Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

The September Issue

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 24. syyskuuta 2009

The September Issue


Kävin eilen katsomassa Rakkautta & Anarkiaa -leffafestareilla paljon puhutun The September Issuen, joka kertoo Voguen syyskuisen jättinumeron kasaamisesta pari vuotta sitten. En oikeastaan tiennyt etukäteen oikein mitä odottaa, siis pahamaineisen Anna Wintourin lisäksi. Jälkikäteen täytyy kuitenkin todeta, että olihan se aika mahtava. :)


Ja kyllä, kyllä se Anna Wintour polkkatukka-kypärässään on juuri niin pelottava ja kylmäkiskoinen kuin huhupuheet kertovat. Oli suorastaan huvittavaa katsella, kuinka suuret designeritkin näyttävät pelkäävän rautarouvaa ja jännityksestä vapisten esittelevät hänelle uusia mallistojaan. Eikä Annan tuomio taatusti jää epäselväksi. Oli hätkähdyttävää huomata, miten paljon vaikutusvaltaa tuolla naisella todella on. Voisi jopa sanoa, että Annalla on paljon valtaa myös siihen, miltä suunnittelijoiden mallistot ylipäänsä näyttävät. Toisaalta kunnioituksen Annan mielipiteitä kohtaan ymmärtää. Vogue on muodin raamattu ja mikäli sukset menevät päätoimittajan kanssa ristiin, on varmaa, että tie muotilehdistä tärkeimpään on poikki. Mutta ei Anna Wintour mikään hirviö ole. Hän on kunnianhimoinen nainen, jolla on selkeä näkemys likimain kaikesta ja joka ajattelee aina lehtensä parasta. Pidin dokumentissa erityisesti siitä, että se näytti myös pilkahduksen toisenlaista Annaa - rakastavan äidin, josta huokuu lastensa edessä pehmeyttä, jollaiseen Voguen pahamaineisen päätoimittajan ei uskoisi pystyvän.


Toinen dokumentin päähahmoista on huomattavasti Anna Wintouria rakastettavampi Grace Coddington, joka toimii Voguen luovana johtajana. Ja juuri Grace omalla lahjakkuudellaan ja sympaattisuudellaan tekee The September Issuesta niinkin nautittavan kokemuksen. Stylistinero on myös yksi niistä harvoista ihmisistä, jotka uskaltavat asettua poikkiteloin Anna Wintourin tielle ja väittää vastaan. :D Suosittelen kyllä tätä dokumenttia kaikille muodista kiinnostuneille ja vähemmänkin kiinnostuneille. Plussaa pätkä saa vielä erinomaisesta musiikistaan, joka on kuin suoraan meikäläisen levylautaselta. :)

Tunnisteet:

10 kommenttia:

Blogger visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Mikä raivostuttavinta, meillä pyöri toimistolla kyseisen leffan lehdistökappale, eikä kellään ollut aikaa katsoa sitä. :/

24. syyskuuta 2009 klo 11.21  
Blogger Stellina kirjoitti...

Kävin kattomassa kanssa tuon leffan ja voi että se oli kyllä mielenkiintoinen! Dokumentit yleensäkin on kiehtovia ja tämä erityisesti aiheensa puolesta. Muotia ja mediaa käsiteltiin niin monelta eri kantilta. Aikamoisia ilmiöitä siihen maailmaan liittyykin!

Mentiin heti kaverin kanssa Akateemiseen leffan jälkeen kattomaan oisko uusinta syyskuun jenkki-Voguen numeroa saatavilla, mut ei ainakaan vielä viime perjantaina ollu. :)

Aika hyvää mainontaa myös Voguelle brändinä tuo puolitoistatuntinen pätkä!

24. syyskuuta 2009 klo 11.30  
Blogger Taru kirjoitti...

Saakohan tuota videolla jostain vuokrattua tms? Onko jo tietoa?

24. syyskuuta 2009 klo 11.45  
Blogger Sara kirjoitti...

Toi oli kyllä aika mahtava, mutta silti petyin ehkä vähän. En oikein tiedä mikä jäi puuttumaan, mutta jotenkin olisin odottanut enemmän :D

24. syyskuuta 2009 klo 13.50  
Anonymous inke // issues kirjoitti...

Työn alla: The September Issues

Käytiin katsomassa toi kans viime lauantaina. Leffan jälkeen sovittelin suurehkoja Chanelin aurinkolaseja, tiukkaa ilmettä ja pohdiskelin otsatukan leikkaamista :D Ihan yhtä natsi en myönnä olevani - ehkä melkein.

24. syyskuuta 2009 klo 14.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Missäköhän ton vois sitten nähdä ? :O

24. syyskuuta 2009 klo 21.11  
Blogger Helene kirjoitti...

Jotenkin arvasin, että tää postaus oottaisi täällä kun tulin äsken tänne sivuille... :D

Se oli niiiin hyvä... Ja sun takki oli muuten super cool... unohdin eilen mainita. ;)

24. syyskuuta 2009 klo 22.36  
Blogger Helene kirjoitti...

... Niin ja mentiin tietty sen Antin kanssa kauppan kattoo uusimmat Voguet... :D

24. syyskuuta 2009 klo 22.37  
Blogger maisakaisa kirjoitti...

Kävin lauantaina katsastaa ton ja olihan se hyvä ja mielenkiintoinen. Mun mielestä osoittaa myös uskomatonta tinkimättömyyttä olla noin tyly omasta mielestä ei niin hyville ehdotuksille. Ja todennäköisesti ainut tapa olla Voguen päätoimittaja. Itse en osaisi ihan noin kädet puuskassa toimia, oon liian kiltti ja tykkään mieluummin työkavereista.
Ja vihdoin eilen löytyi jo syyskuun Jenkki Vogue kaupan hyllyltä :)

25. syyskuuta 2009 klo 8.14  
Blogger Jenni kirjoitti...

Visuaalisesti vaativa kottarainen: Oi mikä ihana nimimerkki. :D Harmi, ettet ehtinyt nähdä dokumenttia, mutta toivottavasti tulevaisuudessa. :)

Stellina: Minä pidän myös dokumenteista. Eikö syyskuun numero ole vielä ilmestynyt? :O Nythän ollaan jo syyskuun lopussa. Outoa!

Taru: En usko, että tuo vielä on videolevityksessä, koska on ilmestynyt vasta 2009. Mutta eiköhän jossain vaiheessa tule!

Sara: No makuasioitahan ne ovat. :) Tiedän muitakin, jotka ovat pettyneet.

Inke/Issues: En voi mitenkään uskoa, että teikäläisestä löytyisi Anna Wintouriin verrattavissa olevaa kylmyyttä. :D

Anonyymi: Valitettavasti en osaa kyllä tuohon vastata. Rakkautta & Anarkiaa -näytökset loppuivat jo, eikä dokkari taida olla vielä levityksessä dvd:llä. Mutta eiköhän se viimeistään ensi keväänä tule levitykseen myös vuokraamoihin. :)

Helene: Haha, ennalta-arvattavaa. ;) Ja kiitos takkikehuista, hienoa että joku osaa arvostaa super-ihanaa takkiani. :D Itseni lisäksi siis!

MaisaKaisa: No ihan totta kyllä! Mietin välillä, että minusta ei kyllä ikinä voisi tulla Voguen päätoimittajaa, koska kaikki kuvat näyttivät niin hyvältä, etten osaisi tehdä valintaa. :D

26. syyskuuta 2009 klo 20.02  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu