Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tuunatako vai eikö tuunata, kas siinä pulma?

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 4. huhtikuuta 2009

Tuunatako vai eikö tuunata, kas siinä pulma?

Minulla on dilemma, johon kaipaan mielipiteitänne. :) Löysin keväällä 2007 Belgiasta kirpputorilta Levi's Bluen tummansinisen farkkutakin, jonka kohtaloa pohdin nyt. Keski-Euroopassa kirpputoreilla myydään toisinaan tunnettujen merkkien näytekappaleita tosi edullisesti ja takkini oli ostohetkellä siis täysin uusi ja käyttämätön. Vyötärömallinen takki on väriltään hyvin tummansininen, melkein musta ja tykkään siitä kovasti, mutta jostain syystä en ole tullut käyttäneeksi sitä kuin muutaman kerran. Nyt keksinkin, että farkkutakista voisi tulla aika kiva, jos värjäisin sen kloriitilla hyvin vaaleaksi, niin että väri olisi hiukan epätasainen. Mitäs mieltä olette: värjäänkö takin vai annanko pysyä ennallaan? :)
EDIT: Huh, mikä määrä kommentteja! Iso kiitos kaikille tässä vaikeassa päätöksessä auttaneille. ;) Joskaan gallup ei totta puhuen suuresti asiaa edes auttanut, koska mielipiteet jakautuivat niin täysin kahtia. :D Jos nyt laskin oikein, niin värjäyksen puolesta oli 30 kommentoijaa ja värjäystä vastaan 25 - tiukka taisto siis! Keskustelussa tuli kuitenkin tosi hyviä pointteja sekä puolesta että vastaan, joten tätä täytyy vielä hiukan harkita. :)

Takki on kaunis sellaisenaan, mutta sitä on tosiaan tullut käytettyä todella vähän parin viime vuoden aikana, joten pieni tuunaus voisi saada sen eksymään ylleni useamminkin. Toisaalta tiedän, että kloriittivärjäys on vain hetken trendi, kun taas tummansininen on klassinen ja ajaton väri. Kloriitti kenties heikentää kangasta hiukan, mutta takki on aika paksua ja vahvaa farkkua. Tällä hetkellä olen hiukan kallellaan värjäyksen puolelle, sillä kuten joku totesikin, takinhan voi aina värjätä takaisin vaikka farkkumustaksi, kun kloriitti-look alkaa kyllästyttää. Mutta mietiskelen asiaa vielä...

Tunnisteet: ,

60 kommenttia:

Blogger Jann kirjoitti...

Hmmm... :) Minusta tuo on hieno takki ja sen puolesta sanoisin, että anna olla. Mutta... mitä sitä hienolla takilla tekee, jota ei kuitenkaan käytä, joten kokeile ihmeessä. Toivottavasti tulee hieno! Voihan sen sitten vaikka valkaista kokonaan, jos menee pieleen.

4. huhtikuuta 2009 klo 9.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä ruikkisin sen kyllä kloriitilla. Itse tein yhdelle farkkutakille niin ja siitä tuli tosi pähee.

4. huhtikuuta 2009 klo 9.33  
Blogger Laura kirjoitti...

DIY! DIY! :D

4. huhtikuuta 2009 klo 9.36  
Blogger Roosa kirjoitti...

Toi on kyllä tosi hieno takki noinkin, mutta sitte taas toisaalta kevätfiiliksiä tulee enemmän vaaleista takeista :) Anna palaa vaan beibe! :D

4. huhtikuuta 2009 klo 9.38  
Blogger Ambe kirjoitti...

Hmm, tuo on kyllä hieno, mutta itseasiassa mulla on ihan samanlainen ongelma parhaillaan! Omistan just tismalleen samanvärisen farkkutakin kuin tuo, ja olen miettinyt josko hieman vaalentaisin sitä.. mutta itse ajattelin, että voisin levittää kloriittia siihen suihkepullon ja siveltimen avulla "tasaisesti" ettei tulisi sellainen kauhean läikikäs. Kannattaa kuitenkin kokeilla eri tyylejä johonkin vanhoihin samansävyisiin farkkuihin, jos et omiisi niin käy nappaamassa kirpparilta jotkut halvat ja kokeilet sitten ennen kuin ryhdyt tosi toimiin! Kuitenkin sen verran hieno takki, että olisi kurja jos menisikin pilalle! ü

4. huhtikuuta 2009 klo 9.42  
Anonymous naena kirjoitti...

riippuu mistä roikkuu, itse en tekisi noin upeelle rotsille yhtää mitään :)

4. huhtikuuta 2009 klo 10.02  
Blogger Sara kirjoitti...

Värjää :)

4. huhtikuuta 2009 klo 10.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä en uskaltais mennä värjäämään. Tuo on tosi makee muutenkin!

4. huhtikuuta 2009 klo 10.13  
Blogger arttu kirjoitti...

värjää vaan jos et sitä nytkään käytä :) jos sitten keksisit käyttöä :--)

4. huhtikuuta 2009 klo 10.14  
Blogger Pinja kirjoitti...

Mulla on etsinnöissä jakkumallinen farkkutakki ja jos sellaisen löydän, aion valkaista sen kloriitilla. Eli oon tuunaustoimenpiteen kannattaja!

4. huhtikuuta 2009 klo 10.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ollut kloriitissa likoamassa vanha, tumma farkkutakkini jo monta päivää, mutta ainoastaan sisäpuoli on haalistunut! Luulen kankaan loimilangan olevan jotain vaalentumatonta materiaalia, muutakaan selitystä en keksi. Luultavasti takkini on käyttökelvoton.

4. huhtikuuta 2009 klo 10.49  
Anonymous Pallero kirjoitti...

Mutta jos projekti nimeltä vaalennus ei onnistu, niin ainahan voit ostaa mustaa/deniminsinistä kangasväriä ja tehdä päälle projektin nimeltä takaisin tummennus :) Eli mielipiteeni on DIY!

4. huhtikuuta 2009 klo 10.53  
Blogger AG kirjoitti...

Ehottomasti kokkeile kloriittia. Eihän sitä tiijä kuinka mahtava siitä tulee, jos vaikka muuttuu lemppariksi!

4. huhtikuuta 2009 klo 10.57  
Blogger Joa kirjoitti...

Ehdottomasti EI. Kloriitti on juuri nyt suosittua, mutta parin viikon päästä voi jo kaduttaa.

Itse en tykkää yhtään kloriitti-värjäyksistä. No okei, jotkut näyttää ihan kivoilta, mutta kun kaikki tekee sitä joka puolella, niin alkaa jo tulla korvista ulos. :/

4. huhtikuuta 2009 klo 11.16  
Blogger nadjastrange kirjoitti...

kuulostaa tosi hyvältä, klooraa ihmeessä! :)

ps. oli kvia nähä eilen :)

4. huhtikuuta 2009 klo 11.22  
Blogger Hanstu kirjoitti...

Värjää pois! Mutta nimimerkillä kokemusta on, kokeile kloriittia eka jonnekki kohtaan, mistä ei huomaa (esim sisäpuolen saumaan), jos kloriitti tekee siitä toivotun valkoisemman sijasta rusehtavan... :)

4. huhtikuuta 2009 klo 11.39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ei kannata, jäis kuitenki vaa harmittamaan jos se menis pilalle, varsinki ku se on ulkomailta ostettu. niit kloriittiruiskittui juttui näkyy joka puolella, jos vaaleen farkkutakin haluu voi käydä gina tricotissa.

4. huhtikuuta 2009 klo 11.47  
Anonymous rosee kirjoitti...

Värjää ihmeessä, se sopisi sillo niiden sun vaaleiden farkkujen kanssa tosi hyvin yhteen :)

4. huhtikuuta 2009 klo 11.50  
Blogger Elli kirjoitti...

tuunaukseen :)

4. huhtikuuta 2009 klo 11.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

EIIIIIIII.

4. huhtikuuta 2009 klo 12.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

itse olin vähän samoilla linjoilla erään farkkutakin kanssa. ajattelin, että jos värjäys menee pieleen, niin johan alkaa ärsyttää! :ss niinpä päätin tuunata takkia vähän eri tavalla ja tein siitä farkkuliivin ja voi että tuli kiva :---)

4. huhtikuuta 2009 klo 12.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

suihki vaan kloriitilla :)
ainahan sen voi duunata uudelleen klassiseksi mustaksi, eikö?

C

4. huhtikuuta 2009 klo 12.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei missään nimessä kannata. Voisithan sinä vaikka ostaa kirpparilta jonkun hieman rupumman farkkutakin ja koittaa sillä sitä värjäystä. :) Minusta sinun ensikertalaisen ei välttämättä kannattaisi mennä käpälöimään nuin hienoa takkia, sillä onhan siinä sekin mahdollisuus, että se menee pieleen. Mutta jos sinusta itsestä tuntuisi kivemmalta värjätä se, niin kuka estää? :D

Sitte vielä siihen perjantain postaukseen, että mikset ihan vaan voisi ostaa lämpörullia? Niitä ei tarvitse pitää päässä, kuin puolitoista tuntia ja tulos on täysin samanäköinen, kuin niissä sinun pupunen/julmia -kuvissa.
Kokemuksesta voin sanoa, että ne kiharat kestävät tosi pitkään (riippuen tietenkin hiusten laadusta). Toinen paljon edullisempi vaihtoehtohan on tietenkin foliot, mutta se onkin jo sitten hieman vaikeampaa ja aikaa vievempää hommaa. ;)

4. huhtikuuta 2009 klo 12.47  
Anonymous Angela kirjoitti...

Äänestän ei. Takki on nimittäin ajattomampi tuollaisenaan verrattuna kirjavaan kloritoituun versioon. Itse olen todella ihastunut yhdistämään tummansinistä (ja muita sinisen sävyjä) harmaaseen ja mustaan. Yhdistämällä takkiin jonkun ihanan huivin takki voisi saada kaipaamaansa särmää.

4. huhtikuuta 2009 klo 13.33  
Anonymous eva kirjoitti...

Eijei, älä värjää. Tuo takki on tosi hieno sellaisenaan. Yhdistelet sitä vähän rokimmin vaikka värjättyjen farkkujen kanssa mutta olen samaa mieltä mm. Joan kanssa. Älä värjää.

4. huhtikuuta 2009 klo 14.07  
Blogger Joy kirjoitti...

Kannattaiskohan ostaa mieluummin vaaleampi versio? Mietin että jossain vaiheessa tuo voi alkaa miellyttää simäsi tuollaisenaan, onhan se sellainen klassinen kuitenkin...

4. huhtikuuta 2009 klo 14.29  
Blogger Styledrop kirjoitti...

Kloriittia kehiin, jos vaikka sitten tulisi käyttöä. Mutta aloita varovasti, ettei mene pieleen..

4. huhtikuuta 2009 klo 14.40  
Anonymous annarii kirjoitti...

En värjäisi, jos takki olisi minun. Sinuna etsisin kirpparilta takin kloriittikokeiluihin, eipähän ainakaan harmita niin paljoa jos menee pilalle...

4. huhtikuuta 2009 klo 15.01  
Anonymous Saraseeeni kirjoitti...

Mie en lähtisi tekee mitään noin nätille takille, jos ois joku vähemmän tyylikäs, niin sitten, mutta.. mitä jos takista tulee kamala ja alkaa kaduttaa?

Mutta teet niin kuin itse tahdot : )

4. huhtikuuta 2009 klo 15.29  
Blogger Suna kirjoitti...

Mä en tuunailisi, koska tuo on niin hyvässä kunnossa oleva klassinen takki, josta voi olla iloa vuosikaupalla. Toi kloriittijuttu on niin hetken juttu, että maku voi mennä pian. Toisaalta, jos sulla ei ole tuolle käyttöä noin, niin turhaanhan se siellä kaapissa istuu. Mutta itse sanoisin ei tuunaukselle!

4. huhtikuuta 2009 klo 15.58  
Blogger Ee kirjoitti...

Kaksi vuotta sitten edullisesti kirpputorilta ostettu takki, jota et ole käyttänyt kuin pari kertaa? Tuunaukseen. Tuollaisena se tuskin päätyy yllesi tulevaisuudessakaan, jos ei tähänkään asti niin ole käynyt. Toinen vaihtoehto on pistää takki myyntiin.

4. huhtikuuta 2009 klo 16.20  
Blogger jellyfish kirjoitti...

Sanoisin, että värjää :) Tulee persoonallisempi.

Pame

4. huhtikuuta 2009 klo 16.29  
Blogger linda sofia kirjoitti...

värjää vaan :) mut onhan se noinkin ihan kiva!

4. huhtikuuta 2009 klo 16.38  
Blogger blondiehelsinki kirjoitti...

Värjää ihmeessä. Jos menee pieleen, niin ethän sä sitä ole ennenkään käyttänyt :D

4. huhtikuuta 2009 klo 16.48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

värjää! =)

4. huhtikuuta 2009 klo 17.15  
Blogger Aliina kirjoitti...

Kokeile värjätä ! Jos et kerta ennenkään käyttänyt, niin eihän siinä paljoa menetä.

4. huhtikuuta 2009 klo 17.15  
Blogger Bisquits kirjoitti...

En missään nimessä värjäisi kloriitilla!

4. huhtikuuta 2009 klo 18.01  
Blogger chérie kirjoitti...

Anna olla tollanen, sanoisin mie.

4. huhtikuuta 2009 klo 18.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ÄLÄ VÄRJÄÄ! Ainakin musta se on noin jo tosi hieno.

4. huhtikuuta 2009 klo 19.52  
Anonymous Heidi kirjoitti...

Sanoisin että älä värjää vaan ala käyttää enemmän tuollaisenaan!

4. huhtikuuta 2009 klo 19.57  
Blogger mnea kirjoitti...

Värjää ihmeessä!

4. huhtikuuta 2009 klo 20.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuo ois tuollaisenaan sellainen sivistyneenpi farkkutakki, menoihin joissa pitää pukeutua piirun verran asiallisemmin. Joten älä värjää vaan osta uusi (tai kirpparilta) kokeiluja varten. Kokeiluissa piilee kuitekin aina se pieni vaara pieleen menemisestä...

4. huhtikuuta 2009 klo 21.10  
Blogger Paula kirjoitti...

Anna olla noin! Musta tuo on ainakin hieno nyt! :)

4. huhtikuuta 2009 klo 23.50  
Anonymous Vimps kirjoitti...

Minä en värjäisi tuota farkkutakkia - mikä ihanan syvän tummansinisen sävy! Sehän on kaiken lisäksi tämän kevään hittivärejä, siis tuo tummansininen.

5. huhtikuuta 2009 klo 0.20  
Anonymous liisa kirjoitti...

Heip Jenni! Mitä kirpputoreja suosittelisit Helsingissä?

Ja tuosta farkkutakista, itse jättäisin sen tuollaiseksi tummansiniseksi. Musta se on hyvännäköinen. Mutta, varmasti onnistut tuunaamaan sen niin, että lopputuloskin on hyvännäköinen. Itseltäni se tuskin onnistuisi, oon aika tumpelo!

5. huhtikuuta 2009 klo 0.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kannattaa muuten huomioida se seikka, että kloriitti ohentaa kangasta paljon ja tekee siitä huonon. jos toi takki on hyväkuntoinen niin en suosittele siitä syystä:S
ps. sanavahvistus pois?

5. huhtikuuta 2009 klo 0.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

älä koske. todella hyvän värinen nyt.

5. huhtikuuta 2009 klo 5.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

värjää! mutta tosiaan niin että siitä tulee suurimmaksi osaksi vaalea eikä sellainen ihan länttinen ===))

5. huhtikuuta 2009 klo 10.51  
Blogger nilla kirjoitti...

Kiva se on noinkin, mutta olisi varmaan makeempi vaaleampana ja kloriittituunauksella.

5. huhtikuuta 2009 klo 11.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toi on kyl aika hieno! Onko se semmoi lyhyt..? Vaik toi on kyl hieno tollasena, ni mä kyl värjäisin. Ja jos et kerta oo pitäny tota, ni ehottaisin et värjäisit, ni tulis sillekki käyttää ;)

5. huhtikuuta 2009 klo 11.41  
Blogger Piret kirjoitti...

vaikea pulma. Toisaalta tuo on melkoinen aarre ja kannattaisi pitää tuollaisenaan. Kloriittibuumi kun menee varmemmin ohi hujauksessa kun pesemättömän denimin aikakausi :)
-Piret

5. huhtikuuta 2009 klo 11.51  
Blogger Juliina kirjoitti...

Mietitään. Tuo takki olisi nätti kyllä tuollaisenakin. Kloritilla siitä voisi tulla vielä nätempi. Mutta kannattaa kokeilla! :-)

5. huhtikuuta 2009 klo 14.29  
Blogger Tanja kirjoitti...

Kloriittia kehiin vaan :D

5. huhtikuuta 2009 klo 14.53  
Anonymous rai kirjoitti...

VÄRIÄ! (tai no värinpoistoa oikeastaaan :D)

5. huhtikuuta 2009 klo 20.58  
Blogger matti kirjoitti...

Mä menisin ja tuunaisin. Vaikka kloriittivärjättyjä juttuja on nyt aika paljon liikkeellä niin silti. Eiköhän kahdessa vuodessa tuosta takista oo saatu tuollaisenaan kaikki ilo irti. :)

5. huhtikuuta 2009 klo 21.22  
Blogger Pauliina kirjoitti...

Ihana takki! Itse en missään nimessä lähtisi värjäämään noin mainiota perusrotsia. Tuo kloriittivillitys menee kuitenkin pian ohi, mutta sininen farkku on aina muodissa ;)

6. huhtikuuta 2009 klo 0.18  
Blogger Jenni kirjoitti...

Wau, en ikinä odottanut näin suurta kommenttitulvaa! :) Suurkiitos kaikille kantaa ottaneille! Joskaan gallup ei suuresti asiaa auttanut, koska mielipiteet jakautuivat niin täysin kahtia. :D Jos nyt laskin oikein, niin värjäyksen puolesta oli 30 kommentoijaa ja värjäystä vastaan 25. Tiukka taisto siis! :)

Keskustelussa tuli kuitenkin tosi hyviä pointteja sekä puolesta että vastaan, joten tätä täytyy vielä hiukan harkita. :)

6. huhtikuuta 2009 klo 8.54  
Blogger Doubles kirjoitti...

Mä kans jättäisin väliin. Tuollaisenaan "ajaton" ratkaisu, kloritin kanssa hetken villitys. :)

6. huhtikuuta 2009 klo 8.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana takki, itse en kyllä tuollaista raaskisi värjätä...

6. huhtikuuta 2009 klo 10.23  
Blogger Outi kirjoitti...

Hihat pois, mutta ei vaalennusta. Tumman sinistä denimliiviä voi käyttää pidempään, useampia sesonkeja. Se on mielestäni ajattomampi. Hihojen ranekkeet voi ommella olkapäille, jos haluat saada malliin leveämmän näköiset hartiat :D

10. huhtikuuta 2009 klo 12.18  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu