Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

This is why I love 2nd hand

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

perjantai 7. maaliskuuta 2008

This is why I love 2nd hand

Näemmä postaustahtini ei kärsikään opinnoistani yhtä kovasti kuin luulin... Tosin voi olla, että opintoni kärsivät postaustahdistani. :D Nimimerkillä "Tälläkin hetkellä minun pitäisi oikeasti lukea hiki hatussa tieteellisiä artikkeleita". En kuitenkaan voi vastustaa kiusausta esitellä näitä löytöjä, jotka ehdin tällä viikolla tehdä. Kirpparikierrokseni oli aivan ennätyksellisen tuottoisa ja löysin toinen toistaan mahtavampia vaatekappaleita. :) Rahaa sain kirppareilla palamaan yhteensä 43 euroa, mutta sen verran maksoin ihan mielelläni näistä aarteista (, joista muutama jää vielä esittelyn ulkopuolellekin).




Tämä sininen, pliseerauksin koristeltu kietaisuhame muuntui mekoksi minun ylläni. Hame on kotimainen ja merkkiä Amis (heh), varmaankin jostain 70-luvulta. Hameen kaveriksi kuului samanvärinen paita, jonka ostin myös, mutta se ei tällä kertaa pääse vielä kuviin. Yhdessä en aio niitä kuitenkaan käyttää. Yhdistin kotitekoiseen mekkooni aiemmin kirpparilta löytämäni punaiset korkokengät sekä kiiltonahkavyön. (Klikkaa kuvat isommiksi.)



Alla näkyvä ihastuttava glitter-mekko on myös oikeasti hame. Italialaisvalmisteinen hame näyttää kuosinsa puolesta 80-luvun tuotokselta. Lisäsin mukaan kirpparilta aikaisemmin löytyneen joustovyön ja mekko sai mukavasti muotoa. Kokeilin vyötä kahdella eri korkeudella ja toimii mielestäni kumminkin päin. Kengät ovat mahtava alelöytö Donna-kenkäkaupasta. Saksalaista tekoa olevat korkkarit ovat kauttaaltaan nahkaa ja kuin unelma jalassa. Alennuskin oli huima, sillä hintaa oli laskettu 120 eurosta 30 euroon. :)
























Kolmaskin mekkoni on italialainen ja tehtailtu hameesta. Musta, pliseerattu hame olisi kyllä kaunis sellaisenaankin käytettäväksi, mutta vierastan pitkiä hameita, joten todennäköisesti tulen käyttämään sitä vain mekkona.








Olen ikuisuuden etsinyt täydellisiä pappahousuja niitä kuitenkaan löytämättä. Olen halunnut ehdottoman väljät pöksyt, jotka kuitenkin istuisivat napakasti vyötäröltä ja takapuolesta. Ennen tätä viikkoa yhtälö tuntui olevan mahdoton. Löysin kuitenkin kirpputorilta Ritva Fallan Marimekolle suunnittelemat housut, jotka ovat täydellisen malliset ja vieläpä kokoa 36! Tummanharmaat housut ovat puuvillaa ja villaa. Pinkki paita on myös tämän viikon löytö. Miss Ann -merkkinen ihanuus sopii mainiosti melkein minkä tahansa housujen tai kapean hameen kaveriksi. Huomaa ihastuttavat yksityiskohdat: vino kaulus, pussihihat sekä koristerypytykset edessä ja takana. Itse asiassa asukokonaisuus tuo minulle kovasti mieleen DKNY:n syksyn 2007 malliston ja erityisesti tämän asun.



























Musta, tyköistuva ja korkeavyötäröinen samettihame on kotimaisen Karelian valmistama. Näytän kuvassa aivan kirjastonhoitajalta, mutta älkää antako sen häiritä. Käsien asento on vähintäänkin omituinen, koska halusin näyttää paidan söpöjä hihoja. :D










Ihastuttava 80-luvun lepakkohihainen paita on koristeltu suurin kukkakuvioin ja kultakimaltein. Paita on oikeastaan aika kamala, mutta kaikessa kamaluudessaan se jotenkin viehätti minua. Kyllä minä tätä aion käyttää, kyllä kyllä. :D Farkut ovat jo muutaman vuoden takaa Stella McCartneyn H&M:lle suunnittelemasta mallistosta.








Musta löysähkö paita on oikeasti kokoa L, mutta vyöllä sen sai istumaan oikein nätisti. Ihastuin kaula-aukon ympäristöä koristaviin brodeerauksiin ja helmiin, jotka näkyvät lähikuvassa paremmin. Mietiskelin, että hihoista saisi helposti söpösti pussittavat vain pujottamalla kuminauhan hihansuihin. :)





Tunnisteet: ,

28 kommenttia:

Blogger MouMou kirjoitti...

Voi mitä löytöjä!:O<3 Farkut ovat todella upeat ja nuo pappahousut, wow... Joku täällä kihisee kateudesta!;)

7. maaliskuuta 2008 klo 18.00  
Blogger ami kirjoitti...

upeita löytöjä! :)
saako udella, että millä kirppareillä käyt yleensä?

7. maaliskuuta 2008 klo 18.19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihania vaatteita, löytääpä tuollainen lepakkohihainen paita..Oon himoinnu sellasta koko kevään. Siinä on vielä tosi kiva printtikin.

7. maaliskuuta 2008 klo 18.27  
Blogger U kirjoitti...

Oijoijoi miten ihania löytöjä! Ääk! <3 Aloin heti myös himoita kivaa mekkona toimivaa hametta... Ja mielettömän pukevat nuo pappahousut! :)

7. maaliskuuta 2008 klo 18.54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihania löytöjä! mää en ikinä löydä kirpparilta mitään.. nuo pappahousut ovat upeat.:)

7. maaliskuuta 2008 klo 19.39  
Blogger -SL kirjoitti...

Upeita löytöjä

7. maaliskuuta 2008 klo 20.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Eiiih! En yleensä ole kateellista sorttia, mutta nyt kyllä poskia vihertää. Nuo Fallan housut ovat uskomattoman hyvännäköiset ylläsi. Todellinen klassikkokappale, onnittelen! Itse ottaisin riemusta kiljuen tuon pinkin paitiksen ja mustan tunikan. Löytyivätkö nämä kaikki oikeasti Jyväskylästä? Jos näin, niin teen sinne joku päivä ekskursion.

7. maaliskuuta 2008 klo 21.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vau mitä löytöjä! Nuo Marimekon housut ja musta hame/mekko ovat upeita!! :)

7. maaliskuuta 2008 klo 21.39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ootpa tehnyt paljon löytöjä! Eihän tuosta kaikesta 43 euroa edes ole kovinkaan paljon. Pappahousut ovat makeet.

Henkilökohtaiset lempparini ovat lepakkopaita, vaaleanpunainen paita ja glittermekko.

7. maaliskuuta 2008 klo 22.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihania löytöjä! Kerroppas tosiaan kirppikset missä käyt/ mistä tekee hyviä löytöjä? Ajattelin tehdä vähän listaa noista...reissaan kuitenki ympäri suomee, joten paikkakunnallakaan ei niin väliä:)

8. maaliskuuta 2008 klo 1.22  
Blogger Laura kirjoitti...

sininen mekko-hame on aivan ihana! sulle on haaste mun blogissa :)

8. maaliskuuta 2008 klo 2.47  
Blogger annukka kirjoitti...

Mahtavia löytöjä! Ja olet yhdistänyt niitä aivan upeasti. :)

Tuo lepakkohihainen paita sopii ihanasti noiden farkkujesi kanssa!

8. maaliskuuta 2008 klo 11.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hopla. muakin kiinnostaisi tuo kirppis-skene, oon vähän vihree nimittäin näissä tän kaupungin paikoissa. vois vaikka itsekin mennä myymään yhtä sun toista kaappeihin kertynyttä. :D

8. maaliskuuta 2008 klo 14.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pappahousut näyttävät todellä hyvältä, materiaalikin näyttää laadukkaalta kun laskeutuu noin kauniisti :) Mahtava löytö!

8. maaliskuuta 2008 klo 15.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Upeita löytöjä. Menikö sinulla tunteja kaikkien mahdollisten kirppareitten penkomiseen, vai oletko vain himskatin onnekas? Olen niiiin kade :D

8. maaliskuuta 2008 klo 18.31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ÄÄÄ, miks mä en löydä kirppareilta koskaan mitään vaatteita?!?! Ja kaikki näyttää niin söpöltä päälläsi :) JA olen täysin samaa mieltä kuin ensimmäinen kommentoija eli moumou! *muriseekateudesta*

Hihii, mutta kiitoksia päivää piristävästä blogistasi :)

8. maaliskuuta 2008 klo 23.14  
Blogger Jenni kirjoitti...

Moumou: Kiitos. :) Nyt vain kirppareille kiertelemään, jos vaikka itsekin tekisit löytöjä!

Ami: Kiitoksia. :) Käyn yleensä Jyväskylässä Pelastusarmeijan kirpputorilla, Lähetystori Fidassa ja Ekocenterissä, joista tämän postauksen löydötkin tein. Joskus piipahdan myös Punaisen Ristin kirpparilla.

Kade: Lepakkohihainen paita on mainio, mutta hieman lyhyenpuoleinen. Se kaipaa siis kaverikseen korkeavyötäröiset farkut. :)

U: Voi ihana kuulla, että muutkin tykkäävät löydöistäni. :) Kiitos. :) Tuollaisia mekko/hame-löytöjä on muuten todella helppo tehdä, joten alahan katsella ympärillesi!

_ainoo: Kirppareilla pitää vain käydä tarpeeksi usein ja katsella vaatteita "luovin silmin". Harva vaate on sellaisenaan hauska, mutta pienellä tuunauksella saa ihmeitä aikaan. :)

*~sl: Kiitos. :)

Sanna: Ne olivat kyllä uskomaton löytö, täytyy myöntää. Hintaa niillä oli 12 euroa, joten maksoin niistä peruskirpparilöytöjä paljon enemmän. Mutta housut istuvat kuin unelma ja ovat luonnonmateriaaleista tehdyt. Kaikki löydöt tein tässä JKL:n keskustassa sijaitsevilta kirppareilta. Tervetuloa vain tänne penkomaan! Lupaan viedä sinut kaffelle, jos satut tänne suunnalle. :D

Nouvelle: Kiitos. :) Ne ovat omiakin lemppareitani sinisen mekon ja pinkin paidan ohella. :)

Pinja2: Hauskaa, miten eri ihmiset tykästyvät eri juttuihin. :) Tuo kirpparikierros oli kyllä aivan ennätyksellisen tuottoisa!

Tuiq: Mielestäni Jyväskylän kirpparit eivät ole mitenkään aivan uskomattoman hyviä, mutta silloin tällöin täältäkin onnistuu tekemään hyviä löytöjä. :) Luettelin keskustan kirppareita tuossa Amille antamassani vastauksessa, voit tsekkailla ne sieltä. :)

Panda: Kiitos! :) Se on yksi omista suosikeistani myös. :) Käynpä tsekkaamassa haasteen pikimmiten!

Maria: Voi kiitos tosi kivasta kommentista. :)

Kiki: Tuolla Amille kirjoittamassani kommentissa luettelin joitakin näitä keskustan kirppareita, mutta niissä ei itse pääse myymään. Kauempana Seppälässä on pöytäkirppis, jossa voi itse myydä, mutta käsittääkseni se on aika kallis. Itse olin tänään myymässä Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunnan kirpparilla Ilokivessä. Se järjestetään kuukauden-parin välein ja jos sinulla on tunnukset yliopiston verkkoon tai jollakin kaverillasi on, niin sieltä saa pöydän vain kolmella eurolla. Pöytävarausten kanssa pitää kuitenkin olla todella ripeä, sillä usein ne menevät muutamassa tunnissa.

Nelliina: Kiitos. :) Housut ovat kyllä upeat, sillä olin jo hieman luopunut toivosta täydellisten pappahousujen suhteen. :D

Winda: Taidan olla enemmän kyllä onnekas. :) Tosin käyn kirppareilla aika tiheästi (tosin nyt edellisestä kerrasta oli reilummin aikaa), jolloin tarjonnan ehtii seuloa melko nopeasti. Tällä kierroksella kävin kolmessa paikassa ja aikaa vierähti ehkä 1,5 tuntia. Mutta harvoin löydän yhdellä kertaa näin paljon ihanuuksia.

Takku: Voi kiitos todella mukavasta kommentista. :) Kyllä sinäkin varmasti löydät, kun muistat kääntää ajatuksesi luovalle vaihteelle ja käydä kirppareilla penkomassa tarpeeksi usein. :)

9. maaliskuuta 2008 klo 12.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

höhöö, nuo housut eivät kyllä mielestäni ole pappahousuja nähneetkään.. mutta mekot/hameet ovat upeita :)

9. maaliskuuta 2008 klo 20.22  
Blogger etta kirjoitti...

Aivan ihania löytöjä! En voi kuin kadehtia... :)

9. maaliskuuta 2008 klo 22.15  
Blogger Helena kirjoitti...

Voi ei... ihania. Housut, pinkkipaita ja musta paita varsinkin. Ja vielä laadukkaita merkkejä, hyvä tyttö!

10. maaliskuuta 2008 klo 4.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuo pinkki paita on niin ihastuttava <3 ja tuo kasari "lepakkopaita" kanssa <3 ns. Ihanan-kamalaa kasaria

10. maaliskuuta 2008 klo 18.14  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suurkiitos kirppisvinkeista, Kiki kiittää. Tuo Jyyn kirppis täytyykin tsekata.

10. maaliskuuta 2008 klo 18.41  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos. :) Pappahousujen käsite lienee melko joustava. :D Itse miellän pappa-pökät juuri tuollaisiksi. :)

Etta: Kiitoksia kovasti. :)

Melina: Kiitos. :) Olin kyllä itsekin innoissani, kun kirpparilta löytyi kotimaista laatua.

Jasmina: Kiitos. Ihana kamala kasari on pienessä määrin nautittuna oikein hyväksi. :D

Kiki: Eipä kestä. :) Jyy:n kirpparista tiedotetaan ainakin Ilokiven sivuilla.

10. maaliskuuta 2008 klo 18.55  
Blogger Elin kirjoitti...

Oot niin taju söpö! Oli ihan pakko kommentoida! Ja sun jalkas on täydelliset farkkujalat! ( en nhyt tarkota ettei näyttäis hameissa hyvissä, mutta farkuissa jalkojesi malli on vaan niin uskomattoman ihana!!!! :o ) ja tuohon seuraavaan postaukseen liittyen (en jaksa kommata 2 kertaa ;)) että mulla oli ennen sanatunnistushomma päällä ja nyt otin sen pois koska on tajuttoman ärsyttävä :D mutta viikonloppuna otin sen veks niin nyt tulee jatkuvasti spämmejä :( että kai se on ihan kannatava pitää pääll'. :)

11. maaliskuuta 2008 klo 15.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

nuo stellan farkut on TÄYDELLISET! miksen itse koskaan löydä täydellisiä farkkuja, joillain se vain on tuuria ;)

13. maaliskuuta 2008 klo 17.53  
Blogger Vappu kirjoitti...

Ihanat noi pappikset ja pinkki paita :) Muutenkin hienoa että bloggaat kirppislöydöistä ja kestävämmästä kuluttamisesta!

14. maaliskuuta 2008 klo 14.51  
Blogger Jenni kirjoitti...

Elin: Voi ei! Kiitos tuosta Ihanasta kommentista, joka sai hymyni leviämään korviin asti. :) Todellinen päivän piristys! Lisäsin tuon salasana-jutun sen takia, että melkein joka postaukselle alkoi tulla vähintään yksi tai kaksi roska-kommenttia, enkä haluaisi, että kukaan lukijoistani saa viruksia koneelleen klikkailemalla roskalinkkejä. :)

Kadi: Minulla kyllä kieltämättä kävi farkkujen kanssa tuuria, sillä en ollut edes muistanut koko Stellan malliston avajaisia, mutta luennolta palatessani satuin vahingossa paikalle. Tuntuu, että pidän farkuista koko ajan enemmän, mitä kauemmin aikaa niiden hankkimisesta on kulunut. Ostin nimittäin farkut jo syksyllä 2005. :)

Unicorns Have Whiskers: Kiitos. :) On todella mukava kuulla, että kestävän kehityksen tukemista ja kirpparilöytöjä osataan arvostaa. :)

17. maaliskuuta 2008 klo 9.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

i like the dresses a lot

2. huhtikuuta 2008 klo 13.52  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu