Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päättämätön sisustaja

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Päättämätön sisustaja


Kun puhutaan sisustamisesta, ihmisillä tuntuu usein olevan aika selkeä mielipide siitä, millaisen kodin he haluavat. Jotkut pitävät ehdottoman yksinkertaisesta, graafisesta sisustuksesta, kun toisten mielestä romanttinen talonpoikaistyyli on ihaninta mitä kuvitella saattaa. Minäkin tykkään lukea sisustuslehtiä ja surffailla huonekalukauppojen sivuilla haaveillen, miltä unelmieni koti näyttäisi. Kovin aktiivisesti en ole vielä ryhtynyt tuumasta toimeen, koska ajattelen tämänhetkisen kämpän olevan vain väliaikainen etappi matkalla siihen "kunnon kotiin". On tässä tosin jo pitkälle tultu siihen nähden, miltä kotini näytti sen ollessa vain yksi huone solukämpässä. ;)Unelmieni kodista haaveillessani olen kuitenkin törmännyt pieneen ongelmaan. Minulla ei oikein ole mitään selkeää visiota siitä, minkä näköisessä kodissa haluaisin asua. Tai on minulla visioita, mutta niitä on liikaa. :D Kämppä ei ehkä yhtä aikaa voi olla sekä värikäs että mustavalkoinen, yksinkertainen että rönsyilevä... Ymmärtänette yskän. ;) Pidän liian monesta sisustustyylistä! Sisustusasioissa ei ole ollenkaan niin helppoa olla kameleontti kuin pukeutumisessa.Tunnen suurta vetoa skandinaaviseen, pelkistettyyn sisustustyyliin, mutta nähdessäni sisustuslehtien sivuilla jonkun mahtavan hassuttelevaa ja runsasta sisustusta esittelevän jutun, se tuntuu vähintään yhtä houkuttelevalta. :D En onneksi sentään ihan jokaisesta tyylistä innostu ja on paljon asioita, joita en kotiini missään tapauksessa haluaisi, mutta edelleen tunnen vetoa aivan liian moneen eri tyyliin. Tällä hetkellä asun yksiössä, joten vaakakupissa painaa lähinnä käytännöllisyys, mutta jonakin päivänä sisustuksellisiakin seikkoja voi ajatella enemmän. Ehkäpä joudun unelmieni kodissa sisustamaan jokaisen huoneen eri tyyliseksi, että saan kunnolla toteuttaa visioitani. :D

Onko muita sisustuskameleontteja vai onko sinulla selvät sävelet sisustuksen suhteen?Kuvat H&M Home

Tunnisteet:

34 kommenttia:

Blogger Joy kirjoitti...

Sama vika! Miksiköhän tätä seikkaa ei sisustuslehdissä sen enempää pohdiskella, emme varmaan ole ainoita...

Tällä hetkellä olen nimenomaan ratkaissut pulman seuraavasti: olohuone selkeän skandinaavinen, keittiö värikäs ja hiukan hupsutteleva, makuuhuone hiukan orientaalishenkinen runsaalla kullalla höystettynä ja pojan huone iloisen värikäs ja humoristinen.
Ongelmana on vain asunnon koko: nämä aivan erilaiset huoneet ovat kuitenkin niin kiinteästi yhteydessä toisiinsa, että lopputulos tuntuu (ainakin itselleni) aika sekametelisopalta... Noo, en kuitenkaan ole kuhean vakava tosikko sisustamisessa(kaan), joten näillä mennään, kunnes isompi asunto on mahdollinen!

15. huhtikuuta 2009 klo 10.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

MINÄMINÄMINÄ en ymmärrä miten koskan voin sisustaa oman taloni koska kuitenkin aina haluaisin toisenlaisen, tulisipa lopputuloksesta sitten miten hieno tahansa :D

15. huhtikuuta 2009 klo 10.50  
Blogger wikke kirjoitti...

Mulla on juuri sama ongelma / tilanne! Tämänhetkinen kämppä on kans tällainen välietappi, tulee kestämään vielä hetken ennenkuin muutan pysyvämpään asuntoon, ja siksi en ole niin viitsinyt tähän kämppään panostaa.

Tykkään aina hirveän monenlaisesta eri sisustustyylistä ja sitten kun joudun päättämään millainen sisustus tulee, olen pulassa :o

15. huhtikuuta 2009 klo 10.56  
Blogger Mia kirjoitti...

Täällä yksi kameleontti lisää!

Samaan aikaan kiehtoo ihana pikku puutalo vanhojen omenapuiden keskellä (ne kukat!) ja superultramoderni kattohuoneisto isoine ikkunoineen jossakin upeassa suurkaupungissa. Samaan aikaan haluaisin taloni olevan kotoisa ja että siellä tuoksuisi aina pulla ja tuore kahvi ja toisaalta haluaisin, että tilat olisivat valkoiset ja avarat, yksityiskohdat metallia ja hillittyjä.

Omaan asuntoon muutto on kuitenkin vasta parin vuoden päästä edessä, ja eiköhän asunto tule olemaan sellaista vaatehuoneen kokoa, koska näillä näkymin on suunnitelmissa lähteä lukion jälkeen lontooseen ja siellä voi olla hiukkasen vaikeampi toteuttaa kumpaakaan visiota, saatika että olisi rahaa siihen :D

Nyt täytyy vain keskittyä päättämään, että kummasta sitä oikein unelmoisi sillä välin kun odottelee lottovoittoa ja opiskelun päättymistä :)

Ihanaa kevättä muuten sinulle Jenni!

15. huhtikuuta 2009 klo 10.57  
Blogger kerttu kirjoitti...

Tiedän tunteen! Nykyään kammoan sisustamista, koska en ikinä osaa päättää millaisen kodistani haluaisin. Aina sisustuskaupoillakin pyörin kuin päätön kana, koska melkeen _kaikki_ siellä olis niin ihanaa ja kivaa omaan kotiin. Useimmiten jo puolivälissä ostosreissua olen päättänyt että haluan kodistani maalaisranskalaistyylisen, tyylikkään minimalistisen, yksinkertaisen mustavalkoisen ja värikkään & kotoisen. Olen oikeasti harkinnut että palkkaan sisustussuunnittelijan sisustamaan joskus mun tulevan kodin koska sen tekeminen järkevästi tuntuu olevan mulle täysi mahdottomuus :D

15. huhtikuuta 2009 klo 11.18  
Anonymous Miia kirjoitti...

Täällä kanssa yksi ongelmainen ilmoittautuu. 0/ Nyt vihdoin olisi ihana koti jota sisustaa.. mutta argh, en osaa tehdä päätöksiä tyylin suhteen! Esim. toisaalta haluisin olkkariin luonnonläheisiä värejä ja tummaa puuta, toisaalta lasia ja moderneja kiiltäviä valkoisia pintoja. Yritä siinä sitten saada yhdenmukaista sisustusta aikaiseksi! :D Voi olla, että tuo kertun mainitsema sisustussuunnittelijan palkkaaminen saattaa olla joskus mullakin edessä.

15. huhtikuuta 2009 klo 11.22  
Anonymous Saraseeeni kirjoitti...

Kuulostaa niin tutulta : )

Tällä hetkellä olen jaotellut kotini huoneet värien mukaan ja sen mukaan sisutuskin hiukan vaihtelee.. keittiö on värien iloinen sekamelska, tällä hetkellä siellä eniten pyörivät keltainen-pinkki-lime, usein kukkakuosissa.. joo kuulostaa kamalalta, mutta se tuo ihanasti energiaa päivään : )

Makari on tyynnyttävän sininen, että siellä saa makoisat unet, aika pelkistetyllä tyylillä ja olohuone on ruskean vihreä, kotoisa, ehkä hiukan neutraali.

Kun rahaa ei ole paljon, sitä on haalinut huonekalut kokoon pitkälti kierrättämällä (=niiden värimaailmat ei aina ihan kohta toisiaan eivätkä ole tyylillisesti aivan samanhenkisiä). Ja on tämä näinkin mukava paikka, mutta jos olisi rahaa, niiiiin..!! : )

15. huhtikuuta 2009 klo 12.19  
Blogger papiervampier kirjoitti...

Jos viimein joskus pääsee itsensä kanssa sopuun siitä miltä asunnon tulee näyttää, niin seuraavaksi väännetään kättä sen elämän miehen/naisen kanssa, joka haluaa tuhota ultraviileät sisustussuunnitelmasi puisilla pöydänjaloilla ja jollain hemmetin beigellä seinällä. Siis haloo, mihin se kirkkaanpunainen meikkipöytä ja avaruusajan jalkalamppu sitten menee ja mitenniin seinä ei voi olla petroolinsininen? :P

15. huhtikuuta 2009 klo 12.40  
Blogger Tatu kirjoitti...

Itse koen 'kameleontti'ongelman ehkä ajatuksentasolla, mutta lopulta kun sisustaa vielä suhtkoht pientä kämppää, uskaltaa uhrata ajatteluaan siihen, samalla kun käytännössä hoitaa sisustuksen sen yhden helpon, kätevän, toimivan ja edullisen tavan kautta. Sama efekti mikä tulee jos vilkaisee esimerkiksi Avotakkaa - "toihan ois kiva", "vitsit jos olis tommonen".. nuo tunteet on hyvä kummiskin aina jättää lehden sivuille ja ottaa vain ne pienet ja toteutettavat ideat käyttöön.

Oma kämppäni pitää sisällään yksinkertaisia asioita, koska se on ruton pieni yksiö. Oikeastaan sisustuksen teema on 'ensin selkeys' (että 18 neliössä pystyy asumaan kodikkaasti eikä huku kaaokseen) ja sitten se mitä muuten haen - ruskean eri sävyjä, eteisessä punaisen oven takia punaisen sävyjä. Tummaa puuta, kaksi kirjahyllyä, iiiso kirjoituspöytä jossa vain tietyt tarkkaan harkitut yksityiskohdat. Yksinkertainen on kaunista niin isoissa Avotakkamaisissa 'ilmavissa' tiloissa kuin niissäkin, jotka oikeasti kaipaavat sitä ilmavuutta.

Olen oikeasti ylpeä kun ihmiset kehuvat asuntoani tilavaksi, vaikka jokainen uusi elementti on tullut sisään vasta kun pystyn vastaamaan kysymykseen 'onko mulla oikeasti varaa sijoittaa tää tänne'. Kompromissien kanssa kikkailu on välillä tosi vaativaa. Jotenkin pienen tilan sisustaminen tyylikkääksi on kuin jatkuva haaste, josta onnistuessaan saa näkyvän palkinnon aina kun raahautuu rankan päivän päätteeksi kotiin. :)

15. huhtikuuta 2009 klo 13.45  
Blogger Noora kirjoitti...

Telepatiaa olin juuri eilen ajatellut että teen tänään postauksen sisustuksesta ja siitä kuinka tyylini/makuni sen suhteen vaihtelee lähes päivittäin:D

15. huhtikuuta 2009 klo 14.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Täällä taas yksi, jolla sama vika. Asun vielä vanhempieni kanssa joten on hankala valita omaan huoneeseen yksi teema kun pidän todella monista eri sisustus jutuista. Siskoni huone on paljon "harmoonisempi" koska hän tietää juuri mitä haluaa, toisin kuin minä. Huoneeni on kieltämättä aikamoinen sekametelisoppa.

15. huhtikuuta 2009 klo 14.26  
Blogger Edit kirjoitti...

Mulla on ihan sama vika, ja kun tässä iässä on vielä vain se yksi oma huone käytettävissä (=sisustettavissa) :D.

15. huhtikuuta 2009 klo 14.38  
Blogger ANNA kirjoitti...

Aivan kuin minun kirjoittama, eli yksi päättämätön sisustaja lisää. :B Ja Editin kanssa sama tilanne vieläpä :D

15. huhtikuuta 2009 klo 14.48  
Blogger Inka kirjoitti...

Päättämättömyys vaivaa täälläkin! Sisustuslehtiä lukiessa näkee vaikka mitä ihanaa.

"Sit kun mulla on omistusasunto, varmasti maalaan yhden seinän pinkiksi, koska se näyttää niin siistiltä lehdessäkin! Ai joo, muutenhan asunnon pitäisi olla vaalea ja hillitty, paitsi että kylppärissä voisi olla kunnon kylpylämeininki turkooseine lasitiilineen ja keittiöön voisi virittää vaikka punaiset astiakaapit ja mustavalkoruudullisen lattian. Kyllä ne kaikki samaan asuntoon sopii..." Aivan varmasti :D

15. huhtikuuta 2009 klo 15.53  
Blogger Mju kirjoitti...

Mä tahtoisin vaihtaa sisustusta noin joka toinen viikko... Onneksi verhojen ja muiden pienempien sisustuselementtien vaihdolla saa jo paljon aikaan, niin sisustushimo hälvenee edes hetkeksi. Voi jos olisi loputtomasti rahaa ja tilaa...

15. huhtikuuta 2009 klo 16.17  
Blogger patentti kirjoitti...

Itse olen ehdottomasti samanlainen haahuilija, tällaisen tuloksena koti näyttää aina "ei oikein miltään". Varsinaisesti ainoa mistä en pidä on beigellä ja vaaleilla sävyillä sisustaminen, mutta esim. puu miellyttää kyllä.

Olen tullut siihen tulokseen, ettei ainakaan kovin runsaaseen tyyliin minusta ole, siinä saisi olla koko ajan pyyhkimässä pölyjä! Paljon säilytystilaa, lipastoja sun muuta niin on helppo tällaisenkin hunsvotin pysyä esittelykelpoisena :)

15. huhtikuuta 2009 klo 16.38  
Blogger anette kirjoitti...

Niin tuttua! Mun on oikeastaan aina vaikee päättää yhtään mitään, että tää sisustaminen ei oo mikään poikkeus. :D

15. huhtikuuta 2009 klo 17.03  
Anonymous Kryp kirjoitti...

Hei!

olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa, kiva tapa kirjoittaa sulle! :)

hei kun kerkiät niin voisitko laittaa vinkiksi pari linkkiä, siis noista sisustusjutuista, joista puhuit! olen huono löytämään uusia mielenkiintoisia saitteja!

Kiitos ja ihanaa kevättä sulle!

-Kryp

15. huhtikuuta 2009 klo 18.58  
Blogger bubble kirjoitti...

Ymmärrän yskän täysin, sisustuskameleontti minäkin ;) Siksi yksiöni pursuaa tavaraa niin järjettömästi.... Kun haluaisin ne kaikki esille.

Onneksi kesän alussa muutan yhteen tulevan avokin kanssa, joten hän ehkä jonkun verran määrää myös miltä asunnossamme näyttää ;) Haaveena on kyllä vähän samantapainen ratkaisu kuin Joylla - joka huone olisi erilainen. Kenties erivärinenkin. Keittiön tahdon ehdottomasti 50's-60's tyyliseksi vanhoine peltipurkkeineen, diner's-tuoleineen ja mustavalkoruudullisine lattioineen. Olohuone voisi olla pelkistetyn moderni harmaan eri sävyineen, makuuhuone taas mielellään mahdollisimman 'vanha' puulattioineen.. Onneksi toi poikkis on luvannut että saan tulevaisuudessakin pitää Hello Kitty -teemaisen kylppärini, hih ;)

15. huhtikuuta 2009 klo 19.07  
Blogger Sofia kirjoitti...

Kameleontti ilmoittautuu! Onneksi sisustuslehdistä (ja lifestyle-blogeista!) löytyy välillä ihanan kirjavasti sisustettuja koteja, joten en jaksa vaivata päätäni värimaailmojen pähkäilyllä, vaan teen sisustushankintani sen perusteella, mikä on omasta mielestä kaunista.

15. huhtikuuta 2009 klo 19.10  
Blogger Lotte kirjoitti...

Täältä löytyy myös yksi samanlainen kameleontti"sisustaja"! Mä en halua kodistani tylsän pelkistettyä, mutten kuitenkaan sellaista joka pursuaa yhtä sun toista tavaraa (tosin sellaisetkin talot on aivan ihania!)... Tärkeintä mulle loppujen lopuksi on että on koti missä viihtyy ja joka näyttää kodilta jossa eletään! Ahistavinta on mennä sellaiseen paikkaan jossa kaikki on niin tip top, ettei tiedä oikein miten uskaltaa olla:)

15. huhtikuuta 2009 klo 19.15  
Blogger Marika kirjoitti...

Olen itse aivan samalla mallilla! Rakastan hostperheeni runsasta romanttista sisustystyyliä, mutta toisaalta rakastan myös pelkistetympää tyyliä. Lisäksi rakastan viidakkoaiheista tuttavien kotia, jossa asuin viikon jokin aika sitten. Yritä siinä sitten päättää.. Tosin ihan siivoamisen kannalta todennäköisimmin päädyn siihen pelkistettyyn. Lisää romantiikkaa sitten vaikka kynttilöillä ja vaikka yhden seinän tapetilla. Mene ja tiedä.. Riippuu tosin paljon myös siitäkin, missä maassa asuu ja kenen kanssa asuu.

15. huhtikuuta 2009 klo 19.40  
Anonymous piiri kirjoitti...

Moi! Olet todella ihana ruumiinrakenteeltasi, juuri "omannäköisesi", juuri sopiva siis! Kuinka pitkä olet ja paljon painat?

15. huhtikuuta 2009 klo 20.23  
Anonymous piiri kirjoitti...

Minä olen ratkaissut sisustuspulman sillä, että ostan vain kerta kaikkiaan aina sellaisia asioita, joista todella PIDÄN. :) <3 Silloin sisustus saattaa ollakin tavallaan tyylejä sekoitteleva, mutta lopputuloksesta tulee mielestäni kertakaikkisen viehkeä! Persoonallinen!!!

15. huhtikuuta 2009 klo 20.26  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Valinnanvaikeutta täälläkin! Meilläkään ei ole kuin kaksi tilaa joissa voi sitten vetää vähän eri linjaa, aiemmin soluasunnoissa piti kaikki ympätä siihen yhteen huoneeseen ja mun huoneet oli aina kunnon sekamelskoja (kaikin tavoin ;)). Mutta ainakin olen nyt tyytyväinen. Meidän moderni koti näyttää kuulemma sisältä ihan joltain mummontuvalta ja se kuulostaa oikein hyvältä. Makkarissa sit vähän Yrjö Kukkapuroa, funkkistuolia ja isokuvioiset graafiset verhot ja kirkkaampia värejä.

15. huhtikuuta 2009 klo 20.36  
Blogger Kkartio kirjoitti...

Jos tykkää kaikesta, voi olla monta huonetta. Jokaiseen oma tyylinsä. Kohta joku sisustuspurionisti pamauttaa mua henkisesti jollain sisustusatlaalla päähän, mutta meillä on ainakin oranssi makkari ja vihree olkkari ja paljon kaikkea ja minä ainakin viihdyn.

15. huhtikuuta 2009 klo 20.50  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ite asun kyllä vielä porukoiden kans vielä ainakin muutaman vuoden, mutta mulla on just sama :D. Kauheita ongelmia millasen huoneestani haluaisin. Nyt tämä on huone on kyllä jotenkin tylsähkö :D

15. huhtikuuta 2009 klo 21.09  
Blogger Ambe kirjoitti...

Mun molemmat kädet viuhtoo tällähetkellä ylhäällä - minäkin olen sisustuskameleontti! Mikä harmi onkaan, kun sisustuksessa ei voi mieltään vaihdella yhtä usein kuin pukeutumisen suhteen. Tai voihan toki, mutta luulenpa että tulevaisuuden opiskelija-asunnossani kovin monelle sisustusprojektille tuskin löytyy varaa ;)

Itse en todellakaan osaa päättää. Minun sisustusmakuni kuitenkin rajoittuu oikeastaan kahteen eri luokkaan - vanhanaikaiseen ja moderniin. Alappa siinä sitten yhdistelemään uutta ja vanhaa tyylikkäästi, vaikka kyllä sekin varmasti onnistuu jos osaa.

Itseasiassa stressaan jo valmiiksi sitä, millaisen sisustuksen taion tulevaisuuden ensimmäiseen kotiini! Aivan naurettavaa, mutta en osaa vain päättää. Tummaa puuta vai vaaleaa? Hillittyjä tekstiilejä vai kenties voimakkaita? Ihan mahdotonta, tulevaisuuteni kodista tulee varmasti mielenkiintoinen ;)

15. huhtikuuta 2009 klo 21.21  
Blogger matti kirjoitti...

Kuulostaa kyllä pelottavan paljon minulta tuo teksti. :O

Itse olen samoin skandinaavisen yksinkertaisuuden perään, mutta toisaalta pidän värikkyydestä ja runsaudesta. Paljon tavaraa ja värejä vaan antaa kodikkaan olon. Mutta luulen, että olen sen jotenkin saanut realisoitua nykyisessä kämpässäni.

15. huhtikuuta 2009 klo 21.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus! Itse en ole kameleontti, vaan viihdyn pelkistetyssä linjassa, ja päävärit kotonani ovat maanläheisiä ruskeita ja valkeita, joihin sitten pieniä väriläiskiä vaihtelen ajoittain mm. oranssia tms. :)

Ps. sinulla on mielenkiintoisesti valittuja aiheita blogissa muutenkin!

15. huhtikuuta 2009 klo 22.11  
Blogger Jenni kirjoitti...

Jotenkin arvasin, että en voisi olla ainoa sisustuskameleontti, mutta sielunsisarusten määrä yllätti silti. :) Mikä helpotus! :D

Joy: Totta! Mietinkin, etten voisi olla ainoa saman ongelman kanssa painiskeleva. :) Tuolla tavoin minäkin olen ajatellut tilanteen ratkaista - täytyy vain sisustaa eri huoneet hiukan eri tyyleillä. Mutta olet oikeassa siinä, että vaaditaan kyllä aika iso kämppä, jotta tuollainen sisustustyyli toimii ilman, että kokonaisuudesta tulee ihan älytön sekamelska. Nooh, sitä jättilukaalia odotellessa... ;)

Anonyymi1: Hahah. :D Toivottavasti ei sentään! Olen myös miettinyt mahdollisuutta sekoitella eri tyylejä samaan tilaan, mutta voi olla että siitä tulisi ihan karmean näköistä. :D

Wikke: Ihana tietää, etten ole yksin. :D Veikkaan kuitenkin, että sisustuspäätöksissä auttaa myös itse asunnon näkeminen. Johonkin tilaan eivät kertakaikkiaan vain istu kaikki tyylit, joten sekin voi auttaa päätösten tekemistä. :)

Mia: No kuvailitpa tuossa aika hyvin juuri omia tunnelmiani. On kauheaa, kun joskus joissakin testeissä esimerkiksi kysellään, että mikä näistä asumisvaihtoehdoista olisi mieleisin ja minun tekisi mieli ruksia kaikki. :D Ihanaa kevättä myös sinulle!

Kerttu: Minä yritän pysytellä tällä hetkellä kaukana sisustuskaupoista, jotta en vain joutuisi houkutuksiin. :D Tähän asuntoon ei nimittäin mahdu tällä hetkellä oikein mitään enempää! Veikkaan kyllä, että tuo sisustussuunnittelija ei olisi yhtään huonompi vaihtoehto. :)

Miia: Niin monenlaisista tyyleistä voi saada hyvännäköisen, että tulen itse varmasti painiskelemaan samojen asioiden kanssa sitten, kun joskus oikein kunnolla pääsen sisustamaan. Voipi olla, että meikäläiselläkin on sisustussuunnittelijan palkkaaminen vielä edessä. :D

Saraseeni: Varmasti aika monella sisustusintoa rajoittaa juuri tuo budjetti - niin myös itselläni. Haluan kyllä sittenkin, kun (jaksan siis uskoa, että joskus minulla on rahaa sisustaa ja asunto, jota sisustaa! :D ) pääsen toteuttamaan sisustusintoani ihan toden teolla, pitää mukana myös kirppareilta löytyneitä aarteita. Tässä opiskeluaikoina on monta kertaa joutunut tyytymään kompromissiratkaisuihin sisustusasioissa, mutta olen viehättynyt uuden ja vanhan sekoittamisesta, joten muutama vanha huonekalu tulee varmasti pysymään mukana muutoissakin. :)

Papiervampier: Haha, tuotapa en ollut tullut vielä edes ajatelleeksi. :D Toisaalta kumppanin toiveet voivat hiukan ohjata sitä omaakin sisustuskaahotusta johonkin suuntaan. ;)

Tatu: Hyviä pointteja tuli kyllä esille kommentissasi! :) On totta, että pientä kämppää sisustaessa yksi haasteista on ihan vain se, ettei asunnossa huku tavarapaljouteen ja välttämättömimmät asiat saa sijoiteltua järkevästi ja toimivasti. Tykkään itse myös eniten sellaisesta väljästä ja ilmavasta sisustustyylistä, mutta esimerkiksi tämänhetkisessä asunnossani hankaluuksia aiheutti se, että muutin 15 neliötä pienempään asuntoon. :D Vaikka hankkiuduin eroon joistakin huonekaluista, on saman tavaramäärän sovittaminen noin paljon pienempään asuntoon aikamoinen haaste. Edellinen kämppä oli juuri sellainen ihanan ilmava - tämä nyt ei ihan. :D

Mutta itse olen tehnyt nyt sen päätöksen, etten aio tämän asunnon sisustamiseen panostaa kamalasti tämän enempää, koska tuskin viivyn tässä enää ihan kamalan kauaa. Seuraavassa ja toivottavasti isommassa asunnossa on sitten helpompi toteuttaa niitä visioita - ja toivottavasti enemmän rahaakin. :)

Noora: No onpa hassu sattuma. :D Great minds think alike. ;)

Anonyymi2: No onneksi sinulla on vielä aikaa miettiä. :) Minä en tainnut vanhempieni luona kauheasti sisustukseen edes vaikuttaa, vaan niillä mentiin, mitä vanhemmat olivat päättäneet. :D

Edit: Toisaalta yhden huoneen kämpässä on se helppous, että on oikeasti pakko valita vain yksi tyyli, ellei halua aivan kauheaa sekametelisoppaa. :D

Anna: Uskon, että tilanne helpottuu osin myös sen myötä, kun näkee sen sisustettavan tilan. Eli itse se asuntokin voi ohjata sisustusta johonkin tiettyyn suuntaan. :) Ja monesti ajatukset vähän selkiytyvät myös siinä vaiheessa, kun oikeasti saa täysin itse päättää, miten kämppänsä laittaa eikä ole esimerkiksi vanhemmat mukana suunnittelemassa. :)

Inka: Hahahah. :D No tuon suuntaisia visioita täälläkin aina maalaillaan. ;)

Mju: No sanopa muuta. :) Mutta tosiaan, verhoilla ja tuollaisilla pienillä jutuilla saa kyllä yleisilmettä muutettua aika hyvin. Olen miettinyt välillä, että olisi sittenkin pitänyt ottaa joku neutraalimman värinen sohva, jotta ilmettä saisi sitten muutettua esimerkiksi koristetyynyillä. Mutta nyt se on punainen. :D

Patentti: Toisaalta vaaleilla väreillä sisustamisessa on se etu, että sitä voi sitten aika helposti tehostaa kirkkaammilla väreillä, esimerkiksi verhojen, koristetyynyjen, tapettien tai seinämaalien avulla. :) Ja noita asioita on vielä aika helppo muuttaakin sitten, jos esimerkiksi joku tietty väri alkaa kyllästyttää. Olen kyllä tuon sisustustyylin kanssa tullut itse hiukan samansuuntaisiin tuloksiin, että pelkistetty tyyli on varmaankin minua varten jo helppoutensa takia. Vielä kun pääsisin tästä hamsteriluonteestani eroon, niin ehkä pystyisin toteuttamaankin sitä. :D

Anette: Minä taas olen muuten aika hyvä tekemään päätöksiä, mutta sisustusasioissa haluaisin vähän kaikkea. :D

Kryp: Kiitos kivasta kommentista. :) Itse asiassa en ole kauheasti seuraillut mitään sisustussivustoja, joten en nyt suoralta kädeltä osaa antaa mitään linkkivinkkejä, mutta lupaan jakaa kyllä hyvät sivustot, jos sellaisia onnistun bongailemaan. :) Ihanaa kevättä myös sinulle!

Bubble: Tuo on muuten ihan hyväkin juttu varmaan, että sisustuksesta on päättämässä myös joku muu. Silloin tulee automaattisesti rajattua joitakin juttuja pois, koska aivan taatusti toinen osapuoli ei yhdy ihan jokaiseen sisustusfiilistelyyn. :D Mutta täytyy kyllä antaa propsit tulevalle avokillesi, kun suostuu Hello Kitty -kylppäriin! :D

Sofia: No se on kyllä ihan totta. :) Harva koti oikeasti näyttää samalta kuin sisustuslehtien sivut. Ja jos kaikki on aina niin viimeisen päälle mietittyä, niin tuntuuko se sitten kodilta edes? Suloisessa sekamelskassa on ihan hyvä olla, jos se ei itseä häiritse ja tuntuu kodilta. :)

Lotte: No ajatuksesi kulkivat aika samoja ratoja kuin minulla tuota edellistä kommenttia kirjoittaessani. :) Ei sellainen asunto tunnu kodilta, jossa jokainen asia on supertarkkaan mietitty ja tavaroille on yksi ainoa oikea paikka.

Marika: Minäkin veikkaan, että päädyn pelkistettyyn tyyliin jo senkin takia, että se on juuri siivouksen kannalta niin helppo. Paljon vain lipastoja ja kaappeja, joihin voi tunkea romut piiloon. ;) Haha.

Piiri: Suosittelen tuon sisustusasian suhteen samaa muillekin. On turha kopioida sisustuslehtien sivuilla nähtyjä tyylejä, jos sisimmässään haluaa jotakin aivan muuta. Harva oikeasti tarvitsee mitään super-edustuskotia. :) Ja kiitos kivoista sanoista, olen kyllä aika hyvin sinut oman kroppani kanssa ja tämä on luonnollinen ruumiinrakenteeni. Pituutta on 165 cm ja en nyt tiedä, pitäisikö sitä painoa tässä sen kummemmin ruotia. :D No eipä minulla mitään salattavaakaan ole, siinä hiukan päälle 50 kilossa se pyörii.

Rva Herttainen: Funkkis, värit ja Yrjö Kukkapuron tuoli kuulostavat upeilta. :) Toivon, että onnistuisin itsekin joskus nappaamaan jostain jonkun design-aarteen omakseni. :)

Kkartio: No mutta hei, ihan sama mitä joku sisustusmonsteri ajattelee, tärkeintä on että itse viihdyt. :)

Sirpa: Uskon, että aika harva nuori kauheasti voi vaikuttaa oman huoneensa sisustukseen. Minä ainakin tyydyin rauhassa tylsään huoneeseeni ja suunnittelin visioita tulevaa omaa asuntoa varten. :D

Ambe: Sehän siinä juuri on, että ideoita kyllä olisi, mutta asunnon pienuus ja minibudjetti rajoittavat aika paljon. :P Minä tykkään ehkä eniten modernista sisustuksesta vanhoilla yksityiskohdilla höystettynä. :)

Matti: No sanopa muuta. Yhdistelepä siinä sitten, kun mieli halajaa kahta täysin päinvastaista tyyliä. :D

Anonyymi3: Kiitos. :) Hyvä kuulla, että kaikki eivät ole yhtä päättämättömiä kuin minä ja muut kommentoineet. :D

16. huhtikuuta 2009 klo 8.57  
Blogger basu kirjoitti...

Kuukauden päästä olis edessä muutto kolmioon poikakaverin kanssa ja olen just ajatellut helpottaa tota ikuista ongelmaa sillä että tehdään sitten joka huoneesta erityylinen. Helpottaa valinnanvaikeutta, mutta lopputuloksen yhteesopivuudesta ei oo sitten mitään hajua:D

16. huhtikuuta 2009 klo 18.03  
Blogger Tatu kirjoitti...

Huhhuh.. 15 neliötä on jo aika julmankokoinen tila. Ei taida olla turkulaisella mitään käsitystä siitä millaista stadissa voi olla.. ihailtavaa, että silti jaksaa sisustusta ajattella, vaikka onhan se kodistaan kodikkaan haluavalla aika pakkokin. :)

16. huhtikuuta 2009 klo 18.54  
Blogger Jenni kirjoitti...

Basu: Sisustusintoa teille! :) On kyllä aina mukavampi sisustaa hiukan isompaa tilaa kuin jotakin pikkuriikkistä yksiötä. :D

Tatu: Eiei, en sentään ONNEKSI joudu 15-neliöisessä kämpässä kitkuttamaan. :D Vaikka todistettavasti sellaisiakin on! Mutta siis asuin aiemmin 15 neliötä suuremmassa asunnossa kuin nyt, niin tavaroiden ahtaminen tähän nykyiseen oli aikamoinen haaste. ;)

17. huhtikuuta 2009 klo 9.05  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu