Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ugh, sanoo kalpeanaama

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 7. kesäkuuta 2008

Ugh, sanoo kalpeanaama


Minä haluan rusketuksen! Haluan väriä!

Minulla on siinä mielessä kummallinen iho, että en juurikaan pala, mutten myöskään rusketu kovin helposti. Ihooni tarttuu kyllä väriä, jos jaksan oikeasti oleilla auringossa paljon - useimmiten en jaksa. Tällä hetkellä istun arkipäivät sisätiloissa toimistossa, joten tehokkain auringonottoaika menee auttamatta aina ohi. Töiden jälkeenkin suuntana on puiston sijaan yleensä ensimmäiseksi koti, sillä haluan aina hetken rentoutua omassa rauhassa työpäivän päätteeksi. Ja usein jämähdän sitten tänne, enkä oikein ehdi enää nauttia ulkoilmasta.Minusta sekä kalpea, että ruskettunut iho voivat näyttää kauniilta (ja puhun nyt siis vaaleaihoisista - tumma ihohan on upea kesät talvet). Kalpeat kaunottaret kuten Dita von Teese ja Nicole Kidman näyttävät todella eleganteilta vaaleassa hipiässään, mutta itse haikailen kevyen ja terveen päivetyksen perään. Näytän todella nimittäin terveemmältä hieman ruskettuneena kuin kalpeana. Rusketus myös antaa ihanasti anteeksi ihon pieniä virheitä: epäpuhtaudet, epätasainen väri ja tummat silmänaluset eivät korostu ruskettuneessa ihossa ollenkaan niin ikävästi kuin hyvin vaaleassa.

Tänään on kuitenkin vapaapäivä ja suuntana puisto - jospa edes hitunen väriä tarttuisi. :) Kumpi on enemmän sinun mieleesi: kalpea vai ruskettunut iho?

Kuvat täältä ja täältä.

Tunnisteet:

35 kommenttia:

Blogger Bisquits kirjoitti...

Tästä aiheesta olenkin kirjoitellut jo monta kertaa omaan blogiini, joten kaikki varmaan jo tietävät mielipiteeni. :-) Oma ihoni on tyyppiä Nicole Kidman, enkä edes haaveile rusketuksen perään. Oikeastaan olen aina ihmetellyt, miksi ihmiset käyttävät kesäisin suuren osan ajastaan niinkin turhamaiseen ja typerään juttuun kuin auringossa loikoiluun.

Minusta on suorastaan loukkaavaa sanoa, että päivettynyt iho näyttää terveemmältä. Entäs sitten vaaleaihoiset, näyttävätkö he jotenkin sairaammilta ihmisten silmissä? Totuushan on se, että juuri ruskettuminen on epäterveellistä.

Tulipa vuodatusta... Tämä on minulle jotenkin tosi henkilökohtainen aihe, kun olen aina kuullut ihmettelyjä siitä, kuinka vaalea olen. ;-)

7. kesäkuuta 2008 klo 11.06  
Blogger Tanya kirjoitti...

Mulla on luonnostaan sellainen iho, joka ruskettuu HELPOSTI. Heti tarttuu väri pintaan kun vähänkin on auringossa.

Itse pidän päivetystä kauniina, eikä se välttämättä tarkoita, että täytyy olla tumma kuin papu. Päivetys tekee ihmisen terveen näköiseksi, mutta itsensä grillaaminen auringossa ei ole terveellistä. Kyllä vaaleakin iho voi olla terveen ja kauniin näköinen.

7. kesäkuuta 2008 klo 11.08  
Blogger MouMou kirjoitti...

Ehdottomasti ruskettunut!:) Ei kalpeakaan ruma ole, ei todellakaan, mutta itse pidän tummemmasta paahdosta.;)

7. kesäkuuta 2008 klo 11.13  
Blogger Jenni kirjoitti...

Bisquits: Mielestäni sanoin tekstissäni, että MINÄ näytän terveemmältä, kun ihollani on kevyt rusketus. :) En todellakaan ajattele, että kaikki kalpeat näyttävät sairailta tai jotenkin vähemmän terveiltä - enkä mitään sellaista tekstissäni käsittääkseni sanonutkaan. Joten luehan teksti vaikka uudelleen oikein ajatuksella ja ota ihan rauhassa nyt siellä! ;) Minä henkilökohtaisesti nyt vain näytän kovin kalpeana ja ilman meikkiä hieman sairaalta. Kevyt rusketus itselläni mahdollistaa sen, että minun ei esimerkiksi tarvitse meikata juuri ollenkaan, ja varsinkin kesällä se on minusta aika mukava asia.

Minustakin koko kesän tuhlaaminen rannalla makoiluun on ajanhukkaa, mutta ulkoilmassa oleilu on ihan terveellistä sopivassa määrin. :) Itseäni harmittaa lähinnä se, että parhaat ulkoiluhetket menevät sivu suun sisätiloissa istuen.

Tanya: Minusta jo sanoina päivetys ja rusketus ovat hieman sävyltään hieman erilaisia. Minä saan päivetys-sanasta nimenomaan mielikuvan sellaisesta kevyestä rusketuksesta, kun taas rusketus voi tarkoittaa mitä tahansa päivetyksestä papuun. Kaikkein kaunein minusta on hieman päivettynyt ja pisamainen iho. :) Ja itsensä grillaaminen ei todellakaan ole terveellistä - siksipä en sitä harrastakaan. Ja vaikka en herkästi palakaan, en koskaan jätä aurinkovoidetta laittamatta.

7. kesäkuuta 2008 klo 11.24  
Anonymous ruu kirjoitti...

minä olen talvella lähinnä dita koska ihoni on todella vaalea ja tukkani aivan tumma, mut kesällä väri tarttuu reippaasti enkä myös pala, varsinkin selkäni onkin jo varsin tumma, samoin kädet ja jalat muutaman rantapäivän jäljiltä :) ja päivetys tosiaan antaa anteeksi, mikä on ihanaa niin voi kesällä ottaa laittautumisenkin osalta rennommin :)

7. kesäkuuta 2008 klo 11.43  
Blogger puukkohupparitytöt kirjoitti...

hyvä aihe! itse en juurikaan rusketu, ja palan helposti, väriä tarttuu hyvin vähän. :-( haluisin olla semmoin jessica alba-ruskea!mm

ida

7. kesäkuuta 2008 klo 12.09  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tuli vielä yleisesti tuosta Bisquitsin kommentista mieleen, että atooppiselle iholle aurinko tekee hyvä. Minä kärsin siis atooppisesta ihosta ihottumineen ja kutinoineen. Aurinko ja luonnonvalo ovat erittäin olennainen osa atooppisen ihon hoitoa. Tässä tapauksessa maltillinen auringossa oleilu on iholle todella hyväksi - rusketus tulee usein siinä sivussa. Oikein pahasta atopiasta kärsiviä saatetaan talven pimeimpinä aikoina hoitaa jopa valohoidon (hieman kuin solarium) avulla tai jopa lähettää etelään pahimmiksi kuukausiksi. Kyllä aurinko voi siis todistetusti tehdä iholle myös hyvää, eikä rusketus ole yksiselitteisesti paha ja epäterveellinen asia. Tietoni tästä asiasta ovat peräisin omista kokemuksista ja ihan lääkäreiltä ja heidän suosituksistaan.

Moumou: Sinulla taitaakin olla sellainen iho, joka ruskettuu aika helposti. :)

Ruu: Minä pidän juuri siitä päivetyksen antamasta huolettomuuden tunteesta. Oma ihoni näyttää hieman ruskettuneena paremmalta, joten meikittömänä on kesällä mukavampi olla.

7. kesäkuuta 2008 klo 12.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Enemmän tykkään ruskettuneesta ihosta, mutta niinkuin sanoit monet vaaleat ovat myös aivan mahtavan kauniita..
Ja mikä onni on kun rusketun enkä pala juuri koskaan ja voin olla auringossa ihan huoletta, kun toiset joutuu palamaan :/

Tai no sama mulla kuin tanyalla :D

7. kesäkuuta 2008 klo 12.28  
Blogger christina kirjoitti...

Minä tykkään sekä kalpeasta että päivettyynestä ihosta ihan yhtä paljon. Toisaalta tahtoisin päivetystä pakastekalkkunan harmaaseen ihooni, mutta sitten toisaalta taas en. Vietin tyhmänä tyttönä koko viime kesän auringossa ja ajattelin, että ehkä tänä kesänä voisi käyttää sitä järkeäkin - tosin aurinkoa voi ottaa myös järkevästi. Ja todennäköisesti lopulta päädyn tähän auringonottoon - mutta järkevään sellaiseen.

7. kesäkuuta 2008 klo 12.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Päivettynyt, ei liian paljon ruskettunut on hyvä :)

7. kesäkuuta 2008 klo 12.38  
Blogger prinsessakakku kirjoitti...

ruskettunu on enemmän mun mieleen...:) Miekään en millään jaksa maata auringossa kovinkaan kauaa...:)

-KIIA

7. kesäkuuta 2008 klo 13.16  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Hihi, Jenni, en minä tarkoittanut kommenttiani mitenkään hyökkäyksenä juuri sinua kohtaan, puhuin vain yleisestä asenteesta. Olen kyllä hyvin tietoinen siitä, että aurinko saattaa tehdä hyvää esimerkiksi atoopikolle tai vaikka psoriasista sairastavalle.

Siitä olen kuitenkin eri mieltä, että joku näyttäisi jotenkin sairaammalta ilman päivetystä. Sairaan ja terveen ihmisen ulkonäöllä on suuri ero. Blogisi kuvien perusteella et ole näyttänyt yhtään sairaammalta vaaleammallakaan iholla (ja tämän voi ottaa kohteliaisuutena). Makuja on tietysti monia. :-)

7. kesäkuuta 2008 klo 13.20  
Blogger Peippo kirjoitti...

Olen kalpea kesät talvet, en rusketu, mutta palan aika helposti. Suomessa en käytä aurinkorasvaa (vaikka nykyään tarve varmaan olisi, kaiken maailman UV-säteet kun iholle tunkee), mutta vähänkin jos mennään etelämpään niin löträän aurinkosuojakerrointa 20-30 iholleni runsaat määrät. Muistan ikuisesti sen, kun kolmisen vuotta sitten olin rehellisesti rantalomalla Italiassa perheeni kanssa ja mahani ruskettui (silloin kehtasin vielä käyttää bikineitä). Voi sitä onnea ja autuutta! :D

Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että kevyesti päivettynyt ihminen on kauniimpi kuin kalmankalpea, mutta se riippuu tietty ihan täysin ihmisestä itsestään. En esimerkiksi osaisi ajatellakaan Nicole Kidmania päivettyneenä.

7. kesäkuuta 2008 klo 13.26  
Blogger Marika kirjoitti...

Itse olen ehdottomasti ruskettuneen ihon kannalla. Ihoni ruskettuu onnekseni suhteellisen hyvin ja rusketus kestää lähes läpi talven. Kesällä ruskettuneen ihon kanssa ei tarvitse huolehtia meikistä, sillä rusketus peittää taidokkaasti mustat silmän aluset ja punertavan ihon. Auringosta on myös toinen hyöty - saan ihania aurinkoraitoja hiuksiini. Olen tosin samaa mieltä siitä, että myös vaalea iho voi näyttää hyvältä. Se ei vain pue minua, sillä ihoni on helposti taipuva punaisuuteen ja punertava sävy kasvoilla + vaalea iho ja pisamat = ei hyvä.

7. kesäkuuta 2008 klo 13.26  
Anonymous naali kirjoitti...

Olen kalpea ympäri vuoden mutta kausittain hyvä ystäväni Itseruskettava saapuu piristämään ihonväriäni.

7. kesäkuuta 2008 klo 16.45  
Blogger Styledrop kirjoitti...

Itse pidän rusketuksesta, mutta pidän myös dita-kalpeudesta. Mutta salaisuus Ditankin kauneudessa on se että hänet on meikattu kauniisti. Itse en löydä edes yhtä kalpeaa peiteainetta, joten ihon tasoittamisesta tulee ongelma, ei kaunista. Rusketus on helpompi siten, että näyttää paremmalta ilman meikkaustakin.

Yliruskea ei nyt tietenkään kaunista enää ole, mutta en näe ihosyövästä huolimatta että ruskettumisessa olisi sen epäterveellisempää, koska luonto ei ole meille tarjonnut näitä ihovoiteita, vaan olemme itse kehitellyt ne. Muutenhan tuolla olemme eläinten kanssa hyppineet ilman kummempia suojavarustuksia ja vaikeaahan se on ollut silloin rusketukselta välttyä(vaikka otsonin ohenemisella varmaankin on ollut osa osansa että ihosyöpä on yleistynyt).

Mutta on joo aika sama, onko kalpea vai ruskea. Itse tykkään eiten päivetyksestä. Mutta se on jotenkin hassua, ettei muka hameita voisi käyttää ennen kuin on tullut rusketusta. On ne koivet kalpeinakin kauniita, jos hame on:D

7. kesäkuuta 2008 klo 19.01  
Anonymous Nouvelle kirjoitti...

Kalpea ehdottomasti, korkeintaan erittäin kevyesti päivettynyt. Itse olen erittäin vaalea talvet kesät enkä edes halua ruskettua tai käytä itseruskettavia sun muita. Kun on oikeat tuotteet käytössä niin tälläisestä kalmankalpeastakin saa elävän näköisen. ;D

7. kesäkuuta 2008 klo 19.38  
Blogger teetyttö kirjoitti...

Ainakin profiilikuvassasi vaalea ihosi on nätti :) Itselläni on tälläinen ihotyyppi joka ei suomen kesässä rusketu, paitsi jos oikeasti joka päivä olisi ulkona hirveässä auringon paihteessa:) Ja monesti kysytään olenko ihan terve kun olen niin kalpea :D eli kai sitä pitäisi väriä saada naamaan, mutta nicole ja dita kantavat täydellisesti sen vaalean ihon.

7. kesäkuuta 2008 klo 19.58  
Anonymous ystävällinen hei kirjoitti...

Itse olen myös sitä tyyppiä, että en pala enkä rusketu helposti. Pieni kevyt päivetys on kyllä kaunista, mutta harvoin jaksan nähdä sitä vaivaa rusketuksen eteen :P

8. kesäkuuta 2008 klo 0.22  
Blogger Herttainen kirjoitti...

En panisi pahakseni jos voisin hieman ruskettua, mutta se on ihan mahdotonta... Luulen, ettei löllyräreidet ja -kädetkään näyttäisi niin "läskeiltä" jos ne olisi edes ruskeat, jotenkin ruskeasta tulee myös mieleen kiinteä, oonkohan mä kattonut jotain fitnesskilpailuja missä on niin öljyttyjä ällöjä bodarinaisia :D

Aurinko kuitenkin myös hoitaa ihoa ja hoivaa erityisesti mieltä, siksi on kurja ettei siitä voi täysillä nauttia, mutta hyvin suojattuna ulkoilen kyllä mielelläni, mutten ihan keskipäivän aikaan enkä auringonottoon keskittyen. Mulla oli käsissä outoa ihottumaa, ensin sormuksen kohdalla joten aattelin että olis jotain nikkeliallergiaa tms. mutta sitten se levisi läikittäin muuallekin, nyt se on hävinnyt lähes kokonaan, enää siinä kohdassa missä sormus ennen oli on vielä vähän jotain. Mietin, josko siihenkin on tuo aurinko auttanut positiivisesti.

Tänä kesänä joudun pitämään jotain hattua koko ajan, mutta yleensä annan auringon värjätä hiuksiani, jotka alkavat kivasti punertaa. Ja tulee ihania pisamia, paitsi en tiedä "kasvaako" niitä joskus vielä ihosiirteen kohdallekin.

8. kesäkuuta 2008 klo 1.06  
Blogger vippe kirjoitti...

Olen kalpoinen eikä sille voi mitään. Tykkäisin kyllä kevyestä päivetyksestä, mutta ihoni ei rusketu ja lisäksi olen sille auringolle vielä allerginenkin että eipä hyvin mene :D
Joillekin sopii hyvin se valkoisuus, esim. Nicolelle mutta itseäni hieman kiukuttaa mennä valkoisissa pullataikina reisissä rannelle kun muut on kaakaotyttöjä ja poikia... :)

niin joo ja myös minä olen sen parhaimman aurinkoajan sisällä töissä... :/

8. kesäkuuta 2008 klo 12.47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itselläni tykkäisin kalpeasta ihosta, mutta oliivin värisenä olen keltaiseen taipuvainen. Keltaisuus korostuu aina muiden ihmisten vierellä, eli en yksinäni ole mitenkään ihmeellisen värinen (paitsi tietyssä valaistuksessa, hah).

Saadakseni edes kevyen rusketuksen, joutuisin paahtamaan itseäni auringossa epäterveellisen paljon. Sellaiseen ei oikein halut riitä. Ehkäpä revin joskus puhtia purkkirusketuksen tekemiseen.

8. kesäkuuta 2008 klo 15.06  
Blogger Lalla kirjoitti...

Tämä kalpeanaama on myös alkanut viime aikoina kaipailla terveen päivetyksen perään. Olen iholtani erittäin vaalea ja huonosti ruskettuva, myös palan helposti. Tästä myös seuraa, että itseruskettavat näyttävät melko naurettavilta meikäläisen päällä.

Nyt olenkin saanut ihan kiitettävästi pientä päivetystä ahkeralla ulkonaoleilulla aikaan, vaikka liiallista auringonottoa kyllä varon, olen niin vaalea ja pelkään ihan tosissani melanoomaa, ettei sitä liikoja uskalla ;)

8. kesäkuuta 2008 klo 16.16  
Blogger Mim kirjoitti...

Käteni ruskettuvat helposti, mutta oma rusketukseni ei ole mitään verrattuna siskon rusketukseen. H. on jo huhtikuussa ihan ruskea. (: Uimakausi kun alkaa, näytän rannalla ihan hölmöltä, kun jalat on ihan valkoset ja kädet ruskeet. Tasanen rusketus olis kiva.. ;>

8. kesäkuuta 2008 klo 16.52  
Blogger Cerisier kirjoitti...

Kevyesti päivettynyt. Kovin ruskettuneesta en vaaleaihoisilla pidä, etenkin ne nahkapaahdot on minusta kauheita :O

Itse en oikein rusketu mutta en kyllä helposti palakaan. Isäni ruskettuu pavuksi kun vaan näkeekin auringon, äitini taas tarvitsee koko kesän vähintään 40-suojakertoimen. Olen siis lienee välimuoto kahdesta äärityypistä.

8. kesäkuuta 2008 klo 23.10  
Blogger Jenni kirjoitti...

Ida/Puukkohupparitytöt: Minusta sinulla on juuri sellainen ihana vaalea, pisamainen iho, joka sopii täydellisesti sen punaisen tukkasi kanssa. :) Mutta tässä taas nähdään, että harva on tyytyväinen siihen, mitä itsellä on. Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen. ;)

Sirpa: Niinhän se taitaa mennä, että aina hieman haikaillaan sitä, mitä ei voi saavuttaa. :) Ole kuitenkin onnellinen siitä, että et ainakaan pala helposti!

Christina: Minullakin on tällä hetkellä aika pitkälti tuollainen pakastekalkkuna-look. :D Yksi poika kehottikin minua viikonloppuna leikkimielisesti osallistumaan Miss Kalkkuna -kisaan nyt kun vielä voin (eli kun en ole vielä ruskettunut yhtään). :D

Sini: Olen samoilla linjoilla kanssasi. :)

Prinsessakakku: Auringossa makoilu on loppujen lopuksi aika tylsää. Joku kiva kesäinen tekeminen kuten petanque tai frisbeen heittely tekee ulkoilmasta nauttimisesta paljon mukavampaa. :)

Bisquits: En minä sitä hyökkäyksenä ottanutkaan. :) Ajattelin vain, että kiihdyit kenties hieman turhaan. :D Olet kuitenkin oikeassa, että yleiset asenteet pitävät rusketusta terveyden merkkinä (ainakin sellaista terveen rajoissa olevaa rusketusta, koska kaikki olemme taatusti nähneet, että rusketus voi todella mennä myös epäterveen puolelle). Ja kiitos kohteliaisuudesta, mutta minä todella näytän ilman meikkiä hyvin aneemiselta. :D Tosin nyt viikonloppuna uskaltauduin ihmisten ilmoille niin, että laitoin vain peiteväriä silmien ja nenän alle, hieman vaahtomaista poskipunaa sekä ripsiväriä. Ja näytin oikeasti ihan hyvältä ja raikkaalta. :) Se tummien silmänalusien peittäminen ja pieni ripaus punaa poskilla tekevät todella ihmeitä!

Peippo: Joitakin ihmisiä on ihan mahdoton kuvitella ruskettuneina, eikä päivetys kaikkia puekaan. Esimerkiksi Lindsay Lohanin nykyinen "oranssi-look" on minusta aivan kamala verrattuna siihen aiempaan luonnolliseen vaaleuteen ja pisamoihin. Muistahan käyttää aurinkovoidetta myös Suomessa, vaikka et helposti palaisikaan. :)

Marika: Juuri tuota tarkoitinkin, että tummat silmänaluset ja punoitukset jäävät kivasti ruskettuneella iholla näkymättömiin. Minun hiukseni myös vaalenevat auringossa, usein ihan useita asteitakin. Odotan siis aurinkokylpyä hiuksilleni innolla. :)

Naali: Minä en ole uskaltanut koskaan kokeilla itseruskettavaa. Niitä on varmasti todella luonnollisen lopputuloksen antaviakin voiteita, mutta mielessäni aina pyörivät vain kauhukuvat laikukkaista oransseista feikkirusketuksista. :D Oma ihoni on lisäksi todella kuiva, joten itseruskettavaa olisi todella vaikea saada tasaisesti levitettyä.

Styledrop: Olet oikeassa. Rusketus on luonnon tapa suojella ihoamme auringon vaaroilta. Ja tokihan hameita voi käyttää kalpein säärinkin, mutta omani ovat ainakin niin mustelmaiset, että se on pääsyy koipieni verhoamiseen. :D

Nouvelle: Hienoa, että olet tyytyväinen vaaleaan ihoosi. :) Ja kyllä jo pelkällä poskipunalla tai aurinkopuuterilla voi tehdä ihmeitä vaalealle iholle. :)

Teetyttö: Kiitos. :) Kyllä vaaleakin iho näyttää nätiltä, mutta minun ihoni (varsinkin kasvojen alueella) on hirmu herkkä ja taipuvainen kaiken maailman punoituksiin ja ärsytyksiin, jotka taas vaaleassa ihossa näkyvät huomattavasti ruskettunutta helpommin, puhumattakaan tummista silmänalusista ja finneistä. :D Mutta onneksi meikit on keksitty, vähintäänkin hädän hetkiä varten. :)

Ystävällinen hei: Sama juttu vaivaa minuakin - siksipä olenkin niin kalpea. Eli en oikein jaksa lojua auringossa saavuttaakseni sen päivetyksen.

Herttainen: On kyllä totta, että äärimmäinen vaaleus jotenkin korostaa useita kehon ongelmakohtia herkemmin kuin tumma iho. On tosi harmi, ettet voi nauttia auringosta täysin siemauksin, mutta onneksi se sentään lämmittää varjossakin. :)

Vippe: Minäkin sain toissakesänä aurinkoihottumaa, mutta se kesti onneksi vain yhden päivän ja oli sen jälkeen ohi. Ja tiedän tuon tunteen, kun on itse se valkoinen muiden ollessa papuja. :) Olenkin vitsaillut asiasta käskemällä muita laittamaan aurinkolasit päähän, jotta en häikäisisi. :D

Anonyymi: Minunkin ihoni on selvästi enemmän kellertävä kuin punertava, vaikka en sentään ihan oliivi-ihoinen ole. Usein oliivi-sävyiset ihmiset ruskettuvat herkästi, mutta näköjään suomalainen pigmentti voi puskea sieltäkin läpi. Vinkkinä muuten, että sellainen ruiskurusketus on ihmeen luonnollisen näköinen, jos joskus haikailet ruskettuneempaa ilmettä. :)

Lalla: Kannattaa tosiaan pitää järki matkassa ja terveys etusijalla kuten sinä teetkin. :) Kasvoille voi vaaleakin loihtia väriä aurinkopuuterin avulla. :)

Mim: Minullakin rusketus tulee aina ihan epätasaisesti! :D Vatsani ja keskivartaloni ruskettuvat yleensä erittäin hyvin ja kasvoni taas eivät juuri ollenkaan. :P

Cerisier: Minäkin tiedän tyyppejä, joiden tarvitsee vain käydä näyttämässä nokkaansa ulkona ja he ovat samantien ruskeita kuin pavut. Itse joudun viettämään ulkona paljon aikaa, ennen kuin saan väriä ihooni.

9. kesäkuuta 2008 klo 14.17  
Anonymous Taru kirjoitti...

Ruskettunut iho! Mä rusketun suht helposti, mutta oon kans toimistotöissä kaikki ne perhanan aurinkoiset tunnit, joten jää vähän vähiin se rusketuksen saanti :( viime pe olin pahis ja otin rokulia ku luvattiin TOSI kuumaa ja aurinkoista. paha karma sit pääs ilmeisesti vaikuttamaan, koska koko perhanan päivä oli pilvistä ja sitte ku piti lähtee autol ajamaan pitkää matkaa illal ni alko aurinko paistamaan. huoh. ja ihana toi sun keltanen paituli edellisessä postauksessa!

9. kesäkuuta 2008 klo 16.30  
Blogger Sil kirjoitti...

Mun mielestä kumpi tahansa voi olla hyvä! Ainoa vain, että sävyillä on väliä.. porkkananoranssi tekorusketus on jotain kuvottavaa, kuten myös todella syvänruskea, ryppyinen iho selkeästi kaukaasialaisella ihmisellä. Toisaalta jos on kovin vaalea ja punakka, ei sekään ole kaunista.

Oliivinsävyt, posliinimainen kalpeus, ja kyllä, myös se "kevyt päivetys" ovat kauniita. Rusketuksessa on tosiaan se kiva juttu, että se ainakin mulla peittää mustelmia (joita mulla usein jaloissa jostain syystä on ;) sekä kasvojen punoitukseen taipuvaista ihoa.

9. kesäkuuta 2008 klo 19.01  
Blogger Jenny kirjoitti...

Itse todellakin näytän terveemmältä äivettyneenä kuin normaalisti sanoo kuka mitä sanoo. Moni on sanonutkin minulle niin, ja huomaan sen itsekin.

10. kesäkuuta 2008 klo 16.11  
Blogger Smokey eyes kirjoitti...

Oma ihoni on myös pikkuisen ongelmainen. En rusketu melkein ollenkaan, vaan tulen täyteen pisamia. Ja palan aina, enemmän tai vähemmän. Olen ikuinen Nicole Kidman:)

10. kesäkuuta 2008 klo 22.07  
Blogger Miu kirjoitti...

Itselläni on samanlainen iho-ongelma: näytän aneemiselta ja puolikuolleelta keskellä talvea ERITTÄIN kalvakan ihoni takia. Sen vuoksi yritän aina ottaa kesästä kaiken irti :)

12. kesäkuuta 2008 klo 0.38  
Blogger Poff kirjoitti...

Ruskettunut iho, ehdottomasti. :)

12. kesäkuuta 2008 klo 12.32  
Anonymous Fluxor kirjoitti...

Itse rusketun helposti enkä koskaan pala. Jalat rukettuu mulla aina viimeisenä, yläkroppa ja kädet on todella tummat. Taidan olla aika hullu, kun en käytä lähes koskaan mitään suojakertoimia! Tiedän syöpäriskit, mutta kun en pala, niin en muista rasvata. Kevyttä öljyä jollakin 4 kertoimella olen käytellyt, sitäkin vain rusketuksen saamiseksi. Arskojen käyttökin on vähän niin ja näin...

Tykkään itselläni päivityksestä, mutta mistään porkkanan värisestä solariumihosta en välitä (tai se kun samaiset tytsyt vielä meikkaa sen naamansakin ihan oranssiksi, yäk!). Minulla on oliivi-iho, joten rusketuskin on sellainen vihertävän keltainen. Kalpea ihokin voi olla todella kaunis, mutta totta on, että rusketus antaa paljon anteeksi ihon virheille (esim jaloissa ei näy niin helposi suonet, mustelmat ja selluliitti, kasvoissa ei näy finnit eikä mustat silmäaluset).

Olen atoopikko, joten täytyy sanoa, että aurinko tekee kyllä gutaa. :) Sitäpaitsi rakastan löhötä auringossa ja lukea muotilehtiä, yksi kesän parhaista jutuista. ;) Aurinkohan auttaa myös akneen ja finneihin. :)

13. kesäkuuta 2008 klo 13.15  
Blogger Jenni kirjoitti...

Taru: Paha saa palkkansa. ;) No ei vaan! :D Toivotaan, että pääset vielä nauttimaan aurinkoisista päivistä!

Sil: Olen aivan samoilla linjoilla siinä, että porkkanarusketus on kauhea. Ei tosiaan ole myöskään kaunista, jos näkee, että ihminen on kärtsännyt itseään auringossa vuosikausia. Kurttuiset rusinat eivät todellakaan näytä hyvältä.

Jenny: Sama juttu minulla! :)

Smokey Eyes: Oi, nauti pisamistasi! Minä niin tahtoisin muutaman. :)

Miu: Jep, tiedän tunteen. En vain koskaan jaksa lojua auringossa. Pitäisi varmaan vain ulkoilla enemmän ja hengailla vähissä vaatteissa puistoissa tai jotain. :D

Poff: Uskon, että edustat mielipiteinesi enemmistöä. :)

Fluxor: No sinä sitten todella tiedät atooppisen ihon tuskat. Argh. Allergiakausi vielä pahentaa tilannetta omalla kohdallani. Ole onnellinen, että rusketut helposti, mutta koitahan muistaa ne voiteet! :)

16. kesäkuuta 2008 klo 23.52  
Blogger Runway kirjoitti...

itselläni tykkään rusketuksesta, mutta on monia naisia jotka näyttää paremmalta vaalealla iholla:) (miten tämän nyt voi muotoilla:D?)

17. kesäkuuta 2008 klo 22.41  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu