Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Punatut huulet

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Punatut huulet

Innostuin kovasti punaisesta huulipunasta työpaikkani pikkujoulujen myötä, kun teemana oli 50-luku. Eihän sitä fiftari-hengessä vain VOI juhlia ilman punaisia huulia! Olen aina vierastanut huulipunaa, sillä siitä on tullut lähinnä tätimäisiä viboja, eikä tyttömäinen tyylini muutenkaan ole kaivannut rinnalleen kovin voimakasta meikkiä. Kirkkaanpunaiset huulet ovat kuitenkin kiehtoneet minua, sillä muun meikin ollessa neutraali, punahuulet voivat näyttää jopa raikkailta. Päätinkin siis tänään rohkaistua ja kokeilla huulipunaa ihan arkikäyttöön! Helppoahan tämä kotioloissa on, mutta parin tunnin päästä pitäisi uskaltautua ihmisten ilmoille... ;)



Tänään oli ehdottomasti mekko- tai hamefiilis, eli yhdestä helmasta lähdettiin. Sovittelin aikani kaapista löytyviä hameita, mutta en ollut oikein mihinkään täysin tyytyväinen. Lopulta käteeni osui musta neulemekko, jonka löysin viime vuonna joulun jälkeisistä alennusmyynneistä (mutta joka jostain kumman syystä oli unohtunut kaapin perukoille muutaman käyttökerran jälkeen). Musta mekko mustiin sukkahousuihin yhdistettynä tuntui kuitenkin turhan synkältä, joten halusin lisätä asuun hieman väriä. Harmaat kengät ja harmaa neuletakki eivät juuri väriä tuoneet, joten kokonaisuus täydentyi vielä punavalkoisella vyöllä huulipunalla (sekä sen väriin matchaavalla kynsilakalla) sekä samoja sävyjä toistavilla pinsseillä. Pupu-teemalla koristellut pinssi-söpöläiset löytyivät viime viikonloppuna TAIK:n joulumyyjäisistä. Muru-merkkisiä rintamerkkejä myydään myös kahden suunnittelijan yhteistyönä toteuttamassa verkkokauppa Rosa Matildassa.



Hassua miten muuten punaiset huulet muuttavat koko lookin. Näytän mielestäni paljon vanhemmalta ja aikuisemmalta huulet punattuina. Lisäksi huulipuna toimii ikään kuin "asusteena", sillä kokomusta asukaan ei ole ollenkaan niin tylsä tai synkkä, jos kasvoilla on väriä. Mikäs teidän muiden suhde on huulipunaan?



  • musta neulemekko - Carlings (merkistä ei tietoa)
  • punavalkoraidallinen vyö - second hand
  • pinssit - Muru (TAIK:n joulumyyjäiset)
  • harmaat nilkkurit - second hand
  • harmaa neuletakki - H&M



Tunnisteet: , ,

31 kommenttia:

Blogger MouMou kirjoitti...

Huulipuna näyttää kivalta, mutten minäkään sitä oikein osaa pitää. Tänään ajattelin illalla laittaa Mintun maanantaiarvonnasta voitettua huulipunaa pikkujouluihin.:) Söpöjä pinssejä muuten!<3

3. joulukuuta 2008 klo 15.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minä tykkään käyttää huulipunaa fiiliksen mukaan. Välillä se säväyttää ihanasti, varsinkin jos väri on TODELLA punainen. Välillä taas ei vaan inspiroi yhtään.

Huulipuna on oikea pelastus silloin kun on kulahtanut olo. Ihmiset kiinnittävät kaiken huomion huuliisi, niin että hapsottavat hiukset tai varjot silmien alla jäävät vähemmälle tarkastelulle :D
Tosin saattaahan se olla ihan psyykkistäkin, punainen piristää henkistäkin tilaa;)

-Galadriel-

3. joulukuuta 2008 klo 15.10  
Blogger Gemma kirjoitti...

En oikein osaa käyttää huulipunia tai huulikiiltoja. Pitäisi varmaan opetella, varsinkin juhla/bilemeikissä puna/kiilto tekevät meikkiin huolitellumman säväyksen ! : )

3. joulukuuta 2008 klo 15.17  
Blogger Astrid kirjoitti...

Minun suhteeni huulipunaan on aika tuore. Tykkään tummista huulista, mutta en yhtään pinkeistä barbiehuulista tai nudeväristä - vähän teiniä minun ikäiselleni :D Punainen on klassinen ja ajaton, kunhan vain löytäisi sellaisen punan, mikä säilyttää värinsä huulilla!

3. joulukuuta 2008 klo 15.47  
Blogger Tiia kirjoitti...

Heippa. Ekaa kertaa kommentoin, vaikka oonkin jo vähän aikaa tätä lukenut. Sulle kyllä sopii hienosti huulipuna! Itekin käyttäisin jos sopis. :D Tai en oo kauheesti kyllä testaillu. Mutta pointtini oli tosiaan se, että hienon blogin omistat. :)

3. joulukuuta 2008 klo 16.28  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Todella kiva asukokonaisuus tuli! Tykkään punaisesta huulipunasta, tosin en itsekkään kovin usein uskalla kokeilla sitä! :/

3. joulukuuta 2008 klo 16.34  
Blogger A.K. kirjoitti...

Punainen huulipuna sopii sulle todella hyvin! :) Itsekkin suosin punaista huulipunaa juhlameikissä tai muutenkin ihan vain "ulos" mennessä, mutta arkimeikkiin saa ihan vain huulikiilto riittää. :)

3. joulukuuta 2008 klo 16.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hih, bloggasin just tänään, että aion vihdoin opetella käyttämään oiekin punaista huulipunaa! Ihastuttavat kuvasi vain vahvistavat aikomustani :)

3. joulukuuta 2008 klo 16.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hih, bloggasin just tänään, että aion vihdoin opetella käyttämään oiekin punaista huulipunaa! Ihastuttavat kuvasi vain vahvistavat aikomustani :)

3. joulukuuta 2008 klo 16.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En osaa käyttää huulipunaa, enkä oikeastaan kiiltoakaan. Kaapista kyllä löytyy punia joka lähtöön, koska sorrun niitä silloin tällöin alennuksista ostamaan ja uskottelen että nyt opettelen :D. Näyttää kyllä kivalta sulla!

3. joulukuuta 2008 klo 16.46  
Blogger Lumikki kirjoitti...

En oikein osaa käyttää huulipunaa, taidan olla liian nuori siihen:D no mutta tosi kivalta se kyllä näyttää, ehkä vielä joskus uskallan! kyllä multa kirkkaanpunainen huulipuna löytyisi..

Oon kateellinen noista nilkkureista!

3. joulukuuta 2008 klo 16.49  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Minäkään en oikein osaa käyttää "kunnon" huulipunaa, johtuu varmaankin vaaleasta värityksestäni. Toisaalta tummempi huulipuna näyttää kyllä hyvältä esim. Nicole Kidmanilla, mutta toistaiseksi olen ollut jänishousu!

3. joulukuuta 2008 klo 18.04  
Blogger Eevi kirjoitti...

Punainen huulipuna näyttää kyllä ihanalta kun valitsee oikean sävyn ja asusteet. Mulla tuli kamala hinku huulipunakaupoille kun luin sun postauksen! :) Tosi kivalta näyttää!

3. joulukuuta 2008 klo 18.37  
Blogger Ladetsu kirjoitti...

Minulla on huulipunan käyttö -kausia aina sillin tällöin. Sitä vaan aina laiskistuu eikä jaksa muutenkaan panostaa ulkonäköönsä.
Nyt on tullut käytettyä huulikiiltoa, mutta kohtapuoliin tulisi taas huulipunakausi. Se punainen huulipunani on nimittäin tosi päivänpelastaja. :)

3. joulukuuta 2008 klo 19.23  
Blogger Anna-Maria kirjoitti...

Tätä nykyä punainen huulipuna on mulle ihan must. Tunnen oloni tosi värittömäksi ilman sitä. :) Töissä en jaksa aina käyttää, mutta vapaa-aikana kylläkin. Näytät tosi hyvältä huulipunan kanssa, eli ei muuta kuin käyttämään sitä rohkeasti! :)

3. joulukuuta 2008 klo 20.10  
Blogger elina kirjoitti...

ihana asu, huulipuna matsaa hyvin:) Itellä ei oikeastaan tule käytettyä ollenkaan:) Puoliksi en viitsi ja puoliksi olen ehkä hiukan tätimäinen/liian "nuori" sen käyttämiseen... Tai sitten ei vaan ole tullut käytettyä.

3. joulukuuta 2008 klo 20.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi upeat huulet<3 Sopivat hirmu hyvin teitille!:]

3. joulukuuta 2008 klo 20.24  
Blogger Tuulia kirjoitti...

Ihanat huulet ja ihana asu <3 Noi Muru- tuotteet on törkeän suloisia, ostin Alinalle kyseisestä lastenmallistosta yli satasella vaatteita, kun ne vaan oli niin söpöjä... Hups :D

3. joulukuuta 2008 klo 21.18  
Blogger Cherry Blossom kirjoitti...

Ehdottamsti punaiset huulet. itselläni on tosi vaisu ja halju olo ilman punahuulia. Sinulle väri näyttää sopivan paremmin kuin hyvin :)

3. joulukuuta 2008 klo 21.28  
Blogger Camilla kirjoitti...

Punaiset huulet pukevat sinua, näytät kauniilta. =) Se on kyllä ihme, miten punainen huulipuna voi muuttaa niin paljon! Itse rakastan huulipunia, mutta en itse uskalla käyttää värikkäitä, koska aina on mielessä ajatus, että erottuu muka joukosta ja "kaikki tuijottavat".. Hyvä mielikuvitus. ;)
Minusta saa 5-vuotta nuoremman näköisen, kun punaa huulet, mutta muutenkin nuoren näköisenä yritän välttää sitä.

3. joulukuuta 2008 klo 21.58  
Blogger Christina kirjoitti...

Huulipuna kyllä tekee ihmeen paljon!

Tosi kiva asu jälleen kerran, nuo pinssit ovat tosi suloisia!

3. joulukuuta 2008 klo 22.40  
Blogger Marika kirjoitti...

Itse käytän huulipunaa toisinaan lähinnä bilekäytössä. Käyttäisin useamminkin, mutta omat huuleni ovat niin kuivat ja arat, että huulipuna vain kuivuu ikävästi eikä näytä ollenkaan hyvältä enää parin tunnin jälkeen.

4. joulukuuta 2008 klo 0.42  
Blogger Hanna kirjoitti...

Sulla on kyllä mahtavia linkkivinkkejä! Tilasin juuri itselleni muutaman rintaneulan ja samalla kavereille joululahjaksi hurmaavia taskupeilejä. :)

4. joulukuuta 2008 klo 9.10  
Blogger Mirka kirjoitti...

On kyllä suloisia pupupinssejä, tosi veikeitä! :)

4. joulukuuta 2008 klo 17.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihan turhaan kainostelet punaisia huulia! Hyvältä näyttää! Itsekin käytin aikaisemmin paljonkin punaista, mutta jossain vaiheessa tuli täydellinen stoppi ja kaikki punainen alkoi ahdistaa! Nykyään kartan kaikkea punaista!
Tuon postauksesi ansiosta voisin kyllä harkita punaiseen kynsilakkaan palaamista...ja jos ihan hurjaksi uskaltaisin ryhtyä, voisin jopa taas ostaa huulipunankin! :) Oikean sävyn valinta on vaan aina hankalaa... Minkä merkkistä oma punasi on?
-Rondine-

4. joulukuuta 2008 klo 21.54  
Blogger Jenni kirjoitti...

MouMou: Kiitos. :) Rohkeutta vain sen huulipunan kokeiluun! :)

Anonyymi1/Galadriel: Minäkin olen huulipunissa sitten sellaisen TODELLA punaisen kannalla. :) Tosin nude-sävyilläkin voi saada kauniin, mutta luonnollisen lopputuloksen. Olet kyllä ihan oikeassa sen suhteen, että huulipuna on kumma pelastus nuhjuiseen oloon. Itse sutaisin eilenkin illalla hiukan punaa huuliin, kun aamulla oli tukka kiireessä jäänyt pesemättä ja olo oli muutenkin nuutunut. Ero koko lookissa oli punan jälkeen huima! :)

Gemma: Totta. :) Mutta jos huulipuna ei tunnu omalta jutulta, niin sitten kannattaa panostaa enemmän silmämeikkiin!

Ann: Tuo nude-juttu kummastuttaa minua... Tarkoitetaanko sillä siis huulten omaa, luonnollista sävyä vai sitä, että huulista yritetään saada mahdollisimman samanväriset kuin muusta kasvojen ihosta? :D Itse käsittäisin nude-sanan niin, että se viittaisi huulten omaan sävyyn (kuten tuossa toisessa kommentissani). Mutta pahimman luokan teinipissisten kuolemanvaaleita huulia taidetaan myös kutsua nimityksellä nude? :D En haluaisi kenenkään kyllä luulevan, että tykkään SIITÄ lookista! :D

Vinkiksi muuten punan säilymiseen huulilla sellainen kikka, että huulten rajaus auttaa asiassa tosi paljon. Jos vielä värittää huulten sisäosankin rajauskynällä ennen itse huulipunan lisäämistä, niin pysyy todella paljon paremmin! :)

T: Kiitos kivasta kommentista! :) Minä veikkaan, että huulipuna sopii ihan kaikille, kun vain löytyy se oikea sävy. Eli eikun kokeilemaan! :)

Kullanmuru: Kiitos. Rohkeasti vain kokeilemaan! :) Huomasin, että kynnys pieneni jo ensimmäisen kokeilun jälkeen aivan huimasti!

A.K.: Kiitos. :) Olen itse käyttänyt myös arkikäytössä vain huulirasvaa ja hyvin läpikuultavia huulikiiltoja, tosin ne ovat kyllä sitten saaneet kelvata bilekäyttöönkin. Mutta nyt kun kokeilin huulipunaa ja vieläpä näin arkena, niin huomasin kyllä heti, että siihen tottuu todella nopeasti. Nyt jo parin kokeilun jälkeen minua ei ujostuta yhtään kävellä kadulla punaisine huulineni keskellä kirkasta päivää. :)

Sugar Kane: Saat minulta täyden tuen projektillesi. ;) Tulen tarjoamaan lisätsemppausta tarvittaessa! :D Ja kiitos!

*Jossu*: Minä olen aiemmin sortunut ostamaan vain huulikiiltoja, mutta veikkaan että tästä eteenpäin keräily ulottuu myös huulipuniin. :D

Lumikki: Nilkkurit ovat kyllä huiput! :) En minäkään vielä muutama vuosi sitten olisi voinut kuvitella käyttäväni huulipunaa, mutta näin "aikuisiällä" (HAH) se ei tunnu enää ollenkaan niin hurjalta ajatukselta, kun on vähän ensin totutellut. :)

Bisquits: Nyt vain kotona ensin harjoittelemaan ja kokeilemaan! Ensin uskaltaudut viemään roskapussin huulet punattuina ja sitten varovasti kauppareissulle, ja sitä kautta ihmisten ilmoille. :D Minusta juuri vaalean värityksen ja oikein punaisen huulipunan kontrasti on aivan ihastuttava!

Eeva-Kristiina: Voi kiitos. :) Huulipunakaupoille siis mars! :D

Emmanuelle: Minulle huulipuna on tosiaan aivan uusi tuttavuus ja veikkaan, että tulen tästä eteenpäin käyttämään sekä huulipunia että -kiiltoja rinnakkain. :) Tosin tämä voi tietysti olla vielä huulipunan honeymoon-vaihe. :D

Anna-Maria: Kiitos kovasti. :) Innostuin kyllä huulipunasta nyt tosi paljon ja kaikki nämä positiiviset kommentit vain vahvistivat innostustani. :) Piti eilenkin lisätä illaksi huulipunaa, kun näytin muuten niin valjulta! Taidan jo olla koukussa... ;)

Ginger: Kiitos. :) Eihän se kaikkien juttu ole, mutta minäkin huomasin kypsyneeni ajatukselle pikkuhiljaa ja nyt olen jo koukussa. ;)

Heini: Kiitos! :)

Winda: Hahah! :D Ne Muru-tuotteet ovat kyllä aivan ihania. Itsekin hypistelin suloisia lastenvaatteita siellä Taikin myyjäisissä, mutta ei ole nyt oikein ketään pikkuisia lähipiirissä.

Cherry Blossom: Kiitos, aivan ihana saada näin positiivisia kommentteja kokeilustani! :)

RagDoll: Kiitos ihanista sanoista. :) Minullakin oli aluksi vähän sellainen fiilis, että "kaikki tuijottaa". Mutta sitten totesin, että tuskinpa ketään kiinnostaa. :D Ja jotenkin itsestänikin tuntuu, että puna sopii huulilleni niin hyvin, etten oikein edes huomaa sen olemassaoloa nyt. Hassua, että sinusta puna tekee nuoremman näköisen! Minusta tuntuu omalla kohdallani juuri päinvastaiselta. :)

Christina: Niinpä! Se kyllä kummasti täydentää asun kuin asun. :) Pinssit olivat kyllä vastustamattomia - ja sopivat Pupulandian teeemaankin hyvin. :D

Marika: Minullakin kyllä kuivuvat huulet aika nopeasti, mutta ei vielä ole onneksi mennyt kovin ruman näköiseksi.

Hanna: Kiva kuulla, että linkkivinkistä oli iloa! :) Ja Murukin löysi uusia asiakkaita! Minä ihailin myös söpöjä taskupeilejä, mutta tyydyin tällä kertaa vain pinsseihin. :)

Mirka: Minustakin ne olivat tosi suloisia! Pinsseissä seikkaili myös muita ihastuttavia hahmoja, kuten kissimirrejä ja leppäkerttuja. :)

Anonyymi2/Rondine: Kivaa, jos olen saanut sinut innostettua uudelleen punaisen värin pariin! Kynsissä kunnon punainen näyttää kyllä upealta. :) Tämänhetkinen huulipunasävyni on Elisabeth Ardenin Exceptional Lipstick Autumn 24.

5. joulukuuta 2008 klo 11.31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Punaiset huulet sopivat sinulle oikein hyvin :) Itse olen myös aikaisemmin vierastanut huulipunaa, mutta viime aikoina olen halunnut kokeilla sitä. En vain tunnu löytävän itselleni sopivaa sävyä tai merkkiä. Hakusessa olisi laadukas perushuulipuna, joka ei kuivata huulia liikaa. Mitä merkkiä itse käytät?

5. joulukuuta 2008 klo 12.17  
Blogger Tara kirjoitti...

voi ei mikä söpöliini oot noissa kuvissa! ja ihanalta näyttää toi huulipuna. tosin oon ite tosi huono käyttämään niitä, vaikak välillä hetkellisesti innostunki niitä kokeilemaan (ja ostelemaan.....)

5. joulukuuta 2008 klo 12.23  
Blogger Pink Links kirjoitti...

Käytä vain rohkeasti huulipunaa. Se sopii sinulle. Kokeile myös pinkkiä.

Minihamekin on sinun juttusi.

6. joulukuuta 2008 klo 7.08  
Blogger Jenni kirjoitti...

Annie: Kiitos. :) Minulla on tällä hetkellä käytössä Elisabeth Ardenin Exceptional Lipstick Autumn 24, mutta muista ei ole juurikaan kokemusta edes. :D

Tara: Voi kiitos. :) Rohkeasti vaan kokeilemaan! :)

Taika: Kiitos! Pinkki saattaa olla vielä liian hurja minun kokeiluilleni. :D

9. joulukuuta 2008 klo 21.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Huomasin tänään, että noita pinssejä myy myös Kimperi.com.

20. joulukuuta 2008 klo 4.55  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu