Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aarre pahvilaatikossa

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Aarre pahvilaatikossa

Tein noin kuukausi sitten aika hauskan löydön... :) Olimme vappuaattona loppuillasta Hämäläisen osakunnan kekkereissä Helsingin keskustassa ja bongasin juhlapaikan eräästä nurkasta pahvilaatikollisen lehtiä. Laatikon päällä oli lappu "Saa ottaa!", joten olihan minun pakko edes vilkaista, mitä laatikosta paljastuisi. En meinannut uskoa silmiäni, kun laatikko olikin täynnä vanhoja käsityö- ja muotilehtiä!Olisin mieluusti napannut matkaan vaikka kaikki laatikosta löytyneet lehdet, mutta niiden kuljettaminen keskellä yötä olisi ollut hiukan haastavampi juttu. Niinpä tyydyin ottamaan vain neljä lehteä ihan satunnaisarvonnalla ja mukaan lähtivät 3 ranskalaista Le Styliste -lehteä sekä yksi Italian Vogue. Jälkimmäinen on peräisin vuodelta 1999 ja esittelee vain kyseisen kevään catwalk-muodin, mutta Le Stylistet ovat vuosilta 1992-1994 ja huomattavasti kiinnostavampia. Lehdet ovat siis täynnä piirrettyjä luonnoksia muotiluomuksista, yleensä niin että yksi aukeama on täynnä yhdestä kaavasta tehtyjä erilaisia variaatioita. En ole oikein ymmärtänyt, mikä tuon lehden idea on, koska missään ei ole mitään tekstiä - pelkkiä kuvia vain. Ehkäpä ideana on vain antaa inspiraatiota kauden muotiin tai onhan mukana voinut mahdollisesti tulla esimerkiksi kaava-arkki. Vai olisiko kyseessä jokin katalogi... Yhtä kaikki, kuvat ovat tosi hauskoja! Lehtiähän voisi käyttää vaikka isojen tyttöjen värityskirjoina, haha. ;)Lehtien sivuilta näkyy selvästi, että 90-luvun alun muodissa on noudateltu melko maskuliinisia linjoja. Piirrosten naiset ovat leveäharteisia ja kapealanteisia amatsoneja, joilla on kulmikkaat piirteet. Itse vaatteiden joukossa on oikeastaan aika kivojakin malleja, mutta suurin osa vaatteista on melkoisia ylilyöntejä. Vai mitä sanotte tuosta upeasta sporttihaalarista, hörhelö-iltapuvusta tai kokoasusta, joka yhdistelee sekä raita-, pallo- että kuviokuosia. ;) Hassua on myös se, että monissa piirroksissa sauhuaa tupakka, ikään kuin kyseessä olisivat muotikuvat. :D Kammotusten keskellä on kuitenkin kivojakin asuja, joten taidan tutkia lehtiä vielä inspiraatiomielessä uudelleenkin.PS. Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Tunnisteet:

14 kommenttia:

Blogger Liisa kirjoitti...

vautsi mikä löytö!

10. kesäkuuta 2009 klo 9.40  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Vitsit mikä löytö! Nyt ne on varmaan käyty sieltä loputkin nyhtämässä, että ei varmaan enää kannata lähteä apajille. Itse tosin olen enemmän haksahtanut lehtiin 40-60-luvuilta.

10. kesäkuuta 2009 klo 9.44  
Anonymous nanna kirjoitti...

blogiasi on kiva seurata, sillä olet tosi omistautunut blogillesi ja postaat usein. ja hyvistä aiheista asiallisessa asenteella. täällä on siis kiitollisia lukijoita (kesätöissä toimistossa tarvitsee välillä virkistystä töiden välissä)! jatka ehdottomasti samaan malliin.

10. kesäkuuta 2009 klo 9.54  
Blogger Heidi kirjoitti...

Kyseessä on varmaankin lehti, (siis jossa on piirroksia) joka on ammattilaisille suunnattu "trendikirja", josta voi sitten ottaa inspiraatiota omaan tuotantoon siitä mikä on in ja mitä on tulossa. Ainakin teollisuudessa tuon tyyppisiä käytetään, sisältävät nykyään tosin enemmän pelkkiä kuvia.

10. kesäkuuta 2009 klo 10.11  
Blogger Styledrop kirjoitti...

vau, mikä löytö. Antaa heti hieman inspiraatiota!

10. kesäkuuta 2009 klo 10.24  
Blogger Juliet kirjoitti...

Vintage -lehdet on ihan parhautta! Onnittelut löydöstä!

juliet xxx

10. kesäkuuta 2009 klo 10.51  
Blogger Kati kirjoitti...

Aika mielenkiintoisen löydön olet tehnyt! :)

10. kesäkuuta 2009 klo 11.22  
Blogger Leena kirjoitti...

Kivoja lehtiä. Mut taidan olla aika mummo, kun huvittaa että 90-luvun (viime vuosikymmen!) lehdet luokitellaan vintageksi...Sääli kun ei säästynyt jättiteeppareita ja leggingsejä (silloin niitä kutsuttiin trikoiksi) 90-luvun alusta, nythän niillä ois voinut taas hiihdellä monta vuotta...

10. kesäkuuta 2009 klo 11.48  
Anonymous Jane kirjoitti...

Pöh, ei kovin kummoinen löytö, vaikka mielenkiintoisia lehtiähän nuo. Minun mummoni on säästänyt hyllyttäin vanhoja muotilehtiä ja samassa myös paljon muita lehtiä ja niitä on aina mummolassa tullut lueskeltua. Divarista myös löytää kyseisiä lehtiä ja moni myy niitä myös kirpputorilla.

10. kesäkuuta 2009 klo 12.12  
Blogger Jenni kirjoitti...

Liisa: Hihii, kiitos. :)

Herttainen: Veikkaan myös, että ne loput lehdet ovat jo löytäneet ottajansa. Kyllä minäkin ehkä vähän vanhemmasta muodista innostun enemmän, mutta taitaa tuo ysäri olla tulossa taas piakkoin. ;)

Nanna: Kiitos kivasta palautteesta. :) On mukava kuulla, että blogini voi tarjota pientä piristystä ankeisiin toimistopäiviin. :D

Heidi: Voi hyvinkin olla! :) Nuo lehdet vaikuttivat juuri tuon tyyppisiltä.

Styledrop: Kyllähän tuolta kivoja inspiksiä saa, mutta suurin osa tuosta ysärimuodista on kyllä aika kauheaa. :D

Juliet: Kiitos, kiitos. :) Tykkään myös lueskella vanhoja lehtiä!

Kati: Nojuu, noita selaillessa vierähtää varmasti tovi jos toinenkin. :)

Leena: No en minäkään 90-lukua ihan vintageksi vielä kutsuisi. :D Tuntuu, että nykyään kaikkea vanhaa mielellään sanotaan vintageksi, vaikka minusta siihen kategoriaan kuuluvat vasta vähän vanhemmat löydöt. :)

Jane: No onpa erikoinen reaktio. :D Kai minä saan iloita löydöstäni, vaikka se sinusta ei ihmeellinen olisikaan. Kaikilla ei ole mummoja, joiden kätköistä kaivaa vanhoja muotilehtiä. :) Minusta tässä omassa löydössäni oli hauskinta nimenomaan se, etten mitenkään etsinyt jostain kirpparilta tai divarista noita, vaan ne sattuivat tuolla tavoin yllättäen tielleni ja olivat vieläpä ilmaisia.

10. kesäkuuta 2009 klo 12.32  
Blogger Christina kirjoitti...

Oi mitä aarteita! Tuollaiset löydöt on tosi mielenkiintoisia. :)

10. kesäkuuta 2009 klo 13.12  
Blogger Marika kirjoitti...

Tuollaiset lehtien vapaat ottamiset olisivat kyllä ihania. Erityisesti käsityölehdet kiinnostaisivat itsellä. Voisi saada jotain kivoja ideoita ja jos saisi sen ompelukoneenkin joskus, kun äidin hajosi..

10. kesäkuuta 2009 klo 18.39  
Blogger Irene kirjoitti...

ui mikä löytö! suomessa harrastetaan aika vähän tuota "saa ottaa" mutta esim nycissä joka kadunkulmasta löytyy ties mitä kamaa mitä saa vapaasti ottaa mukaansa..mukaamme lähti kerran muun muassa pleikkari :D

11. kesäkuuta 2009 klo 11.45  
Blogger Jenni kirjoitti...

Christina: Todellakin. :) Myös vanhat aikakauslehdet ovat aina aivan mahtavaa luettavaa. :)

Marika: Joo, ja niistä vanhoista lehdistä voi löytää aika ajankohtaisiakin ohjeita, koska muoti tunnetusti kiertää ympyrää. ;)

Irene: Oijoi, pleikkari ilmaiseksi kadunkulmasta! Mäkin haluun! :D Saisi Suomeenkin rantautua tuollainen meininki. ;)

11. kesäkuuta 2009 klo 14.28  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu