Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lehtikasassa

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 2. maaliskuuta 2009

Lehtikasassa


Olen aina rakastanut lukea aikakausilehtiä. Harvasta asiasta saa yhtä paljon nautintoa kuin käpertymisestä rauhallisena hetkenä sohvan nurkkaan lukemaan teekupin kera. Nykyään tuntuu vain, että hyvin harvoin on enää tuollaisia rauhallisia hetkiä, jolloin olisi aikaa uppoutua lukutuokion pariin. Suosikkilehtiäni ovat muotilehtien lisäksi naistenlehdet, Image sekä esimerkiksi Helsingin Sanomien Kuukausiliite.



Tiedättekö sen kutkuttavan tunteen, kun on lähdössä vaikkapa junamatkalle ja päättää piipahtaa lehtikioskilla ennen junaan astumista. Suurimman nautinnon saan lehdistä juuri tuollaisilla hetkillä. Saatan viettää lehtihyllyllä pitkiäkin aikoja mietiskellessäni, mikä olisi nyt sitten juuri Se Oikea sen hetkiseen tunnelmaan. Jos oikein villiksi heittäydyn, niin saatan ostaa kaksikin. Irtonumeron ostaminen on aina jollain tapaa tyydyttävä ja pikkuisen luksukselta tuntuva hetki - ja mikä sen parempaa, kun tiedossa on muutama tunti, jolloin voi oikeasti syventyä lehteen täysin siemauksin. Harvoin olen lukenut yhtäkään lehteä niin huolellisesti kannesta kanteen kuin junamatkojen aikana. :)



Oma pieni luksuksensa on myös kestotilauksissa, kun ei tarvitse kipittää sinne lehtikioskille, vaan lukupaketti kolahtaa postiluukusta automaattisesti. Jostain syystä kuitenkin huomaan, että tässä kiireisessä elämässäni en osaa arvostaa kestotilausta ollenkaan yhtä paljon kuin irtonumeroita. Sain joululahjaksi Imagen tilauksen ja huomaan, että kaksi viime numeroa on vielä lukematta, vaikka tilaus on kestänyt vasta kolmisen kuukautta. En vain saa ryöstettyä aikaa parin vaivaisen aikakausilehden lukemiseen kaikilta muilta tekemisiltäni. Viime viikolla huomasin lukevani jumppasalilla lehteä, joka minulla itse asiassa on kotonakin - ihan vain siksi, että siinä venytellessä minulla yksinkertaisesti oli oivallista aikaa lukea. Silti haaveilen jatkuvasti monen muunkin lehden tilaamisesta. :D Nyt odottelen vain seuraavaa junamatkaa, jotta pääsen rauhassa lukemaan lehteni.

Tunnisteet:

20 kommenttia:

Blogger Minttu kirjoitti...

Hesarin kuukausiliite on myös mun suosikkini! Ihan loistavaa luettavaa. Valitettavasti muistan vain harvoin käydä sen ostamassa... :)

2. maaliskuuta 2009 klo 9.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oma, rento lehtilukuhetki huovan alla, teekuppi vieressä on parasta rentoutumista arjen stressistä myös minulle!

2. maaliskuuta 2009 klo 9.46  
Blogger Pinja kirjoitti...

Vähän samaa vikaa täälläkin, että kestotilauksen lehdet lojuvat yleensä vähintään puoli kuukautta jossain pöydän nurkalla, ennen kuin on aikaa syventyä lukemaan niitä.

2. maaliskuuta 2009 klo 11.04  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Minulle tulee tuo kutkuttava tunne aina kun tilaan jonkun uuden lehden, ja tällä hetkellä niitä on tilauksessa joku 3 :D

2. maaliskuuta 2009 klo 11.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Teksti olisi voinut olla minun kirjoittamani, sillä minäkin poen aikakausilehti-rakkautta :D.
Lehtirakkautteni on niin palavaa, että voin ajankulukseni lukea mitä kummallisempia lehtiä. Eräänä tylsänä kesäpäivänä muistan selailleeni tuttavani golf-lehteä, kun muutakaan lukemista en löytänyt. Ja minun kokemukseni golfista raojoittuvat minigolfin läiskimiseen!
Mutta kyllä Image ja Kuukauselehti lyövät golf-lehdenkin 100-0 :D

2. maaliskuuta 2009 klo 12.52  
Blogger eeva kirjoitti...

Olen huomannut ihan saman, irtonumeroiden ostaminen vaan on niin paljon kivempaa ja tuo juuri sellaista pientä "luksusta" arkipäivään. Tilattu lehti saattaa kolahtaa luukusta juuri sellaisella hetkellä kun joku naistenlehtihömppä ei voisi vähempää kiinnostaa ja unohtuu johonkin hyllyyn lukematta.
Olen myös itse suuri Kuukausiliitteen fani, on ihanaa kun voi lukea PITKIÄ juttuja, joissa asiaan on oikeasti paneuduttu.

2. maaliskuuta 2009 klo 13.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hih, ajankohtainen aihe minun elämässäni. Tilasin juuri erään lehden ja hingun tässä toisen perään. Olisipa sitä rahaa vähän enemmän. Kirjat ovat aina olleet minulle tärkeitä ja niiden lukeminen on mukavaa, mutta jostain syystä olen alkanut kaivata juuri lehtien lueskelua ja selailemista. Mutta mikä olisi se täydellinen lehti? (Ehkä niitä sitten pitää olla monta, tasapainon vuoksi. Hih.)

2. maaliskuuta 2009 klo 13.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

eiihh miksi imagen uusin numero on lehtikasan alimpana! siinä on ehdottomasti upein kansi ja henkilö pitkään aikaan.

2. maaliskuuta 2009 klo 14.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva uusi tausta!!!:--)<3 Jeee. Joo, minäkin rakastan lehtien lukemista ja jollain hassulla tavalla minäkin irtonumeroita enemmän! Ja krhmm...kehtaankohan edes myöntää..sain joululahjaksi Trendin vuositilauksen,enkä ole yhtäkään niistä kolmesta lehdestä vielä muka ehtinyt lukea...OH NO. Mitä teet muuten töikses?

2. maaliskuuta 2009 klo 17.38  
Blogger Henna kirjoitti...

Itsekkään en meinaa keretä lukea lehtiä niin paljon kuin haluaisin. Osa syy on kyllä koulunkin, sillä kokeiisiin luvun jälkeen ei kyllä jaksa enää lukea.

Onneksi kuitenkin välillä saa jostaion raosta vähäisen aikaa ja se onkin sitten erittäin ihanaa saada lukea jotakin aikakausi lehteä :)

2. maaliskuuta 2009 klo 20.30  
Blogger Unknown kirjoitti...

Mäkin luen kaikenlaisia lehtiä. Siis otan aina mukaani ilmaislehdet (esim. Apteekista Terveydeksi- lehden, Cityn, bonuskaupoista Me-lehden jne.) Ja tietenkin luen sitten muita muoti-, terveys-, liikunta- ja sisustuslehtiä. Pari tulee kotiin ja joskus ostan hemmotteluun irtonumeroita. Irtonumerot ovat juuri hemmottelu- ja luksusostoksia, aivan kuten sanoit. Niistä tulee jotenkin aina hyvä mieli ja palkinto rankan viikon/tentin jälkeen.

2. maaliskuuta 2009 klo 20.47  
Blogger Nelliina kirjoitti...

Hellou, vein sun suloisen naamakuvan postaukseeni, toivottavasti ei haittaa :)

2. maaliskuuta 2009 klo 21.22  
Blogger Kitty kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

2. maaliskuuta 2009 klo 23.07  
Blogger Kitty kirjoitti...

juu lehtiä on mukava lukea ja ostankin aina junaan tai lentsikkaan kasan mukaan, se on ihan paras tunne. kotona en paljon kerkiä lukemaan... yleensä just joku kodin kuvalehti lähtee mukaan suomessa ollessani :D yritän kyllä ostaa national geographic ja new scientist-lehtiä säännöllisesti vaikka ne kalliita onkin. muotilehdet on taas musta todella todella tylsiä... oon ehkä aika vanha akka :D

editty- typo, poisto, sorry. x

2. maaliskuuta 2009 klo 23.09  
Blogger Alma kirjoitti...

Voih, itselläni lojuu juuri nyt pari alaani liittyvä lehteä, Me Naiset, Olivia, Kuukausiliite jne lähes lukematta keittiössä. Rakastan myös sitä lehtihyllyn edessä ilmaantuvaa tunnetta, mutten silti kovin helposti ehdi lukea ostamiani lehtiä.:( Siksi ei kannatakaan tehdä kestotilauksia vaan ostaa juuri niitä irtonumeroita, joita voi sitten ostaa juuri niin usein tai harvoin, kuin ehtii lehtiä lukemaan.:)

3. maaliskuuta 2009 klo 9.58  
Blogger Elli kirjoitti...

se on kyllä juuri noin! :)

3. maaliskuuta 2009 klo 10.03  
Blogger Jenni kirjoitti...

Minttu: Hesarin kuukausiliite on todella loistava, mutta tulen lukeneeksi sitä valitettavan harvoin nykyään. :/

SofiaD (Cocos: Todellakin. :) Vielä kun osaisi raivata kiireisestä aikataulusta aikaa tuollaisille hetkille...

Pinja: Niinpä. Harmittaa, etten ehdi oikein paneutua lehtiin ikinä. Veikkaan, että irtonumerot tulisi luettua huolellisemmin. :/

Kullanmuru: Vautsi, minulla on ongelmia jo yhden lehden lukemisessa. Olisi kiva tilata vaikka viittä lehteä, mutta en ehtisi koskaan lukea niitä. :D

Zeista: Minun aikakausilehtirakkauteni ei ole ehkä ihan yhtä sitkeää laatua kuin sinun, koska en kyllä voisi kuvitella uppoutuvani intohimoisesti golf-lehden lukemiseen. :D

Kirsikka: Kuukausiliitettä tulee luettua ihan liian harvoin, koska en tilaa Hesaria kotiin (, koska en sitäkään ehtisi ikinä lukea, plus että siitä tulisi kamalasti paperijätettä). Mutta irtonumeroiden ostamisessa on kyllä jotakin taikaa ja ne tulee jostain syystä yleensä myös luettua huolellisemmin.

Meflen: Haaveilen siitä, että minulla olisi joskus aikaa ja rahaa niin paljon, että voisin tilata kaikki himoitsemani lehdet, mutta sellaista aikaa ei valitettavasti näy ihan lähitulevaisuudessa. :D

Marjo: Pahoitteluni. :D Se nyt vahingossa oli jäänyt kasan alimmaiseksi, ei ollut tarkoitus. ;)

Anonyymi: Kiitos. :) Muistan, että kun joskus tilasin Trendiä kotiin, se tuli kyllä aina luettua tosi huolella. Mutta ehkä minulla ei silloin ollut yhtä paljon aikaa. Ja jos nyt oikein muistan, ei tainnut olla omaa tietokonetta ja nettiäkään, joten siinä lienee suurin syy. ;) Olen yhä opiskelija ja väännän graduani tällä hetkellä. Gradunteon ohessa työskentelen freelancerina Sanoma Digitalille, jonka palveluita ovat esimerkiksi Blogilista ja Tyylitaivas. Freelancerina olen eräänlainen jokapaikanhöylä ja hoitelen hyvin monenlaisia tehtäviä. :D

Tikkari: Muistan, että joskus lukioaikoina lukemisharrastus tyrehtyi lähes täysin, kun koulun puolesta joutui lukemaan niin paljon, ettei enää vapaa-ajalla huvittanut. Nykyään tuntuu, että blogit vievät paljon aikaa perinteiseltä printtimedialta. :/

Heatn: Minullekin kolahtaa säännöllisesti postiluukusta perinteiset Yhteishyvät ja Pirkat ja tänään tuli se apteekin lehtikin. Tykkään lukea myös noita lehtiä, enkä raaski koskaan heittää niitä pois ennen kuin olen oikeasti ehtinyt vähintään selata ne läpi. Mutta kyllä tuolla edelleen odottaa yksikin Yhteishyvä vielä muovikääressään parin kuukauden takaa. :P

Nelliina: Ei kuule yhtään haittaa, olen imarreltu vain. :)

Kitty: Minustakin muotilehdet ovat kyllä menneet tylsempään suuntaan verrattuna entiseen. Yksi syy tuohon tuntemukseen saattaa tietysti olla muotiblogit, joista nykyään löytyy usein tuoreempaa ja kiinnostavampaa luettavaa. :) Kodin kuvalehti tulee aina luettua, kun olen vanhempieni luona käymässä, koska äitini tilaa sitä aina silloin tällöin.

Alma: Olen nyt itsekin miettinyt, että kestotilauksen sijaan pitäisi ehkä ostaa vaikka yksi irtonumero vaihtelevista lehdistä per kuukausi. Silloin tulisi aina valikoitua se, jossa on sillä hetkellä kaikkein kiinnostavimmat jutut. Kyllähän se kallimpaa on kuin kestotilauksen tekeminen, mutta ehkä lehdet tulisi luettua ahkerammin, kun ne olisi itse yksitellen lehtihyllystä valinnut. :)

Elli: Niinpä. :)

3. maaliskuuta 2009 klo 11.26  
Blogger Inka kirjoitti...

Hesarin kuukausiliite, Image ja Olivia ovat mun lempilehtiäni. Miekin rakastan lehtiä yli kaiken. Lähipiiri on ihan kauhuissaan ku jatkuvasti oon ostanu uuden lehden.. :D aina yritän perustella, että ei mulla kauheasti muita paheita olekaan. Ja junamatka ja lehti on ihan voittamaton combo - tosin kun tekee yli 4 junamatkaa kuukaudessa... :D

3. maaliskuuta 2009 klo 14.26  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tirliina: No olen kyllä samaa mieltä kanssasi siinä, että aikakausilehdet ovat aika viaton pahe. :) Sitä paitsi lukeminen on kehittävä harrastus! ;)

3. maaliskuuta 2009 klo 16.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Rakastan aikakauslehtiä, ja innostuin jopa postauksesi pohjalta pohtimaan omia lehtisuosikkejani pointblogissani. Tuo "kaikkia ei ehdi lukea" ongelma on niin tuttu, tuntuu pahalta kun lehtipino sängyn vieressä vain kasvaa ja kasvaa... Mutta jos jonkin lehden ostaa joka kuukausi tuntuisi tosi kummalliselta jättää ostamattakaan. Menee rutiinit sekaisin :D

5. maaliskuuta 2009 klo 20.28  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu