Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ruma paketti, kaunis sisältö

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 5. toukokuuta 2009

Ruma paketti, kaunis sisältö


Tulin tänään kaupungilta kotiin tuollaisen ruman sanomalehtipötkylän kanssa. Useimmat varmaan arvaavatkin, mitä sen sisälle kätkeytyi. :) Jos joku ihmettelee, missä kukkakaupassa pakataan kukkaset noin rumiin ja epämääräisiin möhkäleisiin, niin vastaukseni on: ei varmaankaan missään. Syy paketin epäesteettiseen ulkonäköön on se, että paketoin sen ihan ite! Ostin kukkani Tarjoustalosta, jossa valitettavasti ei ole pakkauspalvelua. Olin huolissani sen sään- ja kuljetuskestävyydestä, joten yritin räpeltää sille edes jonkinlaisen suojan. Ähräsin tuota viritystä varmaan 15 minuuttia (toim. huom. se oli todella paljon rumempi luonnossa!) ja totesin, että ei minusta ainakaan floristia tule. :D Mutta paketti pysyi koossa kotiin asti, joten se lienee tärkeintä.No mitäpä paketin sisältä sitten paljastui... Kukista kaunein - orkidea! :) No okei, lähes kaikki kukat ovat kauniita, mutta olen aina tykännyt orkideasta aivan erityisesti. Nyt olen surffaillut sitten netissä ja tutkinut, miten sitä hoidetaan. En ole mikään varsinainen viherpeukalo, joten täytyy toivoa, että saan pidettyä kukkani hengissä. Siinä mielessä orkidea ainakin kuulostaa minulle juuri sopivalta kasvilta, että ainakaan sitä ei tarvitse kastella usein. Ohjeen mukaan suunnilleen kerta kuukaudessa riittää. No pitäkäämme kaikki viherpeukalot pystyssä kukkani selviytymisen puolesta. ;)Tunnisteet:

26 kommenttia:

Blogger patentti kirjoitti...

Mutta toi väliaikahan vain hankaloittaa tuota, itse varmaan hajamielisyyksissäni kastelisin joka viikko, tai sitten puolen vuoden välein :D Ei mullakaan noi kasvit oikein selviä. Ehkä mäkin pystyisin jos pistäisi kalenteriin aina huomautuksen :)

5. toukokuuta 2009 klo 18.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joo no mulle varmaa toi orkidea sopisi. :D Sen verran hajamielinen olen. :D Mutta kyllä tuo orkidea ulkonäkönsäkin puolesta mulle kelpaisi. :)

5. toukokuuta 2009 klo 18.47  
Blogger mari kirjoitti...

Orkideat on <3 Sain justiin kukkakauppa-kaveriltani tuliaisena moisen (kuvia blogissani!) ja se on edelleen hengissä!!

5. toukokuuta 2009 klo 18.53  
Blogger minkki kirjoitti...

en oo koskaa uskaltanu ostaa orkideaa ku se näyttää niin vaikeasti hoidettavalta :D

5. toukokuuta 2009 klo 18.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Orkidea on ihan suosikkikukkani, todella kaunis!:>

5. toukokuuta 2009 klo 18.57  
Anonymous leni kirjoitti...

suosittelen semi-aurinkoista paikkaa, vesiloraus silloin tällöin (eli n. kerran viikossa), veteen aina välillä daily- tai rainbow-merkkistä lannoitenestettä (en tiedä mitä myrkkyä se on, mut TOIMII!!). itselläni kukkii orkideat ympäri vuoden (no niitä on 5kpl, et ainakin 1 kerrallaan:)).

5. toukokuuta 2009 klo 19.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on ollut orkidea, ja hengissä on jo pidemmän aikaa pysynyt vaikka välillä on jotenkin muutama kuukausi vierähtänyt ilman kastelua :9 Se huono puoli tuossa on että kun siinä ei ole kukkia, se ei ole paljon minkään näköinen :P

5. toukokuuta 2009 klo 19.03  
Anonymous Anna kirjoitti...

Kannattaa vähän useammin ehkä kastella, varsinkin jos on auringossa. Mulla on itelläni kolme orkideaa, ja vanhin niistä on kestänyt n. 4 vuotta, joten ei kyllä oo kauheen vaikeaa pitää noita hengissä! Muistat vaan uppokastella, siitä tykkäävät noi eniten.

5. toukokuuta 2009 klo 19.04  
Blogger Sini kirjoitti...

Uppokastelu on jees. Esim keittiön lavuaariin vettä ja ruukku sinne vähäksi aikaa (15 min - vaikka päivä), mulla ainakin on sunnuntaisin orkideojen kylpypäivä :) Kastelen siis kerran viikossa, ja nuo ovat pari vuotta vanhoja.

Minä luulin aluksi että orkideojen kuuluu kuolla puolessa vuodessa, siihen tahtiin äitini niitä tappoi kastelemalla niitä väärin :/

Onnea orkidean kanssa!

5. toukokuuta 2009 klo 19.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun proffa (kasvitieteilijä) sanoi, että yleensä se menee niin, että orkideaharrastajat saa valita joko niiden kukkiensa tai parisuhteen väliltä.. :D Orkideat vaatii aika trooppsia olosuhteita, lämpöä ja kosteutta, joten kehotan pysymään kohtuudessa, muuten voi kämppä alkaa muistuttaa olosuhteiltaan kasvihuonetta.. ;D

5. toukokuuta 2009 klo 19.31  
Blogger Nooruska kirjoitti...

Mä tapoin omani alta aikayksikön. Noi tarvii tosi paljon hoivaa. Kauniita ne kumminkin ovat.

5. toukokuuta 2009 klo 20.49  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Katselen juuri edessäni orkideaani, joka ei ole hetkeen saanut vettä... Se pitäs ensinnäkin vaihtaa uuteen ruukkuun tai siis laittaa mullat, kaupasta siinä oli mukana vaan semmosia kokkareita... Millonhan senkin ehtis... Ennen kuin mokoma ehtis kuolla :/

5. toukokuuta 2009 klo 20.53  
Anonymous Taina kirjoitti...

Älä Herttainen tapa orkkuasi mullalla! Paras karike on tosiaan ne männynkaarnakäppyrät tai varta vasten kaupasta saatavat orkideakatteet. Vanhin orkideani taitaa olla 4-vuotias, enkä koskaaan ole joutunut vaihtamaan siihen kariketta.

Omat orkkuni kastelen suunnilleen kerran viikossa-parissa upottamalla. Äitini kastelee kuten muitakin kukkia, ja hänen orkideanssaan on aina mahtavan suuret kukat.

5. toukokuuta 2009 klo 21.15  
Blogger Ouna kirjoitti...

kauniS! itse olen suosinut tahtia kerran viikossa liotus. Sitähän ei siis kastella, vaan liotetaan n. puolen tunnin ajan. En mäkään tosin floristi ole, mutta tämän äiti on opettanut ja nehän tietää kaiken keittiö- ja puutarha-asioista ;) Lisäksi käsittääkseni paras ruukku sille olis läpinäkyvä, koska ne juuretkin tykkää valosta. Mutta tietty se on tyylikkäämpi tuollaisessa kauniissa kukkaruukussa :)

5. toukokuuta 2009 klo 21.18  
Blogger Emma kirjoitti...

Mulle kans! Oon vuoden jo pohtinut orkidean ostoa, mutta jotenkin kummasti se on jäänyt. :D Pitääkin tässä joku päivä ryhdistäytyä!

5. toukokuuta 2009 klo 22.22  
Blogger Riikka kirjoitti...

oi onpa ihana kukka! mulla oli kerran ihana kampaajaystäväni tekemä prinsessakampaus ja sinne väkerrettiin tollanen oikea orkidea :)

5. toukokuuta 2009 klo 23.29  
Blogger Heli kirjoitti...

Mulla on joskus vuosia sitten Tiimarista ostettuja feikki-orkideoita :D

5. toukokuuta 2009 klo 23.30  
Blogger Christina kirjoitti...

Orkideat on kyllä tosi kauniita. :)

Harmi vaan, etten osaa pitää edes kaktuksia hengissä. :D

6. toukokuuta 2009 klo 0.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kaunis orkidea :) Perhosorkideat eivät tosiaan ole vaikeita hoitaa, ne kukkivat helposti uudestaankin.

Kannattaa käyttää upotuskastelua, tai itselläni ovat menestyneet näin: olen laittanut ruukun toiseen, läpinäkyvään purkkiin (johon tuo ostoruukku juuri mahtuu), ja kastellut sen verran että ruukun pohjalle jää n. sentti vettä. Kun vesi on pohjalta hävinnyt ja kasvualusta kuivunut muutaman päivän-viikonkin, kastelen uudestaan.
Juuria kannattaa seurata, terveet juuret ovat vihreät kastelun jälkeen. Orkidea tarvitsee jonkin verran valoa, mutta suora aurinko voi polttaa lehdet. Kun kasvi vielä kukkii, ei kannata lannoittaa, se voi lyhentää kukinta-aikaa. Kukat kestävät kuukausia. Uudelleenistutus tarvittaessa orkideamultaan.

6. toukokuuta 2009 klo 9.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! En ole floristi, mutta kukkakaupassa olen töissä ja pakko päästä pätemään hieman. (Pakettisikin oli muuten aivan ammattimainen! ;))

Kastele kerran viikossa! Orkidean ihannevesi on "sadevettä" eli keitettyä ja sitten jäähdytettyä vettä. Aikaisemmissakin kommenteissa on suositeltu tuota uppokastelemista, ja se todella sopii orkidealle parhaiten. Aurinkoiselle paikalle, mutta muista kastella tarpeeksi jos aurinko ottaa! Ja orkidea tykkää kosteudesta, eli kukka tykkää kun suihkuttelet siihen vettä vesipullolla välillä.

Eikä lannotteita tarvita!

6. toukokuuta 2009 klo 9.56  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kiitos kaikille valtavasti vinkeistä ja hoito-ohjeista! :) Eiköhän näillä ohjeilla yksi rehu saada pidettyä hengissä ainakin kesän loppuun. ;) Mutta pidetään yhä ne viherpeukut pystyssä, just in case. :D

6. toukokuuta 2009 klo 12.52  
Anonymous Anne kirjoitti...

Hei, pakko lisätä tuosta vedestä että tosiaankaan kraanavedellä ei kannata orkideoita kastella! Kraanavedessä on aina jonkin verran kalkkia joka on murhaa kasville.

Isäni ottaa talveksi järvivettä(ei tarvitse edes hirveän paljon)pulloihin tai käyttää sadevettä, siitä keittääkö hän veden, en ole ihan varma. Tämä vaan lisäyksenä, voi nimittäin olla syy siihen että orkidea ei pärjää vaikka muuten hoitaisi ansiokkaastikin..

Kaunis orkidea!

6. toukokuuta 2009 klo 13.51  
Blogger RagDoll kirjoitti...

Ne ovat niin kauniita. Haaveilen itsekin niiden hankkimisesta, mutta yuccapalmunikin näyttää pahoin nuupahtaneelta, joten eipä taida sekään kukka "hellässä" hoivassani kestää. ;)

6. toukokuuta 2009 klo 22.08  
Anonymous aamu kirjoitti...

ui se on nätti !

6. toukokuuta 2009 klo 22.46  
Blogger Miikael "Kosmos" Saaristo kirjoitti...

Sanomalehdethän ovat paras pakkausmateriaali, varsinkin kun pienellä kikkailulla sieltä saa juuri oikeat tekstinpätkät esiin.

7. toukokuuta 2009 klo 14.27  
Blogger Christa kirjoitti...

Vautsi! :) Itsekin olen orkidea-tyyppiä! Ihan uskomatonta kuinka kauan se kukkii! Omani vetää nyt toista tai kolmatta kuukautta, ja sen pitäisi olla vasta alkua! :) Tosin se mikä mulla on, phalaenopsis, siitä sanottiin, että pitäis olla läpinäkyvä ruukku?

7. toukokuuta 2009 klo 22.33  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu