Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Taulun omistaja

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 13. joulukuuta 2008

Taulun omistaja


Taannoisissa TaiK:n joulumyyjäisissä oli tarjolla luonnollisesti myös tauluja - onhan kyseessä Taideteollinen korkeakoulu. Olen aina pitänyt erityisesti valokuvataiteesta ja ihastelinkin erityisesti myytävinä olleita valokuvateoksia. Opiskelijabudjettini ei kuitenkaan näyttänyt taulun hankinnalle vihreää valoa, joten jäin vain haaveilemaan upeista tauluista.

Muutama päivä myöhemmin koin kuitenkin iloisen yllätyksen, kun tililleni tupsahtikin odotettua paljon suurempi veronpalautus. Eräs taulu palasi välittömästi mieleeni "äkkirikastumisen" (no kaikki on suhteellista :D ) myötä ja asiaa hetken harkittuani, päätin yrittää saada taulun vielä omakseni. Ajattelin, että veronpalautusrahat katoaisivat huomaamattani kuin tuhka tuuleen ajan myötä ja mieluummin hankkisin nyt jotakin hiukan arvokkaampaa ja pysyvämpää, kun siihen kerrankin tarjoutui mahdollisuus. Niinpä surffailin TaiK:n sivuille ja lähetin sähköpostia eräälle valokuvauksen professorille. Selitin sähköpostissa tilanteen, kuvailin taulua ja tiedustelin, josko sitä voisi vielä jostakin tiedustella. Homma hoitui helpommin kuin olisin osannut arvatakaan, sillä jo muutaman tunnin kuluttua itse taiteilija oli lähettänyt minulle sähköpostin, jossa kertoi taulun olevan yhä myytävänä. Ja nyt reilu viikko myöhemmin, tuo taulu komeilee jo seinälläni. :)

Kuvan nimi on siis Rannalta ja kuvan on ottanut Taideteollisessa korkeakoulussa valokuvausta opiskeleva Tanja Koljonen. Turkoosinsävyinen kuva herätti heti huomioni kaunilla värillään ja herkkyydellään. Taulu löysi paikkansa todella helposti, koska yhdellä seinällä oli paikka, joka suorastaan huusi taulua. Jotkut olivat yrittäneet ehdottaa siihen kohtaan taulutelevisiota, mutta pah, tämä tyttö ei sellaisia tarvitse. Sattumalta muuten punavalkosävyisessä kodissani juuri kyseisellä seinällä on hylly, jonka päällä on sinivihreitä tavaroita, joten värinsäkin puolesta taulu sopi tuohon kohtaan mielettömän hyvin. Enkä ole kyllä ostopäätöstä katunut hetkeäkään - sen sijaan olen jaksanut taukoamatta päivitellä, miten ihana kotini uusi jäsen onkaan! :)Tunnisteet: ,

12 kommenttia:

Blogger Lumianna kirjoitti...

Kauniin yksinkertainen tuo taulu :). Meiltä löytyy sama valkoinen hylly, oli kiva nähdä taulun kokoa siihen verrattuna. Mitähän suuruusluokkaa hinta oli, haluatko kertoa? Mieluusti ottaisin meillekin jonkin samantyylisen kodin kaunistajan :).

13. joulukuuta 2008 klo 13.09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

onpa kaunis!

13. joulukuuta 2008 klo 13.48  
Blogger MouMou kirjoitti...

Kaunis taulu.:)

13. joulukuuta 2008 klo 14.09  
Blogger sarakissa kirjoitti...

Tosi kaunis taulu, kannatti sijoittaa :) Tuollaiset yllättävät rahantulot onkin kiva laittaa johonkin pysyvään hankintaan ;p

13. joulukuuta 2008 klo 16.27  
Blogger Anna kirjoitti...

Todella kaunis taulu, hyvän löydön olet tehnyt:)

13. joulukuuta 2008 klo 17.29  
Anonymous burgundi kirjoitti...

Kaunis kuva. Mieluusti minäkin harkitsen aikani, ja ostan (tai vaikka maalaan/teetän kuvasta itse) sitten seinälleni sellaista, jota todella arvostan. Tunnelman on ihan eri, kuin jos ostaisi massatuotantona tehtaillun taulun jostain "sisustustavaratalosta"

13. joulukuuta 2008 klo 18.25  
Blogger RagDoll kirjoitti...

On se uskomattoman näyttävä, vaikka yksinkertainen. Kaunista.. =)

13. joulukuuta 2008 klo 18.40  
Blogger Duussi kirjoitti...

Hienolta näyttää! Ja erityisen kiva aina kun voi tuolla tavalla sekä ilahduttaa itseään että tukea nuorta taiteilijaa. :)

13. joulukuuta 2008 klo 19.45  
Blogger KIIA kirjoitti...

Ihana taulu+ ihana sisustus :)

-KIIA

13. joulukuuta 2008 klo 20.12  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Taulu on kyllä kieltämättä aika ihastuttava! Tuollaisen voisin itsellenikin ottaa ehdottomasti :D

13. joulukuuta 2008 klo 23.44  
Blogger ginger kirjoitti...

ihana tuo taulu! aivan lumoavan yksinkertainen ja kaunis. Värit sopivat siihen kun nenä päähän ja muutenkin on kyllä täydellinen:)

14. joulukuuta 2008 klo 17.17  
Blogger Jenni kirjoitti...

Lumianna: Kiva kuulla, että ostos on muidenkin mielestä ollut ihan nappivalinta. :) Taulu maksoi valmiiksi kehystettynä 80 euroa.

Anonyymi: Kiitos. :)

MouMou: Kiitos! :)

Sarakissa: Kiitos. :) On kyllä mukava saada tuollaista palautetta, niin voi olla entistäkin varmempi, että päätös oli oikea. :)

Anna: Kiitos. :)

Burgundi: Olet kyllä ihan oikeassa! Tällaisella työllä on aivan erilainen arvo kuin Ikean valmistaululla. :)

RagDoll: Kiitos, hienosti ilmaistu. :)

Duussi: Sanopa muuta. :) Kaverini jo vitsaillen kutsuikin minua mesenaatiksi. :D Mutta se nyt oli hiukan liioittelua. :D

Kiia: Voi kiitos. :)

Kullanmuru: Kiitos. :)

Ginger: Kiitos. :) Tuo väri minutkin heti hurmasi. :)

15. joulukuuta 2008 klo 15.05  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu