Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päätösten vaikeus

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Päätösten vaikeus

Minusta on kenties tullut vanha tai sitten tämä on vain osoitus hajamielisyydestä, joka minua on vaivannut koko ikäni. Minulla oli tuossa pari päivää sitten joku fantastinen postausidea (ja kaipa niitä tässä aikojen saatossa on ollur useitakin), mutta koska en juuri sillä hetkellä ehtinyt bloggailemaan enkä kirjoittanut aihetta ylös, en nyt kuollaksenikaan muista yhtään edes mihin se liittyi. Hohhoijaa. :D

Ajattelin kuitenkin tänään käsitellä niinkin kiinnostavaa aihetta kuin astiat. :D Useimmat varmaankin alkavat itsenäisyytensä kynnyksellä kerätä jotakin astiastoa tulevaisuutta varten. Sitten niitä kippoja ja kuppeja saadaan lahjaksi sukulaisilta jokaisena jouluna ja syntymäpäivänä, eikä siinä mitään - hommahan toimii aivan mainiosti! Minä vain olen ollut tässäkin asiassa hankala. En ole osannut päättää, millaisista astioista haluaisin loppuelämäni syödä. Ja kun sen ilmaisee noin, niin onhan se nyt herranjestas suuri päätös! ;) Niinpä ostin vain Ikeasta pilkkahintaan koko astiaston opiskeluajoiksi ja sysäsin varsinaista päätöksentekoa jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

Äidin painostuksesta oli kuitenkin jotain oli kuitenkin keksittävä, sillä sukulaisten sormet syyhysivät päästä lahjaostoksilla astiakaupoille. Painostuksen alla valitsin Arabian vihreän 24h -sarjan. Ehdin saada kuutisen kuppia, kun peruin koko homman. Ei, ei, se ei vain tuntunut oikealta! (Olen muuten myös kyseisen sarjan kuppeja hajottanut enemmän kuin mitään muita astioita elämässäni. Enkä siis tahallani! Epäilen, että ovat taatusti heikompaa tekoa kuin muut astiat. Minähän nimittäin kohtelen astioitani silkkihansikkain!) Päätöksen jälkeen ahdisti jälleen. Mitäs nyt sitten tekisin! Aloin tulla siihen lopputulokseen, ettei minulle mieluisaa astiastoa ollut tehtykään ja tämän toteamuksen saattelemana ilmoitin äidilleni, että en aio kerätä mitään astiastoa. Toivon astioita lahjaksi sitten, kun joskus menen naimisiin (, jos siis menen).


Muutaman vuoden päästä ilmestyi Arabian KoKo, joka ihastutti minua muotokielellään. Ajattelin, että nyt oli tullut aika ja julkistin astiastotoiveeni. Väreiksi menin kuitenkin äitini varoitteluista huolimatta valitsemaan sen hetkiset kausisuosikkini (paino sanalla kausi), turkoosin ja tummanruskean. VIRHE! Näitä astioita ehdin saada myös muutaman kupin ja lautasen verran, kun peruin taas koko homman. Eieiei, astiasto on kyllä kiva, mutta en sittenkään ole varma, ainakaan niistä väreistä. (Veikkaan, että sukuni oikeasti alkoi pitää minua jo vähintäänkin erittäin hankalana, ellei täysin sekopäänä tämän episodin jälkeen.)


Niinpä jäi astiaston keräily jäihin taas kerran. Kunnes lopulta kohtasin Sen Oikean! Halleluja! Voin kertoa, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä, kun näin ensimmäisen kerran Iittalan Bottna-astiaston. Tiesin heti, että tämän haluaisin ja tällä kertaa olin varma. Bottna on siis käytännössä samaa mallia kuin kuuluisa Teema, mutta valkoisia astioita koristaa Marimekon Bottna-kankaasta tuttu lehtikuvio mustavalkoisena. Hinta on tietysti tavallista Teemaa paljon korkeampi, mutta olkoon. Olen ajatellut, että Bottna-sarjan ohelle voisin halutessani kerätä esimerkiksi mustaa tai valkoista perus-Teemaa tai KoKo-sarjaa, sillä muodoiltaan ne sopivat hyvin yhteen. Helpotuksen huokaus - nyt voin nukkua yöni rauhassa. ;)


KoKo-kuva täältä.

Tunnisteet: ,

19 kommenttia:

Blogger premier kirjoitti...

Hehehee. Elämä on täynnä vaikeita päätöksiä. Mutta hyvä, että elämälle löytyi vihdoinkin suunta!

7. toukokuuta 2008 klo 14.09  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Heh, hauska kuulla minkälaisia tavallaan vähäpätöisiä mutta oikeastaan tosi tärkeitä ongelmia ihmisillä on :D Mulle alettiin rippijuhlissa kai kerätä astiastoa, eli jouduin tekemään päätöksen jopa nuorempana kuin siitä mihin jatkan peruskoulun jälkeen :D Enkä kyllä silloista päätöstäni ole katunut. Mulla on isänmaallisesti ;) valkoista ja sinistä 24h sekä sinistä 24h avec, lakkiaslahjaksi sain Origo-tarjoilukulhon ja pari mukia ja sitten keräsin ja sain lahjaksi niitäkin itselleni jonkin verran, sopii hyvin 24h-sarjaan. Ihan muusta irrallaan on Teeman punaiset kulhot ja nakitin iskän ostoksille kun en ollut itse Suomessa kun tätä rajattua erää myytiin. Siellä ne nyt odottavat kaapissa adventtiaikaa :)

24h menee hyvin arjessa ja juhlassa mutta joskus haaveilen jostain tuon Bottnan tapaisesta kuviollisesta, ehkä Apila, en tiedä. Astioita on kuitenkin riittämiin, nykyisetkään ei mahdu kaappeihin, joten korkeintaan jotain tarjoiluastioita voisi kuvitella vielä lisäksi. Niitä ei nimittäin ole.

7. toukokuuta 2008 klo 14.45  
Blogger shandi kirjoitti...

Mä kirjotan aina blogi-ideat paperille, etten unohtsi. Sitte vielä kun muistais missä ne paperit on.

Mä aloin kerätyttää Arabian vihreää Teemaa, mutta nyt on löytynyt uusi rakkaus, Arabian Apila. Onneksi ne sopivat sekä väreiltään, että muodoiltaan yhteen.

7. toukokuuta 2008 klo 15.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, astiapostaus! Oon ihan astiafriikki. Ruokailu- ja arkikahviastiastona meillä on Kermansaven valkoinen Oliivi-astiasto. Lisäksi samasta sarjasta on kaappiin kertynyt pari vuokaa, kannua ja kulhoja. Laseina on Iittalan Kartiota, Vernaa ja Ultima Thulea. Hienompana kahviastiastona on Arabian Myrnaa. Lisäksi kaapeissa on Muumimukeja ja -kulhoja sekä jotain halpisastiastioita. Valtaosahan astioista seisoo käyttämättöminä kaapissa tässä kahden hengen taloudessa, mutta lahjaksi saatuna noita on vain kerääntynyt ihan hirveästi ja silti himoitsen astiaosastoilla aina vaikka mitä uutta kaapin täytteeksi. Huh, pitäisi varmaan joskus oikein väsätä postaus astioistani.

7. toukokuuta 2008 klo 15.44  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Onpas kauniita nuo Bottna-astiat! Minulla / meillä on vaan tavallisia teemoja. Voisin kyllä harkita noita Bottna-astioita Teemojen joukkoon, jos mies suhtautuu asiaan positiivisesti. Hänen mielestään astioiden kerääminen on turhaa hömpötystä... Minä taas olen aivan toista mieltä. ;-) Eniten haaveilen Taika-astiastosta.

24 tuntia -astioita en voisi ottaa, koska niistä kuuluu niin kamala ääni syödessä.

7. toukokuuta 2008 klo 16.12  
Anonymous every kirjoitti...

Ah, mä rakastan erilaisia astiastoja! En oo vielä alkanut keräämään mitään, mutta varmaankin ensi vuonna ylppärilahjaksi saan astioita. Oon jo ajat sitten päättänyt, että aion kerätä Teema-astiastoa valkoisena ja ruskeana, lisäksi voisin ottaa piristeväreiksi turkoosia ja oliivinvihreää. Laseiksi haluan Iittalan Aino Aalto sekä Verna -laseja ja mukeiksi Muumi-mukeja.
Toisaalta tykkään kyllä myös Arabian punaisesta Illusia -sarjasta ja Apilasta, mutta noi on ehkä enemmänkin kesäastiastoja. :)
Tuo Bottna on kyllä myös tosi upea, itse voisin haluta tuota Teeman lisäksi. Äh, ihan liikaa ihania astiastoja!

7. toukokuuta 2008 klo 17.44  
Anonymous pitsiverho kirjoitti...

Tosi kiva aihe oli sinulla tällä kertaa blogissasi. Itse jouduin päättämään keräilemäni astiaston päästessäni ylioppilaaksi. En juurikaan harkinnut päätöstä, piti vain valita joku. Menimme Pentikin liikkeeseen ja päätin valita astiastokseni jonkun Pentikin malleista ja eniten miellytti silmää Aino-astiasto. Olen siihen kyllä ihan suht tyytyväinen vieläkin, mutta kun KoKo tuli markkinoille, ihastuin siihen ja haluaisin nyt kerätä sitä. Mikäpäs toisaalta estääkään keräämästä useampaa sarjaa.

7. toukokuuta 2008 klo 18.05  
Blogger MouMou kirjoitti...

Sara la Fountainin suunnittelemat astiat ovat myös ihania.<3 Oma sarjani on KoKo!:)

7. toukokuuta 2008 klo 18.36  
Blogger A&R kirjoitti...

Tykkään noista KoKo-astioista, paljon valinnanvaraa(mikä olikin se hankala juttu, hehheh)
Myös Paola Suhosen uusi Saimaa-astiasto on varteenotettava vaihtoehto :)

7. toukokuuta 2008 klo 20.28  
Blogger Jenni kirjoitti...

Premier: Kyllä, näin on! ;D

Herttainen: Se on hyvä, ettei ole elämässä niin suuria ongelmia, että on aikaa tällaisista murehtia. :D Tuo sinun astiakokonaisuutesi kuulostaa tosi kivalta. Nuohan sopivat värien puolesta täydellisesti yhteen!

Shandi: Yleensä minullakin on ollut tapana kirjoittaa ideat muistiin, mutta jotenkin nyt olen parina kertana laiskuuksissani ajatellut, että kyllä minä nyt tuon muistan. Ja niin ovat kuningasideat haihtuneet kuin tuhka tuuleen. :D

Pinja2: Vai että astiafriikki. :D Nyt ihmeessä esittelyyn omat astiasi, kuulostaa nimittäin, että tuossa esiteltävää riittäisi. ;)

Bisquits: Minäkin ihastuin Bottnaan heti kun näin sen. Ihanan simppeli, graafinen ilme, olematta kuitenkaan tylsä tai tavallinen. :) Nyt vain parhaat suostuttelutaidot kehiin miehen taivuttamiseksi. ;) Ja totta muuten, se kirskunta on minullekin täysin sietämätöntä.

Every: Kuulostaapa kivalta tuo suunnittelemasi väriyhdistelmä. Minäkin pidän tuollaisista raikkaista väreistä kuten turkoosi ja limevihreä. Olen miettinyt, että tuohon Bottnaankin kävisi hyvin tehosteväriksi esimerkiksi lime. :)

Pitsiverho: Mikään ei tosiaan estä keräämästä useampaa. :) Ainoa ongelma voi olla tilanpuute!

Moumou: Minäpäs en ole Sara La Fountainin suunnittelemiin astioihin vielä törmännytkään, mutta pitänee tutkailla. :)

A&R: Yritin etsiskellä Paola Suhosen Saimaasta kunnollisia kuvia hieman huonolla menestyksellä, mutta niistä pienistä mitä sain selvää, näytti kivalta. :)

8. toukokuuta 2008 klo 11.26  
Anonymous ambe kirjoitti...

Minä havahduin vasta vuosi sitten 18 vuotta täytettyäni, että en ole alkanut keräämään mitään astioita. Kaikki kaverini olivat siinä vaiheessa ehtineet keräillä mieluisia astiastosarjojaan jo monen vuoden ajan, ja poikaystäväni omisti jo lähes kaiken tarvittavan astiakaappien täytteeksi. Itse mietin, etten voisi edes harkita omilleni muuttoa, kun en omistanut mitään astioita :D Itse pidän paljon Pentikin astioista, ja aloinkin keräillä viime kesänä itselleni ihania valkopohjaisia mukeja ja lautasia, joissa oli suuria lilan värisiä kukkakuvioita. Tämä kuitenkin paljastui vain kausituotteeksi..mutten harmistunut, sillä sain kerättyä niitä muutaman kupin ja lautasen verran ja se riittänee. Nyt ylioppilasjuhlien alla täytyisi yhtäkkiä keksiä joku kiva astiasarja, jota alkaa keräillä..helpommin sanottu kuin tehty! Sen verran persoonallisuutta tavoitteleva olen, etten kelpuuta astiastooni ihan tuikitavallisia valkoisia astioita, jotain kuviota niistä täytyy löytyä. Toisaalta yhteen kuvioon saattaa myös kyllästyä nopeasti..ymmärrän siis todellakin haparointisi astian keräilyn suhteen :D

Juomalaseissa olen innostunut Iittalan Ote-sarjasta. Sainkin kyseisiä laseja jo joululahjaksi yhdessa koossa.

8. toukokuuta 2008 klo 13.52  
Blogger bea kirjoitti...

Minulta ei edes kysytty että mitäköhän sarjaa mahtaisin haluta, täti vain osteli koko sarjan jotain arabiaa josta en niin kovasti välitä. Itse olen sittemmin hankkinut paljon Teemaa sen ajattomuuden ja yhdisteltävyyden vuoksi, voisin juurikin tuota Bottnaa ostaa vähän rinnalle piristeeksi. Bisquitsin tavoin haaveilen ihanasta Taika-astiastosta. Hmm, pitäisi varmaan järjestää häät tai jotain ;)

8. toukokuuta 2008 klo 18.34  
Anonymous ystävällinen hei kirjoitti...

Hah, aika vaikeeta kyllä! Onneksi mä oon miettinyt tätä jo vähän. Oon saanut jo yhtä tiettyä lasiastiastoa, mutta kunnon astioita en ole vielä saanut paljoa. Ratkaisuni kuitenkin on helppo - tahdon valkoista Arabian Ego-sarjaa! Se on ihanaa. Tahdon kerätä kunnon armeijan kauniita ja klassisia astioita ja ostaa sitten niiden rinnalle jotain veikeämpää ja halvempaa.

ps. Pakko kysyä, että oletko kuullut uutta VETOa? Muistelisin, että kuuntelet kys. bändiä? Itse sain uuden levyn tänään ja se on valloittava.

8. toukokuuta 2008 klo 20.37  
Blogger Jenni kirjoitti...

Ambe: Älä huoli, minä olen jo 24-vuotias, eikä minulla ole vielä yhtäkään astiastoa. Ja hyvin ollaan tultu toimeen! :D Laseja tai aterimiakaan en ole vielä päättänyt. Veikkailen kuitenkin, että laseissa päädyn Kartioon ja aterimissa joko hauskaan Mangoon tai ajattoman tyylikkääseen Artikiin.

Bea: Minäkin pidän Taika-sarjasta, mutta minulle se on liian villi kokonaisena astiastona. Omistan muutaman ison Taika-kupin ja en suostu juomaan teetäni enää mistään muusta. :) Voisin ehkä joitakin kulhoja tai tarjoilulautasia vielä ottaa kyseisestä sarjasta.

Ystävällinen hei: Ego on kyllä tyylikäs sarja myös. :) Ja muistelet oikein, pidän Vetosta todella paljon! En olekaan uutta levyä vielä kuullut, kiitos vinkistä! :)

10. toukokuuta 2008 klo 13.01  
Anonymous Neitikesäheinä kirjoitti...

Hehee, en ole siis onneksi ainoa jolla on ollut astiatuskailua sukulaisten kanssa. Mulle on valitettavasti ehditty kerätä jo varsin laaja astiasto, josta en enää pahemmin perusta.. Ehkä toivon sit joskus häälahjaksi uuden ja "sen oikean" ;)

13. toukokuuta 2008 klo 16.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mulla ois loistovinkki aterimiksi, saatiin joululahjaksi Hackmanin Swing aterimet oli ihan loistavat, tosi nätit ja niillä saa hauskat kattaukset kun veitsen voi laittaa parillakin eri tavalla :)..tuleepas mummo fiilis kun hehkuttelee kattaus ideoita ;)

13. toukokuuta 2008 klo 16.57  
Blogger Stazzy kirjoitti...

Mä olen todennut omalla kohdallani astiastot ihan turhiksi, kunhan on jotain mistä syödä. Tässä on tullut jo niin monta kertaa muutettua matkalaukun kanssa ja koottua kämppää kasaan mistä sattuu, että nyt jo tavaramäärä hirvittää. Mitä minä teen sitten kun vaihdan maata seuraavan kerran..?

Tosin täytyy myöntää, että se kotikotona kaapeissa jumittava Arabian lautassarja olisi mukava saada mukaan. Mutta on sitä pärjännyt tähänkin saakka

14. toukokuuta 2008 klo 17.38  
Blogger Turre kirjoitti...

Olipa mahtavaa että olit kirjoittanut tästä aiheesta, tajusin nimittäin vihdoinkin minkä sarjan lautasia pyydän häälahjaksi. :D Kiitos kaunis!

15. toukokuuta 2008 klo 20.37  
Blogger Jenni kirjoitti...

Neitikesäheinä: Joo, nyt sinun on pakko hankkiutua naimisiin! ;)

Anonyymi: Hahaa, mummojen vallankumous! Kiitos vinkistä, laitetaan korvan taakse. ;)

Stazzy: Astioiden tai muunkaan omaisuuden keräily ei tosiaankaan sovi kulkuriluonteen kanssa yhteen. Itse olen kuitenkin sen verran paikoillaan pysyvää sorttia, että uskallan hamstrata. :D

Turre: Mainiota! :D Taisi Bottna-astiasto saada uuden ystävän. ;)

17. toukokuuta 2008 klo 20.15  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu