Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

TAIK näytös08

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 28. toukokuuta 2008

TAIK näytös08

Kävin eilen katsomassa Taideteollisen Korkeakoulun opiskelijoiden töistä koostuvaa muotinäytöstä Kaapelitehtaalla. Voin sanoa, että jos jotakin jäin kaipaamaan PopFashionissa, tällä kertaa sitä jotain oli roppakaupalla! PopFashioniin olin näytöksen puolesta melko pettynyt, mutta TAIK:n pippaloissa tunsin todella olevani muotinäytöksessä! :) Näytös todella vakuutti minut siitä, että Suomi on pullollaan tasokkaita ja innovatiivisia uusia lupauksia muodin saralla. Ah, mitä nuoren luovuuden ja innon ilotulitusta! :)

Pääsin näytöksessä aika hyvälle paikalle, josta valokuvien ottaminenkin oli mahdollista. Omalla pikku-digipokkarillani näpsityt amatöörikuvat eivät tietystikään ole huipputasoa, mutta kyllä niistä jotain ideaa saa. Mieleni tekisi julkaista melkein kaikki ottamani kuvat, koska suurin osa asuista on näkemisen arvoisia, mutta yli sadan kuvan postaus olisi ehkä hieman liian raskas. :D Yritän siis priorisoida ja valita omasta mielestäni näytöksen herkullisimmat palat. (Muuten, mallit eivät näyttäneet noin "riivatuilta" itse näytöksessä, vaan kamera on jostain syystä laittanut poloisten silmät kiilumaan hullun lailla! :D ) Klikkaa kuvat isommiksi.

1.
2.
3.

1. ja 2. Elli Maanpää, 3. Anna Alanko (1. vuosikurssi)


4.
5.
6.
3., 4. ja 5. Anna Marchal


7.
8.
9.

7. ja 8. Joonas Saari, 9. Sasu Kauppi


10.
11.
12.

10. ja 11. Kaisa Hoikkala, 12. Riina Hirvonen


13.
14.
15.

13. ja 14. Rinna Saramäki, 15. Satu Maaranen


16.
17.
18.

16. ja 17. Merja Parkkinen, 18. Laura Juslin & Anton Hinkonen


19.
20.
21.

19. Emilia Eriksson, 20. Minni Havas, 21. Hanna Riiheläinen
Vuoden 2007 nuoreksi suunnittelijaksi valittu Saara Lepokorpi (yllä olevat kuvat) loisti tässäkin näytöksessä. Taidokkaat leikkaukset ja laskokset tekevät hänen asuistaan poikkeuksellisen erikoisia ja mielenkiintoisia.


Itse nautiskelin illan annista seuraavassa asussa (ja samassa asussa vietin työpäivänkin, kenkiä lukuunottamatta):

  • mekko - H&M Trend
  • huivi - second hand
  • vyö - Vila
  • leggingsit - H&M
  • laukku - Wilma (Aleksi 13)
  • reikäkuvioidut buutsit - second handPS. Muistathan osallistua Mintun mainioon kesäkisaan! :)

Tunnisteet: ,

21 kommenttia:

Blogger MouMou kirjoitti...

Kiva laukku ja kengät sinulla.:) Näytöksen miesten tyylit olivat todella mielenkiintoisia. Varsinkin tuo vähän kuluneen näköinen neule!<3

28. toukokuuta 2008 klo 12.12  
Blogger a-m kirjoitti...

Wau mitä mekkoja, kyllä suomessakin osataaan suunnitella!:) Koskahan noita vaan osattaisiin alkaa markkinoimaan kunnolla?!

28. toukokuuta 2008 klo 12.26  
Anonymous Fluxor kirjoitti...

Vihdoinkin TAIK:sta tulee kansainvälistä muotia! Hienoa!
Tykkään! Naisten asut hurmaavia, mutta aivan mahtavaa muotia nyös miehille tuolla. :)

28. toukokuuta 2008 klo 14.14  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Mulle numerot 10 ja 11 heti, ja kaikin puolin kyllä erittäin onnistuneita luomuksia ja voin kuvitella että näytös oli paaaaljon antoisampi kuin se PopFashion muotisuunnittelun puolella. Kiitos tästä koosteesta :)

28. toukokuuta 2008 klo 14.41  
Blogger Delicious kirjoitti...

Muuten kivoja asuja ja värejä paitsi kuvassa nro 12. Ihan kuin olis teurastettu koko ihminen, järkyttävää :)

28. toukokuuta 2008 klo 16.18  
Blogger bea kirjoitti...

Tuolla olisi varmaan ollut mielenkiintoista olla itsekin paikanpäällä, hyvältä vaikutti. Omakin asusi oli myös onnistunut, tosi kivat värit ja laukku on ihan karkki :)

28. toukokuuta 2008 klo 16.27  
Anonymous winda kirjoitti...

Todella suloinen asu :)

28. toukokuuta 2008 klo 18.38  
Blogger Jenni kirjoitti...

Moumou: Kiitos. :) Miesten tyylit tulivat nyt tässä postauksessa esitellyksi aika niukasti, mutta halusin laittaa edes muutaman kuvan mukaan. Miesten vaatteita oli kyllä mukana näytöksessä enemmänkin, mutta ainahan nuo naiset tuppaavat olemaan pääroolissa.

A-M: Osuit naulan kantaan. Kyllä Suomessa osataan tehdä, mutta tuo markkinointipuoli ei ole niin hyvin hallussa. Se on kumma, miten naapurissa toinen toistaan tehokkaammat markkinointikoneistot jylläävät ja täällä tehdään nappikauppaa. :/

Fluxor: Näytöksessä oli kyllä juuri sellainen kansainvälinen tuntu, että ainakaan vaatteista ei pystynyt päättelemään alkuperämaata. Osa vaatteista löi minusta laudalta monien nimekkäiden suunnittelijoiden tuotokset mennen tullen. :) Ja minustakin oli hienoa, että yleensä hieman sivurooliin jäävä miesten muoti sai TAIK:n näytöksessä kiitettävästi tilaa. :)

Herttainen: Sitä se todella oli. Itse voisin ottaa noista omaksi ties miten monta. :)

Delicious: Voi miten hassua! :D En todellakaan tullut edes ajatelleeksi moista, mutta nyt kun sanoit, niin kieltämättä tuo asu herättää aika rajuja mielikuvia. :D En ehkä osannut ajatella sitä noin, koska samaan mallistoon kuului myös muun värisiä, samalla tyylillä väritettyjä vaatteita.

Bea: Kiitos. :) Harmi, ettet päässyt paikalle! Onneksi näitä kekkereitä tulee uusia. :)

28. toukokuuta 2008 klo 18.43  
Blogger Jenni kirjoitti...

Winda: Kommentoitiinpas ristiin. :) Mutta kiitos siis!

28. toukokuuta 2008 klo 18.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hihih, edellinen postaus vilahti just tv2 uutisissa. :D

28. toukokuuta 2008 klo 18.59  
Anonymous Tiina kirjoitti...

Itse olin myös katsomassa näytöstä ja olin hyvin vaikuttunut näkemästäni. Näytöksen monipuolisuus näkyy hyvin kuvakokoelmastasi. Yksi tarkennus vain: 3. kuvan mekko on siskoni Anna Alangon suunnittelema, ei Sakari Hytösen.

28. toukokuuta 2008 klo 20.07  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: No huomasin juu! :D Katsoin itse ykkösen uutiset 20.30, koska tiesin että uutisissa olisi juttua muotiblogeista. Työkaveriani nimittäin haastateltiin kyseistä juttua varten, niin osasin varautua. Oman blogini näkymisestä en sen sijaan tiennyt mitään - hauska ylläri. :) Äitini soitti heti, että telkkarissa on muotiblogeista juttua ja hetken päästä soitti sitten uudestaan: "Sä olit telkkarissa!" En ymmärrä, mistä vanhempani minut tunnistivat, koska se pienenpieni kuva vilahti telkkarissa vain muutaman sekunnin. Kaipa ne lapsensa tuntevat, kun isä oli heti kuulemma huudahtanut "JENNI!" :D

Tiina: Voi kiitos tarkennuksesta! Siskosi mekko oli yksi ehdottomista suosikeistani näytöksessä. Pahoittelen väärää nimeä ja tieto on nyt korjattu. :) Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden töissä oli hieman hankala pysyä kärryillä, koska jokaiselta oli vain yksi työ ja nimiä melko liuta - varsinkin, kun en kameran kanssa ehtinyt seurailemaan listaa samalla. Hieno näytös oli jokatapauksessa. :)

28. toukokuuta 2008 klo 21.04  
Blogger *~SL kirjoitti...

Ihana asu vau mitkä saappaat ja kivoja vaatteita tuossa muotinäytöksessä!

28. toukokuuta 2008 klo 21.50  
Blogger Cerisier kirjoitti...

Kuvien vaatteista erityiseti 1 ja 5 ihastuttivat, mutta 12 tuli mieleen joku zombie-teurastaja.

28. toukokuuta 2008 klo 22.42  
Blogger Jenny kirjoitti...

Olihan sielä kivojakin juttuja. Osa oli aika omituisia, ja yksi oli sellainen ettei korostaisi mitään vartalon osaa imartelevasti, mutta tosiaan oli oikein hyvännäköisiäkin pukuja ja asuja.

28. toukokuuta 2008 klo 22.48  
Blogger maria kirjoitti...

Huimasti kiitoksia tästä postauksesta!:) Mahtavaa, että sai nähdä Taikkilaisten taidonnäytteitä, vaikka ei itse paikalle päässytkään.

28. toukokuuta 2008 klo 23.49  
Blogger Minde kirjoitti...

Upeita asuja - sekä TaiKin lavalla että sun päälläsi! :)

29. toukokuuta 2008 klo 2.59  
Anonymous Tiina kirjoitti...

Kiitos Jenni korjauksesta! Olin samaa mieltä, että 1. vuosikurssin opiskelijoissa oli vaikea pysyä kärryillä. Esityslistasta oli jäänyt myös puuttumaan erään 1. vuosikurssilaisen nimi kokonaan.

29. toukokuuta 2008 klo 11.05  
Blogger Jenni kirjoitti...

*~sl: Kiitos. :)

Cerisier: Olet jo toinen, jolle tuli sama assosiaatio siitä kuvasta. :D Itse en nähnyt asua ollenkaan sillä tavalla, mutta kieltämättä nyt minäkin huomaan saman.

Jenny: Ainahan noissa muotinäytöksissä on myös tosi omituisia hökötyksiä, mutta se vähän niin kuin kuuluu asiaan. :D Suurin osa asuista oli kuitenkin kauniita ja jopa sellaisia, mitä voisi oikeasti kuvitella pitävänsä.

Maria: Voi miten mukava kuulla, että postauksesta oli sinulle iloa. :)

Minde: Kiitos! :)

Tiina: No ilmankos "kirjanpitoni" ei sitten pysynytkään ajan tasalla. :D Hyvä kuitenkin, että korjasit virheen, niin siskosi saa ansaitsemansa kunnian. ;)

29. toukokuuta 2008 klo 15.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei
Joonas Saaren neuleet todella upeita! - Paitsi, että hän voitti Designers Nestin tämän vuoden helmikuussa, hän on tänä kesänä päässyt opiskelemaan Lontooseen Central Saint Martinsiin suorittamaan MA:ta. Ja siellä nimenomaan miesten muotia. Siellä opiskelleet suomalaiset lasketaan kai yhden käden sormissa. Onnea ja menestystä!

13. heinäkuuta 2008 klo 10.51  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Oi, tuohan on mahtava juttu. :) Minäkin toivotan Joonakselle onnea ja menestystä!

21. heinäkuuta 2008 klo 10.57  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu