Helppo suolainen piirakka
En ole koskaan oikein tuntenut kovin suurta kutsumusta leipoa kakkuja ja pullia, mutta suolaisia leivonnaisia teen usein. Henkilökohtainen suosikkini on ollut kinkku-paprika-juusto-piirakka, joka on sekä hyvää ja edullista että äärimmäisen helppo tehdä. Teen toisinaan suolaisia piirakoita ihan aterioiksikin, kun haluan hiukan herkutella. Yksi parhaista puolista piirakoissa on, että niitä on todella helppo soveltaa ja muunnella mielensä mukaan. Yhdellä hyvällä piirakkapohjan ohjeella tehtailee niin kasvis-, kinkku- kuin vaikka sienipiirakankin - vain luovuus on rajana!
Tässä yksi ilta minun alkoi tehdä mieli jotakin herkkupiirakkaa, mutta luottotäytettäni kinkkua ei jääkaapista löytynyt. Kauppa ei ollut enää auki, joten oli pakko ryhtyä tutkimaan, josko kaapeissa olevista aineksista syntyisi jotakin. Jääkaapista löytyi sipulia, nahistunut paprika sekä pari tomaattia. Totesin, että noilla päästäisiin hyvin alkuun ja aloin penkoa pakastinta. Wokkisekoitus, vihannessekoitus sekä jauhettu pinaatti täydensivät piirakka-ainesvaihtoehtoja erinomaisesti! En ollut koskaan ennen tehnyt kasvispiirakkaa, mutta päätin kokeilla, mitä noista aineksista syntyisi. Ja herkullista tuli! :)
Suolaisen piirakan todella taikoo vaikka mistä aineksista ja siihen voi tunkea sopivasti oikeastaan kaikki jääkaapin jämäpalat. Tämä on mainio resepti sellaisiin hetkiin, kun tuntuu, että kaapissa on vain edellisten päivien jämiä eikä mitään kunnon syötävää! Hiukan nahistuneet vihanneksetkin saa käytettyä hyödyksi, kun ne viskaa piirakan päälle. Muista, että Pupulandian ohjeita saa ja melkein pitääkin soveltaa ja säveltää. ;)
Helppo suolainen piirakka
Piirakkapohja
3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
3 rkl vettä
Munamaito
2 kananmunaa
3 dl maitoa
juustoraastetta
mausteita (esim. suolaa ja pippuria)
Esimerkkejä täytteistä
kinkkua, paprikaa, wok-vihanneksia (pannulla kevyesti paistettuina), tomaattia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, sipulia, feta-juustoa, pinaattia, aurinkokuivattua tomaattia, broilersuikaleita, jne.
Sekoita keskenään jauhot ja margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. (Halutessasi voit lisätä taikinaan myös leseitä, mutta laita silloin hiukan enemmän margariinia ja vettä.) Painele taikina vuokaan (n. 30cm halkaisijaltaan) ja pistele siihen reikiä haarukalla. Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 10-12 minuuttia. Lisää vuokaan valitsemasi täyte. Tee munamaito ja kaada se vuokaan niin, että täyte peittyy. (Voit halutessasi lisätä munamaidon sekaan lorauksen kermaa tai ranskankermaa.) Laita piirakka uuniin ja paista sitä kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniisti ruskistunut (30-40 min).
Tässä yksi ilta minun alkoi tehdä mieli jotakin herkkupiirakkaa, mutta luottotäytettäni kinkkua ei jääkaapista löytynyt. Kauppa ei ollut enää auki, joten oli pakko ryhtyä tutkimaan, josko kaapeissa olevista aineksista syntyisi jotakin. Jääkaapista löytyi sipulia, nahistunut paprika sekä pari tomaattia. Totesin, että noilla päästäisiin hyvin alkuun ja aloin penkoa pakastinta. Wokkisekoitus, vihannessekoitus sekä jauhettu pinaatti täydensivät piirakka-ainesvaihtoehtoja erinomaisesti! En ollut koskaan ennen tehnyt kasvispiirakkaa, mutta päätin kokeilla, mitä noista aineksista syntyisi. Ja herkullista tuli! :)
Suolaisen piirakan todella taikoo vaikka mistä aineksista ja siihen voi tunkea sopivasti oikeastaan kaikki jääkaapin jämäpalat. Tämä on mainio resepti sellaisiin hetkiin, kun tuntuu, että kaapissa on vain edellisten päivien jämiä eikä mitään kunnon syötävää! Hiukan nahistuneet vihanneksetkin saa käytettyä hyödyksi, kun ne viskaa piirakan päälle. Muista, että Pupulandian ohjeita saa ja melkein pitääkin soveltaa ja säveltää. ;)
Helppo suolainen piirakka
Piirakkapohja
3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
3 rkl vettä
Munamaito
2 kananmunaa
3 dl maitoa
juustoraastetta
mausteita (esim. suolaa ja pippuria)
Esimerkkejä täytteistä
kinkkua, paprikaa, wok-vihanneksia (pannulla kevyesti paistettuina), tomaattia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, sipulia, feta-juustoa, pinaattia, aurinkokuivattua tomaattia, broilersuikaleita, jne.
Sekoita keskenään jauhot ja margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. (Halutessasi voit lisätä taikinaan myös leseitä, mutta laita silloin hiukan enemmän margariinia ja vettä.) Painele taikina vuokaan (n. 30cm halkaisijaltaan) ja pistele siihen reikiä haarukalla. Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 10-12 minuuttia. Lisää vuokaan valitsemasi täyte. Tee munamaito ja kaada se vuokaan niin, että täyte peittyy. (Voit halutessasi lisätä munamaidon sekaan lorauksen kermaa tai ranskankermaa.) Laita piirakka uuniin ja paista sitä kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniisti ruskistunut (30-40 min).
Tunnisteet: I love food
23 kommenttia:
Näyttääpä herkulliselta! Tätä täytyy joskus testata:)
En oo valehtelematta nähnyt koskaan noin kaunista ja värikästä piirasta! :) <3
namii (: <3
Näyttää tosi hyvältä! Ite on ole munamaitojen ystävä vaan mieluummin tekisin täytteen jostain muusta mut tota täytyy ehkä kokeilla :)
Mäkin teen tosi usein kaikkia suolaisia piirakoita, tykkään enemmän herkutella sellaisilla kun makealla.
Yksi tosi hyvä yhdistelmä on kana ja parsa.
Oih no nyt tuli niin helponoloinen ohje että pakko laittaa talteen ja kokeilla pian :>>
Näyttää ihanalle! Rupesi tekemään mieli taas omaa bravuuriani kanapiirakkaa.. Pitäisi varmaan joskus uskaltautua soveltamaan sitä, vaikkapa tämän ohjeen avulla :)
Namm näyttää sairaan hyvältä! Kiitti ohjeesta, tätä aion vielä joskus tehdä. :)
namiii, mulla on nyt ihan kauhee nälkä ja arvaa paheniko se ku näin tuon piirakan??:D ite oon tosi laiska leipomaan koska tuntuu että kaapeista ei löydy ikinä tarvittavia aineita,mutta tätä kyllä voisi kokeilla joskus:) laita lisää näitä helppoja reseptejä tänne:>
Pidän myös paljon suolaisista piirakoista. Kiitos ohjeesta koska en ole vielä löytänyt sitä täydellistä pohjan ohjetta joten täytyy kokeilla :)
PS. Ihania kuva piirakasta :)
Sofia D: Testaa ihmeessä. :) Ohje on tosi helppo!
Heini: Voi kiitos! :D Olen niin otettu, hihii. :)
Anonyymi: Nam nam. :)
Tiiataika: Kiitos. :) Veikkaan, että tuosta varmaan voisi tehdä jonkun munamaidottomankin version, vaikkapa kermasta ja juustosta. ;) Mutta jos tosiaan laitat sekaan paljon juustoa, niin munamaito ei edes maistu tuossa kovin paljon. :)
Riikka: Sama juttu minulla! Olen muutenkin suolaisten herkkujen ystävä. :) Karkeistakin salmiakki on lempparini. Kiitos hyvästä vinkistä muuten! Parsakaalia oli tuossa minunkin piirakassani, kun tuli jonkun vihannessekoituksen mukana. :)
Jenni!: Tuo on kyllä niin helppo, että varmaan apinakin osaisi. ;) Kokeile ihmeessä! :)
Maria: Olen huomannut, että kun sitä bravuuriaan on tehnyt tarpeeksi monta kertaa, kummasti alkaa löytyä rohkeutta soveltaa ohjetta. :) Kannattaa kokeilla - voihan sitä sitten palata takaisin vanhaan, jos uusi ei tunnu yhtä hyvältä! Mutta vaihtelu virkistää. ;)
Anette: Kivaa, kun näin moni on innostunut ohjeesta. :) Kerro sitten miten onnistui!
Girzi: Nämä ruokapostaukset saavat aina nälkäisiä kommentteja. :D Ja ei huolta, näitä ohjeita on takataskussa vielä rutkasti lisää! :)
Ellie: Tuo minun ohjeeni ei ole mikään täydellinen kyllä, mutta sitäkin helpompi. :) Ja tuon pystyy melkein aina tekemään, vaikka kaapit ammottaisivat tyhjyyttään, koska ei tarvita kuin jauhoja, margariinia ja vettä. :) Mutta jos löydät täydellisen piirakkareseptin, niin saa vinkkailla. ;)
näyttääpä herkulliselta! taitaa nyt voittaa mun lämpimät voikkarit..xD
Tosi kiva, että postailet toisinaan ruokajuttuja! Varsinkin, kun ohjeesi ovat opiskelijaystävällisiä. Kokeilin joskus aiempia "köyhäkeitto" ja "maailman parhaat sämpylät" -ohjeitasi, ja hyvää tuli :). Tätäkin ohjetta minun täytyy päästä testaamaan!
nam tuo näyttää ihan taivaalliselta! pitää hommata tuommosta omiin yo-juhliin :))
Maijuli: Lämpimät voileivätkin voivat olla todellista herkkua. Ohjetta niistä tulossa lähitulevaisuudessa! ;)
Pips: Olen itse simppelin kokkailun kannalla ja oma budjetti rajoittaa valintoja. Haluan kuitenkin osoittaa, että myös edullisesti ja helposti voi valmistaa herkullista ruokaa. Tosi kiva kuulla, että olet kokeillut ohjeita käytännössä! :) Näitä on luvassa vielä paljon lisääkin. ;)
Laura: Mainiota! :) Tuollaisella helpolla ohjeella tehtailee kuule montakin piirakkaa yhdellä kertaa. :)
näyttääpä herkulliselta! jos haluat pohjaan vaihtelua, kokeiles joskus pastanjauhantaa-reseptiä, jossa reilu puolet vehnäjauhoista on korvattu kaurahiutaleilla. Toimii ja silti yhtä edullista!
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/11/aurajuustokaurapiiras.html
Mää teen aina tuollaista piirakkaa, se on niin helppo ja mun lemppari- laitan mm. tonnikalaa, katkarapua, porkkanaa jne.
Inspiroiduin postauksestasi ja tein suolaista piirakkaa vuosien tauon jälkeen. Olipa helppoa ja tulipa hyvää! :)
Juuri jotain tällaista ohjetta olenkin etsinyt, sillä suolaisten leivonnaisten tekeminen on jostain syystä jäänyt itselläni hieman makeiden herkkujen leipomisen varjoon. :) Täytyykin testata mahdollisimman pian!
Tuo näytti niin herkulliselta, että oli pakko hakea kaupasta tarvikkeita ja väsätä tuollainen herkkupiirakka! Pian pääsen maistamaan sitä. =P
Daephley: Kiitos vinkistä! :) Huomasin, että pohjasta tuli myös muhevampi, kun lisäsin joukkoon leseitä.
Anonyymi: Niinpä. :) Helppoa ja hyvää!
S: Voi miten kiva kuulla! :) Mitä laitoit täytteiksi?
Maiski: Testaa ihmeessä! :) Minulla jostain syystä on tuo makeiden leivonnaisten tekeminen jäänyt paljon vähemmälle.
RagDoll: Vitsit, olen aivan innoissani, miten moni on intoutunut leipomaan tämän postauksen inspiroimana! :) Hihii!
Lisää reseptejä otetaan vastaan! Piirakka oli ihanaa! =)
RagDoll: Jee! :) Lisää reseptejä tulossa varmaan viikon-parin sisään.
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu