Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Found it!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 19. maaliskuuta 2009

Found it!


Tein tänään kaupungilla pyöriessäni yllättävän, mutta ilahduttavan havainnon vaatekauppojen laukkutarjonnasta. Yhä useammat ketjut ovat alkaneet panostaa halvan ja huonolaatuisen tekonahan sijaan aitoihin nahkalaukkuihin. Veikkaan, että vaikutuksensa asiaan on sekä ympäristöasioilla että maailman taloudellisella tilanteellakin - onhan aito nahka ekologisempi ja kestävämpi vaihtoehto kuin synteettiset materiaalit. Bongailin nahkaisia laukkuja esimerkiksi H&M:ltä, Vilasta ja Vero Modasta, joista yleensä on löytynyt vain tekonahkaa. Toki myös nahkalaukkuja on eri laatuisia ja varsinkin edullisimpia kannattaa syynätä tarkkaan. Onko saumat ommeltu kunnolla? Ovatko hihnat jämäkät? Tuntuuko nahka paksulta ja kestävältä?Olen löytänyt jo muutamankin sopivan kokelaan mustaa nahkalaukkua metsästäessäni, mutta tiukka budjetti asettaa kovia rajoituksia ja moni kaunis laukku on jäänyt armotta kaupan hyllylle. Tärkeimpiä laukulle asettamiani vaatimuksia ovat olleet riittävän suuri koko ja yksinkertaisuus. Ei turhia remmejä ja rensseleitä. Toiveissani oli myös, että laukussa ei olisi kullan tai pronssin värisiä yksityiskohtia, mutta tuossa asian suhteen olen ollut valmis joustamaan tarvittaessa.Tänään sitten törmäsin aika mukavaan ja kohtuuhintaiseen yksilöön Vilassa. Piecesin musta nahkalaukku on kokovaatimusten alarajoilla ja muutama pronssin värinen yksityiskohtakin siitä löytyy, mutta mukavan mallinen ja simppeli laukku lähti silti matkaani. Laukku on paksua, jämäkkää nahkaa ja kivana yksityiskohtana siinä on reunoilla tikattua pintaa. Pidin erityisesti siitä, että hihnoissa on kunnon kiinnitys. Monissa halvemmissa laukuissa hihnat on kiinnitetty vain heppoisin ompelein. Minä raahaan laukussa mukanani usein puolta elämästäni, joten sen täytyy kestää painoa ja kulutusta. :) Laukku sattui sopivasti olemaan viimeinen kappale ja siksi alkuperäisestä hinnasta oli pudotettu 40 euroa.Tunnisteet:

13 kommenttia:

Blogger patentti kirjoitti...

Jei, onneksi olkoon! Itsekin olen välillä katsellut sillä silmällä Piecesin laukkuvalikoimia, kyllä sieltäkin helmiä löytyy, vaikkei omaan matkaan ole lähtenyt. Todella kivan näköinen laukku :)

19. maaliskuuta 2009 klo 18.03  
Blogger wikke kirjoitti...

Hei jee, onnea laukkulöydöstä! ;) kiva juttu kun löyty. Mulla etsintä vielä jatkuu..tosin etsintä on nyt vähän aikaa jäissä, sillä varallisuustilanne ei tällä hetkellä anna myöten oikein mihinkään suuntaan :) Kiva juttu tuo tosiaan, että oikeaa nahkaa on nykyään enemmän kuin ennen.

19. maaliskuuta 2009 klo 18.24  
Blogger Laura kirjoitti...

Oi, ihana laukku! Voisimpa harkita myös omaan laukkukokoelmaani. Ja hienoa kuulla että halpiksillakin on nyt aitoa nahkaa valikoimissa!

19. maaliskuuta 2009 klo 18.26  
Blogger Girzi kirjoitti...

kiva laukku on kyl:) ite oon kans alkanu panostaa enemmän laatuun. ennen ostin sikana kaikkee halppista mutta yllättäen ne on juuri niitä vaatteita jotka menevät ekana kirpparille ja niitä ei ees arvosta enää. aitoihin nahkajuttuihin kannattaaki panostaa (just kengis ja laukuis), sillä kyllä se vähän korkeampi hinta maksaa itsensä takaisin. Onneksi kirppareilta löytää kanssa tosi hyviä juttuja halval ettei kaikkee tarvii ostaa valmiina. Mutta olen siis viime aikoina sijoittanut mm. korkkareihin ja yhteen ihan sikakalliiseen huppariin. Mutta käytän näitäkin sitten varmasti pitkään:)

19. maaliskuuta 2009 klo 19.45  
Blogger Lumikki kirjoitti...

Oi, superkiva laukku! :)

19. maaliskuuta 2009 klo 19.52  
Blogger RagDoll kirjoitti...

Tuo on muuten hankalaa löytää laukkua hopeisella lukolla/napeilla, koska kaikissa näyttää olevan vain kultaista ja kuparia. =/

19. maaliskuuta 2009 klo 21.14  
Blogger Panda kirjoitti...

Tää on nyt 'se laukku'! On se kyllä hieno :D mulla oli vähän kassakiireitä, mutta arvasin, et nään tän kun tuun kotiin ;)

19. maaliskuuta 2009 klo 22.03  
Anonymous chaika kirjoitti...

Voitko antaa sellaisen simppelin neuvon, että mistä tollasessa ketjukaupassa tietää onko kyseessä aito vai -tekonahkalaukku? Onks niihin laukkujen hintalappuihin tai johonki merkitty se? Kiitos avusta! :)

19. maaliskuuta 2009 klo 23.47  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

LAukku on kyllä mahtava!! :D

19. maaliskuuta 2009 klo 23.55  
Blogger Ambe kirjoitti...

Onnea pitkän ja piinaavan etsimisen päättymiselle! Kauniin ja yksinkertaisen laukun kyllä sait matkaasi! Itsekin olen ilostunut kovin siitä, että aitoa nahkaa on nykyään useammin tarjoilla myös ennen "muovilakkuja" kauppaavien ketjujen hyllyillä. Itse olen vielä nahkalaukkua etsimässä, mutta kiire mulle tulee sen kanssa vasta sitten kun pääsen opiskelemaan. Silloin viimeistään hankin itselleni kunnollisen nahkaisen koululaukun! ü

20. maaliskuuta 2009 klo 0.17  
Blogger Jenni kirjoitti...

Patentti: Kiitos! :) Veikkaan, että alitajuisesti silti jatkan vielä etsiskelyä, enkä sisäistä projektin päättymistä. :D On tämä niin kauan jo jatkunut!

Wikke: Kiitos. :) Himoitsin kovasti erästä Dieselin laukkua, mutta sen hinta pyöri samoissa luvuissa kuin vuokrani, joten unohdin sen suosiolla. :P Onnea sinullekin metsästykseen!

Laura: Kiitos. :) Minusta tuo on erittäin tervetullut muutos. En ole itse vuosiin enää suosinut tekonahkaa, koska se ei vain kestä käytössä pidemmän päälle. Jotain pikkulaukkuja olen ostanut tekonahkaisinakin, koska niiltä ei vaadita samanlaista kestävyyttä kuin arkilaukuilta.

Girzi: Kiitos. :) Tuo on ihan totta, että jotenkin parempilaatuista tavaraa itsekin arvostaa paljon enemmän. Olen vain kokemuksesta huomannut, miten materiaalit ovat suoraan sidoksissa tuotteen kestävyyteen, joten olen suosiolla luopunut esimerkiksi tekonahasta ja muistakin ylenmääräisistä tekokuiduista.

Lumikki: Kiitos. :)

RagDoll: Olen todella huomannut saman! Ärsyttävää! Pidän itse paljon enemmän hopeasta ja usein koruni ovat sen värisiä. Siksi tuntuisi häiritsevältä käyttää laukkua, jossa olisi näkyviä kullan tai pronssin värisiä yksityiskohtia. Tässä ostamassani laukussa ne ovat onneksi tosi pienet ja huomaamattomat. :)

Panda: Joo, huomasin että olit kiireinen. :) Yksi painava syy vaakakupissa oli tosiaan tämän laukun suhteen se, että oli hyvässä alennuksessa. :)

Chaika: Harjaantunut silmä ja käsi erottavat kyllä tekonahan aidosta ilman lappujakin, joten takaan sinulle, että kun aloitat aidon nahan metsästyksen, huomaat pian todella helposti eron tekonahan ja aidon välillä. :) Mutta tuota hetkeä odotellessa yksinkertaisin vinkki on se, että nahkalaukkujen hinta- tai hoito-ohjelapuissa mainitaan AINA tuotteen olevan aitoa nahkaa, genuine leather. Jos mainintaa ei jossakin päin laukkua ole, se on mitä todennäköisimmin tekonahkaa. Oikean nahkan tunnistaa myös hajusta - ei haise teolliselta, vaan... no, nahalta. :) Myös hinta antaa selkeää osviittaa, sillä aitojen nahkalaukkujen hinnat alkavat yleensä jostakin 79 eurosta halpakaupoissakin (ellei tuote ole tarjouksessa), kun tekonahkalaukkujen hinnat pyörivät usein huomattavasti alempana. Minulle yleensä nykyään kertoo faktat pelkkä laukun pinnan hipaisu sekä hintalapun vilkaisu, jos olen yhtään epävarma. :)

Kullanmuru: Kiitos. :)

Ambe: Kiitos. :) Laukku ei ehkä ole aivan unelmieni laukku, mutta täyttää vaatimukset. Pidän siitä, että simppelissä laukussa on joku yksinkertainen juju - tässä tapauksessa tuo kiva muoto ja tikkaukset sivuilla. :) Ja tosiaan, kulutusta vaativaan käyttöön kannattaa kyllä hankkia aito nahkalaukku, koska tekonahka kestää kovaa käyttöä vain niin paljon huonommin.

20. maaliskuuta 2009 klo 7.54  
Blogger Pinja kirjoitti...

Kiva, että löysit vihdoin etsimäsi! Mä oon tehnyt saman havainnon, että myös ketjuliikkeiden hyllyille on viime aikoina tullut niitä ihan oikeastakin nahasta valmistettuja laukkuja.

20. maaliskuuta 2009 klo 9.29  
Blogger Jenni kirjoitti...

Pinja: Toivotan tuon muutoksen todella lämpimästi tervetulleeksi, sillä itse en nykyään mielelläni osta tekonahkaa. Mitä tähän laukkuuni tulee, olen siihen tyytyväinen. Se ei ehkä ole aivan juuri sellainen kuin mitä etsin, mutta täytti toiveeni kuitenkin melko hyvin. :)

23. maaliskuuta 2009 klo 13.42  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu