Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Bloggailua kännykällä?

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Bloggailua kännykällä?


Piipahdin viime viikolla Nokian uuden kännykän N97:n lanseeraustilaisuudessa ja törmäsin paikalla ihanaan Auroraan. Me bloggaajatytöt olimme aivan monttu auki, kun salin edessä esitelmöitiin uuden kännykän erinäisistä ominaisuuksista, joista me emme ymmärtäneet hölkäsen pöläystä. Supisimme keskenämme suunnilleen tähän tyyliin: "Tiiäksää mikä se vidketti on?!" :D Minä olen tottunut siihen, että puhelinta käytetään soittamiseen ja tekstailuun, enkä ole koskaan puhelimelta sen kummempia ominaisuuksia kaipaillutkaan. Mutta kyllähän toki pesunkestävää nörttiä houkuttaa ajatus siitä, että esimerkiksi bussimatkat voisi käyttää Facebookissa surffailuun. Luulen silti toistaiseksi pärjääväni peruspuhelimella ihan hyvin. :)Saimme kuitenkin muutamaksi viikoksi kokeiluun nuo Nokian uutuuspuhelimet ja olen vähän päässyt jo testailemaan. Esimerkiksi blogipäivityksen tekeminen tuollaisella puhelimella olisi tosi helppoa, joten voi olla, että kokeilen vielä tämän testijakson aikana puhelin-päivitystä jostain matkan varrelta. :) Tilaisuudessa oli puhumassa myös Digitytöistä tuttu Helene, jonka "piinapenkkiin" jouduimme yhdessä Auroran kanssa. Muotibloggaajat saivat ottaa kantaa esimerkiksi puhelimen väriin ja ulkonäköön. ;)


Tunnisteet:

14 kommenttia:

Blogger Riikka kirjoitti...

Mulla on kans testikäytössä nokialta sellainen uutuus, onhan se kätevä kun voi surffailla facebookissa melkein missä vain :D mutta en mä sellaista itse ostaisi, maksaakin kamalasti!

6. heinäkuuta 2009 klo 17.55  
Anonymous Alisa kirjoitti...

Vitsi sulla on ihanan pehmeä ääni, jotenkin niin mukavaa kuunnella kun sä puhut :)

6. heinäkuuta 2009 klo 18.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kiva kun kävit lukemassa meitä! :) kävin tänään hiplaamassa tota puhelinta ja tulin siihen tulokseen, että mun täytyy saada se! just toi valkonen on ihana, vaikkakin epäkäytännöllisempi!

6. heinäkuuta 2009 klo 18.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oikea muoto on "blogaaja", siinä on vain yksi g.
Sama sääntö kuin "sydämessä", "sydämeen".

Eikä se mikään nörtti ole joka feisbuukkaa kännyllä, tavallinen tallaaja vain. Oikeat nörtit eivät feisroskaa edes tue. Turha sinne on tunkea ja jakaa kaikkea tietoa ties kenelle.

Hommatkaa miniläppärit jos kaikkialla pitää verkkoon päästä, tuollainen 1.2kg led-näytöllä oleva eee ssd-levyn kanssa on asiallinen. Akkukin kestää 8-10h kerralla ubuntua pyöritellen.

6. heinäkuuta 2009 klo 18.53  
Blogger Anna-Maria kirjoitti...

Yhyy, mä oon Nokialla töissä eikä mua oman talon tyttöä edes kutsuttu tonne. :D Saatika, että olisin saanut tuota kokeiluun. Ei vaan, ehkä ihan hyvästä, etteivät tiedä mun harrastuksista. :D

Mielestäni tuolle bloggari-sanalle ei ole vielä mitään sääntöä tehty, kumpaakin muotoa saa virallisesti käyttää.

6. heinäkuuta 2009 klo 19.12  
Blogger Helene Auramo kirjoitti...

Hah. Sä kun olet aina sattunut samoihin paikkoihin, niin on ollut pakko haastatella. ;)

Mutta kiitos taas!

Oli teillä paljon muutakin fiksua sanottavaa, mutta Teppo editoi ne veke ajan puutteen vuoksi.

Ajattelin muuten tehdä seuraavan jutun jostain muusta blogi-ilmiöstä. Olisiko jollain jotain ideaa hyvään haastateltavaan/ilmiöön?

6. heinäkuuta 2009 klo 19.58  
Blogger Annikki kirjoitti...

Hitto, että tuon videon ihmisillä oli tyylikkäitä silmälaseja (tai siis kehyksiä)! :D

Pakko tällein kielenopiskelijan näkökulmasta huomauttaa, että muoto "blogaaja" näyttää tosi typerältä, vaikka se miten olisi ahdettu suomen oikeinkirjoitusnormien mukaiseksi. Blogaaja yhdellä g:llä kuulostaa jotenkin niin... karskilta. Minä alan kohta kirjoittaa blogggggggaaja!

6. heinäkuuta 2009 klo 20.58  
Blogger Aurora kirjoitti...

Nauroin ihan katketakseni (ja pari kaveria nauroi vielä enemmän) tuota videota :D Onhan mulla vähän nasaaliääni, mutta ilmeisesti päätin vetää jotain Johanna Tukiainen meets teini -imitaatiota tuossa :'D
Oon ihan koukussa jo tuohon puhelimeen...

6. heinäkuuta 2009 klo 21.17  
Blogger Helene Auramo kirjoitti...

Musta sä olit Aurora tosi ihana haastiksessa. Kiitos vielä siitä.

Tehdään joku toinen kerta sitten heman pidempi, jossa säkin pääset sanomaan enemmän. :)

6. heinäkuuta 2009 klo 21.25  
Blogger Nelliina kirjoitti...

Yhyy olen pesunkestävä puhelinnörtti aka käytän nettiä jatkuvasti luurillani + miniläppärin kanssa modeemin ominaisuudessa reissunpäällä, enkä päässyt tuonne tilaisuuteen täältä siperiasta :((((( Oikeasti ottaa pannuun!

7. heinäkuuta 2009 klo 15.44  
Anonymous Ilona kirjoitti...

Mulla oli joskus vuosia sitten kännykkä jolla pystyin blog(g)aamaan, olihan se ihan kätevää. Mutta toisaalta kun olen kuullut kauhutarinoita uusista hienoista monitoimikännyköistä jotka menevät ihan liian helposti rikki, en tiedä uskaltaisinko moista ainakaan omin rahoin ostaa.

7. heinäkuuta 2009 klo 16.52  
Anonymous bloggaaja kirjoitti...

http://erkka.vuodatus.net/blog/218722

"Älkää hyvät ihmiset kirjoittako sitä yhdellä g:llä. Suomenkielessä on ilmiö nimeltään astevaihtelu, joka soinnittomien klusiilien lisäksi on alkanut päteä soinnillisiin klusiileihin.

dubata -> dubbaan
digata -> diggaan
blogata -> bloggaan -> bloggaaminen

blogata -> blogaan
olisi sama kuin
hakata -> hakaan "

7. heinäkuuta 2009 klo 17.59  
Blogger Jenni kirjoitti...

Riikka: Minullakin kynnys tuollaisen puhelimen ostamiseen on aika korkealla jo sen hinnan takia. :/ Ja toisaalta koen myös pärjääväni peruspuhelimella ihan hyvin. :)

Alisa: Voi kiitos. :) Ihana saada tuollaista palautetta, kun omasta mielestä ääni kuulostaa nauhalla aina ihan oudolta. :D

More to love!-Peppi: Joo, hulvatonta luettavaa oli. :D Ja hei, usein ne silmää miellyttävimmät vaihtoehdot ovat juuri niitä epäkäytännöllisimpiä. ;)

Anonyymi1: No kylläpäs sitä ollaan kriittisinä liikenteessä. ;) Kuten täällä moni onkin jo kommentoinut, niin suomenkielessä tuo termi ei ole vielä vakiintunut, eli ei ole yhtä oikeaa muotoa. Ja mikäli kielitoimistoon on uskominen, niin jos noista kahdesta muodosta olisi valittava, niin kahden g:n versio olisi parempaa suomea. ;)

Aika vahvasti nuo esittämäsi väitteet ovat nyt ihan omia mielipiteitäsi, ja toki sinulla niihin on oikeus. :D Mutta ehkä ei kannata katsella maailmaa noin kapeakatseisesti - harvassa asiassa voi olla absoluuttisen oikeassa. ;)

Anna-Maria: No voi damn. :D Nyt sinne firman johdolle viestiä! ;)

Helene Auramo: Joo, kokemus oli ihan mukava ja piinapenkistä kaukana. :D Lupaan vinkkailla heti, jos tulee potentiaalisia juttuaiheita mieleen. :)

Annikki: No todellakin! :D Joo, olen samaa mieltä kyllä tästä blogaaja vs. bloggaaja -asiasta. :)

Aurora: Höpö höpö. :D Neiti on nyt vähän turhan itsekriittinen! ;) Minä en ole vielä onnistunut itseäni ihan koukuttamaan, vaikka puhelin kyllä matkassa kulkeekin. ;)

Nelliina: Hahaa, oletkin sitten paljon edistyksellisempi yksilö kuin meikäläinen. :D Kieltämättä tuo "tien päältä" bloggaaminen houkuttaa ajatuksena. Olisi niin helppoa!

Ilona: Tuo on muuten totta! Uudet kännykät eivät todellakaan kestä ollenkaan yhtä hyvin kuin ne vanhat. Minulla on edelleen käytössä melkein 5 vuotta vanha Nokian kännykkä, joka toimii edelleen kuin unelma. Puhelin on tippunut lattialle kymmeniä kertoja, mutta aina sen saa koottua uudelleen kasaan. :D Ja akku kestää edelleen monta päivää ja ja ja... Veikkaan, että kun tuollainen uusi, suurinäyttöinen luuri mäsähtäisi katuun, niin olisi kyllä entinen. :/

Bloggaaja: KIITOS TÄSTÄ. :D Mietinkin kuollakseni, että missäköhän tuota asiaa ruodittiin. Muistan, että joku oli soittanut kielitoimistoonkin ja tarkistanut asian. :)

9. heinäkuuta 2009 klo 14.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

maailmallahan nuo "nettipuhelimet" eli älypuhelimet on ihan arkea, ja väki twiittaa ja facebookkaa puhelimen kautta.

Suomessa asiaa jarruttaa kokonaismaksukulttuuri, ts. puhelimet ostetaan heti omaksi, jolloin harvempi montaa sataa niihin haluaa/pystyy pulittaa kerta heitosta. Tuo nokian uutuus on jälkijunassa, älyttömän kallis eikä tarjoa mitään uutta suhteessa iPhoneen tai Blackberryyn, jotka johtaa älypuhelinmarkkinoita. olisivat voineet edes laittaa mahdollisuuden tilata erilaisia kuoria, kuten jenkeissä tmobilen sidekickiin.

14. heinäkuuta 2009 klo 8.18  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu