Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Jämäpaloista vaatteiksi

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 12. toukokuuta 2009

Jämäpaloista vaatteiksi


Pupulandiassa oli eilen keskustelua vaatteiden luomutuotannosta ja ekologisuudesta. Yksi varmasti ympäristöystävällinen tapa on kierrätys. Kirpputorit ovat pullollaan käyttökelpoista tavaraa, mutta kierrättää voidaan myös luomalla vanhasta uutta. Vanhoja kankaita ja vaatteita voidaan nimittäin erinomaisesti käyttää uusien tuotteiden valmistukseen ja kierrätysmateriaalia saadaan myös tehdastuotannon ylijäämäpaloista.

Usein kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet tuovat minulle mieleen riemunkirjavat 70-luvun retrokuosit, ja veikkaan että näin käy monelle muullekin. Ja valitettavasti kaikki eivät niistä retrokuoseista oikein innostu. Kierrätysmateriaaleilla voi kuitenkin saada myös pelkistettyä ja tyylikästä jälkeä aikaiseksi. Globe Hope on varmaankin tunnetuin kierrätysmateriaaleja käyttävä suomalainen firma, mutta uusia tulokkaita sen rinnalle riittää kyllä. Olen itse tykästynyt erityisesti Costo-merkkiin, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat hauskat tupsulippikset. Lippikset tehdään tehtaiden ylijäämämateriaaleista ja nepparikiinnityksellä varustettu tupsu mahdollistaa hatun muuntelun mielensä mukaiseksi.Sain hiljattain tietää, että Coston valikoimiin kuuluu myös laukkuja, joista kiinnostukseni herättivät etenkin kierrätysnahkasta valmistetut simppelin tyylikkäät laukut. Kuinka en ollutkaan aiemmin tullut ajatelleeksi, että myös kierrätysnahkasta voi loihtia ties mitä! Pääsin SPROUTS-tapahtuman lehdistötilaisuudessa vilkaisemaan laukkuja lähemminkin ja pidin todella näkemästäni. Coston verkkokauppaan uusimmat tulokkaat eivät ole vielä rantautuneet, mutta jos kohtuuhintainen kierrätysnahkalaukku kiinnostaa, kannattaa piipahtaa Stockan Argos-hallissa 28.5.-6.6. välisenä aikana. :)

Tunnisteet: ,

8 kommenttia:

Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Noi hatut näyttää tosi kivoilta! Näin vastaavan kaupungilla puolitutun päässä. Pitäs päästä sovittaan, niin näis istuuko tollanen lätsä tähän päähän :) Pyörräillessä ainakin on plussaa tupsun irrotettavuudesta ;)

12. toukokuuta 2009 klo 12.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Aattelin vaan kommentoida, että pidän blogistasi aivan valtavasti! Tämän lukeminen tuo jotenkin aina hyvän mielen mukanaan ja aiheetkin ovat mielenkiintoisia :)

Sait myös tuon aikaisemman kirjoutuksesi perusteella minutkin pitkästä aikaa hölkkäämään, tavoitteena on kiinteämpi peppu ja pienempi farkkukoko kesän päätteeksi ;) Koira ei asiasta kauheasti innostunut, mutta nouseepa senkin kunto samalla :D

12. toukokuuta 2009 klo 14.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiva että kirjoitit tästäkin puljusta ja viime aikoina kierrätyksestä ja ekologisuudesta muutenkin! :)

Olen nähnyt vilaukselta nuita laukkuja ja elänyt siinä käsityksessä että noiden hinta on (vajaat) parisataa euroa, eli aika lailla uuden keskihintaisen laukun verran...? Kerro ihmeessä jos tiedät hinnoista tarkemmin, vaikuttavat nimittäin tosi meilenkiintoisilta.

Hurjan söpöjä nuo tupsuhatut, vaikka tiedän, ettei tuollainen malli minun päälleni oikein sovi. Mutta tuo ehkä juuttikankaasta tai punomalla tehty lierihattu näyttää kyllä houkuttelevalta!

Mahtavaa kun pidät meidät ekomuodin harrastajatkin ajan tasalla! Mua harmittaa juurikin tuo ekomuodin "mummolan verho-mielikuva". Oikeasti ekologinen muoti kun ei ole vanhoista verhoista väännettyjä turhia pussukoita vaan käyttökelpoista ja tyylikästä oikeaa muotoilua. Kun tuote on hyvin suunniteltu ja valmistettu, vieläpä kierrätysmateriaalista, on se ekologinen. Pitkä käyttöikä ja käytettävyys takaa nimittäin ekologisuuden paremmin kuin retrokousit. Parhaimmillaan ekologisuus tuleekin tavallaan hyvän tuotteen bonuksena.

12. toukokuuta 2009 klo 15.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ai joo, meikäkin lähtee tästä juoksulenkille, kiitos vain innostuksesta..! ;)

12. toukokuuta 2009 klo 15.03  
Blogger Jenni kirjoitti...

Rva Herttainen: Aivan! Itse en ole vieläkään saanut pyöräilykypärää hankittua. :/ Mutta juu, tuo hattu näytti minun päässäni ainakin ihan hauskalta, vaikka lippukset eivät yleensä minulle sovi. :)

Anonyymi1: Voi miten kiva kommentti! Tulin tosi hyvälle mielelle tuosta. :) Ja mahtava kuulla, että muutkin ovat innostuneet lenkkeilemään. Viimeksi eilen oli lenkkipäivä ja edistys on näillä ensimmäisillä kerroilla kyllä ollut huimaa! Ensimmäisellä lenkillä jaksoin juosta noin 10 minuuttia, nyt kolmannella kerralla jo 30 min. :) Tsemppiä juoksuharrastukselle!

Anonyymi2: Minusta on mukava nostaa esille tällaisia pienempiä yrittäjiä ja myös ekologista näkökulmaa, koska uskon, että tällaisten pientenkin juttujen avulla ihmiset voivat havahtua tiedostavampaan kuluttamiseen. :)

Mitä Costoon tulee, niin verkkokaupassa laukkujen hinnat näyttivät olevan noin 150-170 euroa. Itse kuitenkin koen, että hinta on ihan kohtuullinen uudesta ja laadukkaasta laukusta, vaikka materiaali onkin kierrätettyä. Laadukas nahkahan ei sinänsä kauheasti kulu, vaan patinoituu vain ajan myötä. :) Ja ymmärsin itse asiassa noiden laukkujen olevan tehtyjä juuri sellaisista tehtaiden ylijäämäpaloista, eikä niinkään vanhasta nahkasta. Juuri näissä laukuissa mielestäni se ekologisuus tulee vähän niinkuin bonuksena, kuten sinä asian ilmaisit. :) Mutta niiden uusimpien laukkumallien hinnoista en tosiaan tiedä (vielä) tarkemmin, mutta selvinnee viimeistään kuun lopussa siellä Stockalla. :)

Pakko sanoa vielä tuosta "mummolan verho" -mielikuvasta, että uskon tosi monen ajattelevan samoin. Mutta kierrätysdesignin ei tarvitse olla vain niitä mummolan verhoja ja retrokuoseja. Sehän on tekijästä ja luovuudesta kiinni, millaista jälkeä saa aikaan. Juuri siksi haluan nostaa esille tällaisia yksinkertaisen tyylikkäitä kierrätysmerkkejä, että simppelin tyylin ystävätkin löytäisivät kierrätysmuodin. :)

Anonyymi3: Mahtavaa, mahtavaa! :) Itse olin viimeksi eilen lenkillä. Kiinteämpien pyllyjen puolesta! :D Vaikka minulla siihen ainakin on vielä matkaa... ;)

12. toukokuuta 2009 klo 15.26  
Blogger Tiina kirjoitti...

Coston hatut on ihan parhaita! Ja vaihtoupsut oikea piste i:n päälle! =)

12. toukokuuta 2009 klo 20.21  
Blogger K.R kirjoitti...

mageet hatut.

12. toukokuuta 2009 klo 22.16  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tiina: Minulle harvoin tuollaiset lätsähatut sopivat, mutta ihmeellistä kyllä, Coston tupsuhattu näytti aika hauskalta. :) Voi olla että ensi talvena kirmailen itsekin sellainen päässäni. ;)

K.R: Näin on! :D

13. toukokuuta 2009 klo 11.30  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu