Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tupakka haisee!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Tupakka haisee!


Vaateketjujen ja huippusuunnittelijoiden yhteistyömallistot ovat jo arkipäivää ja monet merkit ovat lanseeranneet isojen nimien suunnittelemia vaatemallistoja. Toisinaan toteutus onnistuu paremmin ja toisinaan huonommin, mutta ideana on minusta kiehtovaa, että huippusuunnittelijoiden luomuksia on tarjolla myös tavalliselle kansalle tutuissa paikoissa hiukan edukkaampaan hintaan. Sain tänä aamuna vihiä erittäin mielenkiintoisesta, uudesta yhteistyöprojektista Suomen muotimaailmassa ja hykertelen innosta. :) Suomalaisten suunnittelijoiden huippuihin kuuluva Tiia Vanhatapio ja Suomen Syöpäyhdistys ovat nimittäin lanseeraamassa tupakanvastaisen Skunk Girl -malliston. Eksklusiivisluonteinen mallisto ilmestyy huhtikuun lopussa ja sitä myydään Vero Moda -liikkeissä.

Minun korviini tämä yhteistyöprojekti kuulostaa erittäin kiinnostavalta. :) Mallisto herättäisi mielenkiinnon jo ihan sinänsä, mutta nyt kun taustalla on vielä tupakanvastainen sanoma, tekee se projektista vieläkin kiinnostavamman. Tarjoaa myös positiivista esimerkkiä, kun suunnittelija nousee aivan henkilökohtaisesti lausumaan haisevan vastalauseensa tupakointia kohtaan tämän malliston myötä.Tutustuin innostuksissani myös Suomen Syöpäyhdistyksen tupakoinninvastaiseen sivustoon ja se on minusta toteutettu aika hauskasti. Tärkeä asia on onnistuttu ilmaisemaan sen ansaitsemalla vakavuudella mutta huumoria unohtamatta. Tarjolla on perinteisen infon ja tuen lisäksi paljon hauskaa ja kiinnostavaa sisältöä. Jopa tällainen tupakoimaton 25-vuotias innostui surffailemaan sivustolla hyvän tovin. :D Omiksi suosikeiksini nousivat julisteet, joissa julkkikset poseeraavat julistaen sanomaa "If I smoked, I would quit!" sekä arkkugalleria, missä ihmiset ovat tupakoinninvastaisella kiertueella voineet poseerata vaaleanpunaisessa ruumisarkussa. Sysimustaa huumoria, mutta ehkäpä saa jonkun tupakoivan nuoren miettimään asiaa uudelleen.Tunnisteet: ,

31 kommenttia:

Anonymous HTK kirjoitti...

JES! Kiitos tästä postauksesta.

Minusta on todella surullista nähdä, miten useassa blogissa tupakointia ihanoidaan ja se nostetaan kuvissa asusteeksi.

Tästä voisikin tehdä uuden "palkinnon" kiertämään niihin blogeihin, joissa ei tupakkalle ole tilaa.

10. maaliskuuta 2009 klo 9.49  
Anonymous heini kirjoitti...

Pakko kysyä ihan asiaan liittymättömänä, että mistä blogisi nimi tulee :))?

10. maaliskuuta 2009 klo 9.49  
Blogger MouMou kirjoitti...

Mahtavaa!:) Inhoan tupakkaa ja voisin todellakin protestoida sitä vastaan. Kannatan myös HTK:N ideaa!<3

10. maaliskuuta 2009 klo 10.03  
Blogger Jenni kirjoitti...

HTK: Eipä kestä. ;) Minä en ole varsinaista tupakan ihannointia onnistunut blogeista bongaamaan tai sitten olen vain sinisilmäinen. :) Mutta kannatan ehdottomasti jotain hienoa ansiomerkkiä tyyliin: "Täällä ei rööki haise!" Voisin itse asiassa kysäistä eräältä, jos haluaisi projektissa avustaa. :)

Heini: Olen selventänyt nimen taustoja aikanaan yhdessä postauksessa. Vilkaisehan sieltä! :) http://pupulandia.blogspot.com/2007/12/fantastic-four.html

MouMou: Sama juttu! Ehdottomasti hyvä idea. :) Voisin hiukan selvitellä, jos saisin apua tuollaisen ansiomerkin tekemiseen. :)

10. maaliskuuta 2009 klo 10.12  
Blogger Regina kirjoitti...

Hei tää kuulostaa hyvältä! Totta on, että tällaiset yhteistyö-jutut ovat jo aika arkipäiväisiä, mutta joku sitten yhdistelmässä "tupakoinnin vastainen" ja "Tiina Vanhatapio" sai kuitenkin kiinnostumaan :----) En itse ole mitenkään ihastunut tupakointiin, joten täytyy tuo mallisto ihan senkin takia katsastamassa käydä, kunhan myyntiin asti tulee!

10. maaliskuuta 2009 klo 10.18  
Blogger Pinja kirjoitti...

Mielenkiintoinen yhteistyöprojekti, jonka tulokset täytyy kyllä käydä tarkistamassa Vero Modassa sitten joskus.

10. maaliskuuta 2009 klo 10.57  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Ou jes, kaikki tällaiset tuoreet tupakanvastaiset kampanjat on erittäin tervetulleita! Mä niiiiin vihaan tupakointia ja välillä tupakoitsijoitakin (ja iloitsisin jos saisin jättää kaupassa tupakat myymättä myös raskaana oleville naisille ja lasten vanhemmill). Tai siis en voi sille mitään että jos saan tietää jonkun ihmisen polttavan niin sen "pisteet" ropisee mun silmissä vauhdilla alas. Jotain vastenmielistä mä aina siihen yhdistän. Mulla ei ole ketään läheisiä ihmisiä jotka polttais... Tunnen vain fiksuja ihmisiä ;) Hehheh.

No joo, mutta koska itsellänikin on omat paheeni, niin en ainakaan voi ruveta yksilöimään tupakoitsijoita heikoiksi ihmisiksi tms., koska tiedän itsekin kuinka hankalaa lopettaminen on. Omalla kohdalla se pahe vaan on kynsienpureskelu mikä on ympäristölle huomattavasti vähemmän haitallista...

10. maaliskuuta 2009 klo 11.11  
Blogger kirppu kirjoitti...

Muistan nähneeni tuon Sipe Santapukin siivittämän mainoksen, ja aattelin jo silloin, että jee, onpa kiva juttu. :)

Mä en kyllä myöskään ole törmännyt yhteenkään blogiin, jossa tupakointi ois selkeästi nostettu esille. Toivottavasti en tulevaisuudessakaan törmää (eli pysyn yhtä sinisilmäisenä :D).

10. maaliskuuta 2009 klo 11.12  
Blogger patentti kirjoitti...

Huh, näen jo sieluni silmin itseni festareilla tuo paita päällä ja rööki kädessä - ja luulen etten ole ainoa. Hieno idea sinällään, ja olenkin sitä mieltä ettei nuorten (lue: alaikäisten) tulisi polttaa - se, että polttaako kaltaiseni 23-vuotias bilettäessään on vähän eri asia.

Mun mielestä blogeissa tupakointia ei juurikaan ole nostettu esille, mutta muotikuvissahan se on jo vanha ilmiö. Ennemmin tosin lähtisin vetämään niitä turkiksia pois kuvista, tupakoitsija pääsääntöisesti vahingoittaa vain itseään. :)

10. maaliskuuta 2009 klo 12.07  
Anonymous janina kirjoitti...

Wau mikä uutinen! Tiia Vanhatapioa olen aina halunnut pukea päälleni, mutta budjetti ei taida riittää kun Vero Modaan.. :) Ja tupakoinnin vastutus on aivan loistava asia!

10. maaliskuuta 2009 klo 12.40  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Aivan loistava idea! :-) Muutaman edellisen kommentoijan tavoin minäkin inhoan tupakkaa tai lähinnä sitä, miten siltä ei voi välttyä polttamattomanakaan. Blogeissa ei ehkä tupakointia ole niin korostettu, mutta muotimaailmassa näkee joskus sitä, kuinka tupakka on kuvissa "cool asuste".

10. maaliskuuta 2009 klo 13.04  
Blogger Pandora kirjoitti...

Hyvä että on keksitty näin hyvä sanoma tälläiseen yhteistyöprojektiin! Kannatan ideaa ihan täysillä, tupakka todella haisee. :)

10. maaliskuuta 2009 klo 15.10  
Blogger Jenni kirjoitti...

Regina: Niinpä, tässä on minusta monta kiinnostavaa tahoa mukana. :) Toivotaan, että hinnat ovat edes jotenkuten kohtuullista tasoa!

Pinja: Ehdottomasti. :) Veikkaan, että mallisto myydään loppuun aika vikkelään.

Rva Herttainen: Minäkään en tupakoinnista pidä, mutten sentään ihan noin voimakkaasti sitä vastusta. :) Olisi kuitenkin vaikea kuvitella esimerkiksi seurustelevani tupakoivan ihmisen kanssa ja joskus kavereidenkin polttaminen häiritsee. Mutta tottahan se on, että kaikilla on paheensa. Tupakointi vain on siitä ikävä pahe, että siitä ei kärsi vain tupakoitsija itse.

Kirppu: On hyvä, että tehdään tuollaisia helposti lähestyttäviä kampanjoita, jotka houkuttelevat tutustumaan aiheeseen tarkemmin. :) En ole tosiaan minäkään huomannut mitään kovin räikeää tupakan ihannointia blogeissa, mutta voipi olla, että olen vain sokea. Tai sitten luen eri blogeja. :)

Patentti: No eihän se tupakka tietysti kenellekään hyvää tee. :) Mutta veikkaan, että aika moni ei polttaisi, jos ei olisi juuri silloin nuorena tullut aloitettua. Siksi on hyvä tehdä tällaista ennaltaehkäisevää työtä ja pyrkiä vaikuttamaan nuorten asenteisiin tupakointia kohtaan. Tuskin kukaan teini sitä tupakointia siksi on aloittanut, että tupakka jotenkin maistuisi tosi hyvältä, tms. Suurimpana motivaattorina lienee muiden esimerkki ja sosiaalinen paine. Jos mielikuva tupakoinnista taas on selkeästi "epä-cool", niin se varmasti vaikuttaa myönteisellä tavalla tupakoinnin aloittamista harkitseviin.

Tupakointia ja turkiksia en nyt välttämättä lähtisi lokeroimaan aivan samaan keskusteluun, enkä koe että tupakointikaan koskettaisi pelkästään tupakoitsijaa itseään. Passiivisen tupakoinnin osalta tilanne on helpottanut paljon sen jälkeen, kun baareissa tupakointi kiellettiin, mutta kyllä niistä savu- ja hajuhaitoista tupakoimattomat ihmiset joutuvat monissa paikoissa yhä kärsimään. Eivätkä muuten ole nuo tupakan valmistuksen aiheuttamat ympäristöhaitatkaan aivan pieniä.

Mitä turkiksiin tulee, niin en itsekään niitä kannata ja nykypäivänä niillä ei todella ole mitään muuta tarkoitusta täytettäväksi kuin ihmisten turhamaisuuden tyydyttäminen. En itse ostaisi uutta turkistuotetta, mutta turkisten ostaminen käytettynä on minusta silti ihan hyväksyttävää. Olen kirpputoreilta silloin tällöin ostanut turkissomisteisia vaatteita ja asusteita, ja minusta kierrätys on ekologista. Kun nuo turkistuotteet kerran joskus on valmistettu, niin eikö ne kannata hyötykäyttää ensin loppuun ja sitten vasta heittää pois. :)

Oli miten oli, tupakointi tai tupakoimattomuus on jokaisen henkilökohtainen valinta, enkä missään tapauksessa pyri tuomitsemaan ketään. Oma valintani on tupakoimattomuus ja toivon sitä lukuisista syistä myös läheisiltäni. On kuitenkin todistettu, että tupakasta on vakavia terveyshaittoja ihan jokaiselle, joten jo pelkästään siitäkin syystä on mielestäni nuoria syytä kannustaa tupakoimattomaan linjaan. :)

Janina: Toivottavasti tämän malliston hinnat ovat lähempänä Vero Modan kuin Vanhatapion hintoja. ;)

Bisquits: Muotikuvissa röökit kyllä sauhuavat yhä ja siksi minusta onkin virkistävää vaihtelua, että joku Suomen mittakaavassa suuri nimi muodin saralta ottaa selvästi ja äänekkäästi kantaa tupakoimattomuuden puolesta. :) Toivotaan, että tämä viesti tavoittaa JA vaikuttaa!

10. maaliskuuta 2009 klo 15.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

sorry,oon tyhmä, mutta kysyn silti... mitä toi teksti tarkottaa suomennettuna,siis toi julisteiden ja paidassa oleva teksti?

10. maaliskuuta 2009 klo 15.37  
Anonymous HTK kirjoitti...

Itse en näe eroa polttaako bloggaaja itse kuvassa vai onko kyseessä esim. editorial kuva Ranskan Voguesta, jossa tupakka on yhtä edustettuna kuin vaatteet ja tekstissä mainitaan tyylikkyys.

Toivoisin, että jos tupakoimattomuus-palkintoa ryhdytään jakamaan niin se myös velvottaisi bloggaria jättämään muiden tupakointi kuvat julkaisematta.

Mielestäni olisi hölmöä, jos bloggari saisi kantaa palkintoa ja samalla julkaista kuvia Kate Mossista jolla on uudet tyylikkäät farkut jalassa ja kessu suupielessä.

Olen monen mielestä varmaan todella tiukkis asian suhteen, mutta mielestäni olisi todella ikävää jos neljänkymmenen vuoden päästä jonkun "tyylikkyys" olisi vaihtunut syöpään

10. maaliskuuta 2009 klo 15.38  
Blogger Jenni kirjoitti...

Pandora: Hyvä! :) On ilo huomata, että tällainen hyvällä asialla oleva kampanja on otettu näin positiivisesti vastaan.

Anonyymi: Tarkoitat varmaankin tuota "If I smoked, I would quit!" -tekstiä. Se tarkoittaa suomeksi, että "Jos polttaisin, lopettaisin!" :)

HTK: Itse en ehkä ihan noin radikaalille linjalle lähtisi, koska voi olla, että menisi monta hienoa kuvaa sen takia sivu suun. Olen kyllä onnistunut välttymään tupakkakuvilta blogissani tähänkin asti ilman sen kummempaa eforttia, joten eipä se varmaan jatkossakaan kovin vaikeaa olisi. Ajattelen kuitenkin, että vaikka kuvassa näkyisi tupakka, se ei varsinaisesti ole asia, jota kuvalla pyritään esittelemään. En myöskään usko, että jokainen tuollaisia kuvia blogiinsa liittävä tukee tupakointia. Tietenkään röökikuvat eivät edusta kovin tervehenkistä menoa, mutta niin kauan kuin tupakan esittäminen muotikuvissa on sallittua, on minusta hiukan turha tehdä noin tiukkoja sääntöjä. Katsoisin, että tuollaisen ansiomerkin saadakseen pitäisi vain bloggaajan itse olla savuton ja halukas edistämään tupakoimattomuutta. :)

10. maaliskuuta 2009 klo 16.00  
Anonymous molla-maija kirjoitti...

Nyt on moni kommentoija tainnut käsittää väärin:
aika harva bloggari polttaa, mutta muoti- ja inspiskuvissa, joita blogeissaan julkaistaan, on käytetty röökiä asusteena. Sama juttu on levinnyt Lookbookiin, joka toisessa kuvassa tupakka suussa/kädessä! Se on vielä pahempi, koska Lookbookin säännöt sallivat vain kuvat, joissa itse näkyy.

10. maaliskuuta 2009 klo 16.05  
Blogger chérie kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä!

10. maaliskuuta 2009 klo 16.05  
Anonymous molla-maija kirjoitti...

Paitsi nyt kun kävin varta vasten Lookbookissa tsekkaamassa tilanteen, olivat kessukuvat kadonneet lähes tyystin! Hyvä juttu, toisin oli vielä viikko, pari takaperin :)

10. maaliskuuta 2009 klo 16.12  
Blogger Suna kirjoitti...

Tupakointivastaiset kampanjat tuntuvat aina melkoisilta jeesustelusessioilta, vaikka nuorille suunnatun valistuksen ymmärränkin. Minua itseä ärsyttää tupakointiholhous niin kauan kuin valtio vetää verorahat itselleen ja samanaikaisesti tupakointi haluttaisiin kieltää vaikka kotiparvekkeilta jne. Aargh, mihin katosi yksilön vapaus vai oliko sitä ikinä olemassakaan. En tiedä sitten oliko se elämänlaatu niin paljon paskempi esimerkiksi silloin 70-luvulla, kun tupakan sai laittaa palamaan kesken elokuvan. Veikkaan että ihmiset on nykypäivänä paljon sairaampia, ei kai niitä masennuslääkkeitäkään turhaan syödä niin käsittämättömiä määriä. Jotenkin sitä tupakointia on vain niin paljon helpompi paheksua kuin vaikkapa epäterveellisiä ruokailutottumuksia, joissa koko ajan mennään vain pahempaan suuntaan (mitä nyt roskaruoat, jättimäiset limupullot, megakarkkisäkit ja valmisruoat lisääntyvät kauppoihin melkoisella syötöllä). Mitäköhän mieltä ylipainosta kärsivät ihmiset olisivat paidasta: "If I would be fat, I'd loose weight".

10. maaliskuuta 2009 klo 20.12  
Blogger Jenni kirjoitti...

Molla-Maija: No tuo ei ole kyllä kiva linja ollenkaan, mutta itse en surffaile niin usein Lookbookissa, että olisin ehtinyt huomata. Toivottavasti ei ala yleistyä. :/

Chérie: Muista tsekkailla sitten huhtikuun lopulla. :)

Suna: Tämä on vaikea ja ristiriitainen asia. Tavallaan ylipainon ja tupakoinnin voi jossain määrin rinnastaa itseaiheutettujen terveyshaittojen osalta, mutta mielestäni ne eivät täysin ole vertailukelpoisia. Yksilönvapautta puolustaessa voidaan loppujen lopuksi mennä vaikka miten pitkälle, jos sille linjalle lähdetään. Käsittääkseni näillä kampanjoilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä yksilönvapauden rajoittamisen kanssa, vaan niillä pyritään valistamaan nuoria tupakan terveyshaitoista.

Vuosikymmeniä sitten tupakan haittoja ei vielä täysin tunnettu - uskottiinhan sillä joskus olevan jopa positiivisia terveysvaikutuksia. Nyt vaaroista kuitenkin tiedetään ja vaikka päällimmäisenä tarkoituksena tällaisissa kampanjoissa on puhtaasti edistää kansanterveyttä, voisi taustalla kuvitella olevan myös yhteiskunnallisia syitä. Tuleehan näiden terveyshaittojen hoitaminen melko kalliiksi. Yhtä lailla tulee ylipainosta aiheutuvien terveydellisten ongelmien, mutta ihmisten tupakointia nyt on vain paljon helpompi rajoittaa lainsäädännön keinoin kuin heidän syömistään. ;)

Tupakoinnista myös koituu ympärillä oleville ihmisille enemmän haittaa kuin ylipainosta, ellei nyt sitä lasketa, että isompi ahteri vie enemmän tilaa esimerkiksi julkisissa kulkuneuvoissa. :P Ylipainoinen ihminen aiheuttaa toiminnallaan haittaa vain omalle terveydelleen, mutta tupakointi altistaa myös tupakoimattomat passiiviselle tupakoinnille, puhumattakaan hajuhaitoista. Olen muutaman kerran nyt tuon baarien tupakointikiellon jälkeen joutunut viettämään iltaa paikassa, jossa tupakointi on ollut sisätiloissa sallittua ja ollut pöyristynyt siitä, miten kamalalta iho, hiukset ja vaatteet ovat sen jälkeen haisseet. Puhumattakaan savun aiheuttamasta päänsärystä.

Aiheesta voisi varmasti väitellä ja käydä keskustelua vaikka loputtomiin. Tupakoivat puolustavat varmasti viimeiseen asti oikeuksiaan ja tupakoimattomat omiaan. Niin kauan kuin tupakasta ei kuitenkaan ole todettu olevan ihmiselle mitään muuta kuin terveydellisiä haittoja, minun puolestani tupakan vaaroista kertovat kampanjat ovat täysin tervetulleita.

Voi hyvinkin olla, että ihmiset ovat nykyään sairaampia kuin ennen. Voi toisaalta myös olla, että nuo samat sairaudet vain tunnetaan nykyään paremmin ja niille osataan antaa nimet - ennen diagnoosit ovat ehkä vain jääneet tekemättä ja siksi syntyy vaikutelma siitä, että ihmisetkin olisivat olleet terveempiä. Oli niin tai näin, nuoret kamppailivat ihan samojen asioiden kanssa 70-luvulla kuin nytkin, ja yksi niistä on valinta tupakoinnin ja tupakoimattomuuden välillä. :)

10. maaliskuuta 2009 klo 20.36  
Blogger Suna kirjoitti...

Olen kyllä kanssasi monesta kohdasta samaa mieltä ja onhan se selvää, että harvoja asioita (esim. tupakointi vrs. liikalihavuus) voi suoranaisesti verrata toisiinsa. Itse lähdin asiaa viemään tuota kampanjaa ja terveysvalistusta pidemmälle ja kiinnitinkin huomiota enemmän yhteiskuntamme tekopyhyyteen. Mielestäni tupakointia ei tulisi rajoittaa lainsäädännöllisin keinoin niin kauan kun kyseinen päihde on laillista ja sitä myydään valtion hyväksynnällä.

Olet oikeassa tuosta eri tautien tarkemmista määritelmistä nykypäivänä. Itse olen melko varma, että melkoisen vääristynyt yhteiskuntamallimme kyllä lisää erilaisia sairauksia ihmisissä, mutta tämä on puhtaasti mielipideasia, eikä enää liity tupakointiin mitenkään :) Myös lääketeollisuus on nykyään aika eri luokissa ja sehän vasta tarkoista diagnooseista hyötyykin.

Ja kyllä muuten väärillä ruokailutottumuksillakin voi olla vaikutus kanssaihmisiin, kuten omaan jälkikasvuun, jos heille ei osata opettaa oikeita ravinto-oppeja ja alle kouluikäisille syötetään pelkkiä hampurilaisia. Jatkuvasti lisääntyvät nämäkin tapaukset, joissa lapsi on kuollut liikalihavuuteen, koska vanhemmat eivät heitä osaa oikein ruokkia. No, ehkäpä lihavat, tupakoitsijat ja alkoholisoituneet kuolevat kaikki nuorina ja sen avulla väestönkasvu ei pääse räjähtämään. Säästyvät nekin verorahat, sillä kalliiksi tulemme me ihmiset. Eipä sillä, etteivätkö kaikki edellämainitut jossain määrin ole kantaneet kortensa kekoon sen yhteiskuntamme hyväksi ja ovat silloin oikeutettuja saamaan jotain takaisinkin, vaikka sitten sitä terveydenhuoltoa syystä jos toisestakin.

10. maaliskuuta 2009 klo 21.06  
Blogger Jenni kirjoitti...

Suna: Enpä arvannutkaan, että tämä postaus tarjoaisi näin hedelmällisen pohjan yhteiskunnalliselle keskustelulle. :) Minä antaisin täysin hyväksyntäni tupakan ja tupakoinnin kieltämiselle lailla, mutta veikkaan, että sellaista lakia ei varmasti ole tiedossa ihan lähiaikoina. Ja näissä olosuhteissa asian kanssa on vain tultava toimeen. :)

Ja aivan varmasti ihmiset hakevat liikaakin turvaa ja selityksiä ongelmilleen erilaisista diagnooseista. Vaikka monilla on todellisia ongelmia, uskon että moni löytää ikään kuin näennäisen helpotuksen lääketieteellisistä diagnooseista, jotta omia puutteita tai heikkouksia tarvitsisi kohdata. Olivat syyt sitten todellisia tai eivät, lääketeollisuushan siitä tosiaan kermat kuorii päältä.

Olet ihan oikeassa siinä, että huonojen tai voisiko jopa sanoa vääränlaisten ruokailutottumusten välittäminen jälkipolville on aika suuri taakka. On surullista nähdä lihavia perheitä, koska ne ovat konkreettinen esimerkki siitä, kuinka lapset joutuvat jo pienestä pitäen ylipaino-kierteeseen.

Totuus kuitenkin on, että kaikkihan me veroja maksamme, joten kaikilla on yhtäläinen oikeus julkiseen terveydenhuoltoon. Varmasti ihmiset laiminlyövät terveyttään monin muinkin tavoin kuin tupakoimalla ja syömällä epäterveellisesti, vaikka edellämainittujen aiheuttamien kustannukset julkiselle terveydenhuollolle ovatkin erityisen näkyviä. Sormea voisi alkaa osoitella aika moneen suuntaan, jos ihmisten omia tekoja ja virheitä aletaan pitää mittarina oikeudelle saada veroilla maksettua hoitoa. :)

10. maaliskuuta 2009 klo 22.31  
Anonymous Mirka kirjoitti...

Hei! Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että jos blogeihin alettaisiin jakamaan tupakoimattomuuspalkintoja, ei blogeissa pitäisi esiintyä myöskään lainkaan muotikuvia, joissa tupakka on mukana. Maailmassa on niin paljon hienoja muotikuvia ilman tupakkaakin, pitää vain löytää ne oikeat kuvat. Olisi aika tekopyhää jakaa tunnustuksia blogeille, jossa kuitenkin tupakka esiintyy asusteena muotikuvissa. :/

11. maaliskuuta 2009 klo 0.52  
Blogger Jenni kirjoitti...

Mirka: No jos muut ovat ehdottomasti tuota mieltä, niin ehkäpä sitä voisi sitten harkita. Kuten tuossa aiemmin totesin, niin olen onnistunut suunnilleen kaksi vuotta jo pitämään tätä blogia vailla minkäänlaista ongelmaa olla julkaisematta kuvia, joissa tupakka sauhuaa.

Ehkäpä ajattelin enemmän sellaisia bloggaajia, jotka käyttävät paljon inspiraatiokuvia, mutteivät kuitenkaan polta itse. Moni noista tyyli-ikoneista antaa röökin kärytä ja käryää siksi joskus kuvissakin. Mietin vain, miten harmittavaa olisi löytää kuva jostakin täydellisestä asusta, mutta sitten kuvassa näkyisi tupakka. :) Ongelma lienee kuitenkin suurempi niille, jotka postailevat enemmän editorial-kuvia. Minun blogissani niitä ei kovin paljon näy, joten tuon vaatimuksen noudattaminen olisi minulle helppoa. ;)

Ymmärrän kyllä myös tuon nollatoleranssi-linjan, koska joku voi kokea, että noita kuvia julkaisemalla bloggaaja ikään kuin hyväksyy tupakan muotikuvissa. Veikkaisin kuitenkin, että aika harvalla niiden kuvien julkaisemisessa mitään sen syvempiä tausta-ajatuksia on. Jos kuvassa näkyvä asu on hieno, se lätkäistään blogiin.

11. maaliskuuta 2009 klo 7.19  
Blogger RagDoll kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Mikäli mallistoon saapuu joku upealla kuvalla varustettu paita, niin saatanpa itselleni ostaa. =)

11. maaliskuuta 2009 klo 11.53  
Anonymous Mirka kirjoitti...

Heips, olet Jenni varmasti ihan oikeassa. Tuskin monikaan blogaaja sen kummemmin miettii tupakoinnin syvintä olemusta lätkäistessään kauniin editorial-kuvan blogiinsa. Mutta toisaalta, ehkäpä sitä voisi joskus vähän miettiä. :)

Kaunista päivän jatkoa!

11. maaliskuuta 2009 klo 14.57  
Anonymous Mia Jonna kirjoitti...

Tupakka ei haise vaan tuoksuu. Hölynpölyä ovat myös passiivisen tupakoinnin riskit. Vastenmielistä, että viitsitään lähteä kimppaan tupakoinnin vaaroja liioittelevien terveysnatsien kanssa. Kun kävi syöpäjärjestöjen sivuilla, voi todeta, että jos ei jo polttaisi, niin aloittasi.

12. maaliskuuta 2009 klo 1.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tiukkapipoisuus noiden muotikuvien tupakoinnin kohdalla alkaa vähän ikävästi kuulostaa samalta kuin uuden tupakkalain ehdotukset tupakoinnin näyttämisen kieltämisestä elokuvissa/lehdissä/etc.. Valokuvaajakin on kait taiteilija ja mielestäni taiteilijalle kuuluu taiteilijan vapaus eikä mikään kersojen terveydestä huolehtiminen.

P.S. Tiia Vanhatapio on silti aina kiva

P.S.S. En itse polta

12. maaliskuuta 2009 klo 15.39  
Anonymous Matti Rautalahti, ylilääkäri kirjoitti...

Syöpäjärjestöt lanseerasivat eilen tunnuksen sellaisille blogeille, jotka sitoutuvat käyttämään ja näyttämään vain sellaisia kuvia, joissa tupakkaa ei näy. Blogissa ei toki muutenkaan saa ihannoida tupakkaa tai sen käyttöä. Käyttöehdot julkaistaan ensi viikolla www.cancer.fi.

19. maaliskuuta 2009 klo 21.10  
Anonymous Mia Jonna kirjoitti...

Terveysnatsi onkin mitä osuvin nimitys. Rautalahden setä yrittää porkkanan eli tunnuksen avulla harrastaa ennakkosensuuria. Heil Rautalahti.

20. maaliskuuta 2009 klo 19.22  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu