Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Oma koti kullan kallis

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 17. toukokuuta 2008

Oma koti kullan kallis


Olen vihdoin saanut asetuttua aloilleni uuteen kotiini ja puuttuvat huonekalutkin on nyt hankittu. Tavarat ovat pikkuhiljaa löytäneet paikkansa ja asunto tuntuu kodilta. :) Yllättävän hyvin omaisuuteni onkin tänne mahtunut huomioon ottaen sen, että neliöitä tässä nykyisessä kodissa on entistä 15 vähemmän.
Jouduin tosiaan uuteen kotiini hankkimaan myös joitakin huonekaluja. Tarkoitukseni oli metsästää kirjahyllyä ja vaatekaappia/lipastoa kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista, mutta tehtävä osoittautuikin vaikeammaksi kuin olin olettanut. Kirpparit ja kierrätyskeskukset pursuilevat sänkyjä, pöytiä, tuoleja ja ties mitä, mutta vaatekaappeja ei tuntunut löytyvän mistään. Kirjahyllytkin olivat kammottavia 80- ja 90-lukujen tuotoksia, kun itselläni olivat mielessä enemmänkin tyylikkäät 30-40 -lukujen helmet.Antiikkikaupoistahan moisia varmasti olisi löytynyt, mutta hintatasokin nousee sitten kymmenkertaiseksi. Onnistuin kuitenkin bongaamaan Helsingistä Iso Roobertinkadulta käytettyjen huonekalujen liikkeen, jonka hinnat sopivat myös minun budjettini rajoihin. Sieltä lopulta sitten löysinkin itselleni sopivat kalusteet, jotka maksua vastaan toimitettiin suoraan kotiin. Jossain vaiheessa olin jo luopua toivosta ja harkitsin vain marssivani Ikeaan, mutta jotenkin minua ei erityisemmin houkuttanut maksaa muutamaa sataa euroa kasasta lastulevyä, jonka joutuisin itse kokoamaan.Uudesta ja vanhasta puheen ollen, pidän kyllä molemmista. Minun makuani miellyttävät sekä pelkistetyn modernit kalusteet että ajan hampaissa tunnelmaa keränneet vanhukset. Minusta onkin hauska yhdistellä sekä uutta että vanhaa sisustuksessa. Käytettyjen huonekalujen kaupasta ostettu kaappini on peräisin 30-luvulta. Koivupuinen liinavaatekaappi on suuren lipastn korkuinen ja petsattu tummaksi. Kirjahylly löytyi samasta putiikista ja on materiaaliltaan samanlainen, mutta kymmenisen vuotta kaappia nuorempi. Mielestäni 280 euroa näistä kahdesta aarteesta kotiin kuljetettuna ei ollut kovin paha hinta, varsinkaan kun niiden arvo vain kasvaa ajan myötä. :)
Säilytin asunnossa entisen kotini olohuoneen puna-valkoisen värimaailman tummanruskealla, harmaalla ja mustalla höystettynä. Jos ihmettelette ehkä hieman oudon näköistä päiväpeittoani, niin se selittyy sillä, että päiväpeitto on itse asiassa nurinpäin. Entisen kotini turkoosi päiväpeitto ei luonnollisestikaan sopinut uuteen asuntoon, joten otin mielihyvin äitini tarjoaman punaisen päiväpeiton vastaan. Jotenkin punaista tuntui päiväpeiton kanssa olevan huoneessa jo liikaa, sillä myös verhot ja sohva ovat punaiset. Niinpä käänsin päiväpeiton nyt vain ensihätiin nurinpäin ja suunnitelmissa on hankkia lähitulevisuudessa joko valkoinen, musta tai tummanharmaa päiväpeite.

On muuten aika haastavaa ottaa kuvia niinkin pienistä tiloista kuten keittiöni ja eteiseni. :D Mutta annan kuvien puhua puolestaan. Kysyä saa, mikäli jotain kysymyksiä heräilee. :) Muistathan, että kuvat voi klikata suuremmiksi.Tunnisteet:

26 kommenttia:

Blogger Korundi kirjoitti...

Kaunis koti sinulla! Ja ihanan siisti!!!:)

17. toukokuuta 2008 klo 19.55  
Blogger norah kirjoitti...

oi, ihana sisustus! :)

17. toukokuuta 2008 klo 20.12  
Blogger Jenny kirjoitti...

Onnea sitten vain uuteen kotiin, oikein kauniilta näyttää.

17. toukokuuta 2008 klo 20.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onpas kodikasta! Ihan kateeksi käy: Helsingistä ei tunnu olevan helppo löytää kohtuuhintaisia ja kohtuukuntoisia vuokrakämppiä.

Muistatko mistä tuo ylimmässä kuvassa näkyvä pikkuhylly on peräisin? Kaipailen lisää hyllytilaa, ja tuommoinen olisi kiva!
t. Sara

17. toukokuuta 2008 klo 20.37  
Blogger Jenni kirjoitti...

Korundi: Kiitos. :) Täytyy myöntää, ettei kotini useinkaan ole ihan näin siisti. :D Siivosin ihan tätä postausta varten! Haha.

Norah: Kiitos. :)

Jenny: Kiitoksia kovasti. :)

Anonyymi-Sara: Kiitos. :) Minulla kävi kyllä todella hyvä tuuri tämän asunnon kanssa! Tarkoitat varmaankin tuota ruskeaa kirjahyllyä? Sen löysin sieltä käytettyjen huonekalujen kaupasta Iso Roobertinkadulta. Hylly on peräisin 40-luvulta. Kannattaa katsella kirppareita, kierrätyskeskuksia ja käytettyjen huonekalujen kauppoja sillä silmällä. Tavara vaihtuu niissä usein tiheään, joten kannattaa käydä useinkin. :)

17. toukokuuta 2008 klo 20.42  
Anonymous ystävällinen hei kirjoitti...

Oh, todella kotoisan näköistä. Itse pidän myös paljon vanhoista huonekaluista sekoitettuna uuteen. Tulee uniikimpi lopputulos!

17. toukokuuta 2008 klo 20.52  
Anonymous _ainoo kirjoitti...

Kotisi näyttää tosi ihanalta.(:
Mistä olet hankkinut nuo jääkaapin ovessa olevat magneettit? Löytyisikö jostain Jyväskylästä?

17. toukokuuta 2008 klo 22.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos postauksesta!

Minkä kokoinen asuntosi on? Entä onko se ns. kantakaupungissa vai sen ulkopuolella.

Pol

18. toukokuuta 2008 klo 11.23  
Blogger Tanya kirjoitti...

Älyttömän kaunis koti:)

18. toukokuuta 2008 klo 11.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! onko tuo punainen sohva sellainen klappisohva, että sen saa parisängyksi? mistä olet hankkinut?:)

18. toukokuuta 2008 klo 11.55  
Anonymous ellu kirjoitti...

Kaunis koti :)
Keittiö näyttää yhtälailla pieneltä kuin minun ja avokkini, on se aika hankalaa ruokaa koittaa laittaa kun laskutilaa on niin vähän :( edellisessä kodissa oli kookkaampi keittiö, mutta kohtuu hyvin ollaan pärjätty tässäkin :)

18. toukokuuta 2008 klo 12.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan, luinpas huolimattomasti hyllyn historian. Kivoja ostoksia molemmat, sekä hylly että kaappi.
-Sara

18. toukokuuta 2008 klo 14.10  
Blogger Poff kirjoitti...

Oiih, näyttää aivan ihanalta! :) Ootan jo innoissani sitä että pääsen muuttamaan omilleni ja sisustamaan asuntoni just sillee niinku ite haluan, täytyy nyt vaa toivoa et pääsen tänä syksynä opiskelemaan! :)

18. toukokuuta 2008 klo 14.42  
Blogger meadow kirjoitti...

Tuo punainen sohva näyttää ihanan lokoisalta ja tykkään jotenkin tuosta eteisen tunnelmasta.:)

18. toukokuuta 2008 klo 15.37  
Blogger Jenni kirjoitti...

Ystävällinen hei: Kiitos. :) Minustakin on hauskaa, kun koti on oman näköinen ja uniikki. Vanhoissa huonekaluissa viehättävät erityisesti historia ja tunnelma.

_ainoo: Kiitos paljon. :) Nuo magneetit kulkevat nimellä Jääkaappirunous ja niitä on näkynyt myynnissä kirjakaupoissa ja muistaakseni tavarataloissakin. Jyväskylässä muistelen nähneeni ainakin Suomalaisessa Kirjakaupassa ja hinta on siinä parin kympin paikkeilla. Magneeteista on olemassa myös erilaisia teema-versioita kuten rakkaus ja bileet. Itselläni on ihan peruspaketti. :)

Anonyymi-Pol: Eipä kestä. :) Tällainen postaus oli muutenkin suunnitelmissa, yleisön toiveet vain vauhdittivat sen syntyä. :D Asunnossani on 32 neliötä ja se sijaitsee Etelä-Haagassa.

Tanya: Kiitos. :)

Anonyymi: Kiitos! Hankin sohvan pari vuotta sitten Iskusta tai Askosta, en kuollaksenikaan muista kummasta (, mutta se noista kahdesta, jossa käy Plussa-kortti). Sohva on juurikin sellainen, että taittuu äärimmäisen helposti sängyksi ja nukunkin siinä aina toisinaan. :)

Ellu: Keittiö tosiaan on enemmän keittokomero kuin keittiö. Pöytätasoja tai kaappitilaa ei ole juuri nimeksikään, mutta ihan kohtalaisesti tuossa on mahtunut perussapuskat kokkaamaan. Ruokapöydästä saa onneksi lisätason, jos ruoanlaitto vaatii enemmän näpertelyä. :)

Anonyymi-Sara: Ei se mitään, sellaista sattuu. :) Siellä se taidetaan tosiaan ohimennen tekstin lomassakin mainita.

Poff: Kiitos kovasti. :) Onnea kovasti pääsykokeisiin ja opiskelupaikan tavoitteluun!

Meadow: Se on kieltämättä aika hyvä löhöilyyn... ;)

18. toukokuuta 2008 klo 18.51  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Tosi kivalta näyttää kotisi ja ihan toimivalta yksiöltä, juuri tuollaisia samanlaisia huonekaluja omaankin kotiimme Suomeen haluttaisiin, hyvä tietää mistä saattaa suht edullisesti löytyä. Ja eka tietenkin pengotaan sukulaiset läpi :)

18. toukokuuta 2008 klo 21.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

muistatko mitenkään mistä tuo lehtikori on? olen etsiskellyt samanlaista.

19. toukokuuta 2008 klo 16.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

siis lehtikorilla meinaan tässä kuvassa oven vieressä nököttävää koria: http://bp1.blogger.com/_nxRA4Rt9BlA/SC8IOPsswFI/AAAAAAAABZQ/LcHCD9A5HCw/s1600-h/091.JPG

t. sama anonyymi

19. toukokuuta 2008 klo 16.22  
Blogger Jenni kirjoitti...

Herttainen: Kiitos. :) Milloin olettekaan muuttamassa takaisin? Ehdottomasti kannattaa käydä sukulaisten ullakot ja kellarit ensin läpi, niistä löytyy usein aarteita. :)

Anonyymi: Lehtikori on ostettu pari vuotta sitten Sokokselta. Itse asiassa se taitaa olla oikeasti joku halkokori, mutta luovuus kunniaan. :D Näin samantyyppisiä juurikin Sokoksella ihan hiljattain, mutta väriltään ne olivat tummanruskeita. Käydän tsekkaamassa. :)

19. toukokuuta 2008 klo 16.38  
Anonymous jem kirjoitti...

Onpa nätti ja viihtyisän näköinen koti sulla! :) Keksin juuri näistä kuvista inspiroituneena, millaisen kirjahyllyn haluan tuon järkyn, ekaan omaan kotiin aikoinaan vähillä rahoilla ostetun Sotka-kammotuksen tilalle. Sen pitää olla puolikorkea, neliön mallinen ja pähkinän tai tumman puun värinen. Ja mielellään vanha. Ei kun hyllymetsälle :)

22. toukokuuta 2008 klo 23.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kokeilepa kääntää ruokapöytäsi pääty seinää vasten ja siirtää oven vieressä oleva senkki irti nurkasta, niin asuntosi ei näytä siltä, että kaikki kulkee pitkin seiniä! Saattaisi hieman sekoittaa eriparisten huonekalujen muodostamaa rivistöä.

22. toukokuuta 2008 klo 23.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niin, senkillä tarkotin siis tuota ruskeaa kaappia!

23. toukokuuta 2008 klo 0.17  
Blogger Jenni kirjoitti...

Jem: Kiitos. :) Mukavaa, jos inspiroiduit! Suunnitelmasi kuulostavat hyvältä! :)

Anonyymi: Kiitos vinkeistä! :) Ongelmana tässä on eniten tuo seinätilan puute. Minua kyllä häiritsee, että kaikki seinät ovat "täynnä" tavaraa. Olen miettinytkin tuota ruokapöydän kääntämistä - voisin kokeillakin heti jo tänään! Ruskean kaapin kanssa ongelmana on se, ettei seinätilaa yksinkertaisesti ole tarpeeksi, että sitä voisi siirtää. Tai sitten en ymmärtänyt ideaasi ihan oikein... :D

24. toukokuuta 2008 klo 10.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuo liinavaatekaappi on aivan ihana :o)Itsekin "sisustan" mutta meillä on sama ongelma eli tilaa ei ole tarpeeksi. Onko sitä koskaan niin paljon kuin haluaa ;o)

29. toukokuuta 2008 klo 11.39  
Blogger Jenni kirjoitti...

Mikaela: Tuo ongelma taitaa vaivata aika montaa. Minullakin olisi vaikka mitä toiveita sisustuksen suhteen, mutta neliöt valitettavasti rajoittavat aika paljon. :/

21. heinäkuuta 2008 klo 10.59  
Blogger Tiina kirjoitti...

Upea liinavaatekaappi! kertakaikkiaan.

7. elokuuta 2008 klo 20.35  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu