Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

PopFashion

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 26. toukokuuta 2008

PopFashion

Lupasin viime postauksen kommenteissa esitellä lopullisen asuni perjantailta, jolloin käväisin PopFashion-tapahtumassa. Look.fi-blogin Kristina onkin jo tehny blogiinsa melko kattavan postauksen tapahtumasta, mutta ajattelin silti kertoilla hieman omia ajatuksiani aiheesta. Vielä kerran kuitenkin kiitos Kristinalle, jonka ansiosta sain tilaisuuden osallistua tapahtumaan! :)

Minun on silti ikäväkseni sanottava, että itse tapahtuma oli kyllä hieman pettymys. Apollo-klubi on jo tilojensa puolesta näkemisen arvoinen, mutta minusta on hieman sääli, että niinkin hienosta rakennuksesta on tehty vain yksi teinihelvetti lisää (Pardon my French ^^). Tarkennuksena sanottakoon, että minulla ei siis todellakaan ole mitään K-18 yökerhoja vastaan eikä edellisen lauseen pointti oikeastaan ollutkaan sanassa teini, mutta herra S. Koskisen tapa vallata koko Suomen yöelämä ei vain ihastuta minua erityisemmin.

Mutta sitten itse näytökseen... En ole aiemmin käynyt PopFashion-tapahtumissa, mutta kekkereissä annettiin ymmärtää, että tapahtuma on läpikäynyt melko suuria uudistuksia aiempaan verrattuna. Valitettavasti muutokset eivät ole tainneet viedä sitä parempaan suuntaan. PopFashion on alun perin alkanut muotinäytöstapahtumana, jossa on nostettu nuoria suomalaisia suunnittelijoita näkyville. Nykyään tapahtuman painopiste on huomattavasti kaupallisemmassa tarjonnassa, mikä oli minulle hieman pettymys. Sen sijaan että olisin saanut ihastella luovaa ja innovatiivista nuorta vaatesuunnittelua, näin lavalla pääosin Fiorella-tyylisiä rytkyjä. Eivätpä kai nuorten suunnittelijoiden luomukset juurikaan kaupallisia tuloja tuota, mutta on ikävää, että taloudellisista syistä tapahtuma tuntuu menettäneen alkuperäisen ideansa.

Jotta postaus ei menisi pelkäksi rutinaksi, haluan sen sijaan keskittyä näytöksen niihin osiin, joista sain jotain irti. :) Voisi oikeastaan esittää yleislinjauksen, että lavalla nähdyt kansainväliset merkit eivät oikein olleet mistään kotoisin, mutta sen sijaan suomalaiset suunnittelijat pääsivät loistamaan. Oli mukavaa, että kaupallistuneesta meiningistä huolimatta mukaan oli otettu myös pieniä suomalaisia suunnittelijoita, koska ne tarjosivat ehdottomasti näytöksen kiinnostavimmat hetket. Minua miellyttivät erityisesti SuperYellown hauskat printtikuosit, Deadbirds & Lionheartin kauniit leikkaukset sekä Taika Joensuun omaperäiset vaatteet. Lopputulos oli siis oikeastaan jopa positiivinen, koska kansainvälisten brändien keskellä sai tosissaan olla ylpeä meistä pienistä suomalaisista. :) Toivon, että sama tunnelma jatkuu huomennakin, kun menen katsomaan TAIK:n kevätnäytöstä. :)

Loppuun nyt vielä se asu, jonka lupasin! Laitoin siis lopulta ylleni sen ballerinamekon, jota suurin osa lukijoistakin kannatti. Asustin kokonaisuutta hopealla, jota näkyi sekä kengissä, laukussa että rannekorussa.


  • mekko - H&M Trend
  • leggingsit - H&M
  • hopeinen clutch - Vila
  • kengät - Dinsko
  • rannekoru (oikeasti kaulakoru) - VilaTunnisteet: ,

7 kommenttia:

Blogger Herttainen kirjoitti...

Kuvailujesi perusteella kuulostaa TAIKin näytös enemmän sellaiselta jossa itse viihtyisin, en ole oikein mikään yökerhojen ystävä, tosin koskaan sellaisessa käynytkään mutta ajatuskin jo puistattaa. Toivottavasti kerrot myös TAIKin näytöksestä :)

Ja illan asusi oli todella sievä!

26. toukokuuta 2008 klo 23.58  
Blogger MouMou kirjoitti...

Kivat kengät.:) Noissa on varmasti helpompi sipsutella pitkä päivä kuin koroissa!<3

27. toukokuuta 2008 klo 7.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

On toi mekko vaan niin kiva :)
Omiin suunnitelmiin kuului myös tuo TAIKin näytös, mutta duunipaikan kevätkekkerit osuivat samalle päivälle :(

Yhdyn siis Herttaisen toiveeseen :)

27. toukokuuta 2008 klo 12.15  
Anonymous Kristina/Look.fi kirjoitti...

Moikka!

kiitos itsellesi mainostuksesta :) Oli kiva nähdä perjantaina ja ehkä törmätään taas tänään Kaapelitehtaalla.

Kirjoittamasi kommentit popfashionsta olivat ihanan rehellisiä, mielestäni onkin hyvä ettet ole ollut aikaisemmissa paikan päällä, jolloin katsoit tapahtumaa ensikertalaisen silmin ja varmasti objektiivisemmin.

Itseäni harmitti kuvaajana eniten näytöstila, koska mallit kävelivät Apollo klubin esiintymislavalla, joka on tehty rokkareille, ei muotinäytöksille. Se oli siis kaukana katsojista ja reunoja kiersi puoln metrin kaiteet, joten malleilta ei nähnyt polvista alaspäin mitään. Tämä oli sääli, koska osassa sisääntuloista kengät olivat näyttäviä ja firmat myöskin olivat maksaneet niiden näkymisestä.

Olen samaa mieltä, että tuo paikka ei välttämättä ole paras mahdollinen muotitapahtumalle. Mutta luulenkin, että tästä on tarkoitus muokata nimenomaan klubityyppinen tapahtuma, ei niinkään puhdas muotitapahtuma. Siinä mielessä baari sopii paikkana, mutta tiettyä "rähjäisyyttä" se kieltämättä luo tilaan.

Apollo toimii mielestäni tosi hyvin bändeille ja akustiikka on siellä hyvä. Yleisöön en ota kommenttia, itselleni kaikki keskustan paikat tuntuvat nykyään "teinihelveteiltä" ;D

Taikin näytös on aina ollut ihanan boheemi ja rehellisesti taiteellinen. Siellä meininki on takuuvarmasti erilainen kuin popfashionissa. Joten veikkaan, että pidät illan näytöksestä kovasti. Tulen sitten jälleen lukemaan raporttisi tapahtumasta :)

27. toukokuuta 2008 klo 16.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

BTW, Taikin näytöksen lisäksi Kaapelilla huomenna, eli siis keskiviikkona Lahden Muotoiluinstituutin 04 Moves opinnäytetapahtuma. Kannattaa käydä katsastamassa!

http://04moves.fi/fi/

27. toukokuuta 2008 klo 21.08  
Blogger Cerisier kirjoitti...

Söötti asu, erityisesti kengät.

27. toukokuuta 2008 klo 22.01  
Blogger Jenni kirjoitti...

Herttainen: Kiitos. :) Toiveesi täyttyi, ja tein postauksen TAIK:n näytöksestä tänään. ;)

Moumou: Kiitos. :) Minä kyllä usein suosin lättäpohjia juuri tuosta syystä. Myös sirot, matalapohjaiset kengät voivat olla naiselliset. :)

Karo: Harmi, ettet päässyt paikalle! Ensi kerralla sitten! Toivottavasti postauksestani oli siis sinulle iloa. :)

Kristina/Look.fi: Kiitos pitkästä ja asiapitoisesta kommentista. :) Minua hieman ujostutti kirjoittaa noin rehellinen mielipide, mutta mukava kuulla, että se otettiin noin hyvin vastaan.

Kiinnitimme kaverini kanssa huomiota aivan samaan asiaan Apollo-klubilla jo ennen näytöksen alkua, nimittäin huomasimme lavan reunan ulottuvan melkein polven korkeudelle. Portaikkokaan ei ollut malleille luultavasti miellyttävin mahdollinen kävelyalusta - muutama näytti hieman kompuroivan korkojensa kanssa, mutta onneksi kaatumisilta vältyttiin.

Unohdinkin tuosta postauksesta mainita mielipiteeni siitä yleisöstä, joten teen sen nyt. :D Kieltämättä PopFashionia kansoittanut väki ei näyttänyt sellaiselta, mitä olisin muotinäytökseen odottanut (tosin tuon tyyppiseen näytökseen se sakki sopi oikein hyvin :P ). Näytti enemmänkin siltä kuin Sedu olisi kutsunut kemuihin vain parhaat kaverinsa ja klubiensa kanta-asiakkaat. Ja mikä siinä on, että se Oskari Katajisto on aina kaikkialla? (Minun puolestani ei tarvitsisi. Anteeksi. :D )

TAIK:n näytös oli todella juuri sitä, mitä muotinäytökseltä odotan. Luovuutta, kauneutta, raikkautta ja kokeilullisuutta. :)

Anonyymi: Kiitos vinkistä. :) Tuosta tapahtumasta vinkkasi myös yksi kaverini, mutta valitettavasti en nyt ehtinyt tänään paikalle. :(

Cerisier: Kiitos. :) Hauskaa, miten löysin nuo kengät vuosien jälkeen käyttöön. Ihastuin niiden kauneuteen joskus 2,5 vuotta sitten, mutta ne jotenkin ovat aina jääneet kamalan vähälle käytölle. Onneksi keksin ne jälleen! :)

28. toukokuuta 2008 klo 18.08  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu