Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Reality check

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Reality check

Olen jo kauan suunnitellut kirjoittavani tästä aiheesta ja aika taitaakin olla kypsä nyt, sillä huomaan monen muunki tarttuneen samaan aihepiiriin eli muotiblogien merkitykseen ja julkisuuteen sekä muotiblogimaailmassa (ja muuallakin maailmassa) vallitseviin ihanteisiin ja paineisiin. Aiheita on käsitelty hyvin eri näkökulmista ja oman kantansa ovat ilmaisseet muun muassa Desthea, Bisquits, Salla sekä Kirsikka. Samoja asioita sivuttiin myös taannoin Cottonin tyttöjen radiohaastattelussa. Olen pyöritellyt näihin aiheisiin liittyviä kysymyksiä päässäni jo hyvän aikaa, mutta lopullisen sysäyksen juttuaiheelle antoi Imagesta lukemani Ebba von Sydowin haastattelu, joka jätti minut vähintäänkin hämmentyneeseen mielentilaan.

Mikäli tänne nyt on eksynyt joku muotiblogosfäärin keltanokka, joka ei ole koskaan Ebbasta kuullutkaan, valaistakoon häntä hieman. Ebba von Sydow on siis 26-vuotias ruotsalaisneito, joka on onnistunut saavuttamaan tyyligurun aseman kotimaassaan. Pääosin tästä käy kiittäminen Ebban suursuosion saanutta blogia sekä hänen omaa aktiivisuuttaan ja menestystään kaikilla mahdollisilla elämän osa-alueilla (eikä vähiten työelämässä). Hänen elämänsä kuulostaa kadehditavan hohdokkaalta: tyylikkäitä vaatteita, hienoja kutsuja, kiinnostavia työtilaisuuksia, terveellisiä elämäntapoja. Tämän lisäksi Ebba on tietysti mallimittoja hipova kaunotar, jolla on täydellinen iho ja upeat hiukset.

Minun mielestäni Ebba on hyvin ristiriitainen hahmo, sillä hän tavallaan edustaa yhtä aikaa sitä mitä niin moni meistä sekä ihannoi että halveksuu. Hänen elämäntyylinsä kuulostaa toki tavoittelun arvoiselta, mutta hei, elääkö kukaan ihan oikeasti noin? :) Kuinka moni loppujen lopuksi jaksaisi suunnilleen minuutin tarkkuudella laadittua viikkoaikataulua? Kuinka monen elämässä kaikki tuntuu aina mahtavalta ja upealta? Uskoisin, että hyvin suurelta osin loistokkuus Ebban elämässä on taitavan kirjoitustyön tulosta. Aivan taatusti Ebbakin työntää joskus kupuunsa roskaruokaa tai jatkuvat kissanristiäiset ja velvollisuudet ärsyttävät. Mutta eihän sitä kerrota. Ebba puhuu Imagen artikkelissa siitä, kuinka ruotsalaiset tytöt ovat niin stressaantuneita. Kuitenkin neitokainen juuri omalla esimerkillään luo tavallisille tytöille valtavia paineita. Huomaako joku muukin tässä ristiriidan?

Kaikkein eniten minua Ebbassa kuitenkin häiritsee se, miten ylimielisen mielikuvan olen hänestä lukemieni juttujen perusteella saanut. En tiedä onko ärtymiseni vain merkki siitä, että suomalainen luontoni uskoo hokemaan "vaatimattomuus kaunistaa", mutta minusta varaukseton itsensä ylistäminen (silloin kun se tapahtuu tosissaan, eikä pilke silmäkulmassa) ei ole kovin viehättävää. Ainakaan Imagen jutussa Ebba ei häpeile kertoa olevansa poikkeuksellinen siksi, että ei ole hyvä vain yhdessä asiassa, vaan todella hyvä monessa asiassa. Minusta myös seuraava sitaatti löyhkää: "Mielestäni olen tehnyt Ruotsin kansasta pikkuisen tyylikkäämmän, yksinkertaisesti." Näin voi toki ollakin, mutta minusta Ruotsin kadut vilisevät täsmälleen identtisesti pukeutuneita Ebba-kopioita. Neitokaisen tyylissä ei todellakaan ole mitään vikaa, mutta mihin katosi persoonallisuus ja omaperäisyys?

Ruotsissahan muotiblogit ovat jo tuttua kauraa, mutta Suomessa media ja mainostajat ovat vasta pikkuhiljaa heräilemässä ymmärtämään muotiblogien hyödyt. Nyt keskustelua ovatkin herättäneet muotibloggaajille satelevat kutsut alan tapahtumiin ja avajaisiin. On arvuuteltu, nouseeko blogosfääristä tulevaisuuden turhia julkkiksia tai Suomen oma "Ebba". Tyyli-ikonit eivät missään tapauksessa ole pahasta, mutta minusta Suomi ei tarvitse yhtä "ainoaa ja oikeaa" tyylitaituria kertomaan koko kansalle, mikä on in ja mikä out.Melkein kaikissa muotiblogien syvintä olemusta pohdiskelevissa teksteissä on noussut keskeiseksi aiheeksi juuri se ahdistus, jota Ebbakin Imagen jutussa valitteli. Ihmiset ahdistuvat, kun eivät sovi siihen muottiin, jota yleisellä tasolla pidetään hienon ja tavoiteltavan elämän mittarina. Minusta Kirsikka havainnollistaa postauksensa johdannossa erinomaisesti sitä, millainen ristiriita sen välillä, mitä haluaisi tai kuuluisi olla verrattuna siihen, mitä on todellisuus.

Olen miettinyt tässä viime päivinä (ja pariin otteeseen aiemminkin) identiteettiäni “muotibloggaajana”. Usein tuntuu, että olen kamala huijari tämän blogimme kanssa, koska vaikka rakastan muotia ja vaatteita, todellisuudessa tykkään liian usein mieluummin istua luennoilla lökäreissä kuin puristavissa pillifarkuissa, ja hälyyttävän usein mieluummin nukun vartin pidempään kuin taiteilen ripsivärin kanssa.Vaikka miten kirjoitan tästä aiheesta ja tiedostan mainitsemani ristiriidat, kuvittelen silti että olisin parempi ihminen, jos täyttäisin tietyt "vaatimukset". Aika tiukassa nämä asenteet siis meissä taitavat asustaa. Niinpä jatkan...
  • taistelua terveellisten salaattien ja herkullisen roskaruoan välillä
  • itseni patistamista liikunnan pariin
  • haikailua istuskelusta trendikkäissä kahviloissa seesteisen olotilan valtaamana
  • luuloa, että eläisin täydempää elämää, jos minulla olisi jatkuvasti kiire
  • yritystä olla yhtä aikaa sekä trendikäs, klassinen että omaperäinen

... sekä muita samankaltaisia asioita, jotka kuvittelen tavoittelemisen arvoisiksi. Ja tunnen syyllisyyttä, jos en onnistu. Ei minusta ainakaan Ebbaksi olisi. :)

Kuvat täältä, täältä ja täältä.

Tunnisteet:

23 kommenttia:

Blogger Salla kirjoitti...

Voi, mahtava teksti!

Minusta on ihanaa, että meillä suomessa on aivan erilainen muotiblogikulttuuri kuin länsinaapurissamme. Täällä pärjää tavallinen tyttökin, joka saattaa jopa tehdä totaalisia hutejakin välillä asuvalintojensa kanssa. Täällä ei tarvitse ostaa uusia muotirytkyjä väkisin, vaan myös omat persoonalliset tyylit kelpaavat :) Lisäksi tuntuu, että meillä suomessa kirjoitustaito näyttelee todella suurta roolia toisin kuin ruotsissa.

Mitä Ebbaan tulee, niin rakastan tuota hänen turkoosia hamettaan, mutta minustakin hän vaikuttaa jokseenkin ylimieliseltä. En pidä siitä, että ohjataan ihmisiä tietoisesti ostamaan sitä sun tätä, vaan tykkään, että ihmisillä on omat visionsa ja oma mielikuvitus. Toki inspiraation antamisessa ei ole mitään pahaa :)

30. tammikuuta 2008 klo 17.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiitos kiitos mahtavasta postauksesta. Osaat kirjoittaa ja postauksistasi saamani kuvan mukaan sinulla on sydän paikallaan.

30. tammikuuta 2008 klo 18.01  
Blogger maria kirjoitti...

Jenni, puhut niin asiaa!

Kiitos tästä, muuta en nyt osaa kommentoida. :)

30. tammikuuta 2008 klo 18.05  
Blogger kirsikka kirjoitti...

Mun on nyt pakko myöntää, että taidan olla muotiblogitynnyrissä kasvanut, kun en ollut ikinä kuullutkaan Ebbasta! Tuo Imagen juttukin on mennyt ihan ohi. Luulin aina että Elin Kling on se Ruotsin muotiblogikuningatar. Menenpä heti tämän jälkeen tsekkaamaan tuon Ebban blogin.

Komppaan Sallaa tässä suomalaisten ja ruotsalaisten muotiblogien eroissa. Täällä kirjoitustaito on tärkeämpi, ja blogeissa on muutakin sisältöä kuin kuvia bloggaajasta poseeraamassa laihana ja kauniina trikoohameessa.

Tuollainen kuvailemasi pintaliitoelämä taitaa muutenkin Ruotsissa olla ihannoidumpaa kuin Suomessa, siellähän on paljon enemmän selektiivisiä yökerhoja, kuntosaleja jne. Minusta muodista, vaatteista ja muusta turhamaisuudesta voi ihan hyvin kirjoittaa myös vähän todentuntuisemmasta perspektiivistä, jossa välillä ollaan verkkareissa, aina ei ole rahaa ostaa uusia vaatteita ja elämässä on muitakin kriisejä kuin "mitä laittaisin tänään päälle.."

Ihana kirjoitus!

30. tammikuuta 2008 klo 18.20  
Blogger Dolce Vita kirjoitti...

Mielestäni Ebba on vähän menneen talven lumia... Käsittääkseni häntä ei ole pidetty enää minään "muoti-ikonina" vuosiin, vaan hänen paikkansa ovat ikään kuin lunastaneet nämä Ruotsin nykyiset tyyliprinsessat, muotibloggaajat :)

30. tammikuuta 2008 klo 18.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä pohdinta! Olet minunkin mielestäni taitava kirjoittaja:)

Olen mietiskellyt Ebba-ilmiötä samalla tavalla, se on todellakin ristiriitainen. Mun mielestä suomalaisten ei todella tarvi hävetä sitä, ettemme ole hysteerisiä muodin kanssa. Ebba tosiaan kannustaa kuluttamaan enemmän ja enemmän, vaikka sehän tiedetään, että ympäristö ei kestä tätä meidän länsimaisten menoa. Mutta Ebbaan ja muotiin voi onneksi suhtautua monella tavalla, kuten sinäkin asiaa pohdit.

Luettuani Ebbas stilin olen ostanut valkoisen paitapuseron ja hyvän perusneuleen + parantanut ruotsin kielen taitoani.;)

Tsmemiä suosikkiblogini pitoon!:)

30. tammikuuta 2008 klo 18.53  
Blogger Suna kirjoitti...

Todella hyvää tekstiä! Ebba voi ehkä olla tyylikäs, mutta häntä katsellessani ajattelen pelkästään: tylsä, tylsempi, tylsin! Kyllä hieman vähemmän siloteltu persoona särmällä vie koska vain voiton tusinablondista. Mielestäni tuollainen koko kansan tyyli-ikoni on lähinnä absurdi ajatus, sillä vaatteiden koko ydin on heijastella omaa persoonallisuutta. Itse huomaan jopa karttavani jotain vaatteita siksi, että olen nähnyt ne jonkun yllä. Onneksi meissä on enemmän sisältöä kuin ruotsalaisissa. Ainakin toivottavasti!

30. tammikuuta 2008 klo 21.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kirjoitat hyvin ja persoonallisesti. kiitos tästä tekstistä, it really made my day :)

30. tammikuuta 2008 klo 21.17  
Anonymous winda kirjoitti...

Loistava postaus. Ihanaa kun joku jaksaa pohtia näitä asioita tosissaan. Ebbasta sen verran, että kyseinen neito on mielestäni enemmän kiiltokuvaversio, kuin oikea, OIKEIDEN ihmisten elämää elävä nuori aikuinen.

30. tammikuuta 2008 klo 21.17  
Blogger Vendeta kirjoitti...

Ah, paras blogijuttu pitkään aikaan! En oikeastaan osaa kommentoida mitenkään fiksusti, keskustelin tästä taannoin erään toimittajan kanssa aiheesta :) Mielenkiintoista kuulla, miten tällaista ollaan uumoiltu ja paljon. Mutta joka tapauksessa minua ouistattuu ajatus ebbatyylisestä muotigurusta.

30. tammikuuta 2008 klo 21.25  
Blogger saria kirjoitti...

kiitos etta kirjotit tasta, nyt on paljon helpompi taistella sisaista trendipellea vastaan kun tietaa missa se luuraa (trendikahviloiden salaattiannoksissa) :)

Eihan siina ole mitaan havettavaa istua sohvanurkassa vanhoissa verkkareissa sipsia syoden, taytyy tehda niin useemmin hyvalla omallatunnolla.

31. tammikuuta 2008 klo 3.21  
Blogger Saga kirjoitti...

miten onnistuitkin tiivistämään kaikki munkin ajatukset näin loistavaan pakettiin.

ebba tosiaan on ristiriitainen hahmo, ja nimenomaan hyvin ruotsalainen hahmo ja ilmiö. en kaipaa suomeen samanlaista muotipoliisia, enkä oikein jaksa uskoa, että me suomalaiset edes hyväksyisimme ylhäältä tulevia muotineuvoja. ruotsia pidetään tasa-arvon mallimaana, mutta mielestäni ruotsalaiset ovat myös suomeen verrattuna paljon pliisumpi ja tasapäisempi joukko. suomessa taas saa näyttää, miltä haluaa ja perustaa silti vaikka muotiblogin.

noh, sekava tilitykseni ei ehkä ihan aukea, mutta kiitos tästä entrystä. se sai ajattelemaan :)

31. tammikuuta 2008 klo 15.20  
Anonymous amna kirjoitti...

Hesarissa oli Ebban haastattelu, ja olin suorastaan karjua vihasta -neitohan on itserakas ja pinnallinen kuin... joku. Esimerkiksi tämä: "Elämme pinnallisessa maailmassa, ja hyvä ensivaikutus on liian tärkeää" ja päläpälä. Sain sellaisen käsityksen, että Ebban mielestä kaikkien tulee siksi elää pinnallisesti pinnallisessa maailmassa, eikä vastaan hangoittelu ole sallittua. Ja ristiriita on käsinkosketeltava: hän puhuu kokoajan tyylikkyyden ja muodin perään neuvoessaan, mutta sitten hän sanoo, että treffeille pitäisi pukeutua mukavasti. Siis häh, yrittäisi nyt päättää mitä haluaa sanoa. Enkä mitenkään voi tukea ihmistä, joka ohjaa muita haukkumalla tuotteita ja niin edelleen. Jotain kunnioitusta! Epäilen hieman, onko neidon päässä kaikki ihan kohdallaan - en saanut ihan sellaista käsitystä että hänne jalkansa olisivat maassa juuri lainkaan. Okei, ehkä olen liian epäisänmaallinen ja arvostan luonnonläheisyyttä liikaakin, mutta silti. En ihan usko, että nainen jakeleeblogissaan vinkkejä ekomuodista? On ihan kiva, että vinkkejä jaellaan, mutta luulisi ihmisten ahdituvan painostamisesta. Olen iloinen, ettei Suomessa ole tälläistä gurua, vaan saamme lukea aitojen ihmisten hyvälaatuista tekstiä omaperäisestä ja luovasta tyylistä. Kiitos. Tulin varmaan sanoneeksi kaikkea ihan tyhmää siinä sivussa, mutta fantastinen, luultavasti paras postaus ikinä, sai minu nahoistaan. :D

31. tammikuuta 2008 klo 16.16  
Blogger christina kirjoitti...

Erittäin mielenkiintoinen postaus. Harvoin jaksan lukea mitään NÄIN ajatuksella ja tekstiin paneutuen. Asia on mietityttänyt myös minua viime aikoina ja olen oikeastaan aikalailla samoilla linjoilla kanssasi.

Itse kuulin Ebbasta ensimmäisen kerran lukion ruotsin tunnilla. Nähtävästi Ebba on nyt sitten osa myös ruotsinkielen opetussuunitelmaa. Hoh.

31. tammikuuta 2008 klo 20.06  
Blogger Jenni kirjoitti...

Hyvä hyvä! Nyt tälläinen "joku muotiblogosfäärin keltanokkakin" on taas hitusen viisaampi.:D En ole koskaan Ebbasta kuullutkaan, johtunee ehkä siitä, että vasta pari kuukautta sitten innostuin muotiblogeista ja vieläkin yritän haparoiden saada hommasta otetta. Mutta joo, lukiessani tekstiä, minua ihan puistatti nuo Ebban sitaatit, että kuulosti niin ylimieliseltä.

Ja lisäksi kiinnostuin heti blogistasi, enkä voinut olla pistämättä merkille, että ollaan kaimoja (ihan kuin meitä Jennejä olisikin vain kaksi!:D). Mutta eipä minulla tässä tämän enempää höpötettävää ollut.:)

1. helmikuuta 2008 klo 12.35  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Minua kiinnostaisi tietää, miten tuo Ebba on päätynyt ns. "muotiguruksi". Hänhän on vasta 26-vuotias, joten hänellä ei mitenkään voi olla takanaan kunnon koulutusta JA työhistoriaa muodin alalla. Hmmm... Toivon tosiaan, ettei joku suomalaisista muotibloggaajista valikoidu ns. Suomen Ebbaksi. :-)

1. helmikuuta 2008 klo 14.37  
Anonymous oil kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Taitava olet :)

Ebbasta olikin juuri tämän viikon Me Naisissa juttu. Ebban mielestä me suomalaiset pukeudumme tylsästi ja ilman persoonaa. Emmekä kaiken lisäksi omista hienoja laukkuja!

Ja mitä olisi juttu ilman itsekehua, Ebba kuulemma tekee tyylimokia kun pukeutuu juhliin, mutta saa silloin ihmiset tuntemaan niin, että he olisivat pukeutuneet väärin, eikä Ebba.

Ebba oli kuitenkin myöntänyt, että suomalaisilla on hienoja kampauksia. Ruotsissa kuulemma vain pitkät, blondit hiukset.

1. helmikuuta 2008 klo 21.02  
Blogger muotiagentti kirjoitti...

Tosi hyvä postaus aiheesta, joka on aktuelli Ebban valtiovierailunkin johdosta. Kirjoitat ja kiteytät ajatuksesi hyvin!

Ensinnäkin olen kaukana tuollaisesta Ebba-tyylisestä in-out -ajattelusta. Ei ole olemassa yhtä ainoaa muotia, vaan niin monet jutut voi "muodistaa" omalla persoonallisella tavalla. Jokaisessa meissä asuu pieni Ebba. Sen takia en voisi kuvitella Suomesta erottuvan vain yhden tyyligurun, eihän sellaisia ole ennenkään ollut. Vai osaako joku nimetä henkilön, joka olisi ollut joku ehdoton trendityyppi ennen blogiaikaa? Ruotsissahan sellaisia on ollut ennenkin, esim. se onko se nyt paikallisen Promostylen edustaja Cay Bond, joka jo kai 10 vuotta sitten oli Ruotsin ehdoton trendiguru.

Ebbasta vielä sen verran, että hänen olemuksensa ja lausuntonsa omasta erinomaisesta itsestään ovat mielestäni ristiriidassa hänen työnantajansa eli Veckorevyyn kanssa, joka ei mielestäni ole mitään hype-tasoa. Ebba taas omasta mielestään on.

Ebba on ehkä oikeassa kun puhuu suomalaisten tyylistä yleensä. Mutta katsaus muotiblogien päivän asu -osastoon tai Hel-looks -sivuille kertoo mielestäni ihan muuta. Minua ainakin ilahduttaa suomalaisten nuorten naisten muotitietoisuus, tyylitaju ja persoonallisuus!.

Monissa suomalaisissa muotiblogeissa satsataan tekstiin, joka on nykypäivänä todella upeaa kun puhutaan uuslukutaidottomuudesta ja sanotaan, etteivät nuoret enää osaa kirjoittaa. Postauksista löytyy todellisia helmiä (niinkuin jo tätäkin postausta alussa kehuin). Olen jossain aikaisemmissa kommenteissani todennut, että niitä toinen toistaan upeampia "inspiraatiokuvia" on helppo kunkin ladata netistä ja laittaa blogiinsa näytille. Sen sijaan kunnon teksti kuvien ohessa on se mielenkiintoisin blogianti. Samoin konkreettiset esimerkit siitä, että niistä inspiskuvista tosiaan jotain toteuttamiskelpoista saa aikaan. On se sitten tuunausta, oma asu, kirppislöytö tms.

Suomalaisissa muotiblogeissa pohditaan myös paljon muuta, kommenttiosastoissa saattaa juttu lähteä paljon syvällisempiin aiheisiin ja usein jo postauksessa heitetään mielenkiintoinen kysymys.

Ranskassa hyviä muotiblogeja on pilvin pimein. Ei täälläkään bloggaajista kukaan ole se yksi oikea tai paras. Blogeista erottuu muutama persoonallisuudellaan ja niiden pitäjät kutsutaan kissanristiäisiin tavallaan ryhmänä (niinkuin näyttää Suomessakin pikkuhiljaa tapahtuvan).

Mitä tulee bloggaajiin ja siihen, minkälainen muotiblogin pitäjän pitäisi olla, eiköhän me kaikki olla tavallisia ihmisiä, jotka ovat joskus väsyneitä. En tunne ketään, joka ei haluaisi joskus olla vain rennosti, lökäverkkareissa tai vähän paremmissa, ilman meikkiä piittaamatta ulkonäöstä tai muodista tuon taivaallista. Olen varma, että Ebbakin pitää joskus vapaata omasta upeasta itsestään.

2. helmikuuta 2008 klo 10.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onneksi on vielä muitakin suomalaisia joiden mielestä vaatimattomuus kaunistaa! Hyh, en kyllä kestäisi lukea sellaista blogia (tai muuta vastaavaa), jossa suitsutettaisiin vain omaa erikoisuutta.

3. helmikuuta 2008 klo 22.21  
Blogger Jenni kirjoitti...

Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia todella mieltä lämmittävästä palautteesta. :) En arvannut, että postaukseni herättäisi näin suurta hälyä. :D Mutta mahtavaa, että muitakin pohdiskelevia sieluja vielä löytyy!

Salla: Minä en oikeastaan kauheasti edes seuraa ruotsalaisia muotiblogeja, sillä en vain jotenkin ole kokenut niitä omaksi jutukseni. Minustakin on mukavaa, että meidän blogikulttuurimme on ihan omanlaisensa. On hienoa, että täällä saa näyttää persoonalliselta ja tavalliseltakin. :)

Anonyymi 1: Kiitos kiitos kiitos ihanasta kommentista. :D

Maria: Kiitos. Lyhyestä virsi kaunis. ;)

Kirsikka: Ebban kulta-aika taitaakin pikkuhiljaa olla menossa ohi, kun uudet tuoreet kasvot jyräävät Ruotsin muotimaailmassa. Olet oikeassa siinä, että suomalaisilla kenties ovat hieman vahvemmin jalat maan kamaralla, eikä hienolta kuulostavaa pintaliitoelämää tavoitella samalla tavoin kuin Ruotsissa. Mutta kylläpä sitä itse kukin taitaa joskus haaveilla glamourista ja luksuksesta. :)

Dolce Vita: Olet varmasti oikeassa. Pitkään aikaan ei Ebbasta olekaan sillä tavoin kuulunut kuin aikaisemmin. Minusta muutos on oikein tervetullut. :)

Anonyymi 2: Kiitos. :) Kulutushysteriaan kannustamisen sijaan olisi minusta hienoa, jos Ebban kaltaiset "ikonit" näyttäisivät esimerkkiä, miten omaa vaatevarastoa voi käyttää monipuolisesti ja kekseliäästi sen sijaan, että jokaisiin kekkereihin ostetaan uusi mekko. Ulkomaiset blogit ovat kyllä mainio keino parantaa kielitaitoa!

Suna: Kiitos. :) Olen myös samoilla linjoilla, ettei Suomessa tuollaiseen lammasmaiseen tyyligurun seuraamiseen edes voitaisi sortua, sillä olemme liian itsepäisiä. :D Ebban tyyli sinänsä on oikein onnistunut, mutta minusta Ruotsin katukuva on tosiaan aika yksitoikkoinen tusinablondeineen.

Anonyymi 3: Kiitos piristävästä kommentista! :) On aina ihana saada tuollaista palautetta.

Winda: Kyllä tätä aihetta pohdiskellessa tosiaan vierähti tovi jos toinenkin. :D Näköjään oli silti vaivan ja sen ajan arvoista. :) Ebba tosiaan on minusta aikamoinen kiiltokuvaversio ihmisestä, eikä kyllä vähääkään epäröi vahvistaa tätä mielikuvaa omilla lausunnoillaan.

Vendeta: Kiitos kovasti. :) Minäkään en pidä ajatuksesta, että yksi ihminen voisi sanella, mikä on hienoa ja mikä ei. Pidän siitä, että on erilaisia tyylejä ja niitä voi yhdistellä mielikuvituksellisesti. Minusta ainakin olisi tylsää, jos katukuva olisi yhtä yksitoikkoinen kuin Tukholman kaduilla (, joilta toki löytyy erittäin persoonallisiakin pukeutujia Ebba-kloonien lisäksi).

Saria: Kiitos hauskasta kommentista. :D Trendikahviloiden salaattiannokset saivat hyvät naurut aikaan! Minä ainakin vetelen sipsejä naamaan reikäisissä pitkissä kalsareissa harva se ilta. :D Onneksi kukaan ei näe. ;)

Saga: Tilityksesi aukesi oikein hyvin. :) Taisinkin tuossa jo jollekin aiemmin kommentoida, että minäkään en usko suomalaisten taipuvan moiseen tyylidiktatuuriin ja se on pelkästään hyvä asia se! :)

Amna: Ebba herätti minussakin hieman aggressioita luettuani Imagen haastattelun. :D Neitokainen ei ole kyllä ajatuksissaan täysin johdonmukainen. Practise what you preach. ;) Siinä elämäohjetta kerrakseen! Ja kiitos kauniista sanoistasi. :)

Christina: Kiitos hienosta palautteesta. :) Mielenkiintoista, että Ebba on päässyt jo osaksi ruotsin opetusta. Mutta ajatellaan positiivisesti! On ihan mukavaa, että kielen opetukseen haetaan modernejakin näkökulmia, vaikkapa sitten muotiblogeista. :)

Jenni: Kas, kaimani. ;) Ebbasta tosiaan huokuu ylimielisyys, joka ei todellakaan kuulu suosikkiluonteenpiirteisiini. :P

Bisquits: Minäkään en ihan tarkalleen tiedä, miten Ebba on asemansa saavuttanut. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että hän on ollut hyvin aktiivinen kaikessa mahdollisessa ja aina. Ja omien sanojensa mukaan poikkeuksellisen lahjakaskin, kaikessa mahdollisessa, ja aina. :P Sen verran tiedän, että muotigurun ura lähti kunnon nousukiitoon Veckorevynin päätoimittajuuden myötä, sillä sitä kautta Ebba myös aloitti kuuluisan bloginsa.

Oil: Olen myös nähnyt varsin kriittisiä kommentteja, joita Ebba on suomalaisten pukeutumisesta esittänyt. Hänen asenteensa tuntuu olevan, että hänen oma tyylinsä on ainoa oikea ja kaikki muu on rumaa. Minusta aika erikoinen lähestymistapa ja taatusti sellainen, jolla saa myös vihamiehen jos toisenkin. :D

Muotiagentti: Ihastuttavan pitkä kommentti, Jenni kiittää. :) Kuten muutamassa muussakin kommentissa on todettu, Ruotsin ja Suomen välillä taitaa olla pieni kulttuuriero siinä, mitä tulee tuollaisten tyyligurujen fanitukseen ja ylipäänsä koko tyyliguru-statukseen.

Minä pidän myös suomalaisten muotiblogien tekstipainotteisuudesta, mikä näkyy kyllä omassakin blogissani postausten pituutena. Kyllä täällä Suomessakin osataan, mutta kaiken maailman ebbat eivät vain osaa arvostaa persoonallisuutta ja kekseliäisyyttä pukeutumisessa. ;)

Anonyymi: Niinhän se taitaa olla, että sisäinen kauneus kaunistaa ulkoisestikin, ja päinvastoin. :) Vaikka näyttäisi miltä, mutta pää on täynnä pissiä, ei vaikutelma välttämättä ole kovin viehättävä.

4. helmikuuta 2008 klo 12.18  
Blogger nanashi_ono kirjoitti...

Minusta Ebba on ihana. Hän on siksi poikkeuksellinen, että sanoo suoraan eräitä asioita mitä täällä suomessa ei sanota. Hän ei pidä esimerkiksi kännisistä tytöistä, ja sanoo sen suoraan. Myöskin alipukeutumista hän paheksuu. Kummastakin olen itse samaa mieltä! Hän opastaa esim kirjassaan "Ebbas stil" pukeutumaan oman itsensä mukaan, ei niinkään vaihtuvien muotioikkujen - vaikka hän itsekin muotiblogia pitää.
Minun tyylini tuo kirja ainakin pelasti, ja pani ajattelemaan tyyliä ja muotia laajasti. Voin suosistella sitä kaikille. Kun perusgarderobi on hanskassa ei tarvitse aina itkeä ettei ole mitään puettavaa...
Itse olen Ebba-fani.

5. helmikuuta 2008 klo 9.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En minäkään ole kuullut Ebbasta, eikä hävetä yhtään.

Enkä kyllä kuvan perusteella (enkä blogin) pidä häntä mitenkään erityisen kauniina. Aika tavallisen näköinen ruotsalaisnainen.

Pyh. Akka vetää roskaruokaa kotonaan. Aivan varmasti. Ei kukaan ole täydellinen, vaikka hän haluaakin ilmeisesti näin antaa ymmärtää.

9. helmikuuta 2008 klo 12.06  
Blogger Jenni kirjoitti...

Nanashi_ono: Onhan Ebba hyvin vahva persoona, joka on raivannut itse tiensä huipulle. Siinä on jo ihailtavaa asennetta. :) En kuitenkaan pidä Ebban tavasta korostaa itseään. Neiti tuntuu kuvittelevan olevansa jotenkin korvaamaton Ruotsin muotimaailmalle, vaikka naapurimaamme pukeutumiskulttuuri tuskin sen kummemmin rapistuisi vaikka Ebba ei eläissään antaisi pukeutumisesta enää yhtään lausuntoa.

Anonyymi: Ei Ebba minuakaan ulkonäöllään häikäise, mutta varsin viehättävä tyttönenhän tuo silti on. Eihän meillä asenteellisilla suomalaisilla mitään hätää ole, mutta voi niitä ruotsalaisia... :D

13. helmikuuta 2008 klo 10.07  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu