Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Oh no, my shoes!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 27. elokuuta 2008

Oh no, my shoes!Löysin tuossa taannoisilta UFF:n tasarahapäiviltä kauniit valkoiset avokkaat, joita en ollut ehtinyt vielä käyttämään. Tänään vihdoin sujautin kauniit uutukaiseni jalkaan ja sipsutin tyytyväisenä töihin. Mutta kuinka ollakaan, työpaikalle päästyäni huomasin, että molempien kenkien korkolaput olivat menneet tuon lyhyen kävelyn (koti-bussipysäkki-bussipysäkki-työpaikka) aikana rikki! Vielä kenkiä ostaessani ihastelin, miten korkolaputkin olivat hämmästyttävän hyvässä kunnossa, mutta taisinpa intoilla liian aikaisin. Ilmeisesti kengät ovat sen verran vanhat (ja korkolaput huonolaatuiset), että aika on niitä haprastuttanut ja asfalttipinta oli niille liian kova pala purtavaksi. Nyt en tiedä, uskallanko astua kengilläni askeltakaan vai murenevatko korot alle! Onneksi saan sentään istua melkein koko päivän, joten kävelyä tulee melko vähän. En haluaisi tärvellä kauniita kenkiä, mutta ei täällä oikein paljain jaloinkaan voi tallustella. :D Korkolaput saattavat tuurilla pysyä kasassa, kunnes pääsen kotiin, mutta olen jo suunnitellut mitä kummallisimpia ensiapumenetelmiä teipistä liimaan.

Ovatko sinun kenkäsi koskaan hajonneet kesken päivän? Entä onko kenelläkään vinkkejä, mitä tehdä, kun kengät lakoavat alle? :D

Kuva täältä.

Tunnisteet: ,

27 kommenttia:

Blogger Miinus kirjoitti...

Teidän täytyy hankkia pikavauhtia
työpaikalle tällainen automaatti
http://www.elle.fi/muoti/vinkit/_a81581/kuuden+euron+kengat/

27. elokuuta 2008 klo 10.39  
Blogger Miinus kirjoitti...

Höh! Katkaisi mokoma linkin! Uusi yritys...

elle.fi/muoti/vinkit/_a81581/kuuden+euron+kengat/

27. elokuuta 2008 klo 10.41  
Blogger Suhkur kirjoitti...

Miulla hajos kesken sukulaistytön rippijuhlien korkolappu ja se naula jäi törröttämään silleen ettei niitä voinu pitää missään kovalla alustalla. Mummo sitten keksi että laitetaan paljon pumpulia ja jeesusteippiä siihen ympärille:D Se pumpuli oli varsin idioottimainen idea, mut tuo jesse kyllä kestää siinä ihan mukavasti. Kävely nyt ei tietty oo kauheen mukavaa, mut eipähän hajottanu lattioita ja kengätki sai suutarilla korjattua^^

27. elokuuta 2008 klo 12.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minulla irtosi kerran koko korko kesken päivän. Myös minulla kengät olivat eka kertaa silloin jalassa. Ja ne olivat ihanat 60-luvun korkkarit.<3 Harmitti vietävästi! Koko sen päivän kävelin yliopistolla sukkasillani ja sieltä lähtiessä oli pakko sujauttaa ehjä kenkä ja vaillinainen kenkä jalkaan ja klonksuttaa bussipysäkille. Mahdoin olla näkyä..Tsemppiä sinulle kengän korjaamiseen!:)

27. elokuuta 2008 klo 12.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

*näky.*kenkien. Tänään on mulla näköjään kirjotusvirheiden päivä!

27. elokuuta 2008 klo 12.14  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

*näky.*kenkien korjaamiseen. Tänään on mulla näköjään kirjotusvirheiden päivä!

27. elokuuta 2008 klo 12.15  
Blogger Kitty Kat kirjoitti...

kannattaa kiikuttaa kenkulit suutarille :)..mulla hajosi yksi kesä mukavasti työpäivän jälkeen sandaalit (siis niin ettei ne enää pysyneet jalassa) ja siinähän sitten kipittelin pitkin keskustaa paljain jaloin etsimässä uutta sandaalia tilalle, onneksi oli kesä ;)!

näin korkokenkä rajoittuneena kanniskelen korkkaripäivinä aina ballerinoja laukussa niin että niihin voi vaihtaa kun päkiät irtisanoo yhteistyön, eipä ainakaan tartte enää paljain jaloin hipsiä :D..

27. elokuuta 2008 klo 12.16  
Anonymous Kiki kirjoitti...

Mulla hajos melko korkeakorkoinen korkkari kerran kun oltiin teatteriin menossa.

Ajattelin, että piru vie, kenkähän ei pilaa hauskaa iltaa kaverin kanssa ja teatterielämystä. Eli asennen ennen ulkonäköä. Joten tyynesti irrotin koko vinksahtaneen koron nauloineen, ja sitten kävelin korottomalla kengällä varpistaen (pohkeet vähän jumissa). Onneksi oli mustat leveälahkeiset housut, jotka peitti hieman jalkaa. Ja kukaan ei kai kauheesti kiinnittänyt huomiota onnahtevaan menooni. ;D Taksilla sitten kotiin ja kenkä suutarille.

27. elokuuta 2008 klo 12.19  
Blogger eimie kirjoitti...

yhet mun piikkikorolliset lempisaappaat on kokenu just ton korkolapun irtoamisen. uudenvuoden taxinmetsästys eli 2h kävelyä tais olla niille liikaa. koht 2v tapahtuneesta ja kengät odottaa edelleen suutaria..

27. elokuuta 2008 klo 14.07  
Anonymous Lottatyttö kirjoitti...

Löydin ihanaiset remmikorkkarit kesällä maalaiskirpputorilta. Olivat hirmu hyvässä kunnossa.. kunnes baari-illan jälkeen kävely Punavuoresta Töölöön osoittautui mahdottomaksi. Kengät kirjaimellisesti hajosit jalkaan. Tulin siihen tulokseen, että näissäkin aika oli haurastuttanut liimat ja ompeleet niin että mitään ei ollut tehtävissä. Meni loppumatka paljainvarpain hipsien, onneksi viini lämmitti. :)

Harmittaa, suutarin mukaan ei kannattanut miettiäkkään kkorjausta.. nyyh

27. elokuuta 2008 klo 18.23  
Anonymous farkkutyttö kirjoitti...

Minullekkin on muuteman kerran käynyt noin, onneksi kuitenkin selvisit! :)

Olisi tosiaan kiva saada postaus sinulta hesan parhaimmista kirppiksistä ja käymisen arvoisista liikkeistä hesassa, millaista joku muukin tuolla toivoi!

27. elokuuta 2008 klo 19.36  
Blogger nodresscodes kirjoitti...

Tuollainen kyllä pelottaa korkokengissä, joten ehkä siksikin niitä ei juuri jalassani näy. Sukkasillaan kun ei viitsisi ja tarkenisi täällä Suomessa ainakaan sipsutella, eikä jaksaisi varakenkiäkään kantaa mukana. Ah, niin käytännöllistä ja niin epänaisellista. :P

27. elokuuta 2008 klo 20.09  
Anonymous Narksu kirjoitti...

Kenkiäni en ole onnistunut hajottamaan, mutta muistan, kun isäni menetti kengänpohjansa kesken arkunkannon hautajaisissa :) Siinä ei vähään aikaan päässyt tarkistamaan, miksi jalkapohjaa hieman pistelee...

Vaikka eihän tämä tietenkään asiaan liittynyt.

27. elokuuta 2008 klo 20.33  
Blogger Ninna kirjoitti...

Mulla viime lauantai-iltana koko korko jäi Rosson rappuralliin. :D Siinä sitten piti muka normaalisti kävellä Rossoon ja siellä vessaan ja vielä poiskin. Lähtömatka oli tuskasin kun lauantai-illan tyyliin kaupunki täynnä ihmisiä ja minä esitän ettei mikää ole vialla vaikka toista korkoa ei ole laisinkaan xD Äipällä oli hauskaa vieressä.

27. elokuuta 2008 klo 20.43  
Blogger poster kirjoitti...

Mulle on käynyt muutamaankin kertaan kirpparikorkkareiden korkolapuille noin! Ja sekös vasta on ärsyttävää :< Joten et ole ainoa!
En koskaan jaksa viedä kenkiä korkolappujen vaihtoon suutarille asti, vaikka kuljen erään suutarin ohi joka päivä. Hyi hyi minä.

27. elokuuta 2008 klo 21.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla lähti kerran iso palanen kengänpohjasta irti ja jäi keskelle katua.. =) Yritin siinä sitten huomaamattomasti sipaista palasta tiensivuun ja jatkaa matkaa.. Tuo ei kuitenkaan ollut läheskään niin ärsyttävä tapaus kuin uudehkot andiamon saapikkaani, joihin tuli kesken loskaisen kevettalvipäivän reikä pohjaan, ja kaikki jäätävä loskavesi pääsi kenkään. Onni onnettomuudessa etten tullut kipeäksi vaikka usemman tunnin jouduin jalkapohjat märkänä kuljeksimaan. =)

27. elokuuta 2008 klo 23.26  
Blogger Marika kirjoitti...

Omistan eräät kengät, joista on lähtenyt kantalaput kävelemään valehtelematta ainakin viisi kertaa. Muutamaan kertaan olenkin saanut kävellä lopun päivää ne jalassa, mistä syystä korkolappu ei enää pysy kiinni kannassa. Myös toisista kengistäni on lähtenyt korkolappu kesken päivän. Siinä sitten yrittää sipsuttaa ja olla kävelemättä..

28. elokuuta 2008 klo 2.22  
Blogger Foxy kirjoitti...

mulla kävi ihan sama juttu, korkolaput ihan priimakunossa ja ekan kävelyn jälkeen, molemmat oli kadonnut kuin tuhkatuuleen, omanikin oli kirppikseltä, nut ne odottaa suutarille menoa, korkoja en onneksi pilannut kun kävelin varovasti kotiin.

28. elokuuta 2008 klo 9.52  
Blogger MouMou kirjoitti...

Äh, suutarille vaan ja pyydä kuntoarvio.:/

28. elokuuta 2008 klo 17.03  
Blogger sarakissa kirjoitti...

Voi ei, tuo on inhottavaa :( Minulla myös joskus levähti aivan ihanat kirpparilta löytämäni nilkkurit kesken illanvieton, toisesta vain halkesi korko ja tipahti kokonaan irti. Siinä sitten oli kiva nilkuttaa kotiin :)
En tiedä voiko suutarilla tehdä kokonaan uuden koron kenkään, luulisi että voi. Ainakin toivottavasti :) korkolapun uusiminen on onneksi aika simppeli operaatio :)

29. elokuuta 2008 klo 10.29  
Blogger Jenni kirjoitti...

Miinus: Kiitos hauskasta linkistä. :D Tuollaiset olisivat todella olleet kyiseisenä päivänä. :D

Suhkur: Voi ei! :D Jeesusteippi on kyllä pelastanut mitä kiperimmistä tilanteista. ;) Hyvä juttu, että kengät saatiin vielä korjattua!

Anonyymi1: Voi hitsi! Minulla ei ole koskaan kokonainen korko irronnut! Onneksi omat kenkäni saa korjattua, koska niistä hajosivat vain korkolaput. :)

Kitty Kat: Suutarille ne toki päätyvät, mutten voinut kesken päivän viedä, koska paljain jaloin olisi ollut aika ikävä kotiin hipsiä. :D Tuo varakengät laukussa -idea on varmasti aika hyvä juttu pitkäksi venähtäneitä iltoja ajatellen. ;)

Kiki: Haha. Taksilla huristelu ei ollut yhtään huonompi ratkaisu. :D Minä vain yritin hipsutella kengilläni kotiin mahdollisimman varovasti, jotta korot eivät kärsisi. :)

Eimie: Minullakin on varmaankin joku 10 paria kenkiä odottamassa korkolappujen vaihtoa. Mietin, että kerään kunnon kassillisen kenkiä ja pyydän suutarilta tarjouksen sopivasta yhteishinnasta. :D Tulee nimittäin muuten aika tyyriiksi se reissu, kun korkolappujen vaihto täällä Helsingissä on kamalan kallista. :/

Lottatyttö: Voi mikä harmi. :/ Mahtoi ottaa päähän! No saitpahan nauttia ihanista kengistäsi sentään sen yhden illan. :)

Farkkutyttö: Sellainen postaus on tuon uuden juttusarjan myötä jossain vaiheessa tulossa. :) Teen mieluummin pienempiä juttuja kuin yhden ison jo siitäkin syystä, että en ole kovin monella kirpputorilla ehtinyt vielä täällä edes käydä. Mutta tulossa siis on! :)

NoDressCodes: Omat kenkäni ovat avokkaat vain muutaman sentin koroilla, mutta korkolaputhan niissäkin tosiaan on. Lenkkareilla olisi tältäkin ongelmalta vältytty. ;)

Narksu: Ohhoh. :O Aikamoinen tilanne. Onneksi isäsi selvisi ilman kenkää tilanteen loppuun asti. :)

Ninna: Minä en ehkä moiseen esitykseen pystyisi. :D

Poster: Haha, eli tämä on nyt sitten ilmeisesti ihan mahdollista vanhojen kenkien kohdalla. :) Minun lähettyvilläni ei ole suutaria ja muutenkin kenkuttavat nämä Helsingin suutareiden kalliit hinnat. :(

Anonyymi2: Hahaha, uskon että on ollut pokerinaamassa pitelemistä. :D Mutta kai teit valituksen niistä Andiamon kengistä?! Reikä pohjassa on aika paha ongelma kyllä. :)

Marika: Samaa tekniikkaa jouduin minäkin käyttämään. Onpa omituista että korkolaput eivät pysy kengissäsi. Ei varmaankaan kannata niitä enää korjauttaa, jos aina irtoavat. :(

Foxy: Minäkin onneksi sain varjeltua korkoja niin, että eivät kärsineet suurempia vaurioita, vaikka korkolaput olivatkin mennyttä. :)

MouMou: Kengät kyllä saan korjautettua helposti vaihtamalla ne korkolaput, kun korot eivät kärsineet tuosta tapauksesta. :) Mutta kesken päivän en voinut kenkiäni suutarille viedä, koska vaihtokenkiä ei ollut matkassa. :D

Sarakissa: Voi ei! Voithan aina yrittää kysyä suutarilta, jos uuden koron tehtailu onnistuisi. :D

29. elokuuta 2008 klo 14.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on itse asiassa hajonneet kengät kaksikin kertaa kesken matkan.

1. Ensimmäisellä kerralla oli äidin ikivanhat sandaalit jalassa. Niissä oli ihmeellinen hapero pohja, sillä pohja kirjaimellisesti katkesi kahteen osaan kesken kotimatkan. Olin onneksi jo lähellä kotia ja oli lämmin kesäpäivä, joten kävelin sitten paljain jaloin kotiin.

2. Toisella kerralla äidin vanhoista avokkaista lähti pohja irvistelemään jo menomatkalle, kun olin poikaystävän luokse lähdössä. Ajattelin kuitenkin kenkien kestävän, mutta kun oltiin lähdössä yhdessä illalla ulos, sanoi kengät itsensä irti. Ei auttanut muu kuin soittaa äiti hätiin. Hän sitten mulle autolla kiikutti toiset kengät, ettei ilta jäänyt väliin rikkinäisten kenkien vuoksi.

29. elokuuta 2008 klo 20.59  
Blogger Sylvia kirjoitti...

miula hajosi pariisissa parin kuukauden vanhat kengät pariisin suurimmalla metroasemalla. se oli ihan kamalaa!

tiedäthän kun lentokentillä on niitä rullia jotka vievät nopeammin eteenpäin. niin ilmeisesti astuin niin huolimattomasti että korko jäi "tasaiselle" maalle ja päkiä rullaavalle. mistä johtui että korko irtosi ja ihmettelin mites näin lonksutan kunnes katsoin taakseni ja jouduin juoksemaan vastasuuntaan sitä rullaa vain napatakseni 9cm korkoni. Päädyin nurkkaan tekemään hätäsuunnitelmaa korko kädessä. Edessä oli 11 eurolla ballerinoja myynnissä, mutta ulkona satoi.

Sen sijaan nilkutin lähimpään saman ketjun liikkeeseen mistä olin kenkäni ostanut (onneksi oli melkein suoraan metroaseman yläpuolella...) ja valehtelin että olin ostanut ne 2 viikkoa sitten ja ne hajosivat.
Sain onneksi tilalle sitten kengät. En samanlaisia, koska ne olivat loppu.... mutta oikein ihanat on nuokin jotka tilalle sain.

30. elokuuta 2008 klo 11.29  
Blogger Jenni kirjoitti...

Pinja2: Serkulleni kävi juuri tuon ensimmäisen kohdan tavoin. Hän oli löytänyt kaapista jotkut äitinsä vanhat korkkipohjaiset sandaalit ja lopputulos oli se, että pohjat murenivat palasiksi työmatkalla. :D Ja onneksi äitisi pääsi toisella kertaa hätiin. ;)

Sylvia: Voi ei, varmasti aivan kamala tilanne!!! :D Onneksi sait jujutettua liikkeestä uudet kengät. :)

30. elokuuta 2008 klo 11.36  
Blogger Cake kirjoitti...

Muutama kuukausi sitten Hakaniemen mukulakivillä kävellessäni korkoni lohkesi kahtia. Ei siis katkennut, vaan lohkesi pituussuunnassa (miten se on edes mahdollista?!). Siinä sitä sitten seistiin, saapas kädessä keskellä Hakaniemen toria :D Onneksi muistin, että Hakaniemen hallissa on suutari, joka pelastikin minut liimaamalla palan pikaliimalla kiinni. En kuitenkaan uskaltanut kokeilla pysyykö liimaus kotiin asti, vaan linkutin Hämeentien Fidalle ja ostin söpöt korkkarit joilla kipsuttelin tyytyväisenä kotiin. Kurjinta tässä kuitenkin oli se, että kengät eivät edes olleet minun, vaan siskoni saappaat, joita lainasin hänen ollessa matkoilla.. *oho* :D

30. elokuuta 2008 klo 18.22  
Blogger Cake kirjoitti...

Ja itseasiassa juuri viikko sitten Italiassa reilatessamme ainoat läpsyni sanoivat sopimuksen irti kesken nähtävyyksien kiertelyn. Enpä tosin pistänyt pahakseni sitä, että jouduin kenkäostoksille Roomassa :D

30. elokuuta 2008 klo 18.30  
Blogger Jenni kirjoitti...

Cake: Kiitos päivän parhaista nauruista. :D Otan siis osaa (siskosi!) kenkien puolesta, mutta nauramatta en voinut sitä tehdä. :D

1. syyskuuta 2008 klo 19.07  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu