Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ihmeratkaisu juurikasvuun?

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 26. helmikuuta 2009

Ihmeratkaisu juurikasvuun?


Tukkatilanteeni saanee helpotusta pikemmin kuin arvasinkaan... Olen vatvonut näitä tukkajuttuja jo iän kaiken, mutta en ole saanut tikkua ristiin sen eteen, että oikeasti varaisin ajan kampaajalle. Muutama ihan potentiaalinen vaihtoehto tässä on tullut esille, mutta nyt olen oikeasti tainnut löytää itselleni kampaajan. :) Kyseessä on ihan tuttu tyttö, jolla on tyyli ja hinnatkin kohdallaan. Jee! :) Kuvissa näkyy muuten aika hyvin nyt tuo tämän hetkinen hiusteni väri ja alemmaisessa kuvassa myös juurikasvu.


En ole vieläkään ihan tarkalleen ottaen päättänyt mitä teen juurikasvulleni eli hankkiudunko siitä eroon kotikonstein vai kampaajan tuolissa. Jotenkin se ei vain häiritse minua enää yhtä paljon kuin aluksi, koska sävytekin haalistuu pikkuhiljaa koko ajan ja sen myötä juurikasvu ei erotu ihan yhtä selvästi kuin ennen. Toinen mahdollisuus on, että olen vain tottunut rumaan juurikasvuun niin, että se ei sen takia enää pistä niin pahasti silmään. Oli miten oli, kävin toissapäivänä taas uudessa suosikkikaupassani Tarjoustalossa (haha) ja löysin jotakin mielenkiintoista! :D Eräs tarjouskori oli pullollaan Schwartzkopfin Coloriste Root Retouchereita yhden euron hintaan. Kyseessä on siis jonkinlainen juurinkasvun värjäykseen tarkoitettu "värikynä". Kuulostaa perin kummalliselta, mutta nappasin uteliaisuudesta tuotteen matkaan, kun hinta ei paljon kirpaissut.Olen nyt tutustunut ohjeisiin huolella ja tuotteen idea on kutakuinkin selvillä - toimivuudesta sen sijaan ei ole mitään tietoa. :D Väri valitaan sen oman hiusvärin mukaan, eli sen mukaan, minkä värinen juurikasvu on kyseessä. Korissa olevat paketit olivat sopivasti kaikki keskivaaleasta tummanvaaleaan, joten käy minulle erittäin hyvin. Tuotteella voi ainoastaan tummentaa vaaleaa juurikasvua, ei vaalentaa tummaa. "Kynää" levitetään kuiviin, hyvin kammattuihin hiuksiin ja ainoastaan aivan siihen hiuksen juureen, joka kaipaa tummennusta. Väri ilmeisesti tummuu vähitellen niin, että noin kymmenen käyttökerran jälkeen juurikasvun pitäisi olla poissa. Suhtaudun melkoisen skeptisesti tähän tököttiin ja kyseessä on selkeästi vain pikainen hätäkeino eikä kestävämpi ratkaisu - kynää kun on tarkoitus käyttää vain jakauksen tuntumaan, jossa juurikasvu näkyy selvimmin. Värinkin on luvattu kestävän vain kolmisen pesua. Nooh, jos tulokset eivät ole kummoiset, niin eipähän tuohon kulunut kuin euro. :D Jos tulokset taas ovat vaihtoehtoisesti aivan vääränlaiset, ei haitta mitä suurimmalla todennäköisyydellä ole kovin pitkäkestoinen. Mutta eiköhän tuota ole joku päivä ihan uteliaisuudesta pakko kokeilla. ;) Onko muilla kokemusta Coloriste Root Retoucherista?PS. Muistakaahan muuten osallistua Secret Wardroben ja Mungolifen arvontoihin! :)

Tunnisteet: , ,

13 kommenttia:

Blogger Keittiövaaka kirjoitti...

Enpä ole kokeillut, mutta kerro ihmeesä, mikäli tuo on minkään väärti!

26. helmikuuta 2009 klo 8.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minulla tuo ei toiminut ollenkaan :<

Väri ei tarttunut ja oli tosi vaikea levittää ( jos siitä nyt olisi edes jotain väriä tullutkaan ).

26. helmikuuta 2009 klo 9.00  
Blogger Ambe kirjoitti...

Mulla ei ole minkäänlaisia kokemuksia tuosta kynästä, en ole ennen kuullutkaan tuollaisesta! mutta brunettena suosittelen sulle todella lämpimästi Goldwellin sävytevaahtoa. Se ei ole hiusväri, vaan "sävyte", joka ei sisällä lainkaan ammoniakkia eikä muutenkaan vahingoita hiusta. Päinvastoin, tuote hoitaa hiuksia todella tehokkaasti! Sitä voisi periaatteessa käyttää vaikka jokapäivä jos olisi tarvetta, eikä se vahingoita hiusta ollenkaan. Itse käytin suunnilleen kerran viikossa tuota sävytevaahtoa ylläpitämään ja syventämään hiusteni ajoittain hieman haalistunutta sävyä.

Sävytevaahto ei peitä juurikasvua kokonaan, mutta ainakin omalla kohdallani huomasin juurikasvun olevan entistä huomaamattomampi, ja hiukset näyttivät laiton jälkeen uudelleen värjätyiltä. Aivan mahtava tuote, onneksi kampaaja kertoi, että soveltuu myös pidennyksille, joten voin jatkossakin käyttää sävytevaahtoa! Kyseistä tuotetta löytyy siis kampaamoista, ja kannattaa kampaajalta kysäistä oikeaa sävyä.. heillä pitäisi olla kaikista sävyistä hiustupsut, joita voi sitten verrata omiin kutreihin (:

Yksi puteli maksaa kaksitoista euroa, ja sen luvataan riittävän 5-6 käyttökertaan. Itselläni kuitenkin kun oli suunnilleen samanpituiset hiukset kuin sinulla, olen käyttänyt sitä jo yhdeksän kertaa ja vaahtoa on vieläkin rutkasti jäljellä! On siis todella riittoisaa, ja vaahdon avulla voi vaivatta pitkittää hiustenvärjäystä, mikä on aina plussaa (:

26. helmikuuta 2009 klo 9.44  
Blogger sarakissa kirjoitti...

Haha, mäkin ostin tuollaisen joskus mutten ole vielä kertaakaan käyttänyt :) Luulin että se olisi ollut (kun en tietenkään jaksanut lukea pakkausta kovin tarkkaan) jonkinlainen mini-värjäyssetti, siis riittävä vain juurikasvun värjäykseen mutta väärin meni :) Pelkään vähän että se tahriikin kaikki paikat, pitäisi kai vain rohkeasti kokeilla..

26. helmikuuta 2009 klo 11.02  
Blogger Gemma kirjoitti...

Mulla toi värjäsi ihan hyvin juurikasvun, kesti justjust yhden pesun, mutta ei enempää. Otin myös aina sen muovipään pois, koska väri ei muuten oikein tarttunut päähän. Ja sitten oli se vaara, että päänahkaan jäi väriä ja laikkuja. Eli jatkossa värjään kyllä kotona, mutta normiväreillä :)

26. helmikuuta 2009 klo 12.03  
Blogger Christina kirjoitti...

Onpa mielenkiintoinen tapaus! Itselläni ei ole kokemusta tuon kaltaisista tuotteista, mutta sävyttävät hoitoaineet ja vaahdot ovat kyllä minulla toimineet. Tosin kyllä se juurikasvu tuolta nyt tuntuu joka tapauksessa pukkaavan, mutta sävyttävä hoitoaine on kyllä sen ilmestymistä ainakin hidastanut. :)

26. helmikuuta 2009 klo 12.52  
Blogger jella kirjoitti...

Itte en oo tommosesta kuullukaan, annahan tulla sitten testitulosta! Itsellä on kanssa juurikasvun kanssa ongelmia, mutta jotenkin en vain jaksa välittää siitä suurimman osan ajasta. Väri onneksi haalistuu pikku hiljaa samanväriseksi kuin oma juurikasvuni.. tai ainakin suunnilleen samanväriseksi.

Muuten, olen todella huono kommentoimaan, mutta jokunen viikko sitten kahlasin läpi blogisi ja rakastuin! Sulla on aivan ihana söpö tyyli ja olet hyvä kirjoittaja.

26. helmikuuta 2009 klo 19.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuolla yllä mainittiin sävytevaahto, mutta pieni korjaus siihen: kyllä sekin rasittaa tukkaa. Mikä tahansa väri, oli kyseessä kesto- tai kevytväri tai tuo ns. sävyte, sisältää hapatetta, koska muuten väri ei tarttuisi hiukseen yhtään. Ja juuri se hapate on pahaksi hiuksille, kaikenlainen värjääminen rasittaa aina. Arvelisin kuitenkin että tuo sävyte sisältää hapatetta sen verran vähemmän normi hiusväriin verrattuna, että mönjä ei niin pahaa myrkkyä ole :) Itse valitsisin loppukädessä ihan tavallisen hiusvärin, mutta miksei tuo sävyte ole kokeilemisen arvoinen. Mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella jne. ;)

26. helmikuuta 2009 klo 20.45  
Blogger Jenni kirjoitti...

Keittiövaaka: Varmaan pitää kirjoittaa tuloksista ihan uudessa postauksessa, kunhan saan kunnolla testattua tuota tuotetta. :) Mutta varovasti eilen jo kokeilin ja tuntui tehoavan! :O

Anonyymi1: Aijaa. Kokeilin itse varovasti eilen ja levitys oli kyllä hiukan hankalaa. Pienellä sitkeydellä sain kuitenkin väriä tarttumaan ja lopputulos oli yllättävän onnistunut. Varmaan riippuu hiustyypistäkin, että miten hyvin väri tarttuu.

Ambe: Kuulostaa hyvältä tuo sävytevaahto. :) Pitääpä kysellä kampaamoista ja kokeilla! Kiitos hyvästä vinkistä. :)

Sarakissa: Itse testasin eilen ensimmäisen kerran ja kyllähän sen käyttö hiukan sitkeyttä vaati (, mutta kun minun kärsivällisyyteni on jotakin lapsen tasoa niin tuskin se muille ylivoimaista on). :D Lopputulos oli kuitenkin yllättävän onnistunut eikä levitys ollut sotkuista. Loppujen lopuksi homma hoitui aika helposti ja juurikasvu on selvästi huomaamattomampi. En tosin tiedä, lähteekö väri heti pesussa, mutta sen näemme tänään. :D

Gemma: Kokeilin eilen ekan kerran ja samanlaisia kokemuksia täälläkin. :) Värjäsi kyllä selvästi juurikasvun huomaamattomammaksi, mutta pesutuloksia en ole vielä testannut. Itse sain värin levittymään ilman sen harjaosan irroittamista, joten ei tullut sotkuakaan. Tuskin tätä nyt mitenkään vakiokäyttöön tulee otettua, mutta näppärä pikakeino juurikasvun peittämiseen väliaikaisesti. :)

Christina: Olen kokeillut vain yhtä sävyttävää hoitoainetta ja sen sävyttävyys ei kyllä ollut kovin tehokasta luokkaa, vaikka jättääkin hiuksiin ihanan tunnun. Ehkäpä nuo vaahdot ovat sitten toimivampia. Pitää kokeilla. :)

Jella: Oletpas aikamoisen urakan tehnyt! :D Tässä parin vuoden aikana on nimittäin aika monta postausta ehtinyt ilmestyä. :) Mutta tosi kiva kuulla, että blogini on löytänyt uuden lukijan ja kiitos kivoista sanoistasi. :) Testituloksia aion koota ihan omaksi postaukseksi vielä, mutta alustavasti voit vilkaista niitä noista aiemmista kommenteista. :)

Anonyymi2: Kiitos tarkennuksesta. :) Sävytevaahto lienee kuitenkin aika paljon miedompi vaihtoehto kuin esimerkiksi kestoväri. Olen ymmärtänyt, että myös kevytvärit ovat huomattavasti hellävaraisempia hiuksille kuin kestovärit. Veikkailen, että se sävytevaahto on sopiva juuri esimerkiksi juurikasvun värjäämiseen ja hiusvärin syventämiseen, jos ei halua ihan kunnon värjäystä tehdä uudelleen. :)

27. helmikuuta 2009 klo 8.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hey mulla on ollu tota :D maksoin ite siitä 3 euroa. käytin sitä eka pari päivää, oli ihan ok ja peitti kyllä juurikasvua vähäsen. sitten kuitenkin unohdin tuotteen kahdeksi kuukaudeksi ja siinä ajassa se oli kuivunut kasaan eikä sieltä tule enää mitään =D

27. helmikuuta 2009 klo 13.37  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Pitää yrittää käytellä tuo nyt sitten samantien, ettei kuivahda. Olen ehtinyt jo avata nimittäin. :)

27. helmikuuta 2009 klo 15.57  
Anonymous eräs parturi-kampaaja kirjoitti...

hmm.. anteeksi nyt mutta tää eräs "anonyymi" ei taida ihan tarkalleen tietää mistä puhuu..

Ensinnäkin, se on hapEte, ei mikään hapate, ja toisekseen, noissa sävytevaahdoissa ym. ei sitä kyllä ole. Toi sävyvaahto on vähän sama asia kun suoraväri, hieman vaan "laimeampi", vaikkakin silläkin saa kyllä vaalennettuun hiukseen hyvinkin kirkkaita sävyjä. HapEtetta on vain kesto- ja kevytväreissä (joita kutsutaan myös nimillä sävy(te)) yleisesti ottaen.

Tästä asiasta voisin tehdä esitelmän mittaisen kommentin, mutta koska pointti nyt varmaankin tuli selväksi, riittäköön tämä :)

Vaahtosävytteet on erittäin hyvä keino pidentää värjäysväliä, kuten myös sävyhoitsikat&shampoot, suoravärit ym. Tyvikasvuahan ne ei tietty peitä eikä värjää, juurikin sen takia kun niissä ei ole sitä hapEtetta, mutta jonkinverran aina sävyä voi sinnekin saada jos oma hius ei ole esim. kauheasti tummempi.

Toi kynäsysteemi näyttää mielenkiintoselta, täytyy koittaa itsekin bongailla seuraavan kerran kun halpishalleissa tulee käytyä :)

28. helmikuuta 2009 klo 21.35  
Blogger Jenni kirjoitti...

Eräs parturi-kampaaja: Kiitos asiantuntevasta näkökulmasta ja hyvistä vinkeistä. :) Tuo kynäsysteemi on hiukan samantyylinen kuin oikea kynä, eli värjää ilmeisesti tussin tapaan hiusta, mutta väri lähtee heti pesussa. Näppärä ja todennäköisesti melko harmiton pikakeino tyvikasvun peittämiseen, mutta kovin pitkäaikaista iloa tuosta ei ole. :)

1. maaliskuuta 2009 klo 13.03  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu