Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tik tak

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 7. tammikuuta 2008

Tik tak

Olen jo kauan etsiskellyt mieluisaa seinäkelloa. Jossain vaiheessa jo tuntui kuin minun tyylisiäni seinäkelloja ei tehtäisikään. Koska en ole halunnut turvautua mihinkään kompromissiratkaisuun, olen elänyt ilman seinäkelloa jo vuosia. Entinen poikaystäväni huomasi seinältäni puuttuvan kellon ja tehtaili minulle sellaisen joululahjaksi muutama vuosi sitten. Lopputulos oli aika mielikuvituksellinen ja sen taustataulussa seikkailimme valokuvina minä ja exäni. :D Erosta oli tänä syksynä kulunut kuitenkin jo vuosi, joten minusta kello oli aika ottaa seinältä. Ja täten alkoi jälleen seinäkellon metsästys...

Yksi ehto kellolleni on ollut se, että en kovin mielelläni haluaisi siihen sekuntiviisaria, koska en jaksa kuunella tikitystä (enkä saa öisin unta, jos vieressä tikittää kello). Muuten minulla ei juurikaan ole ollut tiukkoja kriteereitä. Haaveissani on kuitenkin siintänyt jokin yksinkertaisen tyylikäs kapistus. Vihdoin ja viimein tuntui kuin rukouksiini olisi vastattu, kun löysin joulukuussa Karlssonin kellot, jotka ovat toinen toistaan kauniimpia ja tyylikkäämpiä tai vaihtoehtoisesti hauskempia!

Karlsson on yksi hollantilaisen Present Time -nimisen yhtiön viidestä tytärfirmasta. Present Timen liikeidea on tarjota kuluttajalle nykyaikaista designia pienten kodin esineiden, kellojen, valaisimien sekä huonekalujen muodossa. Kelloja valmistavalla Karlssonilla on kaksi mallistoa, joista toinen panostaa ajattomaan tyylikkyyteen ja toisen malliston kellot sen sijaan ovat hauskoja, värikkäitä ja trendikkäitä. Yksi Karlssonin uusista ideoista on valtavan suuret kellot, jotka sopivat liiketiloihin ja työpaikoille tai näyttäväksi yksityiskohdaksi kotiin.

Itse löysin Karlssonin valikoimasta montakin mieluisaa kelloa, joiden väliltä tein lopullisen valintani. Tässä muutamia, jotka miellyttivät minun silmääni.Takaperin etenevä kello olisi sinänsä ollut hauska, mutta ajattelin sen olevan kotikäytössä melko epäkäytännöllinen, joten sen sulkin pois vaihtoehtojen joukosta tästä syystä. Mixed numbers -kello oli myös idealtaan hauska, mutta pidän siitä, että aika näkyy selkeästi. Toisin sanoen toivon, että kellossa on numerot - järjestyksessä. :) Punaisen vintage-henkisen kellon sekä Mr White Numbersin välillä harkitsin pitkään, mutta valkoinen tuntui ajattomammalta ja useampaan tilaan sopivalta vaihtoehdolta. Näin ollen olohuoneeni seinää koristaa nykyään tuo näyttävä kello, jonka halkaisijalla on mittaa miltei 40 cm.
PS. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Karlssonin valikoimaan, mikäli ajattoman tyylikkäät, retro-henkiset ja värikkäät kellot kiinnostavat. Suomessa Karlssonia myy useampikin sisustusliike. Helsingissä Karlssonin kelloja saa esimerkiksi Soulista (, jolla on muuten myös mainio nettikauppa ja josta löytyy kaikkea muutakin ihanaa) ja Jyväskylässä Sisustus Selmasta.


Tunnisteet: ,

8 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä :) Haeskelemme juuri uutta kelloa keittiöön, jonka värimaailma on mennyt remontin myötä uusiksi. Noista varmasti löytyy meillekin.

9. tammikuuta 2008 klo 17.55  
Blogger maria kirjoitti...

Hei, tuolta nettikaupastahan saa myös kattokruunuja (haluaisin!)!

Kiitos vinkistä, mukava postaus muutenkin. :)

9. tammikuuta 2008 klo 21.44  
Anonymous Normal Girl kirjoitti...

Mulla on ihan sama juttu, että en voi kestää tikittävää kelloa vierelläni :D

10. tammikuuta 2008 klo 10.56  
Blogger 2nd kirjoitti...

Hei täähän sattui hyvin. Reilun viikon päästä eräs ystävättäreni täyttää 30v. ja se on ollut pienen ikäkriisin paikka. Ajateltiin pari päivää sitten, että "taaksepäin" käyvä kello olisi loistava lahja, koska kyseinen henkilö voisi näin tuntea nuortuvansa. :)

10. tammikuuta 2008 klo 19.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Takaperin kulkevan kellon idea on ymmärtääkseni se, että sen voi ripustaa esim. vessaan peiliä vastapäätä jolloin pynttäytyessään ei tarvitse kääntyä vaan näkee ajan suoraan peilistä oikeinpäin. Nerokasta ja ah niin tarpeellista!

10. tammikuuta 2008 klo 21.16  
Blogger Saga kirjoitti...

söpö olkkari sinulla! varsinkin tuo nojatuoli on ihana.

10. tammikuuta 2008 klo 22.58  
Blogger Jenni kirjoitti...

Aikuistumassa: Tosi mukava kuulla, jos vinkistäni oli iloa. Toivottavasti löytyy sopiva kello. :)

Maria: Juu, tuolla nettikaupassa on kaikenlaista ihanaa! Turmion paikka taas minulle, kun voisin ostaa koko kaupan tyhjäksi. :D

Normal Girl: Ei ole kerta eikä toinenkaan, kun olen jossain kyläpaikassa joutunut ottamaan kelloja seiniltä. En kertakaikkiaan saa nukuttua tikitystä kuunnellessani, ellen ole aivan rättipoikkiväsynyt.

2nd: Haa, tuossahan oli aivan mahtava idea! :D Enpä olisi itse hoksannutkaan.

Anonyymi: Tällaisia kelloja näkee tosiaan esimerkiksi kampaamoissa, jolloin peilin kautta näkee ajan näppärästi. Minusta kello olisi kyllä hauska myös tuollaisenaan seinällä, jolloin se vain vitsikkäästi kulkee takaperin. :)

Saga: Kiitos. :) Tuo nojatuoli on itse asiassa löytö kierrätyskeskukseta ja äitini on vain päällystänyt sen uudelleen. Jos sisustusjutut kiinnostavat, niin niitä löytyy lisää Sisustus-kategorian alta tuolta vasemmasta sivupalkista etusivulta. :)

10. tammikuuta 2008 klo 23.12  
Anonymous Limppu kirjoitti...

Rakastuin tohon ekaan kelloon. Se ois just liimaa. :D Ja kun mun on pitäny jo vuoden verran tehdä tosta - nykyään omasta - huoneesta itteni näkönen ihan täysin ni ehkä ois kohta aika! Joskus kerroinki varmaan, että haluisin maalailla seinille kaikkea kivaa jne.. :) Hieno löytö toi.

9. huhtikuuta 2008 klo 15.33  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu