Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Wanted: musta nahkalaukku!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 24. heinäkuuta 2008

Wanted: musta nahkalaukku!

Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt mustaa nahkalaukkua. Sopivaa ei vain tunnu löytyvän sitten alta 300 euron! Hittolainen! Minulle olisi ihan sama, lukeeko laukun sisävuoressa Mulberry vai Seppälä, mutta kun vain ensin mainittu tuntuu tekevän sen tyylisiä laukkuja, jotka kelpuuttaisin käyttööni. Valitettavasti kyseisen firman tuotteet vain ovat hieman out-of-my-budget. :P No hätävarana ostin nyt sitten tämän Piecesin tekohahkaisen (mutta häkellyttävästi nahalta sekä näyttävän että tuntuvan) pussukka-mallisen laukun. Laukku on kiitettävän kookas, joten sen uumeniin mahtuu enemmänkin tavaraa, mikä on minunlaiselleni hamsterille pelkästään plussa. :D Tämä kelvatkoon siihen asti, kunnes sopivan hintainen ja näköinen musta nahkalaukku kävelee vastaan.Yleensäkin pyrin karttamaan tekonahkaa viimeiseen asti, sillä se ei oikein tunnu kestävän käytössä. Aito nahka yleensä paranee vanhetessaan siinä missä tekonahka halkeilee ja kulahtaa, joten pidemmällä tähtäimellä nahka on yleensä parempi valinta. Hintaa aidoilla nahkatuotteilla toki yleensä on huimasti synteettisiä kuituja enemmän, mutta pitkän käyttöiän ansiosta nahkatuotteet maksavat kyllä itsensä takaisin. Tekonahkan eduksi voidaan taas laskea se, että sen valmistuksen takia eivät eläimet joudu menettämään henkiparkojaan. Vannotko sinä aidon nahkan nimeen vai onko tekonahka mieluisampi vaihtoehto?

Tunnisteet: ,

39 kommenttia:

Blogger Sara kirjoitti...

Minä en juurikaan välitä, onko kyseessä aito nahka vai tekonahka - katson mieluummin vain hintalappua... :D Ja yleensäkin, näyttääkö hyvältä.

24. heinäkuuta 2008 klo 15.01  
Anonymous sugar kane kirjoitti...

"Tekonahkan eduksi voidaan taas laskea se, että sen valmistuksen takia eivät eläimet joudu menettämään henkiparkojaan."

Siltähän se nopeasti ajateltuna vaikuttaisi, mutta: Jos eläinasia on lähellä sydäntä, ei liene järkeä ostaa ainakaan ns. muovisia, eli öljypohjaisia tekonahkatuotteita? Tiedämmehän, millaisia ympäristövaikutuksia, myös eläimiin, öljyriippuvaisella teollisuudella on? Mietitään vaikkapa öljylauttojen vuodoissa kärsiviä merilintuja, jne jne.

Uppoamatta sen syvemmälle tähän tai kasvissyönti- tai yleensä eläinten hyödyntämisproblematiikkaan kerron itse suosivani nahkaa ja kangasta, jota jälkimmäistä (vaikkapa sitten luomupuuvillana ;)) suosittelen eläinten ystävillekin.

24. heinäkuuta 2008 klo 15.06  
Blogger tipitii kirjoitti...

Joskus ala-asteen lopulla mulla oli ihan hirvee eläintenpuolustuskausi, jollon en mitään nahkaa sisältävää suostunu päälleni kiskomaan. Kenkien, joissa ei lainkaan nahkaa olisi, löytäminen osoittautui yllättävän hankalaksi... Nykyään en oikein osaa sanoa kumpi on suosikkini, mutta rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että kyllä suurin osa laukuistani on tekonahkaa halvan hintansa vuoksi.

24. heinäkuuta 2008 klo 15.21  
Anonymous mirenda kirjoitti...

Ehkä tekonahkaa kuitenkin hintansa vuoksi suosisin...

24. heinäkuuta 2008 klo 15.22  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sara: Tietysti hintalappu merkkaa usein aika paljonkin. Itse silti koen, että vaikka nahkalaukku maksaa enemmän, se on kertasijoituksena järkevämpi kuin tekonahkasta tehty, joka ei yleensä kestä käytössä yhtä hyvin.

Sugar Kane: Niinpä juuri. Harkitsin kirjoittavani enemmänkin aiheesta ja lähinnä juuri nahkan puolesta. Koska halusin löytää myös tekonahkasta jotakin positiivista, niin se oli luontevasti tuo eläin-näkökulma (sekä tietysti hinta). Nahkahan on kuitenkin todella paljon ekologisempi vaihtoehto, joten senkin takia suosin sitä ennemmin kuin tekonahkaa. Mutta koska tässä kytevät ainekset melkoiseen arvopoliittis-ekologiseen suohon, niin tyydyin tällä erää vain hyvin pintapuoliseen raapaisuun aiheen tiimoilta. Muut ovat silti oikein mielellään vapaita jakamaan mielipiteitään aiheesta! :)

Tipitii: Nahkalaukut ovat kyllä ikävän hintavia. Mutta tosiaan nahka myös sitten kestää käytössä aivan eri tavoin kuin tekonahka. Se on sitten jokaisen oma päätös ostaako mieluummin viisi tekonahkalaukkua vai yhden nahkaisen. :)

24. heinäkuuta 2008 klo 15.29  
Blogger Tanya kirjoitti...

Tekonahka, koska ällöttää ajatus, että se on joskus ollut jonkun iho... Ristiriitaista käytän kuitenkin nahkakenkiä. Yleensä kuitenkin suosin kangaslaukkuja:)

24. heinäkuuta 2008 klo 15.37  
Blogger cherrie kirjoitti...

Mulla on vähän hakusessa tuo mielipide, että onko minun valintani tekonahka vai nahka. Olen kasvissyöjä ja eläinten hyvät olot yms on tosi tärkeää mulle, eli siinä mielessä tekonahka, mutta sitten just tuo mitä sugar kane kommentoi. Monimutkaista! Mutta on minulla parit nahkaiset kengät ja onhan nahka ekologisempi vaihtoehto :)

Kivan laukun kuitenkin olet ostanut, minun pitäisi saada uusi laukku myös!

24. heinäkuuta 2008 klo 15.45  
Blogger shandi kirjoitti...

Yleensä pyrin suosimaan nahkaa juuri siitä syystä, että se kestää kauemmin ja vain paranee vanhetessaan. Sen paremmin asiaan tutustumatta en voi varmasti sanoa, mutta luulisin aidon nahkan olevan luontoystävällisempää kuin tekosellainen: valimistukseen ei käytetä öljyä tms, kestää pidempään, paremmat kierrätysmahdollisuudet ja ehkä elämänsä lopussa muuttuu taas mullaksi, toisin kuin tekoaineesta tehty, joka säilyy maapalolla kauan.

Loppujenlopuksi yksi laadukas tuote tulee paljon halvemmaksi kuin monta halpaa, mutta aina välillä tulee se tarve saada jotain uutta ja ihanaa ja valitettavan usein minullakin raha ratkaisee.

Tämä aihe tuntuu olevan pinnalla monessa blogissa ja itsekin olen miettinyt siitä postaavani vähän laajemmin. Olen nimittäin lasten (ja iän) myötä käymyt enemmän miettimään omia valintojani ja omaa esimerkkiäni ja omiaa kulutustottumuksiani. Ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni ja meinaa taas mennä politiikan puolelle tämä kommentti, joten ehkä jatkan myöhemmin omassa blogissani ;D

24. heinäkuuta 2008 klo 15.55  
Blogger ambe kirjoitti...

Vannon nahkan nimeen, laadun kannalta. Kyllä aito nahka kestää ja kestää jopa kymmeniä vuosia, kun taas tekonahkatekeleiden päivät ovat luetut jo vuoden kovan kulutuksen jälkeen. Nahkaa, nahkaa. Toisaalta valtaosa "nahkatuotteistani" ovat nimenomaan tekonahkaa, joten siinä mielessä en ole mikään vannoutunut nahkafani. Kuitenkin juuri tämän vuoksi olen oppinut huomaamaan tekonahan ja oikean nahan väliset huomattavat erot, ja osaan jatkossa kiinnittää niihin paremmin huomiota (:

24. heinäkuuta 2008 klo 15.59  
Blogger boom kirjoitti...

Suloinen laukku, vaikka olenkin kangaskassien ystävä! Itse käyttäisin ainoastaan tekonahkaa eettisistä ja minulle aattellisista syistä (olen vegaani), joten aidosta nahasta ei puhettakaan kohdallani. Omistan vain yhden tekonahkatuotteen, takin.

24. heinäkuuta 2008 klo 15.59  
Blogger Jenni kirjoitti...

Mirenda: Niinhän se on tekonahkatuotteiden hinta paljon edullisempi kuin oikean nahkan...

Tanya: Itse en ole koskaan ajatellut asiaa sillä tavoin että ällöttäisi, mutta kieltämättä tuo "jonkun iho" kuulosti hieman puistattavalta. :) Ja kangaslaukut ovat kyllä hyvä ja ekologinen vaihtoehto. :)

Cherrie: Minä kyllä olen kovasti aidon nahkan puolesta, mutta ostan silti toisinaan myös esimerkiksi laukkuja tekonahkaisina. En oikein silti pidä tekonahkasta, joten se on aina vähän sellainen "hätävara-vaihtoehto".

Shandi: Aivan. Oikea nahka on loppujen lopuksi luonnolle varmasti ystävällisempi vaihtoehto kuin öljypohjainen, synteettinen materiaali - niin kestävyyden, tuotannon kuin kierrätyksenkin kannalta. Ja olen samaa mieltä myös siinä, että sijoitan mieluummin kerralla hieman enemmän laadukkaaseen ja kestävään tuotteeseen kuin kymmeneen halpaan mutta lyhytikäiseen. Tosin myönnettäköön, että joskus minäkin sorrun tekonahkaisiin tuotteisiin edullisen hinnan ja kivan ulkonäön hurmaamana. Mutta jään innolla odottamaan sinun postaustasi aiheesta! :)

Ambe: Olet aivan oikeassa. Olen itsekin huomannut ihan oman käytön perusteella, kuinka tekonahkatuotteet kuluvat ruman näköisiksi usein jo vuodessa. Nahkaa ajan patina yleensä vain kaunistaa. :)

Boom: Tosiaan vegaanille nahka on poissuljettu vaihtoehto, mutta kangas taitaa olla sitten järkevämpi valinta kuin tekonahka. :)

24. heinäkuuta 2008 klo 16.13  
Anonymous Sia kirjoitti...

Oman mustan nahkalaukkuni löysin vajaan 200 euron hintaan Urban A -liikkeestä Erottajalta. Laukkuni on palvellut nyt puolisen vuotta päivittäin eikä kulumisen jälkiä näy ollenkaan. Suosittelen todella kyseisessä putiikissa pyörähtämistä! Ihania, laadukkaita vaatteita & asusteita ja vanhaa kunnon asiakaspalvelua!

Itsellenikin nahan ostaminen aiheuttaa päänvaivaa: olen kasvissyöjä ja pohjattoman eläinrakas, toisaalta myös ympäristöasiat huolestuttavat, joten tekonahka ei tule kuuloonkaan. Äitikin on opettanut, ettei sitä saa ostaa ihan vain huonon laadun takia ja pakkohan se äitiä on totella! :D

On muuten kumma juttu, ettei yhtään reilummankokoisia nahkalaukkuja meinaa löytyä second handinä mistään! Etsin omaa veskaani varmaan vuoden ja lähimpää liippasivat huuto.netin vintage merkkilaukut, mutta sori vaan, en todellakaan maksa viittäsataa jostain 20 vuotta vanhasta puhkikuluneesta laukusta, oli se sitten miten Chanel/Mulberry/Chloé tahansa... Ehjä ja uusi oli sitten ehkä itselleni passelimpi vaihtoehto...

24. heinäkuuta 2008 klo 16.20  
Blogger Marika kirjoitti...

Minulle ei ole oikeastaan juuri väliä sillä, ovatko tuotteet nahkaa vaiko eivät. Nahka tosin kestää useimmiten paremmin ja näyttää paremmalta. Tekonahka ei kestä välttämättä pakkasta, jolloin syntyy niitä halkeamia. Toisinaan tekonahka näyttää melkein yhtä hyvältä - ja on huomattavasti kukkaroystävällisempi. Nahkaisia tuotteita täytyy hoitaa aika-ajoin, kun taas tekonahkaiset voi heittää suoraan pois. Valinnassa merkitsee myös se, miten kauan oletan tuotetta käyttäväni. Mikäli laukku/kengät menisivät todennäköisesti kymmenenkin vuotta, ostan mieluummin nahkaisen. Mutta mikäli tuote on sesonkitavaraa, tekonahka kelpaa tällöin aivan hyvin. Ehkä sitten, kun minulla on riittävästi rahaa, panostan nahkaan.

24. heinäkuuta 2008 klo 17.41  
Blogger Char kirjoitti...

Olen ehdottomasti nahkalaukkujan ystävä. Tietenkin laukkuvalikoimassa on pari aivan ihanaa synteettistä, mutta tosiaan, nahka se vaan kestää ja paranee iän myötä! Sama kengissä, nahkakengät ovat jalalle paremmat, hengittää, muotoutuu jalan muotoihin yms :)

24. heinäkuuta 2008 klo 17.55  
Blogger Mirell kirjoitti...

Nahka on kaikesta "eläimiä tapetaan ihmisten turhamaisuuden vuoksi!"-jutusta huolimatta jotenkin luonnollisempi vaihtoehto: tekonahka nyt vain on loppujen lopuksi muovia, joka ei kestä läheskään samalla tavalla kuin aito, on tuotteen hajotessa käyttökelvottomaksi jätettä, joka ei maadu jne. Aito nahka tuoksuukin hyvältä :D Second handina voi löytää edullisestikin kivoja ja hyväkuntoisia nahkalaukkuja, mutta valitettavasti kirpparit ovat väärällään menneiden sesonkien henkkamaukkatekonahkalaukkuja :S

Okei, myönnetään: ostin puolisen vuotta sitten ison tekonahkalaukun Sokokselta, joka on palvellut tehtävässään mainiosti. Kulumiakaan ei erityisemmin ole näkyvillä, mutta katsellaan ;)

24. heinäkuuta 2008 klo 18.22  
Anonymous Sanna kirjoitti...

Komppaan Shandia. Olen karvaiden kokemuksien kautta oppinut sen, ettei pienellä budjetilla elelevän kannata ostaa huttua. Jos nahkalaukkuun investointi tuntuu liian suurelta lohkolta kukkarossa, voi aina esmes toivoa synttäri-, joulu- tai vaikkapa valmistujaislahjaksi lahjakorttia johonkin hyvämaineiseen asusteliikkeeseen. Olen tällä tavoin saanut itselleni luottoystävän, jonka uskon kulkevan käsivarressani vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

24. heinäkuuta 2008 klo 19.01  
Blogger A.K. kirjoitti...

Nahka on kyllä parempi vaihtoehto juuri siitä syystä, että se kestää vuodesta toiseen, toisin kuin tekonahka ja mikäänhän ei harmita yhtä paljon kuin lempilaukun kuluminen niin rumaksi ettei sitä enää kehtaa käyttää. Toisaalta näin opiskelijana hinta ratkaisee kaiken ja tekonahkaa tulee käytettyä useimmiten.

24. heinäkuuta 2008 klo 19.34  
Blogger Idhren kirjoitti...

En ole huomannut omassa käytössäni mitään eroa aidon ja tekonahan välillä, joten en varsinaisesti välitä. Kulumista tai kulahtamista en ole huomannut, toisaalta taas yksi laukku viihtyy käytössäni ehkä vuoden tai puolitoista, ennenkuin se korvautuu jo muutenkin toisella. En ole vielä löytänyt täydellistä laukkua, aitoa tai feikkiä, merkkiä tai nevahöödiä, jota haluaisin käyttää suunnilleen loppuikäni.

Aidolla nahalla on ehkä mielessäni jonkinlainen statusarvo, ja lähinnä sen takia suosin nahkaa, jos suosin. Oikeastaan en edes taida erottaa tekonahkaa aidosta, siis hintalappua katsomatta.

Arvopoliittisista kysymyksistä vain sen verran, että ekologian puolesta mulle riittää Hyvä Ihminen -statukseen se, että meillä käytetään energiansäästölamppuja, matkustetaan julkisilla ja käytetään kangaskasseja muovipussien sijaan aina kun muistetaan. Noin muuten arvopoliittiset mielenkiinnonkohteeni ovat muilla alueilla.

24. heinäkuuta 2008 klo 19.50  
Blogger pella kirjoitti...

itse oon samaa mieltä siinä että aito nahkatuote maksaa ittensä takaisin ajan kuluessa, mutta entä jos siihen kyllästyy? turhaan mennyt rahaa - liikaa. kun ostaa tekonahkaisen laukun niin hintakaan ei kirpaise ja jos kyllästymisen vaara on niin se ei haittaa. mutta molempi parempi :>

24. heinäkuuta 2008 klo 20.10  
Blogger Roosa kirjoitti...

Takeissa suosin aitoa nahkaa, laukuissa (tähän asti ainakin) tekonahka on ollut riittävä :) Maku vaihtuu ainakin mulla niin usein ettei tuo takonahan halkeilu ym.ole ongelma :)

24. heinäkuuta 2008 klo 21.14  
Anonymous ruu kirjoitti...

minä vannon nahan nimeen, ja on sen käytössäkin huomannut että tekonahka menee pahaksi ja aito ei, jotenki tekonahkaa en enää ostakaan. mutta totta on tuo, että järkevän hintainen nahkalaukku on lähes mahdoton löytää. edullisemmat merkit kun eivät nahkatuotteita valmista oikeastaan ja sitten ne kalliimmat sisällyttävät hintaan sitä merkkilisää... italiassa viime kesänä näin kyllä kohtuuhintaan vaikka kuinka paljon ihania nahkalaukkuja! miksi ostin vain yhden, en todellakaan tiedä. 200 eurolla sai jo suuren laukun joka oli todella hyvin tehty ja nahka on kestänyt käytössä.

24. heinäkuuta 2008 klo 22.03  
Anonymous ruu kirjoitti...

niin ja jatkanpa vielä että olen maailman huonoin ostamaan laukkuja (koska ostan aina kenkiä) joten senkin takia on pakko panostaa kestävään ja toisaalta viitsii panostaa koska tiedän että tulee käytettyä. :)

24. heinäkuuta 2008 klo 22.06  
Blogger MouMou kirjoitti...

Kumpikin kelpaa, mutta nahkahan tietysti kestää paremmin. Minäkin haluan tuollaisen, laukkusi on ihana!:)

24. heinäkuuta 2008 klo 23.23  
Blogger Styledrop kirjoitti...

Mieluiten nahkaisena. Siinä on vaan ero onko nahka vai keinonahkalaukku, vaikka nykyään aika hyviä keinonahkoja onkin. Clutcheissa sillä ei ole niin väliä...

25. heinäkuuta 2008 klo 2.30  
Blogger Styledrop kirjoitti...

Ai, niin VeroModasta saa nyt upeita nahkalaukkuja ja H&M:stä n.100 eurolla. Eli n. kaksi kertaa kalliimpi kuin keinonahka.Hmm, kyllä säästäisin ja valitsisin nahkaisen:)

25. heinäkuuta 2008 klo 2.32  
Anonymous winda kirjoitti...

Upean laukku. :) Itse tykkään nahkalaukuista, mutta liian usein tekonahan halpa hinta vie voiton..

25. heinäkuuta 2008 klo 11.33  
Blogger Peippo kirjoitti...

Mulla on parikin tekonahkalaukkua ja just ostin ihan aidon nahkatakin, elikkä mulle ei ole niin väliä. :D Sitä paitsi se nahkatakki on tehty sioista, ja ihmiset syövät sikoja, joten mulla ei siltikään ole tunnetta, että jotkut eläimet olisi joutuneet heittämään henkensä pelkästään mun takkini takia.

Tosin yksi mun kaverini ihan varmaan vihaa mua nyt, kun ostin sen nahkatakin. Hän on vegetaristi (tai itseasiassa melkein vegaani) ja taistelee kynsin hampain nahkaisia vaatteita, asusteita ja kenkiä vastaan. Mun pitää olla varovainen jos joskus päädyn nahkatakki päällä hänen läheisyyteensä. En yhtään ihmettelisi vaikka hän repisi takin kappaleiksi tai tuikkaisi tuleen ja sen jälkeen pitäisi mulle kauhean saarnan siitä kuinka raaka, ajattelematon, kurja, ilkeä, eläimiä vihaava ihminen mä olen. :D

25. heinäkuuta 2008 klo 14.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse suosin mieluummin oikeaa nahkaa, vaikka olenkin kasvissyöjä ja aina eläinten puolella. Nahka on paljon kestävämpää eikä sen valmistukseen tarvita öljyä, niin kuin sugar kane jo mainitsikin. Tietysti nahkaa mieluummin valitsen kankaiset laukut, vaatteet, takit ym.

25. heinäkuuta 2008 klo 19.22  
Blogger Anna kirjoitti...

Itse ajattelin hiljattain vain, että "jokainen nainen tarvitsee itselleen mustan nahkalaukun" sen suuremmin välittämättä siitä, onko kyseessä oikea nahka vai tekonahka. H&M:n nettipuodin alennusmyynneistä löytyikin sopiva ISO nahkalaukku joka on osoittautunut jo oikeaksi aarteeksi <3 Kelpaa kauppareissuille ja terasseille.

25. heinäkuuta 2008 klo 22.00  
Blogger Loviisa kirjoitti...

Kiva veska - ja tosi viihdyttävä blogi sinulla :) Tämä oli eka, jota aloin itse säänöllisesti seuraamaan, ja loppu on historiaa... :D No ei sentään, mutta jospa omatkin hengenluomukset joskus viihdyttävät.
Keep up the good work.

25. heinäkuuta 2008 klo 22.38  
Anonymous jii kirjoitti...

tekonahkaa minulle jos sellaisen laukun haluaisin. mutta kun nyt alan miettimään että mitäs laukkuja minulla on niin kaikkihan ne ovat kangaslaukkuja :DDD

26. heinäkuuta 2008 klo 12.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Rakastan nahkaa vaatteissa ja asusteissa enkä voi kuvitellakaan sortuvani muovisiin jäljitelmiin.

Kunnollisen nahkalaukun löytäminen on tosiaan ihmeen vaikeaa, varsinkin kun makuni on aika pelkistetty ja laukut ovat yleensä täynnä kaikenmaailman röyhelöä ja blingbligiä. Onkin käynyt mielessä kysyä ompelijalta tai jostain alan koulusta paljonko maksaisi teettää simppeli nahkaveska vaikka tuollaisen Piecesin mallin mukaan. Materiaaliksi kävisi vaikka vanha nahkatakki, jos haluaisi oikein maksimoida ekologisuuden.:)

27. heinäkuuta 2008 klo 17.25  
Blogger ia kirjoitti...

Tekonahkaan taivun minäkin hintansa puolesta, ellei sitten kirpparilla törmää edulliseen aitonahkaiseen yksilöön. Löysin juuri muuten Indiskasta mielettömän tilavan tekonahkaisen mustan laukun, ja se on aivan unelma! Alennuksen jäljiltä n. 26e, todellinen tilaihme. Pitääpä jossain vaiheessa ottaa siitä kuvaa.

28. heinäkuuta 2008 klo 9.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mie noudatan aina sitä, "mikä näyttää hyvältä, sen ostan"-koodia :) Yleensä _todella_ huono laatu ei edes näytä hyvältä... Suurin osa ostoistani on tekonahkaa, mutta ajattomissa hankinnoissa suosin aitoutta. <3

28. heinäkuuta 2008 klo 15.41  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sia: Kiitos vinkistä! Täytyy ehdottomasti tsekata tuo putiikki. :) Olenkin sen ohi useita kertoja kävellyt, mutta en ole vielä tähän mennessä uskaltanut astua sisälle asti.

Olen muuten ihmetellyt ihan samaa! Pikkulaukkuja löytyy kirppareilta vaikka kuinka, mutta kookkaat nahkalaukut loistavat poissaolollaan. Ja minullakin kynnys maksaa laukusta (varsinkaan käytettynä) satoja euroja on kyllä suuri - yleensä liian suuri. Täytyy vain toivoa, että inhimillisen hintainen osuu vielä kohdalle. :)

Marika: Tuo ehkä onkin aika hyvä periaate hankintoja tehdessä. Ajattomat hankinnat kestävistä materiaaleista ja kausijutut voivat sitten olla huonompilaatuisiakin.

Tästä kommentista heräsi hieman ajatuksia aiheen tiimoilta... En kannusta ketään niin sanottuun kertakäyttökulutukseen, vaan minusta on järkevämpää tehdä sellaisia hankintoja, jotka kestävät aikaa myös mieltymysten puolesta. Jos tavaraan kyllästyy nopeasti, voi miettiä kannattaako sitä alun perinkään hankkia. :) Toki teen itsekin joskus kausihankintoja, jotka eivät inspiroi enää vuoden tai parin päästä, mutta yritän minimoida turhia ostoksia.

Char: Tottahan se on. :) Nahkakenkien eduksi on myös laskettava se, että tekonahka alkaa paljon helpommin haista.

Mirell: Kyllä minäkin toisinaan tekonahkalaukkuja ostelen, kuten näkyy. Pyrin kuitenkin ostamaan mieluummin nahkaa, sillä pidän sitä sinun tapaasi ekologisempana ja kestävämpänä vaihtoehtona. :)

Sanna: Tuo onkin hyvä idea! Lahjakortti johonkin tavarataloon tai nahka-asusteita myyvään putiikkiin. Meidän perheessä on ollut tapana antaa myös sellaisia kotitekoisia lahjakortteja, joiden arvo ja käyttötarkoitus on määritetty ja kortin voi sitten käyttää kyseiseen tarkoitukseen ihan missä liikkeessä tahansa. :)

A.K.: Tuossakin on hyvä pontti! Lempilaukkunsa soisi kestävän myötä- ja vastamäet, ja varman päälle pelaava valitsee silloin nahkaisen. :)

Idhren: Voidaankin miettiä, tarvitseeko yhden laukun kestää koko loppuikää. :) Minä jotenkin ihannoin ajatusta siitä, että löytäisin jonkun maailman parhaan laukun, joka sitten säilyisi minulta jälkipolville. :D Ja tokihan sitä voi kortensa ekologiseen kekoon kantaa muillakin tavoin kuin laukussaan, mutta minä yritän vaikuttaa omalta osaltani niin monessa asiassa kuin voin. :)

Pella: Tottahan se tuokin on. :) Parhaat hankinnat ovat tietysti sellaisia, joihin ei kyllästy. Mutta sitähän on mahdotonta etukäteen tietää, joten lienee hyvä, että on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja. :)

Roosa: Se on hyvä, että tunnistaa omat kulutustottumuksensa ja tapansa, jolloin tulee valittua itselle sopivin vaihtoehto. :)

Ruu: Kommenttisi tiivisti asian ytimen aika täydellisesti, mitä tulee laukkujen hintoihin. Nuo edullisemmat merkit eivät tosiaan kovin usein valmista laukkujaan nahkasta ja kalliimmissa maksaa merkki. Minulle kelpaisi ei-niin-hienoa merkkiäkin oleva nahkalaukku, mutta sellaisia on harvassa. :(

MouMou: Käyhän tsekkaamassa Vero Modasta, nimittäin tuo on Piecesin. :)

Styledrop: Hei kiitos vinkistä, pitääkin käydä kurkkaamassa joku päivä. :)

Winda: Niinhän se taitaa useimmilla olla. Omalla kohdallani syy on nyt tällä kertaa ollut se, että sopivaa nahkalaukkua ei vain ole vielä tullut vastaan ja mustalle laukulle oli kova tarve.

Peippo: Laukuissa saatan katsoa materiaalin vielä sormien läpi, mutta takin pitää kyllä olla oikeaa nahkaa. Takissa tekonahka menee usein jotenkin nopeammin huonon näköiseksi kuin laukussa. Ja tuo on kyllä totta, että useimmiten nahkatuotteet tehdään eläimistä, joiden lihaa syödään. Mutta esimerkiksi vegaanille tuollainen perustelu ei tietystikään riitä oikeutukseksi. Vegaanit taitavat kuitenkin suosia enemmän kangasta tekonahan sijaan, sillä kuten täällä onkin jo todettu, tekonahka ei öljypohjaisuutensa takia ole järin ekologinen materiaali.

Emmi: No toistinpa näköjään tuossa edellisessä vastauksessani hyvin pitkälti sen, mitä juuri sanoit. :) Joten ei lisättävää. :D

Anna: Mainiota, että olet löytänyt omasi! Minun etsintäni jatkuu vielä. :)

Loviisa: Kiitos kivasta palautteesta. :) Täytyypä käydä sinunkin blogiasi vilkaisemassa. :)

Jii: Kangaskin on erittäin hyvä vaihtoehto. :) Minun edellinen musta laukkuni on kankainen, mutta se alkaa olla jo niin kulunut, että ostin tämän uuden.

Anonyymi1: Veit sanat suustani! Minä haluan myös mahdollisimman simppelin laukun ilman mitään ylimääräisiä krumeluureja ja sellaisen löytäminen tuntuu todella olevan työn ja tuskan takana. Laukkuideasi on kyllä oikea ekologisuuden huipentuma. :D Voi silti tulla aika tyyriiksi ompelijalla, mutta selvittelehän asiaa ja kerro sitten miten kävi!

Ia: Otahan kuvaa, niin piipahdan katsomassa. Omalla laukullanikaan ei ollut järin kamalasti hintaa, sillä normaalihinnallakin se maksoi vain 27 euroa.

Anonyymi2: Ulkonäkö kai se tärkein peruste ostopäätökselle on tällaisissa asioissa. Kovin suuria rahamääriä tekonahkaan ei kuitenkaan kannata hassata, koska kestävyydessä se ei voi kilpailla nahan kanssa.

28. heinäkuuta 2008 klo 23.13  
Blogger Tessa kirjoitti...

Voi ei,
varoitan jo nyt, että tuo laukku tulee hajoamaan täysin viimeistään pakkasella :/. Kaverillani oli nimittäin samanlainen viime talvena, ja tekonahka ei ilmeiseti toimi ainakaan tuollaisissa pussukka- muotoisissa laukuissa.

Täydellisen nahkalaukun etsintä on minullakin käynnissä :)

30. heinäkuuta 2008 klo 10.22  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tessa: Niinhän se tuppaa tekonahalle usein käydä kylmällä säällä. :/ En ole suunnitellutkaan käyttäväni tätä talvella. Tämä laukku (niin kiva kuin onkin) on vain sellainen väliaikainen ratkaisu täydellistä nahkalaukkua metsästäessä. :D Onnea sinullekin jahtiin! :D

30. heinäkuuta 2008 klo 10.52  
Blogger annnim kirjoitti...

Kyllä nuo ihan oikeat nahkaiset laukut ainakin innostavat minua enemmän. Itselläkin on laukku isohkon puoleinen laukku hakusessa - voi kun löytyisi joku budjettiin sopiva jostain.

2. elokuuta 2008 klo 18.42  
Blogger Jenni kirjoitti...

Annnim: Ilmankos ne laukut kirppareiltakin katoavat kuin tuhka tuuleen, kun lähes jokainen tuntuu etsivän moista. :D

4. elokuuta 2008 klo 20.48  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu