Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maailman maukkaimmat lämpimät voileivät

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 18. huhtikuuta 2009

Maailman maukkaimmat lämpimät voileivät


Olen innostunut jakamaan herkkureseptejä kanssanne, eikä ruokaosiota yksinkertaisesti voi toteuttaa ilman seuraavaa reseptiä. Sain reilu vuosi sitten maistaa ensimmäistä kertaa ystäväni Maijan luona hänen tekemiään lämpimiä voileipiä ja ihastuin ikihyviksi. Kaikkihan tietävät perinteiset lämpimät voileivät, joiden päälle yleensä päätyvät jääkaapin perukoilta löytyvät jämät ja hiukan juustoa. Maijan reseptillä leipien tekemisessä on ehkä himpun verran enemmän vaivaa, mutta voin taata, että lopputulos on kaiken sen arvoinen! :)

Sanon jo etukäteen, että ohje on hyvin suurpiirteinen, eikä määrien tai edes ainesten kanssa tarvitse tämän reseptin kohdalla olla niin pilkuntarkka. Ohjetta on helppo soveltaa ja kannattaakin kokeilla eri versioita, niin voi löytää sen oman suosikkinsa. :) Tällä ohjeella leipiä tulee noin yksi pellillinen.




Maailman maukkaimmat lämpimät voileivät

4-5 palaa kaksipuoleista ruisleipää (esim. ruispaloja, Reissumiestä, tms.)
tuorejuustoa
pestoa
1 sipuli
1/2 ps wok-vihanneksia
1-2 kananmunaa
kermaa
makeaa chilikastiketta
fetajuustoa
juustoraastetta
+ mausteita oman maun mukaan

Paloittele ja kuullota sipuli pannulla ja lisää joukkoon jäiset wok-vihannekset. Anna vihannesten sulaa ja paistua hetki ja riko joukkoon kananmuna(t). Sekoita kananmuna vihannesten joukkoon ja lorauta sekaan kermaa. Lisää seokseen sen jälkeen oman makusi mukaan makeaa chilikastiketta. Voit vielä halutessasi lisätä joukkoon mausteita. Anna seoksen hautua hetken aikaa pannulla.

Levitä halkaistut ruisleivät pellille ja levitä niiden päälle tuorejuustoa. Sivele tämän jälkeen leipien päälle kevyesti pestoa. Annostele vihannesseos leipien päälle ja lisää makusi mukaan fetakuutioita. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja anna leipien kypsyä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Tunnisteet:

10 kommenttia:

Blogger Koo kirjoitti...

mites hyvälle tuo voi näyttää?!
etenkin tuo wokkivihannekset oli loistava keksintö kun en ole itse niihin uppoutunut!

ps ihanaihanablogi

18. huhtikuuta 2009 klo 19.27  
Blogger Maria S. kirjoitti...

Ihan törkeen hyvän kuulonen ohje! Itse söin juuri ihanaa kana-sipuli-paprika-sulatejuusto-kastiketta pastan kera, nam! :)

18. huhtikuuta 2009 klo 21.03  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Mmm. Hyvältä kuulostaa se sörsseli, itse kuitenkin taidan testata tuore- ja fetajuustotonta versiota :)

Meillä on kyllä noi lämppärit jääneet muutenkin tosi vähälle voileipägrillin vuoksi, aina vaan toastia, toastia ja toastia...

18. huhtikuuta 2009 klo 22.00  
Blogger Riikka kirjoitti...

Näyttää aika hyvältä, varsinkin tälleen baari-illan jälkeisenä päivänä jolloin tuntuu koko ajan olevan nälkä.. :)

19. huhtikuuta 2009 klo 10.07  
Blogger Emma kirjoitti...

Nams! Kuulostaa hyvältä. Näitähän vois joskus kokeilla ihan oikeestikin :)

19. huhtikuuta 2009 klo 19.10  
Blogger Sonja kirjoitti...

Nam! Tätä täytyy kyllä kokeilla lähiaikoina kun tuota Reissariakin on kaapissa.. :P

19. huhtikuuta 2009 klo 21.21  
Blogger mad-sanna kirjoitti...

mie kahoin että tuossa ekassa kuvassa ois hampunlehti leivän päällä XDD hahaha! mut ihana ohje :) mua vaa kummastuttaa ajatus wokkivihanneksista leivän päällä

20. huhtikuuta 2009 klo 0.29  
Blogger Jenni kirjoitti...

Padë: Minäkään en olisi ilman Maijan ohjetta hoksannut wokkivihanneksia laittaa leivän päälle. :) Mutta se on aivan ihanaa herkkua! Ja kiitos kivasta kommentista! :)

Piia Linnea: Ja myös törkeän hyvän makuinen. ;) Pastakastikkeesi kuulostaa aivan ihanalta! Olen samoilla aineksilla kokkaillut pastaa joskus itsekin. :)

Rva Herttainen: Sörsseli on todella herkkua ja siinä parasta on juuri sen muunneltavuus. Maku ei taatusti kärsi, vaikka jättäisitkin nuo juustot pois. :) Nautinnollisia herkkuhetkiä!

Riikka: Haha. :D Maistoin itse noita ensimmäisen kerran juuri baari-illan jälkeisenä aamuna ja mikään ei ole koskaan maistunut yhtä hyvältä. :D

Liisa: Suosittelen lämpimästi! :) Nuo ovat todellista herkkua ja niin ruokaisia, että käyvät melkein ateriasta. :)

Sonja: Noihin saa näppärästi heivattua kaikki jääkaapin jämäpalat ja silti lopputulos on tosi herkullinen. :)

Minkki: Itse asiassa mietin itsekin samaa, kun katsoin kuvaa ensimmäisen kerran. :D Mutta ihan viattomasti siinä kyllä on rucolaa. :D Ja tosiaan, minullekin ajatus wokkivihanneksista leivän päällä oli todella outo aluksi, mutta suosittelen kokeilemaan - toimii! :)

20. huhtikuuta 2009 klo 7.18  
Blogger bea kirjoitti...

Oih, ja nyt on sitten järjetön nälkä eikä pariin tuntiin pääse syömään! Pakko kokeilla lähiaikoina! :)

20. huhtikuuta 2009 klo 7.46  
Blogger Jenni kirjoitti...

Bea: Nämä ruokapostaukset ovat aina tosi petollisia, jos sattuu vahingossa väärällä hetkellä lukemaan. :D Sitten on kauhea nälkä ja tekee mieli jotain juuri sellaista, mitä ei sillä hetkellä voi saada. :P Mutta kokeile ihmeessä, kun pääset hellan äärelle - leivät ovat juuri niin herkullisia kuin miltä näyttävät! ;)

20. huhtikuuta 2009 klo 10.29  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu