Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Sydämellinen mekko

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 29. toukokuuta 2008

Sydämellinen mekko


Minulla on olemassa eräänlainen tuunauskori. Kori sisältää (eli pursuilee) erilaisia kirppareilta löytämiäni ja perinnöksi saamiani vaatteita, jotka ovat käyttökelpoisia vasta pienen fiksailun jälkeen. Valitettavasti olen taantunut sitten yläasteaikojen, enkä todellakaan ole mikään käsityöihme nykyisin. En omista ompelukonetta ja käsityötaidotkin ovat pahemman kerran ruosteessa. Kori täyttyy huomattavasti kovempaa vauhtia kuin tyhjenee, mikä tarkoittaa siis sitä, että minulla on odottamassa tuolla ehkä 20 tuunausprojektia. :D Ehh...

Kasan kasvaessa muuttuu aloittaminenkin aina yhä vaikeammaksi. Lisäksi pelkään aina, että pilaisin vaatteen epäonnistuneella korjausoperaatiolla, joten en oikein uskalla ryhtyä toimeen. Ja myönnetään, toinen puoli saamattomuudestani on silkkaa laiskuutta. Nyt kuitenkin päätin ryhdistäytyä, sillä muutama korissa odottava mekko suorastaan vaatii päästä ylleni aurinkoisina kesäpäivinä. On turvallisinta aloittaa hieman helpommasta päästä projekteja, joten tällä kertaa vaatimaton tuunaukseni tarkoitti vain nappien ompelua. Tosin minun vauhdillani niitäkin tuherrettiin paikalleen melkein kaksi tuntia. :D Okei, puolustuksekseni sanottakoon, että nappeja oli kuitenkin peräti 11! No hidas olin joka tapauksessa, mutta urheasti sain urakkani valmiiksi. :)Löysin punaisen, ballerina-henkisen mekkoni Fidasta jo joskus helmikuussa, mutta napeista suunnilleen puolet oli putoillut jonnekin matkan varrelle, joten mekko oli siitä asti odottanut korjausta. Sain tällä viikolla vihdoin aikaiseksi lähteä nappikaupoille ja nyt mekkoani sulostuttavat söpöt sydännapit. :)
EDIT: HUOMIO! Jos teksti tuntuu turhan pieneltä tihrustettavaksi, ongelmaa voi helpottaa selaimen avulla! Opera-selaimessa on oikeassa yläkulmassa suurennuslasi-ikoni, josta tekstiä voi suurennella ja pienennellä mielensä mukaan. Firefoxilla tekstin kokoa voi muuttaa painamalla ctrl-nappulan pohjaan ja säätämällä kokoa + ja - näppäimillä (tai jos hiiressä on rulla, niin rullailemalla). Kiitos lukijoille vinkeistä! :) Toivottavasti tästä on apua jollekin!


Tunnisteet: ,

14 kommenttia:

Blogger MouMou kirjoitti...

Hei, minäkin ehkä pystyisin tuohon!:D (just ja just) Suloisia sydännappeja, voisin laittaa labratakkiini tuollaisia, kun siitä katosi fuksiaisissa 4/7 nappia... *nolo*

29. toukokuuta 2008 klo 20.34  
Blogger Jenny kirjoitti...

Nätti tuli:D

Yksi ehdotus jota tietenkään en vaadi toteuttamaan. Pidän kovasti blogistasi, mutta se jää ajoittain lukematta, kun teksti niin pientä etten tihrusilmillä näe. Jos tykkäät niin muuta hippu isommaksi:)

29. toukokuuta 2008 klo 21.48  
Blogger Jenni kirjoitti...

Moumou: Hehee, no tuo ei ollut edes tumpelolle kovin vaikeaa, vaikka hieman näpertelyä vaatikin. :) Labratakkihan olisi mitä suloisin sydännapeilla varustettuna! ;)

Jenny: Kiitos. :) Hmm... Tuo tekstin koko on se oletuskoko, minkä blogger automaattisesti antaa. Oletko koskaan kokeillut saako tekstiä suurennettua selaimen kautta. Itse käyttelen yleensä Operaa ja ainakin siinä saa tekstiä helposti suurennettua tuolta oikeasta yläkulmasta, jossa on suurennuslasi-ikoni. En kyllä tiedä onko muilla selaimilla vastaavaa apuvälinettä... :/

29. toukokuuta 2008 klo 22.03  
Anonymous Laura kirjoitti...

Jos hiiressä on rulla, ja käyttää Firefoxia, tekstin kokoa voi muuttaa painamalla Ctrl pohjaan ja rullailemalla. Muuten en osaa auttaa :) Jenni, tykkään blogistasi kovasti, ja kävelitkin päivän eräänä Helsingin keskustassa vastaani. Sori, jos jäin tuijottamaan, hahah :D Ällistyin vain. :)

29. toukokuuta 2008 klo 23.04  
Blogger ambe kirjoitti...

Hih minulla on kans tuollainen tuunauskori, jossa viruu vaatteita, mutta viruvat siellä vain siksi, että löydän aina kirpparilta tai jostain uusia projekteja ja tällöin vanhat jäävät tekemättä.. :D sievä mekko ja suloiset napit kyllä olet löytänyt!

29. toukokuuta 2008 klo 23.47  
Blogger saria kirjoitti...

Hyva idea tuo tuunauskori,ma kun aina vaan heitan kaikki korjausta vaativat juttu johonkin vaatekaapin pohjalle ja sitten unohdan etta niita pitaa korjailla ennenkuin ne voi ottaa kayttoon. Ja mekko on ihana!

Tekstin kokoa voi muttaa myos pitamalla crtl-nappaimen pohjassa ja suurentamalla tai pienentamalla tekstia - ja +-nappaimilla (ainakin firefoxissa).

30. toukokuuta 2008 klo 0.17  
Blogger Jenni kirjoitti...

Laura: Kiitos! No minä en kyllä ole tyypilliseen tapaani mitään huomannut. :D Tai en ainakaan enää muista. Toistaiseksi vasta yksi ennestään tuntematon ihminen on uskaltanut tulla juttusille, mutta ihan rohkeasti vain. :) Saatan olla nolona ja outo, mutta olen aina pohjimmiltani ihan imarreltu vain. :D Ja kiitos vinkistä!

Ambe: Minä otin tuunauskorin käyttöön vasta tässä uudessa kodissa ja huolestuttavaa vauhtia täyttyy. :D Tai se on kyllä jo täynnä, mutta täyttyy entisestään. Pitäisi nyt ottaa itseään niskasta kiinni. :)

Saria: Kiitos sinullekin vinkistä! Voisin jopa tuosta mainita ihan postauksessakin, jos pienestä tekstistä kärsivät eivät hoksaa lukea kommenttiosiota. :)

Tuunauskori on kieltämättä toiminut aika hyvin (, vaikka en olekaan toistaiseksi saanut tuunattua vasta kuin yhden vaatteen). Minäkin säilytin vaatteita ennen jossain kaapin perukoilla, minne ne myös usein unohtuivat. Korissa ne ovat näkyvillä ja ikään kuin muistuttamassa olemassaolostaan. :)

30. toukokuuta 2008 klo 8.07  
Anonymous -T kirjoitti...

Mätti mekko ja tosi suloiset napit! :)

30. toukokuuta 2008 klo 9.37  
Blogger bea kirjoitti...

Söpö mekko, joskus pienelläkin tuunauksella saa oikein kivan lopputuloksen :)
Vaikka se vaatisikin suuria ponnisteluja ;D

30. toukokuuta 2008 klo 14.34  
Blogger Minttu kirjoitti...

Tosi suloisia sydännappeja!! Olen ihan nappihullu. Keräilen kaikkia ihania nappeja ja tuskin raaskin käyttää niitä, kun ompelen jotain. :D

Blogissani on sulle haaste!

30. toukokuuta 2008 klo 14.45  
Blogger Stazzy kirjoitti...

Tekstin kokoahan saa kyllä muokattuakin:
hallintapaneeli -> ulkoasu -> kirjasimet ja värit. Sieltä listasta "tekstin kirjasin" tjsp, ja napista fonttia suuremmaksi.

Tai jo pelkkä kirjasintyypin vaihtaminenkin voi auttaa, sillä esim. Arial on perinteisesti suurempi kuin Times.

30. toukokuuta 2008 klo 23.07  
Blogger Jenni kirjoitti...

-t: Kiitos. :)

Bea: Kiitos. :D Ponnisteluita hieman vaati - maltan tuskin odottaa muita tuunausprojektejani. :D

Minttu: Kiitos. :) Äidilläni on aika kattava nappikokoelma. Taidankin ensi kerralla tulla penkomaan hänen varastojaan ensin. :D Kiitos myös haasteesta! Vastailen siihen kunhan palailen viikonlopun vietosta kotiin.

Stazzy: Kiitos vinkistä. Fonttia ja kirjasimen kokoahan saa säädettyä jo kirjoitusvaiheessa, mutta olen sitä mieltä, että sekä fontti että koko ovat olleet omaan makuuni sopivia tähän asti. Tuo postauksen edit-osio on kirjoitettu oletuskoosta seuraavalla fonttikoolla ja se on minusta liian iso vakiokäyttöön. Uskon, että suurin osa pystyy lukemaan tekstejä sen kokoisina kuin ne ovat nyt, joten suurempaa tekstiä kaipaaville selaimen apuvälineet lienevät riittäviä. :)

31. toukokuuta 2008 klo 13.33  
Blogger Auntie Tati kirjoitti...

Hihii, noi napithan näyttää ihan karkeilta, ootko varma että ne oli "vain" nappeja?

3. kesäkuuta 2008 klo 21.29  
Blogger Jenni kirjoitti...

Auntie Tati: No en ole kyllä maistanut, eli en voi olla varma. ;)

4. kesäkuuta 2008 klo 22.57  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu