Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Välkyt erottuvat

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 6. joulukuuta 2008

Välkyt erottuvat

Nyt eletään varmaankin vuoden pimeintä aikaa, kun päivän valoisat hetket jäävät niin vähiin ja luntakaan ei ole. Yksi aika hieno keksintö meinaa silti unohtua kovin monelta tuolla pimeässä hiippailevalta - minä itse mukaan lukien. Ja se keksintö on tietysti heijastin!

Nyt voi kuitenkin huoletta unohtaa rumat mainosheijastimet, sillä nykyään pimeyteen voi varustautua myös tyylillä. (Oikein vanhoilla mainosheijastimilla tosin taitaa olla jo aikamoista retro-arvoa.) Itse en oikein koskaan ole tykännyt kovista heijastimista, koska ne helposti jäävät kiinni kaikkialle ja repeytyvät irti. Pehmoheijastimet taas ovat jotenkin käytössä huomaamattomampia, eivätkä niin ikävästi tartukaan laukkujen hihnoihin ja tuolien selkänojiin. Varsinkin pehmoheijastimissa on nykyään valtavasti valinnanvaraa ja jo monen vuoden ajan niitä on saanut ties minkä muotoisena lepakosta nallekarhuun.

Markettituotteiden lisäksi heijastimia on kuitenkin tarjolla myös vaativampaan makuun, sillä esimerkiksi Marimekko, Aarikka, IVANAhelsinki ja Saara Renvall ovat monien muiden lisäksi kantaneet kortensa kekoon heijastinrintamalla. Aarikan heijastimet ovat olleet myynnissä jo vuosia, mutta minusta ideat ovat yhä hauskoja. Aarikan heijastimen saa kätevästi kiinnitettyä vaikkapa takin tai laukun vetoketjuun. Itse omistan myös muutaman vuoden takaa Aarikan hauskan heijastin-rintaneulan, joka käy melkein korusta.


IVANAhelsingin ja Marimekon suloiset heijastimet bongasin ensimmäisen kerran Tyylitaivaasta Iloan löydöistä, mistä kuvakin on lainattu. IVANAhelsingin heijastimessa näkyy merkin printeistäkin tuttu bambi-teema. Heijastin on toki suloinen kuin mikä, mutta 15,90 euron hinta on selvästi kilpailijoita korkeampi. Marimekon aiemmilta vuosilta tutut Unikot ovat saaneet rinnalleen nyt huomattavasti tyylikkäämmän seuralaisen söpön linnun muodossa. Hinnankaan ei pitäisi olla este tämän heijastimen hankkimiselle, sillä lintu kustantaa vaivaiset 4,90 euroa. Myös jyhkeä karhu kelpaisi takinpieltäni koristamaan.


Saara Renvallin heijastava kukka-rintaneula on heijastimista hintavin, mutta niin kaunis, että sitä voi käyttää sisävaatteissakin koruna. :) Renvallin kukkia voi ostaa omakseen esimerkiksi Finnish Design Shopista sekä tällä hetkellä meneillään olevista Ornamon Joulumyyjäisistä, joista tarkempaa tietoa löydät esimerkiksi täältä.


Jos valmisheijastimista ei löydy mieluisaa, niin heijastimia on myös aika helppo tehdä itse. Kangas- ja askartelukaupoista saa esimerkiksi heijastinnauhaa ja -tarroja, joista voi itse askarrella mieluisan heijastimen. Heijastintarraa ja -nauhaa voi leikata haluamaansa muotoon ja liittää esimerkiksi koruun tai kankaaseen. Vain mielikuvitus on rajana! :)

Itselläni heijastin unohtuu aivan liian usein kotiin, kun esimerkiksi nahkatakkiin ei viitsi pistää hakaneulalla reikää. Vaihtoehtoja on kuitenkin monia ja esimerkiksi Marimekon linnun voi ketjun avulla liittää vaikkapa laukun vetskariin. Täten siis juhlallisesti lupaan omalta osaltani tehdä asiassa parannuksen ja näkyä pimeässä tästä eteenpäin paremmin. :)

Tunnisteet: ,

11 kommenttia:

Blogger maisa kirjoitti...

ivanahelsingin bambi-heijastinta saa suomalaisesta kirjakaupasta noin kymmenen euron hintaan (hinta taisi olla vähän alle kympin, yhdeksän euroa ja risat). eli halvemmalla sieltä kuin suoraan ivanalta.

6. joulukuuta 2008 klo 11.09  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Tuo bambi heijastin oli kyllä söpö!! :D

6. joulukuuta 2008 klo 12.23  
Anonymous t kirjoitti...

mulla on tollanen marimekon jääkarhu:) ihana on kyllä toi bambi!

6. joulukuuta 2008 klo 12.35  
Anonymous Narksu kirjoitti...

Jos nahkatakissa sattuu olemaan hiharesorit, niin heijastimen voi lykätä siihen :D

6. joulukuuta 2008 klo 13.36  
Blogger Edit kirjoitti...

ihania noi marimekon heijastimet, ja toi bambikin on kyllä söpö. :)

6. joulukuuta 2008 klo 13.51  
Blogger Emma kirjoitti...

Onko suloisempaa nähty kun tuo Bambi -heijastin !

6. joulukuuta 2008 klo 14.55  
Blogger May kirjoitti...

Tykkään tuosta linnusta. Mutta miksi siihen on ympätty ihmeellinen nipsukiinnitys - neula takapuolella olisi paljon coolimpi!

6. joulukuuta 2008 klo 15.13  
Anonymous paala kirjoitti...

Söpöjä heijastimia:)

6. joulukuuta 2008 klo 21.46  
Blogger Laura kirjoitti...

nyt on kyllä pakko vihdoin kiitellä sinua tästä blogista, nautin ihan suunnattomasti sen lukemisesta! osaat kirjoittaa kivoista ja erilaisista aiheista tosi sutjakasti ja asiallisesti - tykkään kovasti, että jokainen postaus ei käsittele vain päivän asuja, vaan myös mielikuvitusta on käytetty aiheita miettiessä :)
jatka samaan malliin - tällaisia blogeja pitäisi löytyä enemmän!

7. joulukuuta 2008 klo 14.05  
Blogger Jenni kirjoitti...

Maisa: Kiitos hyvästä vinkistä! :)

Kullanmuru: Eikö olekin! :)

T: Tuo karhu on minusta printtikuoseissakin tosi söpö. :)

Narksu: Hyvä idea! Ja taskun vuorikankaaseen saa muuten myös kiinnitettyä, keksin eilen. :)

Edit: Suloisia kyllä ovat. :)

Emma: No niinpä! Kummasti alkavat heijastimetkin houkuttaa. :D

May: Nyt vain palautetta Marimekon suuntaan sitten! ;)

Paala: Niin on! :)

Laura: Voi kiitos ihanista sanoistasi! Tuollaiset kommentit piristävät aina päivää valtavasti. :)

9. joulukuuta 2008 klo 21.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon tästä postauksesta! Olen jo tässä vähän aikaa pohtinut, että mistä sitä löytäisi jonkin hienon heijastimen. Sun postaukses tuli kuin tilauksesta! (:

10. joulukuuta 2008 klo 17.20  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu