Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Bloggaajat Tukholmassa, osa 2

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 3. marraskuuta 2008

Bloggaajat Tukholmassa, osa 2

Blogireissun ruodinta jatkuu! Tässä vaiheessa myös Anna-Maria (, jota viime postauksessa puhuttelin vielä Fluxoriksi vanhasta tottumuksesta) ja Ranna ovat jakaneet kokemuksiaan reissusta. Omalta osaltani käsittelemättä ovat vielä reissun toinen päivä ja kotiinpaluu. Toki aion kertoa myös ostoksistani, jotka monia varmasti kiinnostavat, mutta niistä sekä muutamista reissun yksityiskohdista tarkemmin vielä sitten aivan erillisissä postauksissaan. :)

Matkan toinen aamu alkoi tavaroiden pakkaamisella, sillä matkatavarat vietiin terminaaliin jo aamulla. Onneksi olin ollut kaukaa viisas ja hoitanut homman kotiin melkein kokonaan jo edellisenä iltana, vaikka väsyttikin. Nyt nimittäin en joutunut kiirehtimään aamulla, vaan sain tehdä aamutoimeni rauhassa. Olimme juuri ja juuri saaneet karistettua unenrippeet silmistämme, kun Ruotsin suomenkielisen television toimittaja ja kuvaaja alkoivat hätistellä meitä kysymyksineen ja kameroineen. :D Ensimmäisenä suuntasimme Slussenille Grandpa-nimiseen liikkeeseen, jonka valikoima koostuu sekä vintage-aarteista että uusista vaatteista. Löysin putiikista aivan mahtavan tuliaisen eräälle kotona odottavalle, mutta se ansaitsee enemmän huomiota kuin vain pienen maininnan, joten saatte lukea siitä myöhemmin. ;)

Pitää sitä välillä vähän herkutellakin. ;) Ehdimme ennen Grandpata piipahtamaan kahvilassa.

Suloinen Nelliina kietoutui visusti Monkin lämpöiseen huiviin koko loppureissun. :)

Naurua riitti, kun kaikki bloggaajat ottivat perusposeerauksensa yhtäaikaa! Kuvan otti Honey Junkie.

Ehdin shoppailun lomassa ikuistaa päivän asuni Grandpan peilin kautta.

Grandpasta matka jatkui upeaan vintage-kauppaan Beyond Retroon. Valtava liike täynnä toinen toistaan mahtavampia second hand -löytöjä sai meistä jokaisen hykertelemään innoissaan. Hinnat olivat kohtalaiset ja valikoimaa aivan valtavasti! Oikeastaan minulle kävi aarreaitassa niin, että ihanuuksille tuli ikään kuin sokeaksi. Kun ympärillä on loputtomasti erilaisia vaatteita, ei oikein osaa enää tarttua mihinkään eikä niiden joukosta oikein löydä mitään. Muutenkin saan enemmän nautintoa jostain onnettomalta pikku-kirpparilta tekemistäni pilkkahintaisista löydöistä kuin vintage-tavaratalon valmiiksi valikoiduista (ja reippaammalla kädellä hinnoitelluista) vintage-helmistä. Minulle usein se löytämisen riemu on nimittäin puolet ilosta!.:) Beyond Retrossa kannattaa kuitenkin piipahtaa, jos mahdollisuus sattuu kohdalle!

Kuvassa näkyy vain pieni murto-osa Beyond Retron kenkävalikoimasta.

Astuessamme liikkeeseen myyjä oli juuri somistamassa sisäänkäyntiä melko.. eh.. runsain koristuksin!


Seuraavaksi saimme vapaata shoppailuaikaa muutaman tunnin ennen kuin meidän oli määrä lähteä takaisin Suomeen. Porukka jakautui kahtia, kun osa halusi takaisin keskustaan ja osa taas halusi jatkaa shoppailua Slussenilla. Itse jäin viimeksi mainittuun porukkaan, koska mielessäni oli muutama putiikki, jossa halusin pistäytyä. Omasta mielestäni kierroksen kiinnostavimmat liikkeet olivat Weekday ja Monki, jotka tarjoavat persoonallisia vaatteita opiskelijallekin sopivaan hintaan. :)


Honey Junkie näpäsisi kuvan Anna-Mariasta, minusta ja Rannasta syyssateen keskellä.

Minttu ikuisti meidät jäähyvästejä jättäessä.

Kierroksen päästyä loppuun, olimmekin jo aika väsyneitä ja nälkäisiä. Suuntasimme terminaaliin ja pääsimme onneksemme laivassa heti herkkuaterian ääreen. Kun vatsa oli täynnä, oli aika tehdä hiukan tax free -ostoksia. Omat ostokseni tosin jäivät vain pariin karkkipussiin ja isänpäivälahjaan. Suunnittelimme kovasti yökerhoon lähtöä ja kokoonnuimme Sallan hyttiin, mutta lopputulos oli se, että jämähdimme kaikki löhöilemään sohvalle ja sängylle ja painuimme lopulta suoraan omiin hytteihimme nukkumaan. Yöllä keinutti taas huolella, mutta olin varautunut laivamatkaan kahden pahoinvointilääkkeen turvin, sillä meitä oli varoitettu merenkäynnistä jo ennen matkaa. Tällä kertaa keinutus ei tuntunut mahanpohjassa ollenkaan, joten lääkkeistä todella oli apua!

Aamulla koitti paluu harmaaseen ja sateiseen Helsinkiin. Tunnelmat olivat monta kokemusta rikkaammat ja onnelliset, mutta melkoisen väsyneet. Ensimmäiseksi suuntasin kotona parin tunnin päiväunille, joita täydensin vielä kaksilla päikkäreillä illan mittaan ja unta riitti vielä yöksikin. :D Lauantaikin meni vielä reissusta toipuessa, mutta nyt olisin valmis ottamaan jo uusiksi! No jos ei sentään ihan heti, niin kuukauden-parin päästä varmasti. ;)


Väsynyt matkaaja kapsäkkiensä kera. :) Kuvaajana toimi Honey Junkie.

Tunnisteet:

9 kommenttia:

Blogger kullanmuru kirjoitti...

Voi kun ihana reissu! :D

4. marraskuuta 2008 klo 22.20  
Blogger stereo speakers kirjoitti...

tässä tulee niiiin kateelliseksi kun teillä kaikilla on vuorotellen näitä tukholma-postauksia, eikä ne tunnu loppuvan koskaan :D
mäkin haluan ulkomaille!

4. marraskuuta 2008 klo 22.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuo hurmaava piposi on ostettu? Tämä tahtoo myös! :>

5. marraskuuta 2008 klo 12.13  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kullanmuru: Hihii. :)

Stereo Speakers: Hahah, kyllä ne joskus loppuvat! Voi kun matkakassaksi riittäisikin vain matkojen hinta, mutta pitää olla aina myös se shoppailuvara. :/

Anonyymi: Pipo on H&M:ltä. :) Ostin sen joskus kuukausi sitten.

5. marraskuuta 2008 klo 14.16  
Blogger Tara kirjoitti...

:o mä tulisin hulluks tuolla Beyond Retron kenkähyllyillä

5. marraskuuta 2008 klo 15.06  
Blogger Tiu kirjoitti...

minkälainen hinta-taso on monkissa?

5. marraskuuta 2008 klo 16.51  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tara: Veikkaan, että aika monikin tulisi. :D Itse alan pikkuhiljaa sisäistää, että en välttämättä tarvitse enää yhtään kenkäparia lisää. (Mitatkaa minulta kuume!) Beyond Retron kenkämeressä tulin kuitenkin aika sokeaksi ihanuuksille, kun niitä oli liikaa. :D

Tiu: Monkin hintataso oli minusta aika samankaltainen kuin esimerkiksi Cheap Mondaylla eli erittäin kohtuullinen. Hameiden hinnat pyörivät jossakin 30 euron paikkeilla ja simppelistä paidasta sai pulittaa 20-30 euroa.

6. marraskuuta 2008 klo 14.50  
Blogger Erik kirjoitti...

mistäsait idean rueta pitämään blogia muodista

10. marraskuuta 2008 klo 11.07  
Blogger Jenni kirjoitti...

Erik: Idea bloggailuun lähti siitä, kun löysin muotiblogit erään keskustelupalstan kautta ihan sattumalta. Innostuin asiasta niin kovasti, että luin kertaheitolla kaikki blogit läpi (niitä ei silloin ollut vielä kovin montaa ;)) ja pisti oman blogin pystyyn melkein samantien. :)

11. marraskuuta 2008 klo 16.51  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu