Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

PhotoShop-friikit

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

perjantai 20. marraskuuta 2009

PhotoShop-friikit


Koska oma pääni lyö tänä aamuna tyhjää, ajattelin ohjailla teitä muista blogeista ja muualta verkosta bongaamieni loistavien juttujen pariin. :) Viime aikoina mediassa ja blogeissakin on ollut paljon keskustelua kauneusihanteista ja esimerkiksi valokuvien kaunistelusta PhotoShopilla. Moni teistä on varmaankin nähnyt karmeat esimerkit, miten PhotoShoppaus voi mennä hurjalla tavalla pieleen ja tehdä valokuvauksen kohteesta kauniin sijaan lähinnä vain epäluonnollisen näköisen ja epäsuhtaisen friikin kuten Ralph Laurenin kampanjakuvassa alla. Toisaalta lopputulos voi olla kauniskin, mutta sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa (kuten Sharon Stonen tapauksessa). Onkin mielenkiintoista, että Ranskassa on tehty jopa lakialoite varoitustekstien lisäämiseksi muokattuihin valokuviin. Rajanveto tällaisen lain suhteen olisi vähintäänkin haastava tehtävä, mutta vaikka lakialoite ei menisikään läpi, on silti pelkästään positiivista, että joku sentään yrittää vähän ravistella tätä yhteiskuntaa. Suosittelen lämpimästi lukemaan Dolce Far Nienten postauksen aiheesta! :)


Tunnisteet: ,

7 kommenttia:

Blogger Niina kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

20. marraskuuta 2009 klo 11.20  
Blogger Niina kirjoitti...

Piti tietenkin sanomani että on kyllä tosiaan aika laihaksi muokattu tyttö :/:/ huh.

20. marraskuuta 2009 klo 11.26  
Blogger Jenni / North and South kirjoitti...

bhwää, meinas tulla aamiainen vastapalloon ton ralffin kuvan takia!

ai kamala.

mut toisiin asioihin, saitko paljon tuijotusta osaksesi eilen ton ihanan rusettisi kanssa? :)

20. marraskuuta 2009 klo 11.49  
Blogger Bemary kirjoitti...

Hehe, tulipa vaan mieleen, vaikkei kauneusihanteisiin liitykään: Seiska-lehti on siitä hieno, että siellä käytetään noita "Kuva manipuloitu" -tekstejä myös niissä kuvissa, joissa esim. suomalaisen julkkiksen pää on copypastettu jonkun toisen henkilön vartalon jatkeeksi ja kyseinen pää on noin 5 kertaa normaalin ihmisen päätä suurempi - ihan kuin niitä manipulaatiotekstejä tarttis siihen ees laittaa.:D Hyvät ja halvat naurut niistä teksteistä kyllä aina saa, kun Seiskaa sattuupi lueskelemaan.

20. marraskuuta 2009 klo 15.34  
Blogger dolce far niente kirjoitti...

Hei, onpa kivaa kun jatkoit aihetta! :) Kiitos noista linkeistä, ne oli mielenkiintoisia! Tuo Ralph Laurenin mainos oli kyllä jotain käsittämätöntä.

Eilinen Awards-asusi oli muuten todella upean näköinen! Yritin kommentoida jo eiliseen postaukseen, mutta kun yritin muokata kommenttia, poistin sen vahingossa :D. Rusetti on samaan aikaan suloinen ja näyttävä, ja sopi asuun loistavasti!

20. marraskuuta 2009 klo 16.14  
Blogger Annaste kirjoitti...

Itse kiinnostuin kyseisestä aiheesta melkoisesti ja päädyinkin googlailemaan kuvia ennen ja jälkeen photoshoppauksen. Löysinkin varsin mielenkiintoisen sivuston ja ajattelin sen tässä jakaa kaikkien kanssa. Siis: http://www.digitalphotoshopretouching.com/retouching.htm

20. marraskuuta 2009 klo 20.38  
Blogger Jenni kirjoitti...

Niina: Joo, ei tuolla ole enää mitään tekemistä luonnollisten mittasuhteiden kanssa. :P

Jenni / North and South: Pahoitteluni aamupalajärkytyksestä. :D Ja rusetti sai kyllä katseita, mutta tuijotus ei ollut niin tiivistä kuin alun perin pelkäsin. :)

Bemary: No totta! Minäkin olen niitä muutamat kerrat naureskellut. :D Tosin tuo Ralph Laurenin kuva on niin luonnottoman näköinen, että alkaa melkein olla Seiskan tasoa. :P

Dolce far Niente: Ilo tarttua kiinnostaviin aiheisiin, eli kiitos keskustelun aloittajalle. ;) Kiitos asukommentista! :)

Anna: Juu, vietin yhden illan itsekin surffaillen sivuilla, jotka löytyivät hakusanoilla "Photoshop before after". Suosittelen muillekin!

25. marraskuuta 2009 klo 9.54  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu