Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mayday, mayday

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Mayday, mayday


Ihan kuin rakas orkideani aistisi elämässäni vallitsevan matalapaineen, sillä se on viime viikosta lähtien pudotellut kukkiaan niin, että nyt jäljellä on enää säälittävät kolme! :/ HELP! Kaipaan jälleen orkidea-tietäjien neuvoja - onko viimeisiä kukkia mitenkään mahdollista pelastaa? Olen hyvin uskollisesti hoitanut lapsukaistani ja se on läpinäkyvässä ruukussa, valoisassa paikassa johon aurinko ei suoraan paista ja lisäksi olen kylvettänyt sitä kerran viikossa vanhennetussa tai keitetyssä vedessä. Kylvetänkö liian usein vai mikä tässä mättää? Vai onkohan kukkani vain masentunut elämän ikävistä käänteistä?

Onneksi ulkona paistaa aurinko ja ympärillä on paljon ihania ystäviä ja kivaa tekemistä. Blogissani nautittaneen jonkin aikaa kesäisen keveästä postaustahdista, koska kuka hullu sitä nyt sisällä istuisi koneen ääressä nyhjäämässä, kun se kuuluisa Suomen kesä on nyt! (Ja tunnetusti lyhyt!) Ehkäpä orkideakin elpyy, jos minä imen itseeni kaiken saatavilla olevan aurinkoenergian ja hymyilen enemmän? :)Tunnisteet:

17 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Todennäköisesti orkideasi vain lopettaa kukkimisensa kerätäkseen taas voimia. Jatka kukan kastelua normaaliin tapaan. Orkidea ei siis kuole, vaikka kukat tippuvatkin.

1. heinäkuuta 2009 klo 9.24  
Blogger Joy kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisen kanssa. Olet hoitanut kukkaasi nimittäin esimerkillisesti.
Jätä kukkavanat paikoilleen, älä siis leikkaa niitä. Jos onni on puolellasi, samasta kukkavanasta puskee uusi oksa ja uudet kukat.

Ihania kesäpäiviä!

1. heinäkuuta 2009 klo 9.54  
Blogger Kristina kirjoitti...

Hauska sattuma mut mulla on ihan sama ongelma kun ostin kukat alle viikko sit ja nyt jo lehdet tippuu.. ei kait näin pian voi orkideaa tappaa??
Kuinka usein orkideaa pitäis muuten kastella? Ja eikö se vaadi läpinäkyvän ruukun? Nyt se on pistetty paketin sisälle, ihmettelin kun se sellaisessa myytiin..

1. heinäkuuta 2009 klo 10.14  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Et varmaan ole huomannut erään vanhemman orkidea-postauksesi kommenteissa viinavinkkiä. En tiedä tehoaako vinkki tuohon vaivaan, mutta ainahan voi yrittää.

1. heinäkuuta 2009 klo 10.39  
Blogger Uma kirjoitti...

Ei tosiaan kannata huolestua, todennäköisesti sen kukinnan aika vain on nyt ohi. Kukat tippuu ja kukkavanat kuivaa, sen jälkeen kukkavanat voi poistaa ja jatkaa phalaenopsiksen hoitoa normaalisti. Hyvällä hoidolla se todennäköisesti kukkii uudelleen vuoden sisällä, mutta joillakin yksilöillä voi kulua vielä kauemmin. Kannattaa myös aina välillä (esimerkiksi joka kolmas kastelukerta) antaa kasville orkidea-ravinnetta. Sitä myydään ihan useimmissa marketeissakin. :)

1. heinäkuuta 2009 klo 10.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pakko sanoa: Sain orkidean äitienpäivän aikaan ja on kukkinut tähän asti upeasti! Mutta Tällä viikolla tippui kaksi kukkaa!
Että olisiko tuo kukinta-aika sitten lopuillaan.

Nimimerkillä "Ei todellakaan mikään hortonomi"

1. heinäkuuta 2009 klo 11.22  
Anonymous floristiko kirjoitti...

Orkideahan kukkii hyvällä hoidolla vain n. kerran vuodessa. Kukinta voi kestää melko pitkäänkin, mutta jotkut itsepäiset yksilöt tiputtaa kukkansa nopeastikin.

Jatka vaan kastelua ja hyvää hoitoa vaikka kaikki kukat tulevatkin tippumaan, kyllä ne sieltä (ehkä) vuoden sisään taas alkaa kukkimaan.

Nättihän orkidea ei suurimman osan ajasta ole, kun se on pelkkä risu!

1. heinäkuuta 2009 klo 11.33  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kiitos kaikille vinkkejä jakaneille. :) Oli lohdullista kuulla, että kukkien putoaminen ei mitä todennäköisimmin johdu minusta tai kukalle antamastani hoidosta. <3 Ostin kukkasen siinä äitienpäivän tienoilla, joten johan se tosiaan on pari kuukautta kukkinutkin. Aika vain kuluu niin nopeasti.

Mutta jatkan hoitoa entiseen malliin ja toivotaan, että orkideani kukkii taas pian! :) Ihanaa kesää kaikille teillekin!

1. heinäkuuta 2009 klo 11.52  
Blogger Louisa kirjoitti...

Hei. Olisiko tällä ilmalla merkitystä, kun juuri aamulla huomasin saman omassa orkideassani. Tähän asti se on tiputtanut hiljalleen kukan kerrallaan alapäästä alkaen, mutta tänään huomasin kahden kukan pudonneen kerralla. Loput kukatkin näyttivät hieman hauraalta. Tosin ensimmäinen orkideani, joten en niiden hoidosta ja käytöksestä varmasti tiedä.
Terv. Louisa

1. heinäkuuta 2009 klo 12.04  
Blogger marsu kirjoitti...

Kyllä phalaenopsis-orkidea voi kukkia 2-3:kin kertaa vuodessa, niin ainakin mulla on käynyt.

Mut joo, kukinta lienee nyt ohi niin kuin muutkin sanovat. Joskus kukinnan loppuvaiheessa orkidea voi saada "uusia voimia" kun sen pistää yöksi pilkkopimeään, esim. kaappiin tai vessaan. Samoten sumutepullolla suihkuttelu voi antaa uutta puhtia.

1. heinäkuuta 2009 klo 18.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulle on sanottu, että kerta kuussa riittäisi orkidean kasteluun. Sain ensimmäisen oman yksilön vasta pari viikkoa sitten ja oma kukkani voi vielä hyvin, joten en sitten tiedä... - Noo

1. heinäkuuta 2009 klo 19.36  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Mun orkidea tekee ihan samaa! Se on voinut yllättävän hyvin (olen äärimmäisen huono kasvien kanssa) tähän asti, mutta nyt on parin päivän aikana pudottanut monta kukkaa. Toivottavasti meidän orkideat siitä vielä virkoavat :)

1. heinäkuuta 2009 klo 20.39  
Blogger Mary kirjoitti...

Orkideat on aivan tajuttoman kauniita, mutta en tiiä miten mun orkidealle kävis, ku kaktuksetkin kuolee .... :D

1. heinäkuuta 2009 klo 22.00  
Anonymous Sinttu. kirjoitti...

Kastelusta: näet kukan juurista tarvitseeko se lisää vettä. Jos ne ovat vihreät, se on tyytyväinen, jos taas harmahtavat, se kaipaisi vettä. Jossain vaiheessahan se tietenkin lopettaa kukinnan, mutta esimerkiksi omena samassa huoneessa voi nopeuttaa prosessia (se erittää jotain sellaista ainetta mikä luonnostaan kuihduttaa orkidean kukkia). Eiköhän kasvi kuitenkin selviä, vaikka kukkansa tiputtaisikin :)

1. heinäkuuta 2009 klo 22.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan et sil on vähänniiku eläimil tulee turkin vaihto nii jos se tiputtaa talvikukat ja vaihtaa kesäkukkii? Tai sit ei :D

En sitte tiiä kukista mitään joten älä ota tota sillee et se olis totta :D

1. heinäkuuta 2009 klo 22.09  
Anonymous eveln kirjoitti...

orkideaa kannattaa muuten pitää sellaisessa ruukussa/astiassa että sen juuret saa vettä mutta se ei kuitenkaan ui vedessä. sanotaanko sitä nyt sitten altakasteluksi tms :D
täältä löytyy 4 orkideaa ja vanhin on elänyt jo vuodesta -06 ja muut jotain parivuotiaita

2. heinäkuuta 2009 klo 12.14  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kiitos vielä lopuistakin vinkeistä ja neuvoista! Ne ovat kullanarvoisia. :) Luulen, että kasteluväliä voisin vähän harventaa, koska nyt kun kukat ovat hiipuneet, juuret tuntuvat pysyvän kauemmin vihreinä. Uutta juurta kyllä pukkaa mullan seasta vimmalla, joten eiköhän tuo vielä jonakin päivänä kuki uudelleen.

Luulen tosiaan monen kommentoineen tavoin, että kukinta-aika on yksinkertaisesti nyt ohi. Onhan tuo tuossa jo yli 2 kuukautta kukkinutkin. Orkideani on läpinäkyvässä ruukussa, josta vesi ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois, ja yleensä kylvyn jälkeen valutan siitä ylimääräisen veden viemärin päällä pois ennen kuin laitan takaisin aluslautasen.

Toivotaan, että orkideani kukkisi pian uudelleen, koska tuo pelkkä ranka ei ole järin kaunis. :D Onnea myös kaikille muille innokkaille orkidean-kasvattajille!

2. heinäkuuta 2009 klo 13.03  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu