Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Koskaan ei ole liian vanha joulukalenterille!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 21. marraskuuta 2009

Koskaan ei ole liian vanha joulukalenterille!


Nyt seuraa älytön vuodatus joulukalentereista, I'm warning you! :D En ole varmaankaan viettänyt yhtään vuotta ilman joulukalenteria sen jälkeen, kun sain ensimmäiseni joskus reilut 20 vuotta sitten. Parhaiten lapsuuden joulukalentereista on jäänyt mieleen Disneyn joulukalenteri, josta paljastui miniatyyrikokoisia eläinfiguureja. Tuollaisia tuskin enää saisi lapsille edes antaa, koska eläinhahmot olivat juuri niin pieniä, että voisin todella hyvin kuvitella jonkun pikkupiltin tunkevan sen suuhunsa. Ilmankos sitä unelmien kalenteria ei enää tulevina vuosina näkynytkään kaupoissa. :D

Yhä edelleen hankin joka vuosi itselleni joulukalenterin, tosin äitini yleensä hyvin auliisti avustaa tässä asiassa ja parhaimpina vuosina minulla on tainnut olla kolme tai neljäkin kalenteria. :D Perheessämme on yleensä ollut tapana, että kaikille ostetaan perinteiset Veikkauksen raaputuskalenterit sekä paikallisen Lions Clubin joulukalenteri, josta voi voittaa erilaisia palkintoja. Näiden lisäksi pikkuveljeni (nyt jo 24v. ja 18v., haha) haluavat aina mahdollisimman muhkeat karkki- tai suklaakalenterit ja yleensä tämä on heille suotu. :D Itse taas en järin välitä noista karkkikalentereista enkä ole kovin suuri suklaankaan ystävä. Näin ollen olen useimmiten tyytynyt kuvakalenteriin. Tykkään esimerkiksi Partiolaisten joulukalenterista, koska siinä luukkujen alta avautuu aina joku alkuperäiseen kuvaan liittyvä uusi yksityiskohta.Mutta let's face it, ovathan ne kuvakalenterit monesti vähän tylsiä. Nyt olen kuitenkin bongannut ehkä maailman siisteimmän joulukalenterin ja tuumasin, että minun on kertakaikkiaan saatava se omakseni. Kalenteri on nimeltään Boxes of Surprises ja sen tekemisessä on ollut mukana 24 suomalaista suunnittelijaa tai suunnittelijaryhmää valokuvaajista graafisiin suunnittelijoihin ja muotoilijoista taiteilijoihin. Jokainen osallistuja on saanut täyttää tyhjän pahvilaatikon haluamallaan tavalla ja suunnitella itse päivänsä numeron. Laatikossa oleva yllätys paljastuu, kun luukku avataan. Onko olemassa mitään mahtavampaa? :D Bongattuani tämän, soitin heti äidille, että tänä vuonna minulla vihdoin olisi joulukalenteritoive, mutta että se olisi ehkä hiukan perinteisiä kalentereita kalliimpi. Kalenteri kustantaa tietääkseni 19 euroa. Ihana äitini oli myötämielinen 25-vuotiaan tyttärensä kalenteritoiveelle ja antoi luvan hankkia sen. Jee! :DTunnisteet: ,

19 kommenttia:

Blogger Salla kirjoitti...

Mahtavaa! :D

Kerro sitten mikä on hienoin numero ja luukku-ylläri.

21. marraskuuta 2009 klo 11.19  
Blogger Auri kirjoitti...

Mäki oon ihan uskomattoman pakkomieltynyt joulukalentereihin. Tuntuu ettei se joulu tuu ilman kalenteria. Paras oli kyllä pari vuotta sitten saatu äidin tekemä "kalenteri" jossa oli jokaiselle päivälle oma pikkuinen pussukka, joista löytyi joulukoristeita tai herkkuja yms.

Yks vaihtoehto on myös sulkea luukut hyvästä kalenterista joulun jälkeen ja avata ne seuraavana vuonna uudestaan. Oon kokeillut, eikä niitä luukkuja enää vuoden jälkeen muista ja kalenteri toimii ihan hyvin uudestaan. Tai sitten voi vaihtaa kalentereita jonkun kanssa tällä tyylillä.

21. marraskuuta 2009 klo 11.41  
Blogger Emma kirjoitti...

Voi vitsi, kiitos vinkistä! Pakko saada!!! :) (Ihana blogi sulla muuten, tykkään:))

21. marraskuuta 2009 klo 12.08  
Blogger Anna kirjoitti...

Eikös tuo kalenteri ollut Trendissä, ainakin luulen bonganneeni sen sieltä :D

21. marraskuuta 2009 klo 12.44  
Blogger Jenni kirjoitti...

Salla: No eikö! :) Lupaan raportoida kalenterista lisää, kunhan pääsen aukomaan luukkuja. Tietysti hieman viiveellä, etten pilaa kenenkään yllätyksiä. ;)

Auri: Minulla ei sentään ihan pakkomiellettä ole, mutta kyllä se jotenkin kuuluu joulun odotukseen sen joulukalenteri. :) Tuollainen itse tehty kalenteri olisi kyllä ihana! Ja joulukalentereiden kierrätysvinkki esimerkiksi kavereiden kera on loistoidea!

Emma: Kiitos kovasti. :) Ja ei kestä! :D

Anna: Itse en ole uusinta Trendiä ehtinyt vielä kovin tarkkaan lukemaan, mutta äskeisellä pikaselauksella en kyllä onnistunut bongaamaan Trendin sivuilta tätä. Olet varmaankin sekoittanut johonkin muuhun. :)

21. marraskuuta 2009 klo 12.51  
Blogger Paula-Maija kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Ihan loistava, tämä pitää saada! Jotenkin enää ne kuvajoulukalenterit ei jaksa innostaa ja suklaakalentereiden suklaat ovat pääsääntöisesti pahoja, joten ehkäpä seuraavaksi kokeiluun design-kalenteri ;)

21. marraskuuta 2009 klo 12.55  
Blogger tannttu kirjoitti...

Aika hieno idea!
Ite näin just anttilan kuvastossa jonkun meikkikalenterin.
Sellasta en kuitenkaa uskaltais ostaa ku kuitenkin tulisi vääriä värejä ym.
Sekin maksoi n. 19€ :)

21. marraskuuta 2009 klo 13.53  
Anonymous Sanni kirjoitti...

Joo kyllä toi oli uusimman Trendinki sivuilla, ite olisin niiin halunnu ton mutta eipähän sitä täältä Kuopiosta saa :(

21. marraskuuta 2009 klo 15.32  
Blogger Jenni kirjoitti...

Paula-Maija: Joo, tämä on todella tervetullut uutuus joulukalenterimarkkinoille! ;)

Tannttu: Kiva, että keksitään vähän erilaisia juttuja perinteisten tilalle. Kosmetiikkakalenteri on muuten ihan kiva, mutta sieltä voisi tulla niin itselle sopimattomia tuotteita, että en tiedä uskaltaisinko itse ostaa.

Sanni: Toden totta! Nyt tarkemmalla selailulla onnistuin itsekin bongaamaan tuon kalenterin. Mutta hei, kannattaa varmaan laittaa sieltä Facebook-sivuilta löytyvään osoitteeseen meiliä. Ehkäpä noita kalentereita pyynnöstä voidaan toimittaa myös postitse? :)

21. marraskuuta 2009 klo 15.50  
Blogger veerra kirjoitti...

Poikaystävä lupas ostaa mulle sellasen jättimäisen kinder-kalenterin, maksaakohan se 15€ :D mä teen sille sit tyhjistä tulitikkuaskeista sellasen pyramidin mallisen joulukalenterin :) tai ostan haribon kalenterin kun se haluais sellasen :D

21. marraskuuta 2009 klo 16.23  
Anonymous jade kirjoitti...

Ihan mahtava idea! Mistä noita saa ostaa?!

21. marraskuuta 2009 klo 17.29  
Blogger Inka kirjoitti...

No niin, nyt tiedän, minkä kalenterin haluan :D Ja tulipahan ihan virallinen syy vierailla siellä Tampereen Designtorilla ensi viikolla.

21. marraskuuta 2009 klo 18.47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Jenni! Partiolaisena voin olla sinusta ylpeä, sillä nr kalenterirahat menee kyllä hyvään käyttöön! :-) Ja tämähän oli ihan loistavaa mainosta, kun sen täälä mainitsit, jipii! !!

-Piepu

21. marraskuuta 2009 klo 20.04  
Blogger LindaS kirjoitti...

Onpa kiva idea kalenterille. :) Laitoinkin heti tilaukseen Akateemisen nettisivuilta. :D

21. marraskuuta 2009 klo 22.17  
Blogger Riikka kirjoitti...

Meillä oli aina lapsuuden kodissa seinällä sellainen iso kalenteri jossa on 24 pientä pussukkaa. Äiti laittoi niihin aina joka päivälle jonkun yllätyksen ja se oli aina tosi tarkkaa kuka meistä sisaruksista sai avata kalenterin milloinkin! Pikkuveljellä on synttärit 1.12 joten hän sai aina ekan luukun ja sen jälkeen vuoropäivin avattiin sitä! Viime joulu oli eka kun asuin omassa kämpässä ja en saanut avata sitä, paitsi jouluaattona! :D Toivon että äiti laittaa sen seinälle tänäkin jouluna, vaikka pikkuvelikin on jo 19.. ;)

22. marraskuuta 2009 klo 0.40  
Anonymous Maya kirjoitti...

elän kivikaudella eli en ole facebookissa, joten voitko selventää miten kyseisen kalenterin saa? -kiitos :)

22. marraskuuta 2009 klo 5.52  
Blogger Jenni kirjoitti...

Veerra: Pikkuveljilläni on juuri se kalenteri tänä vuonna. :D Minulla itselläni oli viime vuonna Haribon kalenteri, mutta en suuremmin välitä noista karkkikalentereista. :)

Jade: Facebook-ryhmässä on lueteltu kaikki mahdolliset ostopaikat. :) Liitän ne myös tämän kommentin loppuun.

Inka: Loistavaa! :)

Anonyymi/Piepu: Hihii, olen itsekin joskus ollut partiolainen. :D Inhosin kyllä sitä touhua, mutta joulukalenterista tykkäsin aina. :)

LindaS: Mainiota! Hyvä vinkki muillekin, että kalenteria saa siis tilattua Akateemisen Kirjakaupan kautta!

Riikka: Tuollainen kalenteri olisi kyllä tosi hieno. :) Ehkä joskus teen sellaisen, jos minulla on omia lapsia.

Maya: En tajunnutkaan, että tuo Facebook-sivu ei näy, jos ei ole rekisteröitynyt käyttäjä. Tässä siis listaa myyntipaikoista:

HELSINKI
Akateeminen Kirjakauppa
Ateneum
Design Forum
Design Museo
Helsinki 10
Kiasma
Lux
My O My
Papershop
Pino
Skanno pop-up store Kämp
Taidehalli
Wunder
2or+

Designmyyjäiset @ Korjaamo 21.11
TOKYO'S Christmas Sale 28.11-30.11 (Mediakeskus Lume)

Fannyest Xmas Sale ever! 8.12-9.12 (Fanny baari, Koffari)

ESPOO
Emma

LAHTI
Lahden Taidemuseo
St.Louis
2or+

Muotoiluinstituutin joulumarkkinat 28.11-29.11

TAMPERE
Designtori Tampereen Pakkahuoneella (My O My) 29.11

STOCKHOLM
Julmarknad på Konstfack 5.12-6.12

Info ja tilaukset: lvainola @ gmail.com

Ilmeisesti näitä saa myös tilattua Akateemisen Kirjakaupan nettisivuilta. :)

22. marraskuuta 2009 klo 12.31  
Anonymous Savannah kirjoitti...

onko tuo niinkuin kuvakalenteri vaiko kenties ns. tavarakalenteri, sitä en ole vielä saanut selville?

22. marraskuuta 2009 klo 23.30  
Blogger Jenni kirjoitti...

Savannah: No itsekään en ihan tiennyt, mutta tänään näin kalenterin Akateemisessa kirjakaupassa, ja kyllä se on ihan kuvakalenteri. :)

22. marraskuuta 2009 klo 23.41  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu