Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pukeutumisen maaottelu

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 17. lokakuuta 2009

Pukeutumisen maaottelu


Minulle vinkattiin varsin mielenkiintoisesta ohjelmasta, joka on hiljattain näytetty Ruotsin televisiossa. Muotia käsittelevä jakso löytyi onneksi myös netti-tv:stä (suomeksi tekstitettynä), joten minäkin pääsin sen katsomaan. Ohjelmassa tutkaillaan suomalaisen ja ruotsalaisen pukeutumisen eroja ja pyritään selvittämään, mistä ne juontavat juurensa. Esille tuodaan varsin mielenkiintoisia pointteja suomalaisen muodin historiasta niin Ruotsin kuin Venäjänkin vallan alla sekä sota-ajan konkreettisista vaikutuksista suomalaisten pukeutumiseen ja siihen liittyvään mentaliteettiin. Vilahtaapa ohjelmassa haastateltavana myös meidän oma Minttummekin. :) Suosittelen!


Tunnisteet:

7 kommenttia:

Blogger llaurra kirjoitti...

Täytyypä katsoa! :)

17. lokakuuta 2009 klo 12.35  
Blogger Oola kirjoitti...

Kiitos vinkistä, kiva et joku löytää tuollaisia!

17. lokakuuta 2009 klo 12.39  
Anonymous Hanna kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä! Katsoin heti ja mielenkiintoisia pointteja tuli esiin.

17. lokakuuta 2009 klo 21.41  
Blogger Jenni kirjoitti...

Llaurra: Suosittelen, ohjelma oli tosi kiinnostava. :)

Oola: Kiittäminen käy hyviä tyyppejä, jotka vinkkailevat minulle. :D

Hanna: Ei kestä. Ohjelmassa nostettiin esille kyllä tosi kiinnostavia näkökulmia. :)

18. lokakuuta 2009 klo 12.05  
Blogger Salla kirjoitti...

Kiitti vinkistä, oli tosi mielenkiintoinen ohjelma.

Mutta apua... tuo että sodan varjo vaikuttaa edelleen suomalaisten pukeutumiseen on jotenkin kamala, mutta niinhän se on. Niinkin suuren joukon kuin kokonaisen kansan pukeutumiseen ja tyyliin vaikuttaa oleellisesti kansantaloudellinen tilanne ja vauraus, mitä ihmisillä on oikeasti mahdollisuus hankkia. Ja edelleen rahankäyttöä vaatteisiin pitää perustella. Aivan kuin se ei olisi omaa rahaa vaan olisi koko kansan leivästä pois jos shoppailee.

...mistä tuli mieleen vanha opiskelukaveri joka tekee nuukuuden filosofiasta nyt väikkäriä. Ehkä suomalaisten innovaatioiden lähde todella on uusiokäyttämisen, kierrätyksen ja resurssienhallinnan saralla. Tuote ja markkinointi-innovaatiot...? Ei niinkään.

18. lokakuuta 2009 klo 12.55  
Blogger Hilja kirjoitti...

Hyvä dokumenttiohjelma, hyvä perusteluja ja näkökulmia. Minusta tuollaiset eri kansallisuuksien pukeutumista jne. käsittelevät ja vertailevat ohjelmat, joita olen nähnyt, jäävät yleensä valitettavasti kovin pintaraapaisuiksi ja niissä toistellaan ainoastaan samoja kaikille tuttuja kliseitä, mutta tässä tuntui olevan asiaakin.

18. lokakuuta 2009 klo 13.38  
Blogger Jenni kirjoitti...

Salla: Se on kyllä oikeasti aika surullista, miten sodan vaikutukset näkyvät vieläkin niin suomalaisessa mentaliteetissa kuin pukeutumisessakin. Tuon paineen perustella hankintojaan huomaa erityisen hyvin vaikkapa näissä muotiblogeissa, kun jotkut lukijat tuntuvat kokevan, että bloggaaja on tilivelvollinen tuloistaan ja menoistaan täysin tuntemattomille ihmisille. Kuulostaa muuten ihan super-kiinnostavalta tuo kaverisi väikkäri!

Hilja: Tämä dokkari oli oikeasti aika kiinnostava ja ensimmäisiä näkemiäni, jossa todella mentiin syvälle historiaan ja etsittiin suomalaisen pukeutumiskulttuurin syitä ja lähtökohtia. :)

20. lokakuuta 2009 klo 9.08  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu