Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kynsilakkojen ihmeellinen maailma

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Kynsilakkojen ihmeellinen maailma


Kynsilakat puhuttavat tällä hetkellä kovasti. Itsekin olen jo useammassa postauksessa vouhottanut eri kynsilakkasävyistä, enkä vieläkään ole saanut tarpeekseni. Joudutte siis vielä hetken aikaa sietämään jaaritteluitani kynsilakkojen ihmeellisyyksistä. ;) Kynsilakka on vähän kuin joku hauska pieni asuste: sen puuttumista ei välttämättä huomaa, mutta parhaimmillaan se täydentää asukokonaisuuden tai tekee lopputuloksesta astetta räväkämmän. :)

Lähdetään liikkeelle vaikkapa siitä, että kynteni ovat aika toivottomat - ne lohkeilevat, liuskoittuvat eivätkä ole muutenkaan kovin vahvaa sorttia. Olen yrittänyt korjata asiaa vitamiinipillerein, mutta hajamielisyyksissäni pillereiden ottaminen usein unohtuu. Bongattuani Trindin "ihmeaineen" parissakin blogissa päätin kokeilla sitä ja sopivasti se sattui olemaan vielä tarjouksessakin, kun törmäsin siihen Sokoksella. Aion aloittaa parin viikon Trind-kuurini huomenna ja raportoin sitten maaliskuun alkupuolella, miten meni. :) Kurjaa tässä vain on se, että olen tottunut nykyään käyttämään koko ajan jotakin värillistä lakkaa, mutta Trind-kuuriin kuuluu se, että hoitolakkaa pitää joka päivä laittaa uusi kerros ja edellisenä päivänä levitetty lakka on ensin poistettava. En siis usko, että jaksan kikkailla värilakkojen kanssa joka päivä kuurin aikana. Pitänee siis totutella hetkeksi värittömiin kynsiin...Honey Junkien postauksessa keskusteltiin kynsilakkojen pysyvyydestä - miten sen saa pysymään kynsissä siistinä vai sakko ylipäänsä? Yleensä kynsilakan pysymistä edistää, jos lakkakerroksia on enemmän kuin yksi. Olen itse myös huomannut, että pitkäkestoisiksi luvatut lakat yleensä kestävät kynsissä selvästi tavallisia pidempään. Ainakin Maybellinen kynsilakka, jonka luvataan kestävän jopa 7 päivää, on yleensä pysynyt erinomaisesti jopa viisikin päivää, kun olen levittänyt sitä kaksi kerrosta (ilman alus- ja päällyslakkoja). Tavalliset lakat lohkeilevat parhaimmillaan jo ensimmäisen päivän aikana. Harmi vain, ettei ole vielä keksitty (?) lakkaa, jossa tulisivat samassa putelissa sekä pitkä kesto että nopea kuivuminen.Alus- ja päällyslakan käyttö on jo melko varma tapa saada kynnet säilymään kauniina kauemmin kuin vain pari päivää. Alus- ja päällyslakat ovat kuitenkin minulle suuri mysteeri. Voisiko joku kertoa, miten ihmeessä tuo käytännössä onnistuu? Minun kärsivällisyydelläni (tai kärsimättömyydelläni) jo kahden lakkakerroksen kuivumisen odottelu (tai joskus vain yhdenkin) raastaa hermoja sietämättömästi. Usein onnistunkin törtsäämään kynteni johonkin ennen aikojaan ja homma kestää lopulta ainakin kaksinkertaisesti suunnitellun ajan, kun pari kynttä joutuu lähes poikkeuksetta lakkaamaan uudelleen. Mutta jos parin värilakkakerroksen lisäksi pitäisi laittaa vielä alus- ja päällyslakkakin, niin miten ihmeessä NELJÄ lakkakerrosta saa kuivumaan inhimillisyyden rajoissa pysyvässä ajassa? Olen joskus koetellut hermojani laittamalla kahden värilakkakerroksen päälle vielä päällyslakan ja todennut, että ei ole sen arvoista. :P Eli nyt kaikki kynsilakkagurut, jakakaa salanne!Sain kerran loihdittua itselleni näinkin upean ranskalaisen manikyyrin aivan kotikonstein, mutta homma tyssäsi yllättäen taas siihen, kun kolmen lakkakerroksen kuivuminen vei niin kauan aikaa, ettei sitä olisi jaksanut odotella Erkkikään. Kaunis lakka meni rumasti rullalle, kun en jaksanut odotella kolmea tuntia koskematta mihinkään. :(


Lainakuvat täältä, täältä ja täältä.

Tunnisteet:

15 kommenttia:

Blogger Midinetti kirjoitti...

Mä ostin mainonnan uhrina myös tuon Trindin, mutta mulla se ei toiminut. Kuukauden käytön jälkeen puolet kynsistä oli katkennut/lohjennut.

Seuraavaksi kokeilen jotain lisäravinnejuttuja ja jos sekään ei auta niin luovutan. Toimiikohan mulla edes geelikynnet... saan nekin varmasti poikki :D.

22. helmikuuta 2009 klo 11.43  
Anonymous Tanjaa kirjoitti...

Tuohon lakan pysymiseen, itse ostin Kissin Color Magnet -nimistä ainetta, joka toimii siis aluslakkana =) se kuivuu nopeasti, eli suunnilleen kun olet kerroksen sitä vetäissyt kynsiin niin seuraavan saa laittaa päälle. Lakka muodostaa "kumimaisen" kerroksen kynsien päälle ja värilakka tarttuu hyvin kiinni.

Kun värilakan kerrokset ovat kuivuneet, niin päälle voi laittaa jotain (nopeasti kuivuvaa) päällyslakkaa, kuten Wet n'Wildiä. Päällyslakassa ainakaan itselläni se laatu ei ole niin tärkeää, mutta aluslakan on oltava hyvää :D

22. helmikuuta 2009 klo 11.56  
Blogger Emmanuelle kirjoitti...

Itelläkin kärsivällisyys on vähissä kuivumisen odottelussa, niin lakkaan ensin toisen käden ja kuivumisen aikana luen blogeja. Harvemmin lakan kuivumista odottelen yli tuntia, koska aikaa ei ole. :)

Mulla se päällyslakka on Mavalan minuutissa kuivuva versio. Eli periatteessa odottelee vain aluslakan ja värilakan kuivumisen(laitan sitä vaan yhen kerroksen). Niin ja lakan poistaminen on helpompaa, kun on aluslakka. Silloin tummien lakkojen väri ei jää kynteen kiinni.

22. helmikuuta 2009 klo 11.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Alus- ja päällyslakat ovat yleensä nopeasti kuivuvaa sorttia, eli toisen käden kynsiä lakatessa on ensimmäisen jo kuivuneet riittävästi uutta kierrosta varten :)

22. helmikuuta 2009 klo 12.37  
Anonymous takku kirjoitti...

Joo, sitä samaa mullaki on ku muilla. Aluslakka ainaki Mavalan, kuivuu tosi nopeesti ja siitä pitääkin jäädä vähän tahmainen, että värilakka tarttuu hyvin ja kestää paremmin.
Itsekin laiskuudesta johtuen laitan vain yhden kerroksen värilakkaa. Riippuen sitten onko kiire vai jaksanko kiltisti odottaa päällyslakan kuivumista käytän Mavalan Minute quick-finish lakkaa, joka todella kuivuu nopeasti, mutta ei anna yhtä hyvää suojaa kuin Colorfix (mavalan), jonka kuivumista tosiaan saa odottaa ja kauan... Mutta se kirkastaa värin upeasti!
Colorfixiä panostin viimeksi (loma... :'D) ja nyt on kestänyt lakka vasemmassa kädessä aivan täydellisesti (oikeaan ei silloin riittänyt sitten jaksu.. ;P) perjantaista saakka!
Jaja itse käytän Mavalaa sen hyvän hinta-laatusuhteen takia, enkä paljoa muita käytäkkään... siksi osaan sanoa vain heidän tuotteistaan ^^

-takku

22. helmikuuta 2009 klo 12.38  
Blogger Minea kirjoitti...

?! Minulla kaikki lakat kuivuvat parissa minuutissa. Poikkeuksetta. o.o

22. helmikuuta 2009 klo 13.19  
Blogger Cvalda kirjoitti...

Aluslakat ovat yleensä sellaista ohutta ja nopeasti kuivuvaa sorttia, että kynnet ovat heti lakkausvalmiit kun olet ensimmäisen kierroksen vetänyt. Lisäksi ne muodostavat vähän karhean, matan pinnan johon värilakka tarttuu hyvin. Päällyslakoissakin on pikakuivattavia versioita (esim. Mavalalla) joita voi laittaa vielä hiukan kosteankin värilakan päälle.

Itse olen ihmetellyt kovasti seuraavaa ilmiötä: lakkasin kynteni ensin Trindin Nail Repairilla ja sitten päälle pari kerrosta Mavalan nudelakkaa (sävy Reno). Noin vuorokauden ajan lakaa pysyy normaalinvärisenä, mutta sitten kynnet muuttuvat pikkuhiljaa VIOLETEIKSI. Ihan aavemaisen harmaanliloiksi. Onko kellään samanlaisia kokemuksia?

22. helmikuuta 2009 klo 13.41  
Blogger Pinja kirjoitti...

Mulla ei myöskään hermot kestä kauan kuivuvia kynsilakkoja. Siksi en myöskään koskaan käytä alus- enkä päällyslakkaa, vaikka varmaan kannattaisi. Musta tuntuu muutenkin, että lakkaan aina kynnet hirveässä kiireessä tai sitten en vain malta olla tekemättä mitään niin pitkään, että lakka ehtii kuivua kunnolla ja sohaisen kynnet johonkin vahingossa.

22. helmikuuta 2009 klo 14.21  
Blogger Piia kirjoitti...

:D tuo on niin totta. Jos kynnet on lakannu ni aivastuttaa,pää kutiaa. Pitää vaihtaa farkut ja tölvää kynnet nappeihin. Jne jne... sitä haikeudel muistelen, kun opiskeluis taas vaihe jolloin ei saa käyttää lakkoja

22. helmikuuta 2009 klo 17.03  
Blogger Cake kirjoitti...

Itselläni käytössä olevat Trindin French Manicure -settiin kuuluvat alus- ja päällyslakka ovat ainakin supernopeasti kuivuvaa sorttia. Tuntuu, että jos laittaa päällyslakan vielä hieman kostean värilakan päälle, se nopeuttaa kuivumista huomattavasti. Tai en tiedä, voi olla että kuvittelen vain :)

22. helmikuuta 2009 klo 17.17  
Anonymous Eiida kirjoitti...

Lakkojen kuivumista nopeuttavat ohuet kerrokset. Eli jos kykenee, kannattaa vain kerran, max kahdella sudin vedolla peittää kynsi. Kannatan aluslakkaa, koska muuten väri saattaa jäädä kynteen "ihanaksi" värisävyksi, kun haluaisitkin lakkaamattomat kynnet esimerkiksi asiallisiin juhliin tms.

Halvin keino kovettaa lakka on laittaa kulhoon jääkylmää vettä ja dipata sormet sinne lakan levitettyään. Sormia voi pitää vedessä niin kauan kuin kantti kestää(muista kuitenkin välttää kuoliota!). Toimii ainakin minulla.

Ja kynsien vahvuuteen auttaa...MAIDON JUONTI! Tai ehkä se on vain lumelääke, mutta kun olin reilillä kuukauden enkä saanut maitotuotteita (ilmeisesti Euroopassa ei tunneta laktoosi-intoleranssia...), kynteni haurastuivat aivan kamalaan kuntoon. Yleensä näillä voi kiristää ruuveja!

Voi tietysti olla, että kynnet haurastuivat ihan muusta syystä, mutta nautittuani taas kaksi viikkoa kolme-neljä lasia maitoa päivässä, kynteni olivat taas työkalukunnossa :D

22. helmikuuta 2009 klo 17.31  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Mulla toi Trind-kuuri kusi heti siinä vaiheessa kun lähdin reissuun enkä jaksanut ottaa kynsilakanpoistoainetta. Nyt aloitan alusta ja toivon että kynnet vahvistuu ja että olisin samalla taas purematta. Syksyllä se nimittäin tepsi parissa viikossa ja kynnet oli tosi nätit. Ainakin mun mittakaavalla kun ne normaalisti on ihan järkyt ja nirhatut ;)

22. helmikuuta 2009 klo 21.44  
Blogger Christina kirjoitti...

Innolla odottelen arviota Trindin ihmetuotteesta, sillä minunkin kynteni ovat todella hankalat tapaukset - liuskottuneet ja lohkeilevat. Ja lakkakin tuntuu karisevan pois hetkessä, oli kyseessä sitten minkälainen lakka tahansa. :D

23. helmikuuta 2009 klo 1.02  
Blogger Keittiövaaka kirjoitti...

Itse olen ratkaissut tuon "kotiranskiksen" kuivumisongelman sillä, että laitan aluslakan aamulla, seuraavan kerroksen päivällä jne... :)

23. helmikuuta 2009 klo 6.56  
Blogger Jenni kirjoitti...

Midinetti: Aijaa. :/ Ilmeisesti joillekin toimii ja toisille ei. Pian nähdään, miten käy minulle. Veikkaan kyllä, että kaikkein parhaiten toimii varmaan tuo sisäinen ravitseminen. :)

Tanjaa: Kiitos hyvästä vinkistä. :) Pitää varmaan panostaa juuri tuollaisiin nopeasti kuivuviin alus- ja päällyslakkoihin!

Emmanuelle: Minulla ei ole kumma kyllä koskaan jämähtänyt tumman lakan väri kynteen, vaikka moni siitä varoittelee. Jostain syystä tuntuu, että omissa kynsissäni useamman lakkakerroksen kuivuminen kestää silti aivan toivottoman kauan. Mutta pitää tosiaan kokeilla tuollaista nopeasti kuivuvaa päällyslakkaa, josko sopisi meikäläisen hermoille paremmin. :)

Anonyymi1: Minulla on varmaan jotkut friikkikynnet, kun tuntuu, että aina kestää tuhottoman kauan. :D

Takku: Itsekin olen viime aikoina suosinut Mavalaa. Pullotkin ovat sopivan pieniä, niin että lakan ehtii yleensä käyttää aika hyvin ennen kuin se kuivuu pulloon sisälle. Mutta nyt on tosiaan jo niin moni suositellut noita Mavalan alus- ja päällyslakkoja, että varmaan täytyy minunkin uskaltautua kokeilemaan.

Minea: Voi, ole onnellinen! :D

Cvalda: Itse ajattelin nyt Trind-kuurin aikana tyytyä vain nude-kynsiin, mutta kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta tuo väri-reaktio. Ehkä siellä jotkut kemialliset aineet reagoivat keskenään. :D

Pinja: Sama juttu. Joskus jos onkin sitten aikaa ja alan kikkailla noiden useiden lakkakerrosten kanssa, niin lopputulos on yleensä se, että menee hermot siihen odotteluun ja parhaimmillaan tuntitolkulla aikaa, kun joudun lakkaamaan uudelleen sörtsättyjä kynsiä. :D

Piia: Hitto, että nauratti tuo kommentti. Minulle käy juuri noin, että juuri kun olen saanut lakan kynsiin, tukka valuu silmille tai kutittaa tai pitää mennä vessaan tai mitä ikinä, missä nyt käsiä tarvitsee - ja pian katastrofin ainekset ovat koossa. :D

Cake: Hmm, pitäisiköhän tuotakin sitten kokeilla. :) Kuivumista nopeuttava lakka tuntuu jo melkein liian hyvältä ollakseen totta. ;)

Eiida: Kiitos vinkeistä. :) Kokeilin tuota kylmään veteen dippaamista juuri tuon ranskalaisen manikyyrini yhteydessä, mutta ei kyllä auttanut. :/ Hetken päästä olivat lakat ihan kurtussa, vaikka vielä odottelinkin hyvän tovin kuivumista kylmän veden lisäksi. Mutta veikkaan oikeasti, että juuri tuo sisäinen ravitseminen on kaikkein merkittävin tekijä kynsien kunnossa. Itse en juo maitoa, ja se varmasti vaikuttaa sekä kynsiin että hiuksiin. Päätin eilen tuon sinun kommenttisi innostamana, että alan ostaa sitä kalsium-maitoa, jossa kalsiumia on tuplamäärä ja yritän vaikka juoda sitten kaakaota joka päivä. :D

Rva Herttainen: Täytyy itsekin nyt muistaa sitten joka päivä huolehtia tuosta. Toivotaan, että tepsii. :)

Christina: Ilmeisesti tuo Trind on toiminut joillekin ja toisille taas ei yhtään. Mutta katsotaan, miten minun käy. ;)

Keittiövaaka: Hei tuo on loistava kikka. :) Pitääkin kokeilla!

23. helmikuuta 2009 klo 10.27  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu