Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kunniavieraana

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 11. marraskuuta 2008

Kunniavieraana


Olen palannut kotiin isänpäivän vietosta ja vähän muiltakin matkoilta... Isä sai lahjaksi Taika-sarjan pienen mustavalkoisen espressokupin, jonka kyljessä pönöttävä tuiman näköinen pöllö sopi minusta espressoon hullaantuneelle isälleni kuin nenä päähän. :D

Isänpäivän jälkeen matka jatkui Jyväskylään, missä minulla oli tiedossa graduohjaus ja eräs varsin mielenkiintoinen visiitti. Ystäväni soitti minulle jokin aika sitten ja kertoi olevansa työharjoittelussa Jyväskylän Normaalikoulussa kuudennen luokan opettajana. Hän oli päättänyt antaa oppilailleen mediakasvatusta blogien avulla - oppilaat ovat saaneet tutustua blogosfääriin ja perustaa omat bloginsa. Miten tämä sitten minuun liittyy? Kaverini ehdotti, että tulisin vierailulle luokkaan ja kertoisin hiukan bloggailusta omasta näkökulmastani. Työharjoittelujakso sijoittui juuri sopivasti samoihin aikoihin, kun minun oli muutenkin määrä käydä Jyväskylässä, joten suostuin mukaan.

Minua hiukan jännitti mennä puhumaan luokkaan, koska en ole koskaan joutunut puhumaan isommalle joukolle bloggailusta ja arvelin, että 6-luokkalaiset olisivat melko kriittistä yleisöä. :D Kaikki meni kuitenkin ihan hyvin, kun vihdoin astuin 6B-luokkaan. Oppilaat olivat tehneet blogeista tarkkoja huomioita ja kyselivät kiperiä kysymyksiä. Oli hauskaa, miten huolellisesti Pupulandiaakin oli luettu, koska kun mainitsin jotain muiden bloggaajien tapaamisesta, luokan pojat heti huudahtivat: "Ai siellä Tukholmassako?" :D Juttelimme siitä, miten netissä on sopivaa käyttäytyä ja annoin vinkin, jossa minusta on oppimista vielä monilla vanhemmillakin. Eli aika hyvänä ohjenuorana voisi toimia se, että sellaista asiaa, mitä ei kehtaisi sanoa kasvotusten ja omalla nimellään, ei ehkä kannata kirjoittaa nettiinkään.


Kuvat löytyivät täältä ja täältä.

Tunnisteet:

12 kommenttia:

Blogger Roosa kirjoitti...

Tosi hyvän neuvon annoit tulevaisuuden bloggaajille :)q

11. marraskuuta 2008 klo 15.48  
Anonymous Saduuu kirjoitti...

oispa meilläkin ollut 6 lk tuollasta.siitä sun ystävästä tulee varmasti hyvä opettaja kun jaksaa keksiä tuollasia uusia juttuja. ja voin uskoa miten kiinnostava on tavata sinun kaltainen hyvä bloggari.

11. marraskuuta 2008 klo 15.55  
Anonymous Via kirjoitti...

Ihana opettaja tämä ystäväsi! Tosi hienoa tuoda opetukseen oikeasti nuorisoa koskevaa asiaa. Tuollaista kaivataan. Hyvä että menit mukaan! Pikkusiskoni on kuudennella luokalla ja tuntuu että ainakin heidän koulussaan nettikasvatus on aivan lapsenkengissä. Opettajat eivät tiedä irc-gallerioista tai blogeista mitään ja opetus on lähinnä sähköpostin ja Hesarin sivujen käyttöön liittyvää.

11. marraskuuta 2008 klo 16.11  
Blogger Honey kirjoitti...

Mä olen pitkään ajatellut, että niitä vanhempia olisi hyvä opastaa blogien ja muun nettimaailman pariin. Osa on ihan pihalla asioista.

11. marraskuuta 2008 klo 16.15  
Blogger ginger kirjoitti...

hihhii. kiva ohje;)

11. marraskuuta 2008 klo 16.21  
Blogger Tautou kirjoitti...

Minusta tuo oli ihana juttu että menit kutosluokkalaisia tapaamaan :) Varmasti ollut ihana innoissaan, minä ainankin olisin ollut ;D

11. marraskuuta 2008 klo 17.25  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Oho, varmaan kiva oli käydä kertomassa niille oppilaille bloggailusta :D

11. marraskuuta 2008 klo 18.37  
Blogger Jenni kirjoitti...

Roosa: Kiitos. :)

Saduuu: Minustakin on mahtavaa, että tuollaista järjestetään. Toivottavasti mediakasvatuksen myötä tämän päivän nuorista tulee fiksuja netin käyttäjiä. :)

Via: Minäkin uskon, että kaveristani tulee aivan huippu opettaja. :) On huipputyyppi kyllä muutenkin! Monille kuudesluokkalaisille blogit olivat vielä entuudestaan olleet aika tuntematon juttu, mutta minusta on hyvä, että näitä asioita käydään yhdessä läpi ja opetellaan fiksua nettikäyttäytymistä. Kaverini on käsitellyt tunneillaan myös esimerkiksi YouTubea, joten tuon luokan oppilaat ainakin saavat hyvät valmiudet netin käyttöön. :)

Honey: Tuossakin luokassa oli oppilaita, joita nettimaailma ja tietokoneet eivät juurikaan kiinnostaneet tai sellaisia, joille ne eivät olleet entuudestaan kovin tuttuja. On hyvä opettaa lapsia tietokoneiden käyttöön jo tuossa iässä, koska edelleenkään kaikilla ei ole kotona tietokoneita, joilla voisi harjoitella ja yläasteella teknologia taitaa olla jo osa opetusta.

Ginger: Kiitos. :)

Tautou: No toiset olivat enemmän innoissaan kuin toiset, mutta mukava kokemus se oli kaikin puolin. :)

Kullanmuru: Olihan se mukavaa! :) Ja kiva olla omalta osaltaan auttamassa nuoria oppimaan fiksua nettikäyttäytymistä. :)

12. marraskuuta 2008 klo 12.24  
Blogger Satsu kirjoitti...

Ehdottomasti hymiön paikka. :D

12. marraskuuta 2008 klo 14.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oli kiva kun sä kävit meijjän luokassa.. Tuli nyt vastasen varalle tietoon paljon sellasta, mitä se meijjän harjottelijakaan ei tienny(vaikka kyll seki tietää ihan sikana)))))=) Kiitti vinkeistäXD

12. marraskuuta 2008 klo 15.47  
Blogger Pikku tyttö kirjoitti...

Kiitos kovasti vierailusta! Se oli tosi mukava juttu, kun pääsit tulemaan meidän luokkaan. Mä ainakin olin tosi innoissani siitä. Ne sun valkoiset saappaas olivat tosi maukkaat! ;)

12. marraskuuta 2008 klo 18.54  
Blogger Jenni kirjoitti...

Satsu: Kiitti. :D

Viekku: Tosi kiva saada kommentteja teiltä, jotka olitte itse siellä paikalla. :) Oli mukava nähdä tulevaisuuden bloggaajia! :)

Pikku tyttö: Kiitos. :D Ihana kuulla, että visiitti oli mieluisa! Ja minäkin olen ihan hullaantunut niihin saappaisiin. :)

12. marraskuuta 2008 klo 19.31  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu