Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Toisen romu on toisen aarre

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Toisen romu on toisen aarre


Piipahdin tänään Eettisen kuluttamisen viikkojen kunniaksi järjestetyssä tapahtumassa Miltton Showroomissa. Tapahtumapaikalla järjestettiin pienet myyjäiset, joissa oli tarjolla toinen toistaan hienompia kierrätysmateriaaleista väsättyjä tekeleitä. Ei voi kuin ihastella ihmisten luovuutta ja kykyä luoda roskasta upeita luomuksia. Vai mitä sanotte esimerkiksi näistä limutölkkien avaus-ööö-nippeleistä tehdyistä laukuista!


Tapahtumassa järjestettiin myös Eco Stylist -kilpailu, jossa kilpailijoiden oli määrä koota myytävänä olleista tuotteista ekologinen ja eettinen asukokonaisuus. Asun stailaamiseen aikaa oli vain kymmenen minuuttia, jonka jälkeen kokonaisuudet esiteltiin yleisölle. Tässä kohtaa täytyy myöntää, että olin niin uppoutunut erääseen toiseen asiaan, että missasin oikeastaan koko kilpailun - en siis osaa tähän hätään kertoa teille edes voittajan nimeä. :D

No mikä sitten sai minut niin täydellisesti pauloihinsa, etten ehtinyt edes tuota jännittävää kisaa seurata... Paikalla järjestettiin myös pienimuotoinen Secco Shopin design-työpaja, jossa oli mahdollisuus askarrella itse ilmaiseksi kierrätysmateriaaleista jotakin kivaa. Minä olin suunnannut tapahtumaan ensisijaisesti tätä työpajaa silmälläpitäen ja olinkin yllättynyt, kun työpajassa ei ollut minun ja avecikseni lähteneen Herttaisen lisäksi ketään! No ei se mitään, me Herttaisen kanssa näpertelimme aikamoisia luomuksia. ;)



Tarjolla oli monenlaisia materiaaleja, mutta meitä houkutti ehdottomasti eniten suuri lasipurkki, joka oli täynnä kaikenlaista tosi epämääräistä roinaa kuten irronneita action-figuurien jalkoja ja käsiä, Barbien hiusharjoja, pullonkorkkeja, rikkinäisiä koruja ja mitä nyt ikinä vain kuvitella saattaa. Kunnon harakkana iskin heti silmäni kaikkiin hopean ja kullan värisiin killuttimiin ja aloin haalia niitä kasaksi eteeni.



Olin aluksi huolissani, riittäisikö luovuuteni ja osaisinko tehdä romuista yhtikäs mitään. Kummasti visioita kuitenkin tulvi päähäni sellaista tahtia, että huoleni osoittautui nopeasti turhaksi. Ensin tehtailin kaikenlaisista epämääräisistä killuttimista (suurimmasta osasta en edes tiedä, mitä ne ovat, mutta joukossa on esimerkiksi kulkunen, kellon rannekkeen osia, rikkinäisiä koruja, nepparin osa sekä paljon muuta) ja metallivaijerin pätkästä itselleni rannekorun, josta tuli itse asiassa aika hieno! Seccon edustaja jopa kyseli, voisiko korun saada myyntiin liikkeeseen. En raaskinut luopua aarteestani, mutta lupasin, että ideaa saisi kyllä vapaasti lainata. :D Lisäksi tein vanhasta avaimesta rintakorun ja hassuista pikku-trumpeteista (, joita ihan sattumalta olikin kaksi) korvakorut! :) Mitäs tykkäätte romu-koruistani? ;)



Halusin tietysti heti laittaa uudet, komeat korvikseni korviini, kun lähdin tilaisuudesta kotiin. Käväisin vielä ruokakaupassa, kun kauhukseni yhtäkkiä huomasin, että toinen korvakoru ei ollutkaan enää korvassa. Olin aivan surkeana, koska en ehtinyt käyttää superhienoja diy-korviksiani kuin korkeintaan puoli tuntia. Laukkasin keskustassa toiveikkaana edes takaisin reittiä, jota olin kävellyt, mutta trumpettikorviksesta ei näkynyt jälkeäkään. Olin jo täysin luopunut toivosta, kun työkaverini soitti minulle. Hän saapui tapahtumaan juuri, kun olin lähdössä ja oli nyt löytäny kadonneen korvakoruni lattialta! Näköjään ihmeitä tapahtuu. :)

Tunnisteet: , ,

27 kommenttia:

Blogger Herttainen kirjoitti...

Mahtavaa että se korvis löytyi! Mulla loppui akku tänään viiteen otteeseen joten osasin siksi varottaa sua puhelimessa että se pian loppuisi, ja niin loppuikin. Olin just silloin hakemassa tekeleitäni ja yritin kans siellä katsoa ympärilleni mutta omiin silmiin ei osunut, hyvä että joku bongasi :)

Mun tekeleiden liimat oli sotkeentuneet kuljetuksessa, argh... Mutta pahiten sen harjasysteemin ja keksin jo että puran koko systeemin ja teen niistä kaulaan jotain.

Hauskaa oli :)

Nyt kokkaamaan ja ehkä mäkin illalla laitan kuvia omista näpertelyistäni, jos kehtaan ;D

21. maaliskuuta 2009 klo 17.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

luin tuolta että olit vaihto-oppilaana, niin olitko siellä lukion ykkösen jälkeen? :D

21. maaliskuuta 2009 klo 17.48  
Blogger e kirjoitti...

OI VAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(nyt loppui luovuus-varastitko mun osuuteni?) tajuttoman tuholomaanisen puhvit korvikset! Oletpa kekseliäs :) Ja on nuo muutkin kyllä älyttömän mageita!

Mä en kyllä edes tiennyt noista messuista, harmin paikka.

21. maaliskuuta 2009 klo 17.49  
Blogger Jenni kirjoitti...

Rva Herttainen: No todellakin! Olin jo ihan rikki, kun se hukkui. :D Joskus käy mieletön tuuri!

Oli kyllä tosi kivaa! Mukavaa, että lähdit kaveriksi. :)

Anonyymi: Olin vaihto-opiskelijana vasta yliopiston kautta, eli tuossa keväällä 2007. :)

Enskumuisku: Hihii, kiitos. :) Olen itsekin tosi tyytyväinen luomuksiini, ja taidanpa laittaa uuden rannekoruni jo heti tänään! Lupaan tiedottaa blogissani muillekin, kun tuollaista on seuraavan kerran tiedossa. :)

21. maaliskuuta 2009 klo 17.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi ko söpöt korvikset! :>
mieki haluan samanlaiset :>

21. maaliskuuta 2009 klo 17.54  
Blogger Salla kirjoitti...

Nyt vähän harmittaa kun en itse tullut paikalle :/

Toi sun tilpehöörikoru on muuten hullun söpö, jospa innostuisin itsekin vähän tonkimaan laatikoita ja väsäilemään jotain vastaavaa :)

21. maaliskuuta 2009 klo 17.55  
Blogger Tanja kirjoitti...

Oi vitsi noi korvikset on suloset :DD eikä varmasti kävele ihan heti samanlaisia vastaan. Käsikoru on myös hieno.

21. maaliskuuta 2009 klo 17.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onpa todella hienoja ! Varsinkin tuo rannekoru ja nuo korvikset. :p

21. maaliskuuta 2009 klo 18.06  
Blogger Lulu Pigeon kirjoitti...

Wau, huippusöpöt korvikset! Ja upea rannekoru. :)

21. maaliskuuta 2009 klo 18.07  
Blogger Milja kirjoitti...

Eikä, nyt harmittaa kun en päässyt tuonne millään! Rannekoru on tosi upea, oon nyt ihan simokatteellinen siitä :D

21. maaliskuuta 2009 klo 18.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vautsi! Tosi hienoja juttuja:>

21. maaliskuuta 2009 klo 18.30  
Blogger Lumikki kirjoitti...

Eikä, nuo korut on hirmu ihania! Voisit perustaa vaikka oman korutehtaan:)

Ps. jos kyllästyt noihin niin lähetä postissa! :D

21. maaliskuuta 2009 klo 18.57  
Blogger J kirjoitti...

vitsi harmittaa että en päässyt tonne. Rannekoru on hirmu kiva!:)

21. maaliskuuta 2009 klo 19.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihania trumpetteja!

21. maaliskuuta 2009 klo 19.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Upeita koruja :) oot taitava!

21. maaliskuuta 2009 klo 19.54  
Blogger la primavera kirjoitti...

Tää oli ihana postaus! Jotenkin tekstistä tuli läpi sellanen iloisuus ja aitous, ja noi korvikset ja rannekoru on ihan mahtavat! Haluisin iteki tollaset pikkutrumpetit korviin :D

21. maaliskuuta 2009 klo 20.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

IHANAT korvikset <3

21. maaliskuuta 2009 klo 21.04  
Blogger semma kirjoitti...

Aaa! Nuo trumpettikorvakorut ovat aivan upeat! Ja samoin tuo hilavitkutinkäsikoru, järjettömän hieno!

Au, olisinpa itse ollut paikalla.

21. maaliskuuta 2009 klo 22.06  
Blogger Tuulia kirjoitti...

ihania koruja teit, ja tosi hauska idea tuolla tapahtumalla :)

21. maaliskuuta 2009 klo 22.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Trumpettikorvikset ovat ihanat! Mulle myös (ai niin, ne reiät pitäisi ensin ottaa korviin...)

22. maaliskuuta 2009 klo 11.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihan järkyttävän hienoja! Erityisesti tykkäilen noista trumpettikorviksista,on ne niin suloiset!

22. maaliskuuta 2009 klo 11.54  
Blogger Siru kirjoitti...

Kiva että löytyi! Tollaisia olisi hauska tehdä. Näyttää tosi hienolta!

juliet xxx

22. maaliskuuta 2009 klo 12.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Trumpetti-korvikset ovat varsin hauskat! Nooran Kemikaalicocktail -blogista löytyy enemmän juttua kilpailusta, jonka missasit: http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2009/03/ensimmainen-eco-stylisti.html

22. maaliskuuta 2009 klo 18.44  
Blogger Paperisade kirjoitti...

eikä vähänkö hienoi, haluun kans nyyhk !

oon hulluna kaikkeen tollaseen epämääräisen upeaan roinaan mist voi rakentaa korui :)) kaulaketjussakin roikkuu aina leluauto ja rintanappina dominopelin palanen

22. maaliskuuta 2009 klo 21.24  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kiitos kaikille teille ihanan kannustavista kommenteista. :D Rannekoru pääsi käyttöön jo heti viikonloppuna, mutta sen hiukan kyseenalaisesta kohtalosta voitte lukea uudemmassa postauksessa. Toteutus vaatii siis vielä hieman kehittelyä. :D

23. maaliskuuta 2009 klo 14.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse ihastuin tuollaiseen tölkinavausnipsukka laukkuun Mannerheimintiellä (oopperaa vastapäätä) sijaitsevassa Mereija-liikkeessä. Ois lähtenyt heti mukaan mutta 200 euroa on vähän enemmän kuin liikaa minun budjetilla :S

Itselläni kävi yhtä mahtava tuuri kuin sinulla trumpetti-korujen kanssa. Huomasin viikonlopun jälkeen hukanneeni erittäin rakkaan Paavoharju-bändipinssin laukustani ja manasin sitä ystävälleni jonka mies kuuluu ko. bändiin. Seuraavana päivänä hän käväisi erään yhteisen ystävämme luona joka kertoi innoissaan löytäneensä Paavoharju-pinssin kadulta (kyse on aika underground-bändistä ja pinssejäkään ei ole painettu luultavasti 100 enempää). Toki sitten kävi ilmi, että pinssi on mitä luultavimminkin minun tässä pienessä kaupungissa ja löytöpaikkakin täsmäsi viikonlopun reittiini! Oli ihanaa saada viesti kaverilta että haeppas pinssisi, löysimme sen :D

-S-

25. maaliskuuta 2009 klo 8.37  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Hei, kiitos vinkistä. :) Nyt ainakin tiedän, mistä niitä saa, jos joskus saan kassillisen ylimääräistä rahaa. :D Mutta sinullakin on kyllä käynyt ihan mieletön tuuri tuon kadonneen pinssisi kanssa! :)

26. maaliskuuta 2009 klo 16.36  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu