Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nörtti kriisissä

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Nörtti kriisissä


Myönnän, olen aivan koukussa tietokoneeseeni ja nettiin. Oli aika shokki, kun nettiyhteys yllättäen tällä viikolla kertakaikkiaan vain tilttasi, eikä sen koommin ole palannut toimintaan. Pääsen onneksi hoitamaan välttämättömimmät asiat työpaikalla. Totuus nimittäin on, että nyky-yhteiskunnassa täysin netitön elämä on aikamoisen hankalaa, varsinkin jos kaikki asiansa on tottunut hoitamaan verkossa. Puhumattakaan siitä, jos työ edellyttää nettiyhteyttä.

Ensimmäisen netittömän illan olin todella stressaantunut ja tajusin siinä samassa, miten koukussa todella olen. :D Toisena iltana olin jo ihan rauhallinen, koska osasin varautua tilanteeseen. Ja loppujen lopuksi huomasin, että täysin "vapaa" ilta olikin hyvin rentouttava kokemus. Minun ei tarvinnut olla tavoitettavissa ja aikaa tuntuikin yhtäkkiä olevan aivan loputtomasti! On oikeasti aika hurjaa, miten pari tuntia vierähtää tietokoneella istuessa aivan huomaamatta. Nyt minulla oli sen sijaan aikaa makoilla sohvalla, rauhoittua, kuunnella vanhoja cd-levyjäni (Spotifyn ollessa käyttökelvoton), lueskella aikakauslehtiä, laittaa rauhassa ruokaa ja mennä kerrankin ajoissa nukkumaan! Tähän voisi tottua... :) Mutta toivon kyllä silti, että saisin yhteyteni pian kuntoon. Mieluummin pidän näitä nettivapaita sitten ihan vapaaehtoisesti kuin pakon edessä!

Haastan kaikki te muutkin nettiaddiktit pitämään vaikkapa täysin netittömän viikonlopun ihan vapaaehtoisesti ja kokeilemaan, miten hyvää se tekee. :)

Tunnisteet:

14 kommenttia:

Blogger MouMou kirjoitti...

Toi on kyllä mahtavaa. Nettilakko on hankala, kun siitä voi lipsua, mutta pakon edessä vietetty nettiloma tekee hyvää.:)

25. marraskuuta 2009 klo 16.50  
Blogger iita kirjoitti...

Voi että en pystyis millää :---D
Paitsi ennen ku sain oman koneen, en ollu koukussa, mutta nyt.. :D

25. marraskuuta 2009 klo 17.54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Spotifyä voi käyttää myös offline kunhan on maksanut kk-maksun, saa ladata talteen 3333 kappaletta.
Nettiyhteyksiähän on tarjolla monessa muodossa, tuosta ei nyt selviä onko sinulta ns. kiinteä yhteys poikki vai joku muu. Mikäli näin, niin onhan sitten olemassa 3G/GPRS-verkot, wlanit käytettävissä ties missä jne.

25. marraskuuta 2009 klo 18.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen muuten huomannut ihan saman miten paljon aikaa jää, kun ei nysvää koneella. Itse vietän usein viikonloput koneettomana, sillä poikaystäväni tulee yleensä silloin toiselta paikkakunnalta mun luo, eikä ole kiva olla silloin koneella. Joskus aamuisin käyn katsomassa uutisia, mutta siinä se. Se on hyvin vapauttavaa :)

25. marraskuuta 2009 klo 19.11  
Blogger Laura kirjoitti...

juu on tullut huomattua kuinka pahat voi vieroitusoireet olla tietokoneesta! sitä vaan jotenkin... ajautuu tähän aina istumaan. mutta tekis varmaan itsellekin hyvää pitää edes tietokoneeton viikonloppu kun en edes muista millon viimeks edes sen verran oon ollut käyttämättä konetta :D

25. marraskuuta 2009 klo 19.27  
Blogger Andy kirjoitti...

Mulle kävi kerran niin, että olin istumassa yliopiston kirjastossa gradupuuhissa, kun yliopiston verkko temppuili ja katkaisi mun yhteyden. Menin aivan pois tolaltani, enkä saanut yhtään mitään aikaan, kun piti vaan yrittää saada konetta takaisin verkkoon. Enkä mä edes tarvinnut sitä nettiä silloin mihinkään, kun oli tarkoitus vaan kirjoittaa. Mut ajatus siitä etten pääse nettiin, oli niin ahdistava, etten voinut tehdä muutakaan... ;)

25. marraskuuta 2009 klo 19.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minkä kokoinen sun aiemmassa postauksessa näkynyt youth vs future koru on, S, M, L?Mietin tilaamista netistä ja olisi kiva tietää minkäkokoisia korut ovat noin livenä..

25. marraskuuta 2009 klo 20.44  
Blogger Sirpa kirjoitti...

..kokeilin juhannuksena mökillä, teki pahaa. :D

25. marraskuuta 2009 klo 21.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä pidän usein viikonloput netittömänä ja lomat on ihan parasta kun ei tarvii olla tavoitettavissa ja tuhlata aikaa täällä netissä roikkumiseen ja blogeja lukien...;)

25. marraskuuta 2009 klo 22.29  
Blogger Mju kirjoitti...

Olet kyllä oikeassa. Ensin sitä on ihan pulassa, kun tuntuu, että puolet elämästä on tavoittamattomissa. Mutta jäljelle jääkin sitten se toinen puolisko. Ihanaa tarttua vaikka kirjaan illalla sen sijaan että silmät ristissä selailee samoja sivuja läpi uudestaan ja uudestaan näytöltä.

25. marraskuuta 2009 klo 23.29  
Blogger Reetta kirjoitti...

Kirjoituksesi on täyttä asiaa. Sitä ei tajuakaan kuinka paljon aikaa tulee netissä vietettyä. Tosin myös senkin takia että monet asiat hoidetaan netin kautta. Aika kuluu todellakin nopeasti ja nukkumaan pääsisi kyllä aikaisemmin jos netti vaikka katkeisi automaattisesti joka ilta klo 22 :D

25. marraskuuta 2009 klo 23.35  
Blogger Salla kirjoitti...

Apua Jenni sä oot hullu...mutta totta, mun varsinkin pitäis kokeilla tota. Tyyliin välittömästi...

27. marraskuuta 2009 klo 0.24  
Blogger annnim kirjoitti...

Nettilakkoa on tosiaan aina välillä pakko pitää, jotta tajuaisi, miten internet-keskeistä tää elämä nykyisin on! Hieno havainto, jonka olen tehnyt on, että ulkomailla reissun päällä sitä on aina jotenkin pulassa, kun ei pääse nettiin. Joko on jossain kämäisessä hostellissa, jossa netti joko maksaa liikaa tai sitä ei ole, tai sitten vaikka on jonkun kaverin luona, eikä ole ottanut omaa konetta mukaan eikä siten pysty touhuamaan kaikkia niitä omia nettitouhujaan tai ei kehtaa toisen koneella roikkua kauan. Kotiin palatessa nettitodellisuus sitten vaan aina iskee niskaan, kun maileja on kertynyt miljoona ja kaikkia asioita, joista pitäisi itsensä päivittää, on muka tolkuttomasti, vaikkei se nyt ihan niinkään taida olla...

Toinen nettitauon mahdollisuus on mökkeily. Siirryin kesällä käyttämään nettitikkua ihan aina kotona edullisuutensa ja kätevyytensä ansiosta, mutta myös esim. junamatkoilla - loistava laite! Mökki kuitenkin on jäänyt nettitikuttomaksi alueeksi, koska siellä on yksinkertaisesti aivan _surkea_ yhteys, mökkimme kun sijaitsee niin katveessa. Noo, kyllä sielläkin sen verran pääsee nettiin, että sähköpostit saa tsekattua. Se helpottaa fiilistä, kun ei tunne olevansa ihan ulkona kaikesta (miten voikaan tuntea olevansa ihan ulkona kaikesta, jos ei hetkeen pääse nettiin?!), mutta toisaalta se huono yhteys antaa ajan kaikkeen muuhun oheistoimintaan, kun ei sen netin kanssa kestä mitään touhuta huonolla nettiyhteydellä...

Tulipa pitkä kommentti! No, nörttihän se aina innostuu näistä aiheista :P

27. marraskuuta 2009 klo 1.22  
Blogger Jenni kirjoitti...

Netti saatiin onneksi eilen taas toimintaan. Minulla oli poikkeuksellisen huonoa tuuria matkassa ja rikkinäisen modeemin tilalle olin saanut toisen viallisen yksilön. :D Nyt kuitenkin yhteys pelaa taas! :)

MouMou: Minä olen maailman huonoin pitämään nettilakkoa muuten kuin pakon edessä. Mutta pakotettunakin se oli ihan hyvä kokemus. :)

Iita: No niinpä! Mutta pakon edessä sitä joutui löytämään ennennäkemätöntä vahvuutta itsestään. ;) Haha.

Anonyymi1: Juu, minulla ei vain ole tuota premium-versiota. Valitettavasti ei ole myöskään kännykässä nettiliittymää, ainoastaan wlan. Eikä nettiin pääsy onnistunut mitenkään, kun lähitienoolla tuntuu olevan vain hyvin valveutunutta porukkaa, jolla on kaikilla salatut langattomat verkot. :D Mutta onneksi nyt oma yhteys pelaa taas. :)

Anonyymi2: Todellakin! Tietokoneen ääreen jumittuu helposti tuntikausiksi, vaikka mitään erityisen tärkeää tekemistä koneella ei edes olisi. Pitäisi joskus laittaa reilusti vain kone kiinni, niin tulisi tehtyä muutakin!

Laura: Sama juttu meikäläisellä. Ja tuntui aivan sairaalta, miten paljon ahdistusta nettiyhteyden puuttuminen alkuun aiheutti. :D Onneksi siihen tottui nopeasti. Nyt netti toimii taas ja olen yhtä jumissa kuin ennenkin. :P

Andy: Netittömyys on yksi niistä syistä, miksi käyn mielelläni yliopistolla tekemässä gradua. Minulla ei ole käyttäjätunnuksia Helsingin yliopiston verkkoon, joten tulee saatua jotain aikaseksikin, kun en roiku koko aikaa netissä. :D

Anonyymi3: Vastasinkin jo edelliseen postaukseen, että en itse asiassa tiedä kokoa, koska sain korun lahjaksi. Mutta voin kysellä Lauralta.

Sirpa: Hahaha. :D Minä vietin kyllä juhannuksena monta päivää ilman nettiä ja kestin ihan urheasti. ;)

Anonyymi4: Tuossa olisi kyllä hyvä idea. Toisaalta lomilla ja viikonloppuisin on hyvää aikaa päivitellä blogia. :D

Mju: Tuo kuvastaa varmaankin monen nettikäyttäytymistä todella osuvasti! Ei siellä edes niin paljon tapahdu, mutta pitää seurailla koko ajan, jos jotakin silti tapahtuisi. :D

Reetta: Hitsi, tuollainen automaattinen nettiyhteyden katkaisu iltaisin sopisi minulle kuin nenä päähän. :D Ihan liian usein venyy nukkumaanmeno vain koneella roikkumisen takia.

Salla: Haha. :D Mutta sitten kasvaisi puhelinlasku ihan hulluksi, kun pitäisi raportoida kaikki asiat puhelinlinjoja pitkin. :D Mutta suosittelen silti kokeilemaan. ;)

Annnim: Se on kyllä hullua, miten riippuvainen sitä on netistä nykyään. Toisaalta se on ihan ymmärrettävää, kun kaikki asiat voi ja pitääkin hoitaa tietokoneella nykyään. Huomasin olevani ihan avuton esimerkiksi ilman reittiopasta, josta olen tottunut katsomaan sopivat kulkuyhteydet, jos olen menossa jonnekin oudompaan paikkaan aamulla. Nyt piti vain pelata intuitiolla ja hypätä ensimmäiseen oikeaan suuntaan menevään bussiin. :D Mutta tekee todella hyvää välillä kokeilla elämää ilman nettiyhteyttä, vaikka sitten pakon edessä. Oli aikamoinen herätys huomata, miten paljon aikaa koneen ääressä todella kuluu.

27. marraskuuta 2009 klo 11.16  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu