Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

I want my spring!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

I want my spring!


Vaikka minua ihaillaankin optimismistani, joskus on tälläkin tytöllä sellaisia päiviä, että ketuttaa. Tänään ketutti, kun katsoin herättyäni ikkunasta ulos. Miten voi olla mahdollista, että eletään melkein huhtikuun alkua ja ulkona näyttää siltä, kuin olisimme Pohjoisnavalla?! Tai siis tiedän kyllä, miten se on mahdollista. Pirun ilmastonmuutos!Sää ei ehkä tuntuisi niin rankalta, ellei vertailukohta viime vuoteen olisi niin raju. Mikäli joku ei siis vielä tiennyt, asuin viime kevään 2000 km etelämpänä Brysselissä, Belgiassa. Muistin ottaneeni pääsiäislomalla valokuvia keväisestä Brysselistä ja kaivoin nyt nuo tasan vuoden takaiset kuvat esiin. En ole varmaan koskaan ikävöinyt Belgiaa, kuten tänä päivänä.Viime vuonna tähän aikaa kirmailin Brysselin kaduilla pikku-ballerinoissani sääret paljaina ja aurinko paistoi. Tänä päivänä kiskon päälleni toppatakin ja talvisaappaat. Masentavaa. Tahtoisin jo pukeutua noihin höyhenenkevyisiin kesähepeniin raskaiden talvivaatteiden sijaan. Minua lohduttaa kuitenkin se, että kyllä se kevät lopulta löytää tännekin (vaikkakin hieman myöhässä tänä vuonna). Ei liene tarvetta mainita, että postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyy maisema keittiöni ikkunasta tänä aamuna. Muissa kuvissa näkyy keväinen Bryssel vuosi sitten. Imekää itsenne täyteen kuvien tarjoamaa kevät-energiaa sillä välin, kun aurinko ja lämpö vielä etsivät tietään tänne Pohjolaan.


PS. Kerron kuvista vielä sen verran, että graffitein koristeltu talo ja köynnösten alta pilkottava seinä vanhoine mainosteksteineen ovat entiseltä kotikadultani. :)

Tunnisteet:

18 kommenttia:

Anonymous maija kirjoitti...

Hei,

lohdutukseksesi voin kertoa täältä Brysselistä, ettei täällä tänä vuonna ole keväästä vielä tietoakaan. Koko viikonlopun ja vielä eilenkin on satanut LUNTA! Tai no ehkä se on räntää, mutta kuitenkin tosi epätavallista. Eilenkin herätessäni ja ikkunasta ulos valkeaa maisemaa katsellessani tuntui ihan kuin Suomessa olisi ollut!

Näinpä tällaisen Brysselin säätiedotuksen myötä kiitän Sinua huippuhyvästä blogistasi. :) Kiitos. Sen ohjastamana löysin tieni mm. mahtavaan Episodeen. :)

Maija

26. maaliskuuta 2008 klo 10.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mutta eikös pääsiäinen ollut paljon myöhemmin viime vuonna!?!?!

26. maaliskuuta 2008 klo 11.26  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Voin myos lohdutella sinua silla, etta taalla Hollannissa on ollut kamala lumipyrakka monta paivaa. Junaliikenne on seisonut jne. Tulisi jo kevat!

26. maaliskuuta 2008 klo 11.41  
Anonymous winda kirjoitti...

Ihania kuvia :) Minäkin olin aamulla ihan raivona tämän kelin kanssa, lumipyryssäkin riittäisi jo kestämistä, mutta siihen hajoaa pää kun koko kaupunki menee ihan sekaisin lumisateen vuoksi, koko julkinen liikenne on ihan solmussa. Hytise sitten tuolla pakkasessa ja tuulessa odottamassa ratikkaa joka ei koskaan tule. hmph.

26. maaliskuuta 2008 klo 13.50  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Joo, tuo ilmiö on nyt joka paikassa, perkkeleen ilmastonmuutos sanon minäkin. Pääsiäinenkin epätavallisen aikaisin tänä vuonna, itse kans muistelen kirmanneeni jo aika kesäisissä vaatteissa Skotlannissa tähään aikaan vuodesta viime vuonna.

26. maaliskuuta 2008 klo 15.09  
Blogger rritu kirjoitti...

Ihanan keväisiä kuvia! Aurinkoa oli ikävä täälläkin aamulla kun piti herätä kuudelta laittamaan roikka kiinni autoon, tai ainakin viimeistään silloin kun oli pakko lähteä liikenteeseen :D

26. maaliskuuta 2008 klo 16.40  
Blogger ami kirjoitti...

hei apua, mikä on tuo punainen rakennus? niin tuttu, mutten muista :s
(tai sitten en edes tiedä mikä se on, tahtoisin vaan :DD )

ja tosiaan, kuopiossa on ainakin koko päivän satanut lunta ja tuullut, missä olet kevät?

26. maaliskuuta 2008 klo 17.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi, kun tulee entistä enemmän ikävä kevättä, kun katsoo noita keväisiä kuvia. Oon odotellut jo melkein kuukauden kevättä saapuvaksi ihan innoissani ja voit uskoa, että tänään sataneet lumikinokset vetävät mielen vähän matalaksi.

26. maaliskuuta 2008 klo 19.39  
Anonymous Nene kirjoitti...

Eiköhän se kuitenkin loppujen lopuksi ole suht normaalia, että näillä leveysasteilla on maaliskuussa vielä talvi? Ei tämä nyt taida ihan ilmastonmuutoksen oire olla. Viime vuosina ollaan totuttu siihen, että lumet sulaa maaliskuun puolella, mutta muistan kyllä huhtikuisiakin pakkasia ja lumipyryjä (ei tosin ihan näin sankkoja). Siinä mielessä ärsyttävää kyllä, että monin paikoin oli ehditty jo katujakin putsata hiekasta, joten oli jo kevätfiilis siitäkin. Tänä talvena on kyllä huomannut, kuinka nopeasti lumet tulee ja menee, joten ei paniikkia: viikonlopuksi on luvassa reippaasti plussakelejä. :)

26. maaliskuuta 2008 klo 20.42  
Anonymous hiihtoretkihaavein Jabadaba kirjoitti...

Nenen kanssa samoilla linjoilla: kyllä maaliskuu on vielä talvikuukausi! Olisi toki mukavampi nauttia pikkupakkasesta ja auringon paisteesta kuin tällaisesta lumimyrskystä, mutta kyllä minä noin yleisesti ottaen mieluummin nautin maaliskuussa talvisäästä kuin vesisateesta tai katupölystä. Niiden aika on sitten huhti-toukokuussa.

26. maaliskuuta 2008 klo 22.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva kuulla lisää siitä sun Brysselissä elosta? Miten eksyit sinne, kauanko olit, miten viihdyit? Itsekin asuin viime vuoden puolella puoli vuotta Belgiassa, Antwerpenissä tosin ja paikasta tuli tosi läheinen.

27. maaliskuuta 2008 klo 1.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei tiiän missä asut;) :D
tosi ärsyttävä toi sää tosiaan...olin pari viikkoo sitten ihan kevät fiiliksissä, mutta ei sitten kuitenkaan:(

27. maaliskuuta 2008 klo 11.20  
Blogger Jenni kirjoitti...

Maija: Voi miten mukava kuulla Brysselin kuulumisia! :) Piipahdahan kertoilemassa niitä jatkossakin! Tällä hetkellä on kyllä kova ikävä Belgiaan, varsinkin kun hyvä ystäväni teki yllätyssoiton puolen vuoden jälkeen sieltä vanhoilta kotikulmilta. :)

Anonyymi: Hmm, se voi muuten ollakin, että pääsiäinen ajoittuu hieman eri tavoin eri vuosina. Heitto ei kuitenkaan taida olla viikkoa suurempi eri vuosina.

Bisquits: Kiitos lohdutuksista. En toki iloitse teidän huonoista säistänne yhtään sen enempää kuin omistanikaan, mutta lohdullista silti etten kärsi yksin. :D

Winda: Kiitos. :) Onneksi tällä hetkellä ulkona näyttää hieman siedettävämmältä, mutta minun puolestani kevät saisi kyllä tulla jo vauhdilla.

Herttainen: Suomessa pääsiäisloma on kyllä perinteisesti mennyt talvisissa merkeissä, mutta useimmiten olen viettänyt sitä Pohjois-Suomessa, jolloin luminen maisema on ollut aivan normaali näky. Muistaakseni kuitenkin etelämpänä ovat lumet yleensä pääsiäisen tienoilla olleet aika vähissä täällä Suomessakin. Noh, kyllä se kevät sieltä lopulta tulee. Jaksan uskoa! :)

Rritu: Itse taistelen lumen keskellä vain jalkaisin tai pyörällä, mutta on siinäkin kestämistä. :)

Ami: Kyseessä on Cygnaeuksen koulu Jyväskylässä ja todella komea rakennus onkin. :) Voin vain kiittää kivoista näkymistä, jotka keittiöni ikkunasta avautuvat. Olohuoneen ja makuuhuoneen ikkunat paljastavat sen sijaan lähimarketin parkkipaikan, joten siinä ei ole hurraamista. :D

Pinja2: Älä masennu! :) Malta vielä hetki, niin kyllä se kevät sieltä tulee...

Nene: Jotenkin en osaa ajatella tätä niin maaliskuuna enää, kun ollaan niin lähellä kuun vaihdetta. Viime keväästä en tiedä, kun en ollut silloin Suomessa, mutta muistelisin kyllä että aiempina vuosina maaliskuun lopulla on ollut jo sulaa. Toivotaan, että plussakelejä lupaavat ennusteet pitävät paikkansa! :) Vaikka maltan tuskin odottaa noiden lumivuorien muuttumista loskaksi... :P

Hiihtoretkihaavein Jabadaba: Voi tietysti olla osittain myös kyse omasta asennevammastani talvea kohtaan. :) Olen niin vahvasti kesäihminen, että en pahemmin hiihtoretkistä haaveile. Minä olen kyllä siinä uskossa, että maaliskuu lukeutuu jo kevätkuukausiin. Olen mielessäni jakanut kuukaudet kolmen satseihin, joiden mukaan joulu-tammi-helmi ovat talvea, maalis-huhti-touko kevättä, kesä-heinä-elo kesää ja syys-loka-marras syksyä. Jokatapauksessa mieleni on jo kohta koittavassa huhtikuussa, ja se on ehdottomasti jo kevättä! :D Näkyisipä tosiaan tuossa säässäkin...

Anonyymi 1: Tuolla blogini aiemmissa postauksissa on joitakin Brysseliä sivuavia postauksia, mutta voin toki tehdä juttua siitä ihan mielelläni vielä muutenkin, jos kerran kiinnostuneita lukijoita on. :) Olin siis viisi kuukautta Brysselissä opiskelijavaihdossa keväällä 2007 ja tykkäsin kovasti. Minullekin Belgia ja Bryssel jäivät todella läheisiksi. Piipahdin Antwerpenissä myös, mutta vain kerran.

Anonyymi 2: Täällähän minä asustelen... ;) Minäkin olen intoillut kevään tuloa jo muutaman kerran - siksipä tämä yllättävä lumimyrsky olikin erityisen suuri pettymys.

27. maaliskuuta 2008 klo 18.24  
Anonymous Salsa kirjoitti...

Pääsiäinen oli kyllä tänä vuonna harvinaisen aikaisin - normaalistihan se on siinä huhtikuun puolenvälin tienoilla (esim. ensi vuonna pitkäperjantai on 10.4.).

Ja tosiaan, melko normaaliltahan tuo maisema näyttää vuodenaikaan nähden, että eipä se kevät taida sen myöhäisemmässä olla kuin aiemminkaan. Ja ensi viikoksihan jo lupailtiin plus-asteita. Mieluummin hieman kolea kevät ja lämmin kesä kuin toisinpäin :)

27. maaliskuuta 2008 klo 19.44  
Anonymous Nene kirjoitti...

Pääsiäisen ajankohta muuten vaihtelee rutkasti vuosittain... Esim. vuonna 2000 pääsiäissunnuntai oli vasta 20. huhtikuuta ja viime vuonna huhtikuun 8:s.

27. maaliskuuta 2008 klo 19.45  
Blogger ami kirjoitti...

Ah, niin tietenkin. Oon ite kouluni käyny maalaiskunnann puolella niin ei kaupungin koulurakennukset oo ihan niin tuttuja.

Amilla on ikävä Jyväskylään 3)

27. maaliskuuta 2008 klo 20.57  
Blogger Jenni kirjoitti...

Salsa & Nene: No kylläpäs se vaihtelee hurjasti. En ollut edes hoksannut, että siinä voi olla vuosittain noinkin suuria eroja. Nooh, kohta koittaa huhtikuu ja sitten on kevään aika! Plus-asteita odotellessa... :)

Ami: No eihän noita kaikkia voikaan tuntea. Tuo koulu on kyllä kovin komea rakennus, joten käyhän ihailemassa joskus, jos näille nurkille satut. :)

27. maaliskuuta 2008 klo 21.12  
Anonymous annis kirjoitti...

Brysselissä on tosiaan satanut lunta/räntää, onneksi loman ansiosta olen voinut pysytellä oman kodin lämpöisessä turvassa. Mutta annan anteeksi tämän ilmastollisen epäkohdan kun jo tammikuussa oli päiviä, jolloin pystyi käymään lenkillä pelkällä t-paidalla ja ohuilla housuilla varustettuna. Kohtuullisesta kevätsäästäkin on voinut jo nauttia ainakin parin vuorokauden verran.

Säätilat ovat nykyisin vähän vinksin vonksin?

28. maaliskuuta 2008 klo 14.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu