R1=3474&month1=1&pg=1&styl1=Toni%20&%20Guy

12. joulukuuta 2007 klo 16.19  
Anonymous Pinja kirjoitti...

Tuo tammikuun tukkasi on tosi kiva ja sopii sinulle hyvin. Postailemasi hiusmallit on kivoja, itse kuitenkin olen niin nössö kampaajalla, että en varmaan mitään noin radikaalia uskaltaisi leikkauttaa. Minäkään en muuten ole koskaan värjännyt hiuksiani.

12. joulukuuta 2007 klo 17.59  
Blogger Jenni kirjoitti...

Winda: Kiitos. :) Itsekin pidin tuosta tammikuisesta kampauksesta. Katsotaan mihin lopputulokseen kuontaloni kanssa tällä kertaa pääsen. :D

Honey Junkie: Hauskaa, että muutkin pitävät tuollaisesta tyylistä. Ajattelin etukäteen, että useimpien makuun kuvien kampaukset saattaisivat olla hieman liian villejä. Lupaan laittaa uutta kuvaa, kunhan saan tukkani leikattua. :)

Jabadaba: Kiitos vinkistä. :) Luottokampaajani oli myös todella edullinen. Esimerkiksi tällaisten puolipitkien hiusten leikkaus maksoi (10% opiskelija-alennuksen jälkeen) jopa alle 19-21 euroa. Pidetään mainitsemasi kampaamo mielessä siis! :)

Chic: Kiitos kovasti. :)

Pipsu: Olen ajatellutkin ehkä sävyttää, jolloin lopputulos ei olisi niin radikaali ja pitkäkestoinen. Saa nähdä nyt uskallanko vieläkään alkaa sävyttelemään vai pysynkö yhä edelleen luonnollisessa hiusvärissäni. Kiitos myös kampausvinkeistä! Noissa linkittämissäsi kuvissa malli on ehkä hieman lyhyempi kuin mistä olen nyt haaveillut. Olen kuitenkin harkinnut myös lyhyempää mallia (uudemman postauksen ps-osiossa asiasta tarkemmin). :)

Pinja: Löytyy sentään vielä joku muukin, joka ei ole koskaan värjännyt hiuksiaan. :) Kuvien mallit ovat tosiaan aika hurjia, enkä ehkä itsekään ihan noin rohkeaa kampausta uskaltaisi leikkauttaa. Yleisesti ottaen olen kuitenkin hiusteni suhteen kokeilunhaluinen - ne kun ovat uusiutuva luonnonvara. :)

12. joulukuuta 2007 klo 22.07  
Blogger saria kirjoitti...

tuo viiminen blondi kuva on just sellanen millaset hiukset leikkauttaisin jos ois kanttia.

mies on sita mielta etta en oo tarpeeksi radikaali luonteeltani ja tyyliltani tommosiin hiuksiin ja on varmaan oikeessakin, mutta aina ne kiehtoo :)

13. joulukuuta 2007 klo 3.54  
Blogger Jenni kirjoitti...

Saria: Minustakin tuo vaalea kampaus on yksi upeimmista. En tosin ehkä itse haluaisi jättää pisimpiä hiuksia niin vähiksi, näyttävät nyt aika ohuilta liruilta.

Ja niinhän se on, että jollekin radikaalia on jo mikä tahansa tasoituksesta poikkeava leikkaus. Toinen taas vetää kaljuksi, eikä tunnu missään. :D Itse olen ehkä himpun verran keskivertotallaajaa kokeellisempi, mutta kyllä nuokin kuvien kampaukset silti tuntuvat vähän liian hurjilta arkeen. :)

13. joulukuuta 2007 klo 10.56  
Blogger Rosa kirjoitti...

Mä tykkään tosta sun tammikuun tukastas :) Samoin toi ihan vika kuva saattais sopia sulle hyvin. Itekksin olisin kampaaja ajan tarpeessa, päässyt jo vähän rehottamaan viime käynnistä...

15. joulukuuta 2007 klo 17.26  
Blogger Sanna kirjoitti...

Ok, ensiksi: mitä ihmettä on tapahtunut bloggerin kommenttitoiminnolle? Ei kiva.

Ja sitten itse asiaan: Hiusasiat ovat mielettömän herkkiä juttuja. Oman luottokampaajan menetys on pieni kuolema. Kävin liki kymmenen vuotta samalla kampaajalla, joten iki-ihanan taiturin menetys oli aikoinaan todella kova pala. Uuden kampaajan etsiminen ottaa aikansa, joten kannattaa rohkeasti kysellä ihanan kampauksen omistavilta tyypeiltä, missä hiuksensa hoidattavat. Ja mitä hiustyyliin tulee, sulla vaikuttaa olevan mielettömän muuntautumiskykyiset ja "helpot" kasvonpiirteet, joilla voi rohkeasti kokeilla monia erilaisia tyylejä. Ennen ja jälkeen -kuvia odotellen. :)

17. joulukuuta 2007 klo 23.04  
Blogger Jenni kirjoitti...

Rosa: Kiitos. :) Itse asiassa tuon viimeisen kuvan hiukset houkuttavat myös minua, mutta malli on ehkä vähän turhan rohkea. En myöskään itse haluaisi jättää pisimpiä hiuksia noin ohuiksi liruiksi ku tuossa kampauksessa.

Sanna: Tämä Bloggerin uusi systeemi ei kyllä ole kovin hyvä, ainakaan muiden kuin Bloggerin käyttäjien kannalta. :P

Se on totta, että hiusasiat ovat todella herkkiä. Vaikka hiukset ovatkin uusiutuva luonnonvara, on vääränlaisessa tukassa todella epämukava olla. Minulla kävi kampaaja-asian suhteen tuuri, sillä löysin luottokampaajani toisesta kampaamosta ja olen huomiseksi varannut jo ajan. Iiks. :) Katsotaan minkä näköisenä tulen sieltä takaisin. :D

En ole varma ovatko kasvonpiirteeni mitenkään erityisen helpot. Kasvoni ovat aika leveät ja se rajoittaa esimerkiksi hiustenleikkuuta jonkin verran, jotta en näyttäisi pieneltä pyöreältä possulta. :D Olen kuitenkin aika rohkea kokeilemaan uutta ja oikeastaan aina olen kokeiluistani saanut positiivista palautetta, joten kaipa jonkinlaista muuntautumiskykyäkin löytyy. :)

18. joulukuuta 2007 klo 11.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

vaau c(: noi hiusmallit tossa sun suunnitelmassa on aivan ihania.. itse ainakin ihastuin ensinäkemällä varsinkin ensimmäisiin ja viimeisiin hiuksiin. mullekkin tollaset hiukset:P siis aivan upeat!:p

10. kesäkuuta 2008 klo 9.42  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu