Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Helppo suolainen piirakka

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 31. maaliskuuta 2009

Helppo suolainen piirakka


En ole koskaan oikein tuntenut kovin suurta kutsumusta leipoa kakkuja ja pullia, mutta suolaisia leivonnaisia teen usein. Henkilökohtainen suosikkini on ollut kinkku-paprika-juusto-piirakka, joka on sekä hyvää ja edullista että äärimmäisen helppo tehdä. Teen toisinaan suolaisia piirakoita ihan aterioiksikin, kun haluan hiukan herkutella. Yksi parhaista puolista piirakoissa on, että niitä on todella helppo soveltaa ja muunnella mielensä mukaan. Yhdellä hyvällä piirakkapohjan ohjeella tehtailee niin kasvis-, kinkku- kuin vaikka sienipiirakankin - vain luovuus on rajana!

Tässä yksi ilta minun alkoi tehdä mieli jotakin herkkupiirakkaa, mutta luottotäytettäni kinkkua ei jääkaapista löytynyt. Kauppa ei ollut enää auki, joten oli pakko ryhtyä tutkimaan, josko kaapeissa olevista aineksista syntyisi jotakin. Jääkaapista löytyi sipulia, nahistunut paprika sekä pari tomaattia. Totesin, että noilla päästäisiin hyvin alkuun ja aloin penkoa pakastinta. Wokkisekoitus, vihannessekoitus sekä jauhettu pinaatti täydensivät piirakka-ainesvaihtoehtoja erinomaisesti! En ollut koskaan ennen tehnyt kasvispiirakkaa, mutta päätin kokeilla, mitä noista aineksista syntyisi. Ja herkullista tuli! :)



Suolaisen piirakan todella taikoo vaikka mistä aineksista ja siihen voi tunkea sopivasti oikeastaan kaikki jääkaapin jämäpalat. Tämä on mainio resepti sellaisiin hetkiin, kun tuntuu, että kaapissa on vain edellisten päivien jämiä eikä mitään kunnon syötävää! Hiukan nahistuneet vihanneksetkin saa käytettyä hyödyksi, kun ne viskaa piirakan päälle. Muista, että Pupulandian ohjeita saa ja melkein pitääkin soveltaa ja säveltää. ;)




Helppo suolainen piirakka

Piirakkapohja
3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
3 rkl vettä

Munamaito
2 kananmunaa
3 dl maitoa
juustoraastetta
mausteita (esim. suolaa ja pippuria)

Esimerkkejä täytteistä
kinkkua, paprikaa, wok-vihanneksia (pannulla kevyesti paistettuina), tomaattia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, sipulia, feta-juustoa, pinaattia, aurinkokuivattua tomaattia, broilersuikaleita, jne.


Sekoita keskenään jauhot ja margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. (Halutessasi voit lisätä taikinaan myös leseitä, mutta laita silloin hiukan enemmän margariinia ja vettä.) Painele taikina vuokaan (n. 30cm halkaisijaltaan) ja pistele siihen reikiä haarukalla. Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 10-12 minuuttia. Lisää vuokaan valitsemasi täyte. Tee munamaito ja kaada se vuokaan niin, että täyte peittyy. (Voit halutessasi lisätä munamaidon sekaan lorauksen kermaa tai ranskankermaa.) Laita piirakka uuniin ja paista sitä kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniisti ruskistunut (30-40 min).



Tunnisteet:

23 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta! Tätä täytyy joskus testata:)

31. maaliskuuta 2009 klo 19.14  
Anonymous heini kirjoitti...

En oo valehtelematta nähnyt koskaan noin kaunista ja värikästä piirasta! :) <3

31. maaliskuuta 2009 klo 19.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

namii (: <3

31. maaliskuuta 2009 klo 19.42  
Blogger Tiia kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä! Ite on ole munamaitojen ystävä vaan mieluummin tekisin täytteen jostain muusta mut tota täytyy ehkä kokeilla :)

31. maaliskuuta 2009 klo 19.49  
Blogger Riikka kirjoitti...

Mäkin teen tosi usein kaikkia suolaisia piirakoita, tykkään enemmän herkutella sellaisilla kun makealla.

Yksi tosi hyvä yhdistelmä on kana ja parsa.

31. maaliskuuta 2009 klo 20.06  
Blogger Jenni Ukkonen kirjoitti...

Oih no nyt tuli niin helponoloinen ohje että pakko laittaa talteen ja kokeilla pian :>>

31. maaliskuuta 2009 klo 20.29  
Blogger Maria kirjoitti...

Näyttää ihanalle! Rupesi tekemään mieli taas omaa bravuuriani kanapiirakkaa.. Pitäisi varmaan joskus uskaltautua soveltamaan sitä, vaikkapa tämän ohjeen avulla :)

31. maaliskuuta 2009 klo 20.57  
Blogger anette kirjoitti...

Namm näyttää sairaan hyvältä! Kiitti ohjeesta, tätä aion vielä joskus tehdä. :)

31. maaliskuuta 2009 klo 21.00  
Blogger Girzi kirjoitti...

namiii, mulla on nyt ihan kauhee nälkä ja arvaa paheniko se ku näin tuon piirakan??:D ite oon tosi laiska leipomaan koska tuntuu että kaapeista ei löydy ikinä tarvittavia aineita,mutta tätä kyllä voisi kokeilla joskus:) laita lisää näitä helppoja reseptejä tänne:>

31. maaliskuuta 2009 klo 21.01  
Blogger Reetta kirjoitti...

Pidän myös paljon suolaisista piirakoista. Kiitos ohjeesta koska en ole vielä löytänyt sitä täydellistä pohjan ohjetta joten täytyy kokeilla :)

PS. Ihania kuva piirakasta :)

31. maaliskuuta 2009 klo 21.16  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sofia D: Testaa ihmeessä. :) Ohje on tosi helppo!

Heini: Voi kiitos! :D Olen niin otettu, hihii. :)

Anonyymi: Nam nam. :)

Tiiataika: Kiitos. :) Veikkaan, että tuosta varmaan voisi tehdä jonkun munamaidottomankin version, vaikkapa kermasta ja juustosta. ;) Mutta jos tosiaan laitat sekaan paljon juustoa, niin munamaito ei edes maistu tuossa kovin paljon. :)

Riikka: Sama juttu minulla! Olen muutenkin suolaisten herkkujen ystävä. :) Karkeistakin salmiakki on lempparini. Kiitos hyvästä vinkistä muuten! Parsakaalia oli tuossa minunkin piirakassani, kun tuli jonkun vihannessekoituksen mukana. :)

Jenni!: Tuo on kyllä niin helppo, että varmaan apinakin osaisi. ;) Kokeile ihmeessä! :)

Maria: Olen huomannut, että kun sitä bravuuriaan on tehnyt tarpeeksi monta kertaa, kummasti alkaa löytyä rohkeutta soveltaa ohjetta. :) Kannattaa kokeilla - voihan sitä sitten palata takaisin vanhaan, jos uusi ei tunnu yhtä hyvältä! Mutta vaihtelu virkistää. ;)

Anette: Kivaa, kun näin moni on innostunut ohjeesta. :) Kerro sitten miten onnistui!

Girzi: Nämä ruokapostaukset saavat aina nälkäisiä kommentteja. :D Ja ei huolta, näitä ohjeita on takataskussa vielä rutkasti lisää! :)

Ellie: Tuo minun ohjeeni ei ole mikään täydellinen kyllä, mutta sitäkin helpompi. :) Ja tuon pystyy melkein aina tekemään, vaikka kaapit ammottaisivat tyhjyyttään, koska ei tarvita kuin jauhoja, margariinia ja vettä. :) Mutta jos löydät täydellisen piirakkareseptin, niin saa vinkkailla. ;)

31. maaliskuuta 2009 klo 21.17  
Blogger Aune kirjoitti...

näyttääpä herkulliselta! taitaa nyt voittaa mun lämpimät voikkarit..xD

31. maaliskuuta 2009 klo 22.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva, että postailet toisinaan ruokajuttuja! Varsinkin, kun ohjeesi ovat opiskelijaystävällisiä. Kokeilin joskus aiempia "köyhäkeitto" ja "maailman parhaat sämpylät" -ohjeitasi, ja hyvää tuli :). Tätäkin ohjetta minun täytyy päästä testaamaan!

31. maaliskuuta 2009 klo 23.11  
Blogger Laura kirjoitti...

nam tuo näyttää ihan taivaalliselta! pitää hommata tuommosta omiin yo-juhliin :))

31. maaliskuuta 2009 klo 23.59  
Blogger Jenni kirjoitti...

Maijuli: Lämpimät voileivätkin voivat olla todellista herkkua. Ohjetta niistä tulossa lähitulevaisuudessa! ;)

Pips: Olen itse simppelin kokkailun kannalla ja oma budjetti rajoittaa valintoja. Haluan kuitenkin osoittaa, että myös edullisesti ja helposti voi valmistaa herkullista ruokaa. Tosi kiva kuulla, että olet kokeillut ohjeita käytännössä! :) Näitä on luvassa vielä paljon lisääkin. ;)

Laura: Mainiota! :) Tuollaisella helpolla ohjeella tehtailee kuule montakin piirakkaa yhdellä kertaa. :)

1. huhtikuuta 2009 klo 12.34  
Blogger Daeph kirjoitti...

näyttääpä herkulliselta! jos haluat pohjaan vaihtelua, kokeiles joskus pastanjauhantaa-reseptiä, jossa reilu puolet vehnäjauhoista on korvattu kaurahiutaleilla. Toimii ja silti yhtä edullista!


http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/11/aurajuustokaurapiiras.html

1. huhtikuuta 2009 klo 14.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mää teen aina tuollaista piirakkaa, se on niin helppo ja mun lemppari- laitan mm. tonnikalaa, katkarapua, porkkanaa jne.

1. huhtikuuta 2009 klo 16.23  
Blogger S kirjoitti...

Inspiroiduin postauksestasi ja tein suolaista piirakkaa vuosien tauon jälkeen. Olipa helppoa ja tulipa hyvää! :)

1. huhtikuuta 2009 klo 17.33  
Blogger Maiski / Nuotin vierestä kirjoitti...

Juuri jotain tällaista ohjetta olenkin etsinyt, sillä suolaisten leivonnaisten tekeminen on jostain syystä jäänyt itselläni hieman makeiden herkkujen leipomisen varjoon. :) Täytyykin testata mahdollisimman pian!

1. huhtikuuta 2009 klo 19.09  
Blogger Camilla kirjoitti...

Tuo näytti niin herkulliselta, että oli pakko hakea kaupasta tarvikkeita ja väsätä tuollainen herkkupiirakka! Pian pääsen maistamaan sitä. =P

1. huhtikuuta 2009 klo 19.40  
Blogger Jenni kirjoitti...

Daephley: Kiitos vinkistä! :) Huomasin, että pohjasta tuli myös muhevampi, kun lisäsin joukkoon leseitä.

Anonyymi: Niinpä. :) Helppoa ja hyvää!

S: Voi miten kiva kuulla! :) Mitä laitoit täytteiksi?

Maiski: Testaa ihmeessä! :) Minulla jostain syystä on tuo makeiden leivonnaisten tekeminen jäänyt paljon vähemmälle.

RagDoll: Vitsit, olen aivan innoissani, miten moni on intoutunut leipomaan tämän postauksen inspiroimana! :) Hihii!

1. huhtikuuta 2009 klo 19.49  
Blogger Camilla kirjoitti...

Lisää reseptejä otetaan vastaan! Piirakka oli ihanaa! =)

1. huhtikuuta 2009 klo 20.24  
Blogger Jenni kirjoitti...

RagDoll: Jee! :) Lisää reseptejä tulossa varmaan viikon-parin sisään.

2. huhtikuuta 2009 klo 20.21  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu