Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vähän kuin nettiradio, muttei kuitenkaan

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 18. huhtikuuta 2009

Vähän kuin nettiradio, muttei kuitenkaan


Olen ehkä vähän ihastunut. Moni teistä varmaan jo tunteekin ihastukseni kohteen, mutta ne joille Spotify ei vielä ole tuttu, on syytä selventää asiaa. Olen itse intohimoinen musiikin ystävä, mutta aika laiskasti omaksunut sellaisia hienoja musiikkisovelluksia kuten Last.fm. Nyt on kuitenkin olemassa sellainen sovellus, johon minäkin olen mennyt hurahtamaan ihan täysin. Ja koska en ihan tarpeeksi voi hehkuttaa uuden ihastukseni mahtavuutta, jaan sen teidänkin kanssanne! Jos joskus kannattaa laittaa jotakin korvan taakse, niin se on nyt. ;)Spotify on ilmainen, tietokoneelle ladattava ohjelma, joka toimii vähän kuin nettiradio muttei kuitenkaan. Homma toimii siis niin, että ohjelmalla on mahdollista hakea musiikkia, jota voi sitten kuunnella nettiyhteyden kautta Spotifyssa. Kivointa Spotifyssa on se, että sen musiikkitarjonta on todella laaja - olen löytänyt Spotifysta melkein kaikki erikoisimmatkin suosikkini. Uutta musiikkia tulee valikoimiin joka päivä valtavat määrät lisää ja sitä on todella helppo etsiä. Ohjelmalla on myös mahdollista luoda omia soittolistoja, jotka pysyvät tallessa seuraavia kuuntelukertoja varten ja joita voi halutessaan jakaa muiden käyttäjien kanssa.

Helppokäyttöisen ohjelman voi ladata koneelle ilmaiseksi, mutta jujuna on, että toistaiseksi tunnuksen saa vain kutsulla. On kuitenkin olemassa ainakin yksi sivu, jolle tulee jakoon kutsuja liki päivittäin. Jos haaveilet Spotifysta, kannattaa siis tsekkailla tätä sivustoa säännöllisesti. :)
Kuvissa muutamia lempiartistejani, joiden kuvat lainattiin täältä, täältä ja täältä.

Tunnisteet:

35 kommenttia:

Anonymous Miia kirjoitti...

Sia! <3 Róisín! <3 Fanityttöhehkutuksen ohella tulin tänne komppaamaan: Spotify on niin parhautta. Tosi näppärä, nopea ja helppokäyttöinen. Miten ennen Spotify-aikaa oikein tuli toimeen? :D

18. huhtikuuta 2009 klo 8.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onko toi...ööh...ihan laillinen?

18. huhtikuuta 2009 klo 8.43  
Blogger Jenni kirjoitti...

Miia: Mahtavaa, että joku muukin fiilistelee noita upeita artisteja! :) Spotify on kyllä tosi kätevä!

Anonyymi: No käsittääkseni kyllä. :D Laillisempaahan tuo nyt on kuin esimerkiksi biisien latailu netistä omalle koneelle maksamatta niistä. ;) Spotifyssahan biisejä kuunnellaan verkossa, eikä ladata omalle koneelle. Yhtä "laitonta" olisi sitten varmaankin biisien kuuntelu MySpacessa tai Youtubessa. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin levy-yhtiöt ovat itse yhteistyössä Spotifyn kanssa. :)

18. huhtikuuta 2009 klo 8.48  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Mä nimittäin oon todennut että on jo oikeasti mahdotonta saada keltään kutsua, kun ei satu olemaan kenenkään spottarin ylin ystävä. Että ehkä tuolta sivustolta saisi.

Ja mun käsittääkseni toi on ihan täysin laillinen, normaalistihan se maksaa 10 €/kk ja luin ainakin uutisen että U2 on nimen omaan tuolla spotifyssa julkaissut uusimman albuminsa ennen kuin se tuli levynä markkinoille.

Toi kymppi on mulle kuitenkin liikaa, se ois 120 € vuodessa, mutta uskon että musiikin suurkuluttajalle se on varmasti edullinen ja hyvä sijoitus. Etenkin kun ei tarvitse sitten ostiskella niitä levyjäkään enää kun kaikki löytyy sieltä.

18. huhtikuuta 2009 klo 9.13  
Anonymous Slania kirjoitti...

Minäkin ihastuin Spotifyyn :D Ärsytti niissä aikasemmissa "nettiradioissa", kun ei voinut itse valita biisejä, mutta tuolta löytyy kyllä niitä erikoisempiakin.

Laillinen on, kun nuohan ostavat ne lisenssit levyihin (tai jotain, en mä noista musahommista tiedä). Homma maksetaan just noilla kuukausimaksuilla, jos haluaa paremman jäsenyyden ja mainoksiahan siellä tulee varmaan jonkun 10 biisin välein.

18. huhtikuuta 2009 klo 9.54  
Blogger Juliet kirjoitti...

Poikaystävä on tuota kutsua kaipaillut jo useamman viikon, että kiitos tästä!

juliet xxx

18. huhtikuuta 2009 klo 10.07  
Blogger hocuspocus kirjoitti...

Mä sain joskus ihan varsinaisen kutsun tonne ihmiseltä, joka sanoi että haluaa maksaa siitä, ettei kuulisi kokoajan mainoksia. Täytyy kyllä sanoa, ettei mua ainakaan hirveästi häiritse noin kerran tunnissa tuleva "You're listening to Spotify" :D

Kerran pari olen kuullut jonkun pidemmänkin mainoksen, mutta oikeasti todella harvoin. Itse suosin ihan levyjen ostoa, mutta tämä on kyllä mahtava jos haluaa tutustua vaikka uusiin bändeihin. (tai jos ei jaksa kaivaa levyä hyllystä esiin ;) )

18. huhtikuuta 2009 klo 10.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten tää eroaa Last.fm:stä?:D

18. huhtikuuta 2009 klo 10.28  
Blogger Jenni kirjoitti...

Rva Herttainen: Tuonne sivustolle on tullut säännöllisin väliajoin kutsuja jakoon, joten kannattaa tsekkailla sitä ahkerasti. :) Ja juuri näin minäkin Spotifyn toimintaidean käsitin! Käytän myös mieluusti ilmaisversiota, koska mainoksia tulee todella harvoin (ehkä kerran tunnissa), eikä yksi tai kaksi mainosta kerran tunnissa juuri minua häiritse. :)

Slania: Minäkin haluan yleensä itse päättää, mitä milloinkin kuuntelen, joten Spotify on erinomainen vaihtoehto. :) Minua eivät nuo mainokset häiritse, joten käytän ihan mieluusti ilmaisversiota.

Juliet: Mainiota! Nautinnollisia musiikkihetkiä! ;)

HocusPocus: Minäkin sain joskus ihan varsinaisen kutsun kaveriltani, mutta jostain syystä en tuolloin tyhmänä liittynyt, kun en oikein tiennyt mistä oli kyse. :D Onneksi sain kutsun sitten muuta kautta myöhemmin uudelleen. ;) Mutta tosiaan, nuo tosi harvakseltaan tulevat mainokset eivät kyllä minua häiritse yhtään!

18. huhtikuuta 2009 klo 10.32  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Spotify eroaa Last.fm:stä siten, että ohjelman avulla voi hakea musiikkia ja tehdä itse omat soittolistansa.

18. huhtikuuta 2009 klo 10.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin kirjautumista Spotifyyn, mutta käyttöehtoja lukiessani silmiini osui kohta jossa luki suunnilleen et "painamalla agree nappia suostut maksamaan jne.." Eli maksaako tuo siitä kutsusta huolimatta?

18. huhtikuuta 2009 klo 10.52  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Käsittääkseni tunnukset luomalla ei sitoudu maksamaan yhtään mitään. Spotifysta ovat olemassa erikseen maksullinen ja maksuton versio. Mikäli käyttöehtoihin tulee muutoksia, niistä aivan varmasti tiedotetaan erikseen ja annetaan mahdollisuus erota palvelusta, mikäli uudet ehdot eivät miellytä.

18. huhtikuuta 2009 klo 11.07  
Blogger Laura kirjoitti...

Itellä on myös ollu tuo spotify pari viikkoa ja oon kyllä tykästyny :)) Tosi helppo käyttää!

18. huhtikuuta 2009 klo 11.45  
Blogger getpalmd kirjoitti...

Toinen Sia fani, ihanaa :-) Ootko myös kuunnellut Daughter Darling, Natalie Walker, Tina Dico ja Susie Suh? Saattaisit tykätä jos Sia iskee! Ja tietenkin Zero 7, mutta sen nyt varmaan tiesitkin.

18. huhtikuuta 2009 klo 11.50  
Anonymous Meflen kirjoitti...

Hihi, postaus Spotifystä. :) Mutta onhan siinä hehkuttamisen aihettakin, on se sen verran kätevä. Vaikka kaikkea sieltäkään ei kyllä löydy, vähän harmillista. :( En sitten tiedä, jos siitä maksullisesta.

Oma poikakaverini on sen verran nörtti, että olen päässyt tutustumaan spotifyyn jo aikaa sitten, vaikka tuskin omin avuin tulisin koskaan siihen törmäämään.. tai en ainakaan uskaltaisi tunnuksia luoda itse. Last.fm:ään minut puolestaan vihki kämppiksen nörttipoikakaveri. Niitä näköjään kannattaa olla maisemissa, ovat hyödyllisiä.

18. huhtikuuta 2009 klo 12.12  
Anonymous sophia kirjoitti...

Aah ihanaa kiitos vinkistä, tuosta ohjelmasta tulee varmasti tälläiselle musiikin suurkuluttajalle ja ainaiselle uusien suosikkejen etsijälle korvaamaton ! :)

18. huhtikuuta 2009 klo 12.25  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Kieltämättä hieman erikoisempia artisteja. En ole kuullut noista mistään, mutta voisi kokeilla ja kuunnella millaista musiikkia heiltä tulee :)

18. huhtikuuta 2009 klo 12.45  
Blogger skyline kirjoitti...

Heii kiitos ihan mielettömästi tosta linkistä! Päivystin vartin verran ja sain VIHDOINKIN sen kauan metsästetyn inviten. Kiitos vielä tuhannesti jenni<3

18. huhtikuuta 2009 klo 14.14  
Blogger nodresscodes kirjoitti...

Kiitos Pupu! Tämä oli makea vinkki, jonka sai hyödyntää kädenkäänteessä.

Tuo ohjelma vaikuttaa uskomattomalta.

Ajattelin kuitenkin hyödyntää (ainakin aluksi) vain ilmaisohjelmaa..tiedätkö onko jotain limittiä, jonka jälkeen joutuu maksamaan?

18. huhtikuuta 2009 klo 14.17  
Blogger Piret kirjoitti...

kuulostaa täydellistä tälläiselle musiikista mitään tietämättömälle tumpelolle joka kuitenkin mielellään kuuntelee hyvää musaa. kiitos :)
-piret

18. huhtikuuta 2009 klo 14.59  
Blogger Ambe kirjoitti...

Juu, Spotify on myös minun uusin rakkauteni<3 tietysti on vähän harmillista, että kun intona alkaa lataamaan musiikkia ipodilleen, muistaakin yhtäkkiä etteivät ne biisit ole koneellani, eli en saa niitä soittimelle :D muuten kyllä aivan huippukeksintö!

Vielä en ole itselleni kunnon soittolistaa ehtinyt laatia, mutta on kyllä todella ihanaa saada niin pienellä vaivalla kuunnella IHAN MITÄ VAIN sattuu huvittamaan!

18. huhtikuuta 2009 klo 16.22  
Blogger Kiti. kirjoitti...

Ei ole totta! Juuri eilen lähestulkoon itkin veljelleni, että tarvitsen kutsun Spotifyyn. Nielin katkeran kalkin ja olin valmistautunut Spotifyttomaan elämään, mutta tänne tapojeni mukaisesti tullessani lueskelemaan blogiasi, olitkin postannut noin mahtavan linkin. Kiitos! :)

18. huhtikuuta 2009 klo 17.51  
Blogger RagDoll kirjoitti...

Olen tuosta kuullut ja päässyt kokeilemaankin, se on aivan mahtava!

18. huhtikuuta 2009 klo 19.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuo kiva palvelu, mutten sitten sen kummempaa.. Kiva markkinointikikka muuten nuo kutsut.

18. huhtikuuta 2009 klo 20.01  
Blogger ms kirjoitti...

Jenni, aiotko myös jakaa soittolistojasi tai löytämiäsi artisteja, albumeita tai kappaleita blogissasi tai jossain muualla?

18. huhtikuuta 2009 klo 20.03  
Anonymous Agnes kirjoitti...

Spotifyhin jää kyllä koukkuun, alkuun olin vain ihastunut, mutta nyt yli kolmen kuukauden käytön jälkeen täysin rakastunut! "Tärkeimmät" levyt haluan toki omistaa itse, mutta tuolta löytää kivasti vanhempaa materiaalia ja kiitettävän paljon ihan uuttakin (nimimerkillä Bat For Lashesin uusi soi repeatilla). Jos jotain huonoa pitää sanoa, niin kaikki bändit/levy-yhtiöthän eivät ole lähteneet tähän mukaan (on siis täysin laillinen ja toimii levy-yhtiöiden/jakeluoikeuksien omistajien kanssa yhteistyössä), joten jotkut isotkin bändit (Metallica, The Beatles jne.) puuttuvat kokonaan palvelusta. Aiemmin latailin suuria määriä musiikkia, mutta tällaiset laittomuudet ovat jääneet lähes kokonaan pois Spotifyn myötä. :) Last.fm:n ilmaisveriossahan on tähän verraatuna esim. se huono puoli, että kuunneltavaa musiikkia ei voi kauheasti itse valita.

Kutsuja on jaossa monessakin paikassa, kun jaksaa vähän googlettaa, näin sain omanikin. :) Kuulin myös, että jos ottaa maksullisen version kuukaudeksi ja sitten irtisanoo sopimuksen tuon kuukauden aikana, muuttuu tilaus automaattisesti maksukauden päätyttyä tuoksi ilmaisversioksi (ja kaupan päälle saa maksukauden aikana ainakin kaksi kutsua kavereille jaettavaksi): :D

18. huhtikuuta 2009 klo 22.54  
Anonymous Lissu kirjoitti...

Kiitos linkkivinkistä! Minäkin sain sieltä äsken metsästettyä kutsun itselleni. Vaikuttaa hyvältä.

Pidän sinun blogistasi. Tämä on ihanan monipuolinen. <3

19. huhtikuuta 2009 klo 12.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitti tuhannesti, tää on ihan loistokeksintö!

19. huhtikuuta 2009 klo 19.18  
Blogger Jenni kirjoitti...

Laura: Joo, todellakin. :) Jopa minä olen ihan itse oppinut käyttämään tuota. Vaikka varmasti vielä paljon mahtavia ominaisuuksia on minulle täysin pimennossa. :D

GetPalmd: Oi, kiitos vinkeistä! :) Noista ei ollutkaan mikään vielä entuudestaan tuttu (, paitsi luonnollisestikin se Zero 7). Spotify ei valitettavasti tuntenut noista kuin Susie Suhin, mutta sitä olen ehtinyt jo vähän testailla. :)

Meflen: Nojuu, tätä kelpaa hehkuttaa. :D Ja ajattelin, että jotkut eivät varmasti vielä tunne sitä. Tai tuntevat, mutta eivät ole onnistuneet saamaan kutsua mistään. :) Ja todellakin, nörteistä lähipiirissä on aina hyötyä! ;)

Sophia: Mainiota! :) Ihania musiikkihetkiä!

Kullanmuru: Kannattaa kokeilla ainakin. :) Itse etsin aina innolla uutta ja minusta kaikkein parhaat artistit ovat juuri noita hiukan tuntemattomampia. :)

Skyline: Voi miten kiva kuulla! Tämä juuri olikin postauksen tarkoitus. :)

Nodresscodes: Hyvähyvähyvä! :) Minulle ilmaisohjelma on myös toistaiseksi riittänyt, eikä käsittääkseni ole mitään limittejäkään. Maksullisella versiolla saa vain hiukan enemmän musatarjontaa eikä tarvitse kuunnella mainoksia.

Piret: Tuon on aivan loistava väline juuri uuden musan etsiskelyyn. :) Esimerkiksi tunnettuja bändejä klikkaamalla tulee usein pieni infopläjäys bändistä sekä lista samankaltaisista muista yhtyeistä. :)

Ambe: No tuo onkin oikeastaan ainoa miinus, jonka tästä palvelusta keksin. :) Eli biisit eivät ole ladattavissa mp3-soittimelle. Mutta saahan ne biisit tarvittaessa ladattua sitten muualta. :)

Kiti.: No tämä postaus sattui sitten täydelliseen hetkeen! :D Kivoja hetkiä Spotifyn parissa!

RagDoll: Niinpä. :) Parasta on juuri sen helppous ja se että palvelusta löytyy melkein kaikki, mitä keksiä saattaa.

Anonyymi1: Niin varmasti, mutta minä tykkään tästä tosi paljon. Spotifyn avulla on niin helppo etsiä musiikkia, palvelu on muutenkin helppokäyttöinen, musiikkivalikoima on laaja ja biisit saa heti soimaan ilman että niitä tarvitsee latailla. :)

MS: MOIIII! :D Varmasti jaan niitä täälläkin satunnaisesti ja jossain muualla todennäköisesti myös. ;) Vielä en ole ehtinyt kovin kummoisia soittolistoja tekemään, mutta kunhan tässä ehdin...

Agnes: No totta. :) Eipä paljon Winamp enää täällä soi. :D Tuo on kyllä harmi, että kaikki levy-yhtiöt eivät ole lähteneet tähän mukaan, mutta aika kattavasti biisejä onneksi silti löytyy. :) Ja varmasti noita kutsuja löytyy vaikka mistä, jos vain osaa hakea. Tässä nyt oli yksi linkki, jonka kautta tulee vähän väliä uusia kutsuja jakoon. En ehkä itse jaksaisi alkaa kikkailla noiden jäsenyysjuttujen kanssa, mutta ihan hyvä vinkki sinänsä. :D

Lissu: Kiva kuulla, että Spotify aukesi nyt sinullekin! :) Ja kiitos kivasta palautteesta! :)

Anonyymi2: Eipä kestä. :) Ilo on minun puolellani! ;)

20. huhtikuuta 2009 klo 7.37  
Blogger annnim kirjoitti...

Nyt vasta huomasin tän postauksesi, kun en hetkeen ollut blogosfäärissä liikkunut reissailujen takia... Vannoutuneena musiikki-ihmisenä pitää kommentoida ja ehkä itsekin tsekata tuo Spotify. Itse vaan olen aivan koukussa last.fm:ään enkä muutaman vuoden käytön jälkeen tulisi ollenkaan toimeen ilman sitä! Ensinnäkin kaverien profiileista saa tsekkailtua, mitä kaikkea he kuuntelevat ja siten löydettyä uusia ideoita. Last.fm myös suosittelee sinulle sopivia kipaleita kokoamiensa tilastojen perusteella – on myös mukava tarkkailla omia kuuntelutilastoja, ne välillä yllättävät!

Vannoutuneelle levyjen ostajalle last.fm on loistava – sieltä löytyy uusia esiintyjiä ja musiikin soidessa omassa iTunesissa, taltioi last.fm:ltä asennettu ohjelma, mitä olen kuunnellut ja listoja voi sitten tsekkailla omassa profiilissaan. Parhautta! Marginaalisimmatkin bändit yleensä ovat last.fm:ssä ja monet pienet lataavat musiikkiaan sinne ihan kuunneltavaksi ja ladattavaksikin.

Niin ja Sia <3 etenkin Breathe Me (joka on ollut mun rakkaimpien laulujen listan kärjessä jo kauan -> sen näkee myös last.fm tilastoista) :)

20. huhtikuuta 2009 klo 17.01  
Blogger Jenni kirjoitti...

Annnim: Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös Spotifyta, vaikka vannoutunut Last.fm:n ystävä oletkin. :) Ohjelmat toimivat hiukan eri periaatteella, vaikka samoja ominaisuuksia löytyy molemmista. Kivointa Spotifyssa on minusta se, että sen avulla on helppo löytää uutta musiikkia, mutta soittolistansa voi koota itse. Soittolistat voi tallentaa tulevia kuunteluita varten ja soittolistansa voi helposti jakaa myös kavereidensa kanssa. :)

20. huhtikuuta 2009 klo 17.53  
Blogger Caramels kirjoitti...

Nyt on pakko kysyä että mihin kohtaan tuolla http://spotify.fleo.se/ sivuilla se kutsukoodi ilmestyy? Ja pitääkö sivua päivittää koko ajan koodin saadakseen?

25. huhtikuuta 2009 klo 11.57  
Anonymous h_eidi kirjoitti...

Blogiasi on tullut luettua jo jonkin aikaa, mutta aiemmin ei ole tullut kommentoitua. Nyt oli pakko, sillä linkkivinkkisi myötä minäkin pääsin tutustumaan Spotifyihin. Pari päivää silloin tällöin kävin tarkistamassa josko kutsuja olisi ja sitten tärppäsi. Aivan loistava palvelu!! Miljoonat kiitokset linkistä! :)

25. huhtikuuta 2009 klo 21.26  
Blogger Mju kirjoitti...

Annimille, jos nyt sattuu enää huomaamaan. Last fm:n tilin pystyy yhdistämään Spotifyyn, jolloin Spotifyssä kuunnellut biisit näkyvät siellä Fm:n profiilissa.

26. huhtikuuta 2009 klo 13.12  
Blogger annnim kirjoitti...

Kiitos viestistä Mju - metsästin tänään kutsua, sain sen ja olen nyt ihan huumassa, kun löytyy musiikkia :) ja hienosti näkyy yhdistävän last.fm:n kanssa!

26. huhtikuuta 2009 klo 21.47  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu